Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Linkelõ #4

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6687 hozzászólás a témában

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás

Van tehetsége hozzá :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Alternatív energiaforrásként a hõszivattyú érné meg leginkább, de csak abban az esetben, ha újonnan épülõ házról beszélünk, meglévõben igencsak kötlséges kialakítani.
Ajánlom a brikett vagy pellet tüzelésû kazánt, bár nem olcsók, de környezetbarátak és egyik másik meglepõen komoly dolgokat tud, lásd mobilról szabályozható mikor hány fokora melegítsen (bár ez lehet, csak nekem volt újdonság).
Napkollektort egész elérhetõ áron lehet kialakítani (síkkollektorra értve, a fókuszálós drágább), használati melegvíz, medence víz melegítésre alkalmas. Napelemmel elektromos áram termelhetõ, de nem tudod raktározni szóval csak azonnali használatra.
Házi szélkerék elég nehezen lenne megvalósítható. Mivel ezek a ketyerék beállnak szélirányba, valamint le vannak szabályozva, hogy nagyobb szél esetén se lépjenek át egy kritikus fordulatszámot. Speciális anyagból vannak, hogy ne verje vissza a fényt, mobiljelet stb.
Terveztünk anno egy tantárgyból szélerõmûparkot, 7 db szélkerék (átlagméretû/teljesítményû szélkerékkel számolva) egy 4000 fõs falu éves áramellátását termeli meg.

Bocs az offért.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
én eddig ezt olvasgattam, igazából komolyabban még nem mélyültem bele a témába. http://forum.termina...pic.php?t=30038
A lapátokat biztos nem könnyû házilag elkészíteni :( plusz jó szeles lakókörnyezet kell, megfelelõ oszlopmagasság ( ha jól tudom 6 m felett már engedély kell :S ) stb

meg van egy www.sorkollektor.hu nevû oldal, ha jól amolyan blog szerûen tolják az ötleteket :)

lor, bocs :S

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
amugy nagyon off
folytatas uzenofalon

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
a kérdésre még nem kaptam választ.Macerás házilag szélgenerátort építeni?
Nagyon off?
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Én a talajhõszivattyús fûtésen gondolkodtam, mert most kellett kazánt cserélnem. Sajnos a házunk fütésrenszere, és szigetelése nem az igazi ehhez a technologiához, nem tudnám gazdaságosan használni, plusz még marha drága, ugyhogy maradt a gáz. De szerintem a köv. évtizedben rohamosan fog terjedni, mert a gáz egyre megfizethetetlenebb lesz. Beszélgettem egy ismerõsömmel, aki ausztriában melózik fûtésszerelõként, és mondja hogy már jópárat épitettek be, mert az osztrák állam elég komolyan támogatja anyagilag. Azt mondta hogy egy általuk korábban beépitett 140nm-es háznak a téli fûtés és melegviz költsége kijön kb. 300 euroból. ;) ami azért nem rossz.
Én asszem amig ez a gázkészülék elmegy addig fogok gázt használni, utána biztos valami ilyesmire térek át, remélem addig megfizethetõbb lesz.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Tudom,jároik ki telelni alpokba!Tudom mi van kint.Átmész a határon és már tízesével vannak a szántóföldeken!Valamiért ott egybõl fúj a szél.itthon biztos nem eléggé :D

Kuli:
Láttam tv-ben okos "erdész" megmagyarázta hogy megzavarja a madarak nyugalmát.Pár perccel késöbbi videón a sasmadár ott ült a generátorházon lassan de forgó lapátok mellett. :)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Én egy idõben Dunaújvárosba jártam, Kulcs nevû falucska mellett is van egy bazinagy, buszból mindig megcsodáltam. Olyan kecsesek :) Egy helyben állni sosem láttam, mindig forgott. És az a durva hogy ezek 2-3 MW-osak....
A mi lakásunk /2szintes kertes családi ház+pince/ fogyasztása sacc 500Wh átlagban (nem tudom mitõl ilyen sok:( ), ha így számoljuk akkor egy 2 MW-os generátor lgalább 4000 családi házat kiszolgálna. Ja, de a madarak vándorlási útvonalát megzavarja, és ezért már "meg se éri". Röhely ez is, sebaj, nálunk Nyíregyházán ha jól tudom másfél milliárd ft-ért korszerûsítették 1 éve a gázüzemû hõerõmûvet. Pár év múlva meg majd sírnak, hogy gáz van...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Én nagyon sokat gondolkodtam/-om ezen,hogy nagy macera megépíteni saját szélgenerátort?bevallom nekem is nagyon tetszenek.És csodáltam a múltkor bakonynána felé már 3 vagy 4 közepes méretû mûködik már.pedig 3-4 éve mikor arra jártam akkor épült az elsõ.Az út szélén volt leparkolva egy hosszú utáénfutó és azon volt rajta az egyik lapát.Gyönyörõ volt és hatalmas!!!
A környék faluit röhögve ellátja már az a 3-4 generátor.

Érdekes hogy ez Magyarországon milyen nagy szám. Szerintem ha valaki pl.: Semmeringbe megy , akkor csak azon a száz-akárhány kilóméteren, amit ausztriába tesz meg ötször annyit lát mint amennyi egész Magyarországon van

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Én nagyon sokat gondolkodtam/-om ezen,hogy nagy macera megépíteni saját szélgenerátort?bevallom nekem is nagyon tetszenek.És csodáltam a múltkor bakonynána felé már 3 vagy 4 közepes méretû mûködik már.pedig 3-4 éve mikor arra jártam akkor épült az elsõ.Az út szélén volt leparkolva egy hosszú utáénfutó és azon volt rajta az egyik lapát.Gyönyörõ volt és hatalmas!!!
A környék faluit röhögve ellátja már az a 3-4 generátor.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egy haver epitett ugy hazat bukkszentkereszten, hogy.
esovizzel oblitik budi tan mosogatas is azzal megy.
aztan van egy vizfuto a teton /csak a vizet melegiti/

sokba van sajna az elejen de o nagyon el van vele.

nekunk egy kb 60 eves furt kutbol van viz nyaron
ra is van kapcsolva a halozatunkra ilyenkor

van egy ilyen szornyecske mint a videon a kozelben de nemtom hogyan ki csinalta.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás

számomra a legszebb gépek egyike :)

valaki használ esetleg alternatív/megújuló energiaforrásokat, bármire is? Nagyon érdekelnének a saját tapasztalatok :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azert mute allapotban is lehet szenvedni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Mute :D
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
lor bzmeg a hideg kirázott. aki ezt végig tudja hallgatni. nincs az a látvány ami ezt elviselhetõvé teszi:D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aztabudos
http://vastagbor.blo...ekkeno_hosegben

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
True face of Olympics

Ügyesek az NFL-es srácok :)

http://www.youtube.com/watch?v=4sI7vFv9REI&feature=related

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
http://www.funny phone sex!

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
bazz
http://velvet.hu/szex/vanishd08073/
http://scheerti.blog...agabb_olajcsere

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer