Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Mod, ha zavar , töröld. Úgy érzem megszólíttattam...

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Szia.
Egy.
A dolgok menete nem az, hogy kiteszel a fórumra egy ilyen postot, mielõtt bármit is megbeszélnél velem.
"

nha, tegnap MeGjött egy CUbe acid gép. tetszik, pofás. a bringavarázsból vettem, egy gondom volt csak elsõ blikkre. a vázon a zöld festés egy helyen kicsit (pár mm szélesen, fél centi hosszan) lepattant. a kulacstartó közelében. no mindegy, lesz ez még rosszabb.

az a gond igazából, hogy a bringa, amikor nem tekerem, ciripelõ hangot ad. mintha valami nem úgy fordulna ahogy kell/hozzáér valami valamihez, vagy egyszerûen nincs jól beállítva.

a testsúlyomat, ha jobbra helyezem tekerés közben elmúlik ez a ciripelõ hang, ha rendesen vagy balra helyezve ülök, állok a pedálokon ugyanúgy jelentkezik. mit tehetek?

aztán még egy dolgot észrevettem: a hátsó kerék mintha nem középütt lenne, -> alul a vázhoz bal oldalt sokkal közelebb van a gumi, mint jobb oldalt. számít? vagy ennek annyira nincs is lényege, mert önmagában ez nem mérvadó?

esetleg adjak még 50, 100 km-t, hogy bejáratódjon?

megj.: a váltó sem teljesen tökéletes, van olyan fokozat, ahol elég hangosan üzemel, szerintem egyszerûen nincs tökéletesen belõve. más kérdés, hogy amúgy, hogy a váltó pöpec. a váltón majd lehet állítgatok, de a fenti "ciripelés" okára nem nagyon hiszem, hogy rá tudnék jönni.

megj.: milyen szervizt ajánlatátok pesten belvárosában? (tél beállta elõtt tuti elviszem egyszer)
bringavarázsba nem nagyon szeretném vinni, túl messze van..."

"
Most írtam nekik, csatoltam a nem középütt lévõ kerékrõl két képet, kíváncsi leszek a válaszukra... De mindegy, akármit is írnak visszaviszem. Hozzák helyre..."

Az lett volna, hogy felhívsz, elmondod, hogy problémád van, ha fennáll, nyilván segítek, ha tudok. Ha nem akarok segíteni, mert gyökér vagyok, akkor fogod magad és kiteszel ide egy fent idézett postot, amivel sikerülhet is frankón lejáratni...
A kerékpár üzletben, összeszerelt állapotban jól mûködött, futárszolgálatos szállítást kértél, bármi történhetett vele út közben.
Más: a Deuter táska akciónk már régen nem fut, te felvetetted a dolgot, hogy kaphatnál-e egyet ajándékba...szó nélkül adtam.
Mindezek után lehetõséget sem adsz, hogy helyrehozzak egy esetleges hibát?
Ezek után mégis milyen jó szándékú segítséget vársz tõlem?

Bringavarázs

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
megnéztem újra, kitámasztott állapotban, és igen. az elsõ keréknél, a tárcsa az egyik oldalt beleér a betétbe. legalábbis egy fél mm-nyi rés sincs köztük. ezen hogy tudok állítani? mert ha ez megvan lehet a ciripelésnek is annyi.

a hátsó keréknél a féktárcsa teljesen okés, nagyjából középütt van. nemsoká megpróbálom "benézni" a kereket is - ahogy írtad. :)

megj.: nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Nézd meg úgy a kereket, hogy a gumi futófelületének a közepe egybe esik-e a váz közepével (húzz egy képzeletbeli síkot) ha igen, akkor nincs gond a kerékkel, ha úgy is eltérést látsz, akkor bizony állítani kell a kerékkel. arn-nak igaza lehet, ez lehet egy ok, amiért ciripelést hallasz, ez a ciripelés folyamatos?
hmmm köki felé nincs valami jó bringaszervíz? sajna arrafelé nem vok ismerõs, de tuti van. No igen, a brinyóvásárlás elindít egy lavinát.....húúúú ez kell, az kell...de ha valaki beleérez a bringázásba, akkor mindent rááldoz. pl. ha utcai cipõt veszek, 5000 ft-ért már húzom a számat, de bringáscipõre szó nélkül kiadtam 20-on pár ezret...:)
" A Cube el van vetve! "

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

nem a tarcsa ver bele a pofaba? vmi holtjateka minden kereknek, tengelynek van.

a féktárcsa a pofába? hát jó kérdés, ugye itt mm-ekrõl van szó, már néztem, de olyan kicsik a távolságok, hogy szabad szemmel egy kezdõ meg nem mondja mi a pontos meg mi ér bele vagy ilyesmi.,. de sajnos még nem nagyon tudom, hogy kell belõni a fékeket. ha a tárcsa ér bele, akkor gondolom idõvel kikopna, elmúlna ez a hang.

amúgy itt van a két kép a hátsó kerékrõl.
elsõ második
lehet nem adja vissza tökéletesen, de nem egy-két mm-rõl van szó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem a tarcsa ver bele a pofaba? vmi holtjateka minden kereknek, tengelynek van.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Köszi szépen. :) használnám is, nagyon jó kis binga, ma is lementem volna a közeli bányatavakhoz meg erdõkbe a duna mentén, de hát inkább nem strapálom a járgányt - "mûszaki hibásan". Ma lecsutakolom a tegnap összeszedett port, aztán majd jövhét szerdán felviszem. Kár hogy gépjármû nuku, így kénytelen leszek vonattal és hát a bringával eljutni odáig. 22km Kõbánya-Kispesstõl...

Most írtam nekik, csatoltam a nem középütt lévõ kerékrõl két képet, kíváncsi leszek a válaszukra... De mindegy, akármit is írnak visszaviszem. Hozzák helyre...

A többi tippet egyébként köszi, lesz még mit vásárolni... Szerszámok, tisztítóeszközök, jó lenne pár bingás nadrág, póló és egy cipõ is... Asszem mostanában erre fog elmenni a fizetésem. :D Az ajándék deuter táska amúgy rohadt jó...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Sziasztok,

Egy borulást követõen a váltófülem tette a dolgát és szépen elhajlott....:((((
Tudja valaki, hol lehet 2008-as CUBE AMS-hez VÁLTÓFÜLET pesten beszerezni?

Így néz ki: https://picasaweb.go...312515310916834

A Chainreactionon találtam Cube 10130 Hanger | Buy Online | ChainReactionCycles.com 15 fontért, de pont kedden érkezett meg a csomagom, és most ezt a kis izét külön megrendelni...

Elõre is köszi!

Wilkerben a komjádinál van.
" A Cube el van vetve! "

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Szia!
Mindenképp oda vidd vissza, ahol vetted, mert általában az elsõ átnézéses visszavitel ingyen van, másrészt mivel ott vetted, a garanciális dolgok ügyintézése zökkenõmentesebb. A fenti hibákkal én visszavinném, sem a "ciripelõ" hang, sem a nem középe elhelyezkedõ hátsó kerék nem természetes.
Az új brinyóknál a vátási problémák eleinte "természetesek", mivel a bowdenek ilyenkor nyúlnak, tulajdonképpen ilyenkor rázódik minden a helyére.
A belváros mit jelent? Mert az Arany János utcánál ott a bringavilág, õk Cube-al is foglalkoznak, a szervizük is jó állítólag. A Kálvin térnél ott a Hugó Sport.
Az alkatrészekkel kapcsolatban keress egy online boltot, nézegess, böngéssz és vedd meg a számodra megfelelõt.
pl.: Kerékpár alkatrész, webshop. Kerékpárbolt, Kerékpár webshop | eBIKE.hu, de sok van a neten. Lámpa ügyben itt a fórumon is van megfelelõ topik, de a lámpák mind vízállóak, itt már csak az a kérdés mennyire akarsz sötétben tekerni. az ár a 3e ft- akár az 50e ft ig terjedhet
Gratulálok a bringához, sok élményt hozzá, használd egészséggel! :) Üdv a klubban!
" A Cube el van vetve! "

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
nha, tegnap MeGjött egy CUbe acid gép. :) tetszik, pofás. a bringavarázsból vettem, egy gondom volt csak elsõ blikkre. a vázon a zöld festés egy helyen kicsit (pár mm szélesen, fél centi hosszan) lepattant. a kulacstartó közelében. no mindegy, lesz ez még rosszabb.

az a gond igazából, hogy a bringa, amikor nem tekerem, ciripelõ hangot ad. mintha valami nem úgy fordulna ahogy kell/hozzáér valami valamihez, vagy egyszerûen nincs jól beállítva.

a testsúlyomat, ha jobbra helyezem tekerés közben elmúlik ez a ciripelõ hang, ha rendesen vagy balra helyezve ülök, állok a pedálokon ugyanúgy jelentkezik. mit tehetek?

aztán még egy dolgot észrevettem: a hátsó kerék mintha nem középütt lenne, -> alul a vázhoz bal oldalt sokkal közelebb van a gumi, mint jobb oldalt. számít? vagy ennek annyira nincs is lényege, mert önmagában ez nem mérvadó?

esetleg adjak még 50, 100 km-t, hogy bejáratódjon?

megj.: a váltó sem teljesen tökéletes, van olyan fokozat, ahol elég hangosan üzemel, szerintem egyszerûen nincs tökéletesen belõve. más kérdés, hogy amúgy, hogy a váltó pöpec. a váltón majd lehet állítgatok, de a fenti "ciripelés" okára nem nagyon hiszem, hogy rá tudnék jönni.

megj.: milyen szervizt ajánlatátok pesten belvárosában? (tél beállta elõtt tuti elviszem egyszer)
bringavarázsba nem nagyon szeretném vinni, túl messze van...

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok! :)

Kezdõ bringás vagyok erõsen, és sokáig szemezgettem a bringák közt, aztán csak a Cube Attention mellett döntöttem. Még nem dõlt el, hogy 2011-es lesz vagy megvárom a 2012-eset.

De lenne egy olyan kérdésem, hogy sárvédõt, elsõt és hátsót, hol, milyet? Olyan kellene amivel nem kell vacakolni... Már ha van ilyen. :)

Kicsit off, de ti is biztos használtok lámpákat, szóval tudnátok esetleg itt vagy privátban ajánlani valamilyet? elemes jobb lenne, meg ha sokat bírna, az sem ártana ha vízálló lenne és mondjuk tényleg barkácsolás nélkül fixen a helyén maradna. :)

Elõre is köszöntem szépen.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Nos páromnak is elkészült a fully-ja egy Giant, de azért az Aim-ot nem szeretné eladni, annyira a szívéhez nõtt! :)
" A Cube el van vetve! "

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Gratula a választáshoz! Beszámolót kérünk, hogy érzed magad a nyergében! :)
" A Cube el van vetve! "

CacheFinder

CacheFinder

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
  • LocationPécel
Sziasztok!
Tisztelettel jelentem: Új Cube tulajdonos a láthatáron!
Sikerült hozzájutnom egy 20"-os LTD CC-hez, amely véleményem szerint a 186 cm-es megasságomhoz megfelelõ lesz.
Nagyon igényes jószág, örülök, hogy a Cube márka mellett döntöttem.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

De bizony arra. Bár van aki szerint fölösleges...

Hát megkérdezném azt akitõl vetted, mert ilyet bizti nem kapni, de én amit láttam mindegyiken volt, lehet tévedek de ez gyárilag ilyennel szerelt

Lawrencedesign! Nem kell ahhoz olyan messze menni:)
" A Cube el van vetve! "

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Sziasztok....

Tegnap értem haza a Garda-tóról és bár azt tudtam, hogy egy bringaparadicsom, de megjegyzem, hogy 5-bõl 4 bringa CUBE volt amit láttam :) jó érzés volt :) hálistennek az enyém is ott volt így nem fájt annyira :)
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
nálam van.

...csak a hol a kérdés.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Sziasztok,

A Chainreactionon találtam Cube 10130 Hanger | Buy Online | ChainReactionCycles.com 15 fontért, de pont kedden érkezett meg a csomagom, és most ezt a kis izét külön megrendelni...

Elõre is köszi!

Megpróbálhatod kiegyenesíteni, hátha sikerül. Eltörhet, de elhajolva se végzi éppen optimálisan a dolgát. Amúgy a 123-as elég elterjedt fül, ez kell az LTD szériához is, pl., elõfordulhat, hogy bizonyos boltoknak van ilyen raktárkészleten.

molbar

molbar

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
  • LocationPilisborosjenő
Sziasztok,

Elõre is köszi!

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
De bizony arra. Bár van aki szerint fölösleges...