Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XCO versenyek

* - - - - 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
933 hozzászólás a témában

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

igen. azt mondták az "öregek" hogy ugyanaz a pálya, ami a régi kürtös kupa volt.
nagymezõrõl rajt, aszfalton pár száz méter, jobbra fel a szánkó pályán, 200 méter után balra fel a tornapályára, megy egy félkört, lejtõ végén jobbra fel, aztán le balra nagymezõre, ismét fel a bánya tetejére, onnan vissza nagymezõ és hátulról fel a kilátóba, lefele a jobb oldali, járhatóbb ösvényen le.

azt beszélik, hogy anno 12-13 percet ment Buruczki '98 körül (igaz Õ 6 körön keresztül :D)

Nem akartalak zavarni, pedig hétvégén voltam LesenceTomaj city-n. Jó kis környék a falu is fejlõdik találtunk vagy 3 helyet ahol használt cuccokat lehet venni vettünk is 2000 Ft-ért egy bicajt (a nagy biznisz alatt nem mertem megkérdezni nem-e ismernek). Pénteken pedig húztam egy kis laza kört egy két Geoláda felfedezéssel egybekötve Útvonal. Tetszik a környék, elég jól lehetett menni a hegyekbe is.
Nem tudsz csinálni a tavalyi esetleg az idei Dynamo illetve Kürtõs kupáról egy használható térképet (Google Earth, vagy túrista útak (www.turistautak.hu)), persze csak ha publikus. Nekem nem mond semmit hogy a sportpályáról balra fel le jobbra a 3. csipkebokornál :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
valaki Kislõd/ Városlõd -rõl tudna konkrétat mondani?? pl. kell-e licensz? ill. magáról a pályáról, mire kell készülni ha sár van, bringásmarasztaló?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
nem cseréled fel jobb-balt?? :)

nekem még valahol megvannak a köridõk megnézem .
én egyszer aszem 3. lettem...a kategóriámban..:) 4 közül

Gyenesdiáson van nyaralónk ott szoktama tornapályai körön edzeni.
én is kb. 14 percet megyek.
persze ha kicsit sár van pl. az elsõ emelkedõn a hosszún az ront rendesen a köridõn.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
igen. azt mondták az "öregek" hogy ugyanaz a pálya, ami a régi kürtös kupa volt.
nagymezõrõl rajt, aszfalton pár száz méter, jobbra fel a szánkó pályán, 200 méter után balra fel a tornapályára, megy egy félkört, lejtõ végén jobbra fel, aztán le balra nagymezõre, ismét fel a bánya tetejére, onnan vissza nagymezõ és hátulról fel a kilátóba, lefele a jobb oldali, járhatóbb ösvényen le.

azt beszélik, hogy anno 12-13 percet ment Buruczki '98 körül (igaz Õ 6 körön keresztül :D)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
konás

ez régi kürtös pálya? ami már évekkel ezelöt is volt??
régen soat versenyeztem ott amig volt a verseny(hóesésben mekkora yo volt!! :) )

a Kilátótol az a köves Single Track vezet a szúrós bokrok közt le a rétre és az a kör vége ugye?

14 perc emlékeim szerint nem rossz idõ.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Akkor az nem kicsit durva pálya lehet 13as átlag.. Kilátó benne van? Esetleg a bánya? Egyszer szívesen elmennék a Keszthelyi/Gyenesi arcokkal bejárni a pályát, remélem lesz rá lehetõségem ;)

olvass pivit tündérbogaram! ;)

kilátó igen, bánya nem. csak a tetején megy el a pálya.
egyeztessünk idõpontot, aztán mutatom a dynamo pályáját is, ha akarod

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

ma bejártuk a Kürtös kupa pályáját ma.
lett 14 perc a menetidõm, szintkülönbség 150 méter (Polar szerint)

Akkor az nem kicsit durva pálya lehet 13as átlag.. Kilátó benne van? Esetleg a bánya? Egyszer szívesen elmennék a Keszthelyi/Gyenesi arcokkal bejárni a pályát, remélem lesz rá lehetõségem ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ma bejártuk a Kürtös kupa pályáját ma.
kicsit szétcsúszva, pár helyen tolva (fel is és le is) lett 14 perc a menetidõm.
a szintkülönbség 150 méter (Polar szerint)

teknikás pálya. a rajtnál lesz kb. 200 méter sík, a többi vagy emelkedik, vagy lejt :)

majd jön Balu és mondja még, amit kell...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hát igen, kb 4crossra hasonlít leginkább...
féket, váltókat, nyerget, nyeregcsövet (meg az összes felesleges sallangot) levenni, legjobb fokozatba belõni a láncot, aztán hadd szóljon, mehet a sprint végig :D
majd meglátjuk. azok lesznek elõnyben, aki robbanékonyak gyorsak...
amíg egy XC versenyt nem tudok letekerni, mert lomha vagyok, addig nem hiszem, hogy itt lenne a helyem.
de ettõl függetlenül lehet kipróbálom, vagy esetleg nézõként kimegyek ...

addig még sok cián lefolyik a tiszán!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Pölö a Hármason van tutira technika. Mondjuk attól függ, ki mit nevez technikásnak. 40-el fák között szlalomozni, vagy ügyes kerékpárkezeléssel haldni nehezen járható úton, ösvényen. Én a másodikra savazok.

Szerintem 40-el fák között szlalomozni nehezen járható úton, ösvényen :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Pölö a Hármason van tutira technika. Mondjuk attól függ, ki mit nevez technikásnak. 40-el fák között szlalomozni, vagy ügyes kerékpárkezeléssel haldni nehezen járható úton, ösvényen. Én a másodikra savazok.

Én is, utálom amikor a fák surolják a vállamat.

A sebesség mindent megold.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Mindenhol lehet technikás rész. :) Kivéve persze ebben az országban, hiszen itt hegyek sincsenek.

Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát érdekes dolog lesz ez a kislõdi izé, mert a leírás alapján nem mondanám xc-nek, inkább egy sík terepen megrendezett fourcrossnak vagy dual slalomnak... De ez nem is baj, bár még gondolkozom rajta hogy menjek-e vagy ne...
De 1 hónap múlva... Apaaa kezdõdiiiiiiiiiiiiik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Seytem hol a verseny..vonatról szoktam látni azt a motocross pálya szerûséget...

Henger ??
ez nem Ajka/Devecser irányába van Kislõd..mármint Városlõdhöz képest??

és akkor most a sprintekre a 110-130 as pedálfordulatra kell készülni???

hát igen. lesznek akik nem örülnek mayd.

de ezzel nem a kevesebb edzésmunkát csinálóknak adnak lehetõséget hanem akinek ilyen a testi adottsága (robbanékony stb...)

a közvetítés lehet egy ok. biztos yobb Tv programlehet belõle egy nem bringásnak is.

amúgy Zalaegerszegen/Csács a régi havonta rendezett "területi" MTB versen yilyen volt a 90-es években. 3 km-es pályán ment ami kb 1 ha -n terült el szóval ide oda kacskaringózott a dolog :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Valahogy éreztem, hogy pont Te vagy VV, esetleg hozé reagálni fog. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Mindenhol lehet technikás rész. :) Kivéve persze ebben az országban, hiszen itt hegyek sincsenek.

amúgy meg az nrs úgyis kimozogja....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Április 8-án lesz vörsöny. Egy frankó technikás pálya alakult ki.

Erre kíváncsi leszek. Azért is, mert arrafelé nem ismerek technikás részt.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Mammut

Mammut

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Érdekes. Szinte szó szerint ugyanezt írtam 5-én. Talán még azt is hozzátettem, hogy supercross-nak hívja.

Hová lett a hozzászólásom?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Április 8-án lesz vörsöny. Most beszéltem Harang-gal. Annyi változás lesz, hogy nem Városlõd, hanem Kislõd. Egy frankó technikás pálya alakult ki. A napokban lesz infó a honlapján!

Matyi: zsííír! :)