Jelentkezz be Regisztrálj

XCO versenyek
Írta 2008. április 01. - 17:37

So many people have loose Their trust in Jah"
Burning Spear
KTM Race Comp. Süle Attila
Írta 2008. március 27. - 21:34

off:Kürtös kupára is érdemes lenézni.
ha másért nem, nézõnek, utána meg kirándultok egyet a keszthelyi-hegységben. van 2-3 kilátó, nagyon szép onnan a Balaton
Károlyi vagy melyik az a nagy kilátó mely a 71-esrõl is látszik? és milyen úton lehet felmenni?
Írta 2008. március 27. - 21:26

ha másért nem, nézõnek, utána meg kirándultok egyet a keszthelyi-hegységben. van 2-3 kilátó, nagyon szép onnan a Balaton
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. március 27. - 21:04

2008. május 18. Kürtös Kupa - Gyenesdiás
http://www.dynamo-maraton.atw.hu/
felkerült a szinttérkép a honlapra:
http://users.atw.hu/...erkep/szint.jpg
Dynamon ott leszek. Tavaly voltam elõször, de nagyon tetszett és viszonylag közel van.

Írta 2008. március 27. - 20:00

A Kürtös az egy kis családias verseny lesz. kürtöskaláccsal a végén

Írta 2008. március 27. - 19:23

Race, no Rest!
Írta 2008. március 27. - 18:48

Írta 2008. március 22. - 12:35

http://www.dynamo-maraton.atw.hu/
felkerült a szinttérkép a honlapra:
http://users.atw.hu/...erkep/szint.jpg
Írta 2008. március 17. - 17:43

szlovéniában
megy valaki a fórumról?
Írta 2008. március 17. - 16:13

Üdv:Thy
Írta 2008. március 17. - 16:00

Elõre is kösz!
Írta 2008. március 11. - 00:30

Sajnos

Bár nem volt rossz szerintem a pálya

Javaslat azért jöhet, ha van

Írta 2008. március 11. - 00:03

Írta 2008. február 20. - 17:44

Nos, ez meg is történt. Nyilvánvaló hogy abban az évben a külföldi kvalifikációs versenyeket a Szöv. fizette.
Nermcsak szóban, de mailben is kértem a Török versenyen való indulásra, felhívva a figyelmét az OB futamon történt eseményekre. (Vagyis hogy Melts Andris nem fejezte be technikai okok miatt, ezáltal nem várt helyzet állt elõ pontszerzésben. Ezzel nem minõsítek senkit, félre ne értsetek! Csupán egy helyzet.)
Nem mentegetni akarom magam: Nemcsak Dínó, én is többször kértem a Szerzõdés elkészítését. Tisztában voltam a lehetséges következményekkel.
Sajnos ez nem történt meg, legközelebb feltétlen meg kell követelni.
Ezeken kívûl pedig megjegyezném, hogy Parti Andris, és Buruczki Szilárd már résztvett egy 2 hetes meleg-égövi edzõtáborban, és jelenleg is edzõtáboroznak.
Valcsó Anikó
Írta 2008. február 20. - 09:40

Sokáig gondolkoztam, hogy válaszoljak-e, de mivel a "történet" nem maradt annyiban, gondoltam igen. Természetesen tudom, hogy milyen a Tunéziai, Egyiptomi "nethelyzet", de én nem is az YZ felcserélésére, és az ékezet nélküli karakterekre gondoltam, hanem alapvetõ nyelvtani, és mondatszerkesztési hibákra. Ez nem csak azért fontos, mert te képviseled a magyar MTB sportot, hanem, mert ez alapján ítélnek az emberek!Kedves Thommey!
Nem kicsit vagy elfogult úgylátom..Köszönöm hogy még fel is hívod a figyelmet a fogalmazásomra. Ez nagyon fontos.
Mint tudod milyen körülmények voltak a válaszadásomat illetõen (arab országban voltam ugye, ahol hiába a magas szintû szálloda, hiányosságok, és korlátozások voltak az internet kapcsolat során, szabatos válaszaim ezek eredménye,..) de fontosnak tartottam én a reagálást kérésedre, vállaltam e "kockázatot".(ismerve a Magyar embert, hogy amibe lehet, abba bele is köt)
De most ez nem is fontos.
A lényeg, hogy mindenki az "eltiltáson" van felháborodva. Ez nem azt jelenti, hogy nem indulhatnak versenyen! Mint eddig is, indulhatnak VK-on is, csak a Szöv. ezt anyagilag nem fogja nekik finanszírozni. (Mellesleg talán a tavalyi év volt az elsõ, hogy az edzõtábort, és a versenyeket teljes mértékben, az adott idõpontban állta a Szöv.)
Azt akarjátok mondani, hogy nem kellett volna semminek se történnie? Hiszen teljesen nyilvánvaló minden logikusan gondolkodó ember számára, hogy ha kvalifikálja magát az ország, akkor csak 1 ember mehet! És az nem szeptemberben lesz nyilvánvaló!
Szívesen válaszolok minden olyan kérdésre, melyekben illetékes vagyok.
Valcsó Anikó
Vajon elfogult vagyok-e? Igen. Nem kellene, de ahogyan egy autós újságíró sem úgy közelít egy Dacia Loganhez, mint egy Audihoz, az eddigi tapasztalataim alapján inkább a versenyzõk pártján állok, mint a Szövetségén.
Sajnos ennek a történetnek sem lesz korrekt befejezése, mint ahogy hazénkban sok "hatalmi harcnak" sem.
Szerintem az, hogy valaki igent mond arra, hogy részt vesz a versenyeken, de nincsen arról tájékoztatva, hogy mi van, ha nem vesz részt, akkor sántít a dolog. Annak tekintetében fõleg, hogy azt a jegyzõkönyv is rögzítette:
"Molnár Dénes továbbra is javasolja / kéri, hogy rögzítsük írásban, és a kerettagok írják alá, hogy csak az mehet olimpiára (ha lesz kvóta), aki az elõírt válogató versenyeken részt vett." Az õ kérése is teljesen evidens volt, hiszen mindenki tudta, hogy Andris a legesélyesebb (és meg is érdemelte, hogy õ menjen) de még errõl sem volt papír. Mint ahogy nem volt írás arról sem, ami a kerettagokkal kapcsolatos! Itt azért nem egy szülinapi bulifutamon való részvételrõl volt szó. Véleményem szerint a NOB-al kötött szerzõdés nem helyettesíti a kvalifikációs futamokkal kapcsolatos szerzõdés meglétét.
"Sipiczki Róbert elmeséli hányszor nekiugrott a “szerzõdésnek”, de milyen nehéz leírni olyanokat, hogy erre-arra kötelezzük a sporikat, cserében meg mit ajánlunk. Ismerjük a szövetség anyagi helyzetét…" azért ez egy magát döntéshozó (és döntését meg is hozó) hivatalos szervezetnek nevezõ szövetségtõl vicces. Nem hinném, hogy egy jogász néhány nap alatt ne tudta volna ezt formába önteni! Nem vitatom, hogy kellett valami szankció, csakhogy errõl kellett volna megállapodás is! Arról nem beszélve, hogy amikor valaki 1millió HUF-t költ arra saját pénzbõl, hogy részt vegyen a kvalifikáló versenyeken (persze lehet nem mond igazat), akkor lehet nem fekete-vagy fehér alapon kellene döntést hozni. Kíváncsi lennék, ha Marcinak, mikor jelezte, hogy nem tud ott lenni Törökországban, akkor miért nem mondta a szövetség, hogy szükség van a pontjaidra, fizetünk mindent, csak legyél ott! Ha arra nemet mond, az már más kérdés. Vagy kell-e ilyen módon büntetni egy olyan színvonalon versenyzõ egyént (Melts), aki saját költségén részt vesz VK futamon, amirõl több pontot hoz az országnak, mint a többi kerettag összesen, egy „gyengébb” versenyrõl?
Ebbõl a jegyzõkönyvi bejegyzésbõl „Pócsföldi Ottó kéri, és eddig is elvárta volna, hogy minden verseny után menjen a beszámoló, sporiknak, edzõknek, szövinek, hogy állunk, mi a további stratégia, többi ország hogy áll, hány versenyzõvel, mely versenyeken várhatók.” Sem arra következtetek, hogy a kommunikáció az edzõk, és a szövetség között zökkenõmentes lett volna. De erre ez a bejegyzés is alkalmas volna: „Miközben Anikó elkezdi mondani, kivel-hogyan tartja a kapcsolatot, Pócsföldi Ottó (Buruczki Szilárd edzõje) jelzi, hogy vele utoljára az októberi elnökségi ülésen beszélt.”
Szóval mielõtt mennybe emelnénk a szövetséget, és annak döntéseit, érdemes néhány dolgon elgondolkodni!
Természetesen azt sem lehet, kell, és szabad elhallgatni, hogy a szövetség, vagyis inkább Sipiczki Robinak milyen érdemei vannak, mióta õ a „fõnök”. Hiszen a Groupama megnyerése nem kis teljesítmény egy hazánkban ennyire „elnyomott” sportág esetében, és véleményem szerint a versenyek színvonala is emelkedett (egy két kivételtõl eltekintve) az utóbbi idõben, stb…! A haladás iránya jónak tûnik, csak az ilyen „bosszantó”, és szerintem kissé igazságtalan esetek mindig jobban meg fognak maradni a sportolók emlékezetében, mint a jó dolgok!
Üdv:Thommey
Írta 2008. február 20. - 09:02

Írta 2008. február 19. - 23:09

Örülök , hogy írtál a fórumra , és szeretném feltenni még1szer a fõ kérdést!
Világosak a szövetség érvei is , de
Ha Blazsó Marcinak tényleg anyagi gondjai voltak , ezért ment maratonozni és Andris is talán érthetõen nem ment Chilebe és tegyük fel nem állapodtak meg veletek , akkor miért kellenek a szankciók?
Azért volt büntetés , mert veszélyezettték a kijutást?
Vagy ez csak elbeszélés egymás mellett ?
Ha nem állapodtak volna meg a 15 kvalifikációs versennyel kapcsolatban (ebben nincs Chile), akkor nem lett volna szankció! Miért gondolja bárki, hogy a Szöv., vagy akár Én rosszat akarunk nekik? Hiszen tudjuk hogy jó versenyzõk. De a Válogatottsággal járó kötelezettséget megszegõt valami módon "büntetni" kell (csúnya szóval).
Indulhat versenyeken mint eddig is.
Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy Nekem személy szerint is Igent mondtak arra vonatkozóan, hogy vállalják a sorozatot. Miután tudtam ki lesz a 4 versenyzõ, aki szükséges hogy végig versenyezze a szezont, állítottam össze a versenynaptárat, a versenyzõk, edzõk véleményezésével együtt!
És felteszem a kérdést, mit szólt volna e nép, ha Parti Andris, vagy Buruczki Szilárd mondja azt, hogy " a biztos jó szereplés, és az anyagiak miatt maradok most maratonozni"? Azon gondolom mindenki felháborodott volna!
Marci és mindenki más is tudta mik a körülményei.
Nagyon sok feltételezés lehetne részemrõl is..
Pl. mi van ha lesérül valaki komolyan? A 4 embert ezért kellett kijelölnöm. Hogy ezt kiküszöbölhessük.
Hagyjuk ezeket a "mi lett volna ha" feltételezéseket.
Akkor igenis veszélybe kerülhetett a kvóta.
Sok számot, pontot, lehetõséget tudnék mondani.
A sárdobálózás nem az én részemrõl jön. (és nem a Szöv-tõl) Hanem Marcitól, és tõletek (elnézést a kivételtõl). A Szöv. a lehetõ legtöbbet biztosította e 4 versenyzõnek, ami csak telt tõle, ezt is lássátok! Bocsánat hogy fizetést nem tud adni..
Én éppen a versenyzõket próbáltam végig képviselni. És szépen kiforgatva a segitségem kapom vissza. Mindez felháborít.
De kérdezzetek, remélem letisztul ezáltal kicsit ez a "botrány".
Az idei versenyeket illetõen, a honlapon fent lévõ versenyek lesznek. (kupafutamok, OB)
Valcsó Anikó
Írta 2008. február 19. - 18:02

Örülök , hogy írtál a fórumra , és szeretném feltenni még1szer a fõ kérdést!Kedves Thommey!
Nem kicsit vagy elfogult úgylátom..Köszönöm hogy még fel is hívod a figyelmet a fogalmazásomra. Ez nagyon fontos.
Mint tudod milyen körülmények voltak a válaszadásomat illetõen (arab országban voltam ugye, ahol hiába a magas szintû szálloda, hiányosságok, és korlátozások voltak az internet kapcsolat során, szabatos válaszaim ezek eredménye,..) de fontosnak tartottam én a reagálást kérésedre, vállaltam e "kockázatot".(ismerve a Magyar embert, hogy amibe lehet, abba bele is köt)
A lényeg, hogy mindenki az "eltiltáson" van felháborodva. Ez nem azt jelenti, hogy nem indulhatnak versenyen! Mint eddig is, indulhatnak VK-on is, csak a Szöv. ezt anyagilag nem fogja nekik finanszírozni. (Mellesleg talán a tavalyi év volt az elsõ, hogy az edzõtábort, és a versenyeket teljes mértékben, az adott idõpontban állta a Szöv.)
Azt akarjátok mondani, hogy nem kellett volna semminek se történnie? Hiszen teljesen nyilvánvaló minden logikusan gondolkodó ember számára, hogy ha kvalifikálja magát az ország, akkor csak 1 ember mehet! És az nem szeptemberben lesz nyilvánvaló!
Valcsó Anikó
Világosak a szövetség érvei is , de
Ha Blazsó Marcinak tényleg anyagi gondjai voltak , ezért ment maratonozni és Andris is talán érthetõen nem ment Chilebe és tegyük fel nem állapodtak meg veletek , akkor miért kellenek a szankciók?
Azért volt büntetés , mert veszélyezettték a kijutást?
Vagy ez csak elbeszélés egymás mellett ?
Írta 2008. február 18. - 13:07

Ha itt vagy, akkor kérdeznék az XCO versenyekkel kapcsolatban, ennél jobb helyet úgyse találnék.

Láttam a szövetség honlapján a versenynaptárat. Az 5 kupafutam meg az OB idõpontjai kupafutamok idõpontjai biztosak már?
Írta 2008. február 18. - 12:48

Valcsó Anikó