Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teljesítmény túrák télen

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
52 hozzászólás a témában

#21
McGywer

McGywer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Na, erre én is tutira megyek. :)


Bringával? Ha a héten sikerül téli bringáscsukát venni és be is válik, akkor lehet h. benne vagyok a dologban.

#22
Iceshark

Iceshark

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
csak nem te vagy ott a sor végén?
http://www.matraberc...T_TM2005_12.JPG

Ez nekem is tetszik, lehet elmegyek, gondolom 2 keréken akarjátok teljesíteni.
Jó kis túrának néz ki :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító


#23
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
megbeszéltük!
tavaly is kúl volt!
zsizsi?

#24
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na, erre én is tutira megyek. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#25
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Baráttya'!
Ha neadj' Isten addig sem lesz hó:

http://www.matraberc...info.php?id=142

Ez is kúl!Tavaly megcsináltam, vidám kis túra.
/Bükk térképed nálam maradt!/
Addig is: két ünnep között 27-28 vmi kis Bükki kolbászolás?

#26
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tortúra 65, hát nem volt semmi, de sikerült!
Sajnos elõtte csütörtök, péntek összesen 5 órát aludtam, így szombaton a féltávtól már bizony érezhetõn esett a teljesítményem! de csak végig csináltam! ( ebben nem kis érdeme volt Savanyúgabi barátomnak, akinek ezúton is köszi a "kitartást" :) )
Az út néhol mókás volt, elején a zúzmarás avar tréfált meg minket, volt ahol a jég.
Most csak ennyit, de mellékelem a szintrajzot a kíváncsiaknak!
http://pix.bikemag.h...197563&cat=2795

#27
-Henger-

-Henger-

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Bocs ayokt=l, akik már olvasták!

Tortúra66 (meg egy kicsi)
Már az egész túra jól kezdõdött azzal, hogy elõtte éjjel semmit nem aludtam. Éjfél elõtt végeztem a pakolással, készítettem egy raklap tésztát stb, Az idegességtõl 1-ig csak forgolódtam, aztán inkább az ébrenlétet valasztottam, mert akkor tuti nem alszom át a 3 órai kelést.
Vekker csörög, indulni kell. Felöltöztem, kimegyek az utcára, arcomra fagyott a mosoly. 4 réteg+kabát kombinációban is fázom? Ez nem viccel.
Kényelmesen elértem a vonatot, elindultunk- fajer nélkül. Gödöllõn csatlakozott Alex és Zoli. Hédi nem jött, mint kiderült, késõbbi vonatot célzott be.
8-kor értünk Miskolcra. Útközben betoltam fél kiló tésztát, nehogy ezen múljon a teljesítés. A rajthelyen nem volt itiner papír, ezért laza fél órát késtünk az indulással. Végül:
9:10 Rajt! Komótosan indultunk neki a 65 km-nek. Néhol erõsebb volt a tempó, de bevártak. Aztán elkavartunk. A Z tetején ramentünk a PZ-re, majd P-re. Nem kis meglapetésünkre visszaértünk az iskolához. Ez nem volt jó poén. :(( Sebaj, legalább jól bemelegítettünk, ahogy kell.
10:10 Rajt ep.2!
Most már végig a piroson is mentünk fel, és nem tévesztettük el az irányt. Néhol futva, meredekebb részeken gyalogalva gyûrtük a kilométereket. Eléggé csúszós helyek is voltak, tartottam a buktától. Bükkszentkereszten utolértük Hédit, éppen gyalogolt. Pár perc múlva be is értünk az 1. EP-re.
11:45 Bükkszentkereszt.
Nem is lenne rossz idõ, ha elsõre ide jövünk. Az is igaz, egyedül nem valószínû ilyen tempót megyek, Alexék után loholtam nagyrészt.
Hollóstetõ után a mûúton kezdtem elõször komolyabban megúszni, Kecskeláb-rétnél inkább hagytam Alex és Zoli hadd menjék a saját tempójukat. Elõrementek kb. 50 méterre, erre egy havas lejtõn bal lábam alám csúszik, térddel hárítok a kõkeményre fagyott talajon. Hm. Akkor itt vége is a futásnak, 3:50 után. Próbálgattam, mennyire sérült, szerencsére bõ 1 km után ismét kocogtam- puha füves talaj jól jött a S+ úton.
Felfelé már erõs tempójú gyaloglás, síkon és lefelé kocogás, ahogy jól esik. Esti vonatot már nem érem el, 20 perccel jobb idõ miatt meg minek siessek? Jól telnek a kilométerek, lassan ismét ismerõs tajon haladok. Jé, itt van Bánkút! Megvan a 32-es km. (Ami igazából közel jár a 40-hez)
Bánkút Csurgó, 14:10
Felmarkoltam egy vajaskenyeret, és spuri tovább. A kicsit lassab tempó megtette jó hatását, könnyen megy a futás- persze leszámítva a térdfájást, de ennyi futás után nem csoda. Mária kegyhelynél több percet is szerencsétlenkedek, mire kitalálom, merre tovább. Végülis csak tizenötször jártam eddig erre... Az országos K jelzésen vannak elõször hosszabb lejtõk, ezzel is javíthatom az átlagot. A Bükk50-rõl nosztakgiázom- itt hullott szét a vált, ott csapattunk 10 másik keróssal a single tracken... Galád módon nem mindig térek le a mûútról. Mert gyorsabb. De a jobb ösvényeket bejárom. Egész jól megy a futás. Tar-kõnél nem állok ki nézni a tájat, megkezdem a meredek lejtõt. Többszáz méter hosszan, végig fékezve. A sok kõ miatt nem erõltetem a futást, inkább a lendület miatt lépek hosszabbakat. Saskarom velem van. :) Rá a Z-re, innen lájtosabb a domborzat, ismét lehet futni. Sok gyalogost értem utol, egészen elfáradok a rex linx ismételgetésétõl. Közben hátulról ismerõs hang- jé, Alex és Zoli! Hogy kerültetek ide? Ismét együtt a csapat. Az egri mûút elvisz a 3. EP-hez.
Tamás-kút 16:08
5-10 perc állás (tankolás, és lámpa izzítás) után nekiindulunk a maradék távnak. A ködben használhatatlan a fejlámpa, kézben tartva már látunk is. A Várkútig tartó 13 km-en éreztem a legrosszabbul magam. Hiába ettem, a gyomor csak korgott, elmet az erõ a lábaimból. Szúrt az oldalam, a sötét erdõ sem tetszett. Az energiaszelet sem segített. Csak azért nem szálltam ki, mert nem volt hova. Becsületbõl kiszenvedtem a pontig, szerencsére többiek bevártak. Nagyon megörültem, mikor elértük a turistaházat.
Vár-kút, 18:44
Itt egy hosszabb szünetet tartottam. Lecsúszott 2 tálca zsíros kenyér+1 vödör tea. Na jó, annyi nem, de az elõzõekhez képest sokat. Indulás elõtt, hú még valamit el kell intéznem. Megvolt, Alex és Zoli már tûkön ülnek- érthetõ, el akarják érni a 20:30-as vonatot. Minimum 20 perc múlva tovább is indultunk, az utolsó 10 kilométernek.
És hoppá, újra bírok járni! Sõt, mi több, futni is! Ennek örömére fokozzuk a tempót kb. 7 perces kilométert diktálva. Persze rögtön elkavarunk a helyes irányról. Mire meglesz, Alexék fénysebességre kapcsolnak, hátha meglesz az a vonat. Menjetek csak, itt már nem tévedhetek el! Azért rákapcsoltam, igyeketem minél többet futni. A város határában persze sikerült elveszteni a nyomot. Mire meglett, az elemek is elfáradtak. Érdekes dolog, töksötétben elemet cserélni.
Végre látok, ismét megvan a jel, gyerünk tovább! Ó, 10 percen belül elértem a szõlõskerteket, és máris van közvilágítás! Ismét lakott területen. Elhagyom a dzsungelt, bevetem magam a civilizációba. Fura módon, a célig végigfutom a távot. És megvan, és megvan! Befordulok az iskola kapuján, csókot dobok az engem éljenzõ tömegnek (a lányoknak kettõt is), és beértem.
Cél 20:59
Összességében 10:44-es km-ek lettek. Melegítés nélkül 9:50 körüli is meglett volna.
A néhány negatívumtól eltekintve, tetszett a túra. A rendezés remek, az útvonal még szárazon sem egyszerû.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

#28
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
beszámoló:
1, 2, 3, ...
szóval 7:05-re értem a sulihoz 7:20ra neveztem és beírták az indulási idõmet. sajna a reggeli nagy kapkodásban mindent elhoztam kivéve a fotógépet és a bükktérképet. szóval telefon az asszonynak hogy jöjjön és hozzon térképet, nehogy elvesszek a rengetegben. csak 8kor kezdtem magam fölrángatni a kõbánya felé. fölfelé elég hideg volt, sok helyen zúzmarásak voltak a fák. lászló fölött a kékmezõi út tetején lévõ rét nagyon szép fehér volt a zúzmarától. keresztre fölfelé kimentem a felhõkbõl a kék ég és a napsütés birodalmába. keresztnél beért a két sebi akik futva nyomták a 32kilcsit. lefelé arról beszélgetve milyen jó lenne lakni kereszten és azon nevettünk hogy a faluban azon a meredek utcán majdnem nyomtunk egy hátast. az aszfaltúton nem látszott de le volt néhol fagyva.
majd pecsétet kértünk a pártkönyvbe a pártháznál egy tea mellett és mentünk tovább hollós felé. sebiék elköszöntek és újra egyedül vetettem magam a sûrûbe. szó szerint. volt egy friss ültetésû fenyves amin keresztül ment a túra. szerencsére mentek elõttem és láttam merre kell menni mert ha nem láttam volna tuti elkevertem volna más felé. hollósról a sárgán mentem répás felé. ott beértek savanyú gabiék bringával. egerbe siettek mert csak egyikõjüknél volt lámpa. itt megint mázlim volt mert kiértem egy rétre ahol nem tudtam merre tovább de a rét túlsó végén láttam gabiékat ahogy tolják föl a gépeket a betonútra. itt a sárga+ -on kecskeláb felé mentem. ott nem a zöldön hanem a betonon közelítettem meg nagymezõt. a zöldet az erdészek nem ajánlották mert éppen vadászat volt. a lusta völgy végén elfogyott a tej. belassultam teljesen. kénytelen voltam leülni egy kis teára. utólag belegondolva eléheztem. nagymezõnél már vártam a végét nagyon de elég lassan értem el a házat. a talaj szinte mindenhol fagyott volt kivéve nagymezõ után a zöld+ -on. amikor fölértem a parkolóhoz onnan már tudtam minden rendbe lesz. a háznál 14 elõtt megkaptam tomitól az átírt oklevelet. :D és lusta úr módjára telefont intéztem az asszonyhoz aki átjött értem a síháztól. nagyon nem akart a testem fölmenni a fenyvesen a másik parkolóhoz.
az asszony míg eljött értem fölszedett egy megfáradt srácot akit levittünk az állomásra.

u.i.: a útraleírás amit adtak a maga módján jó volt de térkép nélkül nem sokat ért annak aki nem ismerõs erre. sokan keresték az ellenõrzõ pontot a síháznál mert máshova értették a parkolót.
a fék bírta hazáig? sikerült nappal hazaérni?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#29
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
lesz, megvan rendelve. az asszony föntlesz.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#30
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem olyan gáz szvsz.Bükkszentkeresztig a macera, addig nyersz sok szintet, onnan kibírható. Bár, ahogy mondják a tapasztaltabbak, Bánkutszokott lenni a vízválasztó.De gyalog minden más, mint bicóval.
@ mirra: van má' forralt borotok? :-) talán azért hajlandó lennék átgurulni a csalánosi parkolótól...
@zsizsi:csörögj, koma, ha ideértél.

#31
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Egy életem, egy halálom,
már pedig Én végig csinálom! :D

#32
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
én csak bánkútig szándékszom menni gyalogosan...
de le a kalappal akik végignyomják.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#33
Iceshark

Iceshark

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Skacok már most le a kapappal elõtettek, hogy bevállaltok egy ilyen túrát! Grat!
Sok sikert hozzá!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító


#34
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jó hírek ezek Nekünk, bringásoknak! :) Köszönet érte!
De azért a hóban hasítani is mókás dolog!

#35
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
kb fél centi hó van Bánkúton. Bükkszentkereszten ennyi sem. Miskolcon pedig semmi hó nincs, hogy szombatig mi lesz azt meg csak az isten tudja.

bükkszentlászló melletti webcam ami miskolc felé néz:
http://webcam3.borso...deo.mjpg&size=1
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#36
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ne rinyálj!
Vagy vigyek bakancsot, meg gyalogcuccot? :D

#37
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
OK, koma!
híjj!
rossz hír:
ma esett ilyen havasesõs akármi, de jelentéktelen.
sárgumit illessz!

hopp

rossz hirek:

www.bankut.hu van egy webcam
nem akarok gyalogooolni!!!!

#38
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szasz Gabi!
Amit írtál - vonat Miskolcra, stb... - az tetszik! A 6.36-os szimpi, akkor már korán nyomhatjuk a távot, de a részletekkel hívlak! Haver nem gyün, fázik a segge..:D

#39
Bálna

Bálna

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Sztem, az autós projekt nálad okés. Autó nálunk lerak,reggeli, Miskolc megközelít, hazajön, zuhany, tea, haza.
Vonattal átmehetünk Miskócra, s akkor nem kell lenyomni még egy 50est. De végülis az is belefér. én úgy is korán kelek ~4:00 szétnyomom az újsikat,bringaváltás,reggeli és csavarhatunk.Ha jól emléxem, elvirailag, van egy 6:36-os vonat, ami 7:58-ra ér be Miskócra. Ott át kell gangolni Tapolcára, az már nem ügy, szûk negyedóra max.
A másik vonat 7:36-kor indul, s 8:58-ra ér be.Ez barátibb, neked se kell nagyon korán kievezned pöstrõl.
Sztem még az is elég nekünk, 10ig engednek rajtolni idén.
Többit priviben, v. telón!
Cimbid jön?


Vigyázz mert elvirán amerre én járok egyetlen adat sem helyes ami az netes menetrendben szerepel...

#40
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Sztem, az autós projekt nálad okés. Autó nálunk lerak,reggeli, Miskolc megközelít, hazajön, zuhany, tea, haza.
Vonattal átmehetünk Miskócra, s akkor nem kell lenyomni még egy 50est. De végülis az is belefér. én úgy is korán kelek ~4:00 szétnyomom az újsikat,bringaváltás,reggeli és csavarhatunk.Ha jól emléxem, elvirailag, van egy 6:36-os vonat, ami 7:58-ra ér be Miskócra. Ott át kell gangolni Tapolcára, az már nem ügy, szûk negyedóra max.
A másik vonat 7:36-kor indul, s 8:58-ra ér be.Ez barátibb, neked se kell nagyon korán kievezned pöstrõl.
Sztem még az is elég nekünk, 10ig engednek rajtolni idén.
Többit priviben, v. telón!
Cimbid jön?