Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
off
Á. Szar a kedven rohadtul...többeket tisztelek magyar forgalmazónál, de az egész az egy fos. :)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
akkor most mirol is irtal? :D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Annyira elmondanám milyen jó a hazai Cube termék támogatás, de nem teszem. Annyira elmondanám, mennyire azon múlik, hogy kis ismerek, és azzal milyen a viszonyom, de nem teszem. Annyira elmondanám, mi a német Cube koncepciója, és hogy csapódik ez le vagy át magyar országban, de nem teszem. Annyira elmondanám, hogy leégett a bõr ma a pofámról, de nem teszem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
cube is beall a sorba :)
Cube Launch 10 New 29ers For 2012 - BikeRadar

a canyon bringaira leszek kivancsi... 1500 euroert kevesen kinalnak terralogicos villat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
na király, hogy végre minden a helyére került :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

off
Nos, részemrõl rendezve.
Hátsó váltót kicsit megnyomták szállítás közben. Festék szintén e közben verõdhetett le. Elsõ fék beállítását viszont én csesztem el kicsit.
Helyrehoztam.
Srác teljesen normális volt. Kissé tévesen ítéltem a posztja alapján. Mindkettõnkben volt kicsi ideg.
Személyesen is megtettem, ez úton is elnézést.

tamaska, rob, részemrõl törölhetõ.

Géza, aka bringavarázs (ha már az elején így említettem...) totál korrekt volt, normálisan válaszolt mindenre, valamilyen szinten már túl korrekt is volt; vonatot fizette lényegében. o_O ;) Rendes srác, szimpatikus, meggyõzõ.
Több elõnye is lesz/van, ha vele tartatom majd karban/újítgatom fel a bringát, az a pár km nem oszthat, szorozat, ha azt kapom tõle amit akarok/elvárok. :)

A táj arra felé (budai oldal) úgy is gyönyörû, hogy nem néztem be út közben az erdõkbe (meg ide-oda), így is szó szerint majdnem meghaltam az emelkedõdön (ugye nem sokat bringáztam, sportoltam mostanság...) :D Visszafele hál'istennek már egyszerûbb volt... :)

A futár egy felsértett matricával hozta, ez nem számít, az esõ úgy is kikezdené, így úgy is leszedném... a vázon meg az a kis karc szintén "takarva" lesz a kulacstartóval. Szóval jeee.

Elsõ fék nem ér már hozzá. Meg tudom már (hála neki), hogy állítsam ha mégis, egyszer, majd úgy adódna. Mindenesetre, fél évente tuti visszafiszem a bringát. Annyit minimum megérdemel.

plusz egyszer placebo is szólt a géprõl, vagy online rádióról vagy mifene. pluszpont. :)
meg köszönet Gézának, még egyszer. Én sem voltam itt egyszerû eset, tény. :)
Most viszont szunya, mert mocsok mód elfáradtam...

ui: láncon filózom, az lesz az elsõ amit be kell szerezni valószínûleg a meglévõ helyett, az az 500-1000 km (beszéltünk is róla) nagyon hamar összejön....

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
off
Nos, részemrõl rendezve.
Hátsó váltót kicsit megnyomták szállítás közben. Festék szintén e közben verõdhetett le. Elsõ fék beállítását viszont én csesztem el kicsit.
Helyrehoztam.
Srác teljesen normális volt. Kissé tévesen ítéltem a posztja alapján. Mindkettõnkben volt kicsi ideg.
Személyesen is megtettem, ez úton is elnézést.

tamaska, rob, részemrõl törölhetõ.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

de ha valaki a kereskedelemben dolgozik, és emberekkel van körbe véve, az tudja, hogy vannak napok, amikor egy ilyen megmozdulás kiveri a biztit. Fent tartom, hogy a srácnak akár igaza is lehet. DE akkor se ez a módja.

Teljes mértékben átérzem, 10 év kereskedelmi tapasztalat után megértelek. Elnézésed kérem!
" A Cube el van vetve! "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat az jo kor lett volna egy rosszul betett kerek miatt :D szerintem jol tette, hogy megkerdezte. amugy nekem amig bringavarazs nem kezdett el irogatni, le sem esett, hogy vmi bolt is van a dologban, siman atfutottam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
anélkül, hogy a Gézát megvédeném (nem szorul rá :) ) ha veszek valamit amit a futárszolgálat hoz ki dobozban és az hibás, akkor elõször a futárszolgálatot veszem elõ, nem azt aki eladta. PONT.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
szerintem is.
ez volt a gondom.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Én a kezdõbringásnak adok helyet. Az elsõ post alapján a többi már az indulatok miatt született. Én ugyan így reagáltam volna. Simán megkérdezem itt ha nem tudom. Bár, hogy hol vettem, azt tuti hagytam volna :) (már csak az itt elhangzott indulatok kikerülése érdekében is). Csak tárgyilagosan mi a problémám s kérdésként mit ajánlanak a fórumozók. Ahogy ezt más sokan meg is tették eddig is :)
Szerintem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
magyarorszagon a -10 - -15 fok koruli homerseklet szerencsere nem olyan gyakori, es az olajos, levegos dolgok fognak maskent viselkedni: belassul a villa, mashogy kell beallitani a telot, ilyesmi. volt olyan fek, ami nem birja a nagy hideget, es ereszt. de altalaban nem a bringa szokott lenni a szuk keresztmetszet, hanem minel hidegebb van, annal nehezebb jol feloltozni: felfele a leheto legkisebb mertekben izzadj, mert lefele halal lesz, pillanatok alatt kihut.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Offnak off amúgy tényleg, csak átfedések mindig, mindenhol vannak. :) Igazából azért nem olcsó bringákról van általában szó, aztán ti nem féltitek a Cube-otok a sózástól? oké, ha terepeztek, ott valszeg nem sóztak, de hát oda is el kell tekerni egyéb utakon...

Egyébként tényleg nem akarok nagyon offolni, de ezek a bringák (Cube középkategóriától felfele mondjuk...), hogy bírják a -10, -15 fok körüli/alatti idõt?

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Próbáltam sajnos a gyorszárral bíbelõdést, nem jön össze, akármennyire is húzom meg, ha gyengén, akkor is belehúzza a betétbe. :/ Féknyergen állítanék, de nem tudom, hogy kell. Bár nem lehet olyan nehéz, viszont már meg van beszélve, hogy visszaviszem, aztán gyors újralövés. :) Egyébként köszi a véleményt, meg help-et. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat ezt tenyleg nem itt kellett volna... gyanitom gyorsszaras a bringa, ha szallitasnal kiszedtek a kereket, siman elmozdulhat annyit visszarakasnal, hogy cicereg. allitsd be a feknyerget, vagy a gyorsszarat lazitsd le, es kicsit mozgasd at, es szoritsd ra. en akarhogy probalkozom, ritkan sikerult ugyanoda visszatenni a kereket. az atutos cuccokkal persze sosincs ilyen szivas, de meg a qr helyere passzolo thrubolt is mindig pontosan oda kerul, ahova kell.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
"A téli bringázás is vonzana, csak túl sok mindenre kell szerintem figyelni már, az utakat is sok helyen sózzák, macera... :/ lehet tévedek, de szerintem a többség télen félrerakja a szeretett járgányt."
Nem értem a mondatot semmi nem változik legfeljebb a csapadék halmaz állapota akkor az igazi tekerni.
Pl: itt Tortra 65 - tli napfordul - teljestmnytra
Az elmúlt két évben sajna nem tudtuk végig tekerni ( kicsit sok volt a hó ill -6 fok volt a legmelegebb pontján) :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Nem rakják félre télen sem, de az már megint másik topic :)
" A Cube el van vetve! "

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Köszöntem Maggi. Lehet tényleg kisebb a baj, mint én kezdõként gondolnám, tapasztaltabbként biztos könnyebb lesz idõvel. Sokkal jobban érzem mi az ami még elmegy, mi az ami már nem. De azért biztosra megyek. Meg úgy is lesz pár kérdésem, remélem belefér majd pár perc az idejébe. - Közben Géza válaszolt. "+1" oda :)

Boca: az azért már látszik, hogy ha sokat megy, teker az ember, akkor ez sem olcsó hobbi... Persze ha már minden megvan, akkor a legtöbb dolog bírja egy ideig (mez, cipõ, sisak, napszemüveg... csakhát a bringára áldozni kell...) :)

Most épp keresgélek "cuccokat", aztán mennek a wishlist-be, majd apránként szépen be lesznek szerezve... De legalább lesz mit tekerni. :D Eddig mindig vártam a telet, fõleg a havazás miatt, de remélem idén sokáig bringázhatok. :)

A téli bringázás is vonzana, csak túl sok mindenre kell szerintem figyelni már, az utakat is sok helyen sózzák, macera... :/ lehet tévedek, de szerintem a többség télen félrerakja a szeretett járgányt. :)

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

Más...ha az elsõ fék súrolja a tárcsát, gyorsszárat nyisd ki, támaszkodj a kormányra, csukd be. Fontos, hogy mekkora erõvel zárod rá, mert ez Shimano belsõ mechanikás zár, 300-400 kg erõvel is összenyomja a tengelyt. Magyarán, tök máshova kerülhet a kerék, mint a kivétel elõtt volt. Azt szoktam javasolni, hogy tekergesd a gyorsszár záró anyáját és eközben nyitogasd-csukogasd a kart a másik oldalon. Mikor már vízszintes helyzetben szorul, zárhatod. Így nagyjából mindig egyforma erõvel van becsukva.
30 kilcsi alatt nem fog elkopni a betét. Annyira nem érhet hozzá.
Kevesen tudják, hogy a Dart villák post mountos kialakításúak ugyan, de ez nem olyan, mint a Manitoué volt egykor.
Ez már a üzletpolitikai okokból, csak a saját Avid fékkel kompatibilis.
Minden más fékkel ami nem kúpos görgõs kialakítású, esélyes, hogy ciripelni fog.

Köszöntem! Próbálkozom. :)