Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Posted 2010. December 09. - 21:49

aztán lesz balhé karácsonyig a zuccán a zemberek.
aztán januárban tisztább lesz a dolog...talán.
Posted 2010. December 09. - 16:48

Mérlegeld magadban,melyiknek van nagyobb esélye:a magáncég csõdöt jelentve lepattan a pénzeddel,persze szabadkozva,hogy õ jót akart,csak hát a körülmények stb duma,fõleg,hogy jan.1.-tõl módosul a törvény,és már nem számolhat el 4.5 % mûködési költséget,csak 0.8%-ot,ezen felül megszünteti,hogy 1.5 % al kiegészíti a befizetést,tehát nem lesz tovább a nagy biznisz,vagy az állam nem fizet nyugdíjat.
Ez a kedvenc szövegem.
Amikor Lenin, Brezsnyev, meg Kádár után valaki ezzel jön, hogy mennyivel is jobb az állami gondoskodás.
Csak a a baj az, hogy én öreg vagyok.
Emlékszem nem csak a 20 évvel ezelõtti szakállas liberális fiatalemberre, hanem az akkori világra is.
De... ha már a példánál maradunk, és Pártunk és Kormányunk ennyire akar gondoskodni rólam, és a jövõmrõl,
akkor miért nem hoz egy olyan törvényt, hogy a max. mûködési költség 1% -lehet, és nem több?
Jól láthatóan a törvényhozás nem gond neki, hisz személyre szabott törvényeket is hoz.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2010. December 09. - 16:40

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. December 09. - 16:29

Jelenleg nincsen min gondolkozni.
Ha olyanok a játékszabályok, hogy a focimeccsen szabad kézzel is játszani, akkor kézzel is kell játszani.
Felelõs ember nem mondhatja azt, hogy ne menj vissza az állami nyugdíjrendszerbe.
Nem, ezek 10 év múlva már nem lesznek, de mivel mindenki vissza fog térni -hisz jelenleg ez a logikus-
nem kerülsz hátányba ha visszamész.
én pl maradok
legfeljebb rajta leszek valami kuláklistán
innen kezdve meg vagy fekete meló vagy 4 órás minimálbér, és önkéntes pénztárba havi x ft
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. December 09. - 16:27

Amire az ide a fórumba írogatók nyugdíjba mehetnek nem lesz állami nyugdíj (legalábbis az értéke a nullát fogja közelíteni), szóval mindegy mit csináltok. Kénytelen lesz mindenki magáról gondoskodni és megtakarítani.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. December 09. - 16:14

Köszi, ezt bóknak veszem.
Nem menti, sõt... csak szomorú, hogy itt tartanak a "nagyjaink".
Más
Volt szó a magánnyugdíj vagy csak állami nyugdíj témáról.
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy mennyire lesz ez a vissza az állami rendszerbe teljesen-dolog tartós.(nincs nagy fizu, így nincs nagy járulék sem)
Megoldják, hogy a következõ kormány ne tudjon változtatni rajta? Egyesek szerint 10 év sem kell, hogy az elkövetkezõ nyugdíjrendszer bedõljön.
Mérlegeld magadban,melyiknek van nagyobb esélye:a magáncég csõdöt jelentve lepattan a pénzeddel,persze szabadkozva,hogy õ jót akart,csak hát a körülmények stb duma,fõleg,hogy jan.1.-tõl módosul a törvény,és már nem számolhat el 4.5 % mûködési költséget,csak 0.8%-ot,ezen felül megszünteti,hogy 1.5 % al kiegészíti a befizetést,tehát nem lesz tovább a nagy biznisz,vagy az állam nem fizet nyugdíjat.
Posted 2010. December 09. - 16:00

Ha olyanok a játékszabályok, hogy a focimeccsen szabad kézzel is játszani, akkor kézzel is kell játszani.
Felelõs ember nem mondhatja azt, hogy ne menj vissza az állami nyugdíjrendszerbe.
Nem, ezek 10 év múlva már nem lesznek, de mivel mindenki vissza fog térni -hisz jelenleg ez a logikus-
nem kerülsz hátányba ha visszamész.
Posted 2010. December 09. - 15:17

Nem menti, sõt... csak szomorú, hogy itt tartanak a "nagyjaink".
Más
Volt szó a magánnyugdíj vagy csak állami nyugdíj témáról.
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy mennyire lesz ez a vissza az állami rendszerbe teljesen-dolog tartós.(nincs nagy fizu, így nincs nagy járulék sem)
Megoldják, hogy a következõ kormány ne tudjon változtatni rajta? Egyesek szerint 10 év sem kell, hogy az elkövetkezõ nyugdíjrendszer bedõljön.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. December 09. - 15:07

De egy "pártliba" ostobasága miért menti a külügyminisztert?
Posted 2010. December 09. - 15:02

Szerintem meg nem megyek bele egy párbeszédbe és nem fogok hülyét csinálni magamból, ha nem értem mit gagyog a másik angolul.Szerintem Lamperth Mónika soha nem volt külügyminiszter. (Szerencsére.)
Martonyi Jánossal ellentétben.
Ez elég ok?
-=B.B.B.=-
Posted 2010. December 09. - 14:52

Posted 2010. December 09. - 14:47

de itt van kuka rendesen, ami nincs felgyujtva/szetrugva, es uritik is. es a jardakat is seprik.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 09. - 14:46

Martonyi Jánossal ellentétben.
Ez elég ok?
Posted 2010. December 09. - 14:24

Õ mennyivel különb?BBC News - Hardtalk - Janos Martonyi: 'Moody's downgrade is a huge mistake'
LOL - nem tudom az e a viccesebb amit mond, vagy ahogy mondja... Könyörgöm irassák már be az ürgét egy angol tanfolyamra, egy égés ahogy szótagolva makog mint egy bevándorló a meki pultja mögött...

YouTube - Lamperth Monika a Szigeten!
-=B.B.B.=-
Posted 2010. December 09. - 11:47

miért kell bármit tartani? (kérdezem ezt úgy, hogy nekem is volt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2010. December 09. - 11:37

Mondok egy példát, hogy milyenek az emberek:
Anyámék, mikor kicsi voltam, szétbagózták a lakást, meg a kocsit. Ez a 80-as években még full alap volt. Aztán mikor utaztunk és rinyáltam a hátsó ülésen, így hangzott egy párbeszéd:
- anyúúú nagyon büdös van
- niiincs olyan büdös, de letekerjük az ablakot
- anyúúú megfagyok, mert idevág a szél
- jajmá, niiincs olyan hideg, nem is vág oda annyira
Közben allergiás asztmám volt.
Most azt figyelem, hogy kezd divat lenni a 2 kutya. Dehát mit csodálkozunk, mikor ez nagy biznisz és ezt tolják az arcodba, meg nyílnak a fresnapf-ok, vagy mi a tököm, meg a valóvilágban is a bombanõk alap "kelléke" valami kis féreg nyekegõ törpe bizbasz?
Méééérnem lehet macskát, papagájt, görényt, hörcsögöt, teknõst tartani, ami nem zavar mást. "Sétáltatni" sem kell ezeket a lusta parasztnak, meg nem nekem kell takarítanom a kedvtelése mocskát.
Úgyhogy rühellem a tarlóst, de hajrá!

Posted 2010. December 09. - 11:10

tudomásom szerint a máv peronokon és a vonatok legnagyobb részén sem lehet cigizni, mégis megteszik sokan. a kalauz meg rá se bagózik.
![]()
a legnagyobb parasztságok egyike, mikor a tömegben rágyújt valaki, mögötte métereken keresztül szív sok-sok ember...
Ez az. A legviccesebb, hogy az aluljárókban a dohányzási tilalalomért beálított õrszem maga is ott bagózik. A kutyaszart is elvileg fel kéne szedni.
Posted 2010. December 09. - 09:48

a legnagyobb parasztságok egyike, mikor a tömegben rágyújt valaki, mögötte métereken keresztül szív sok-sok ember...
Index - Belföld - Betilthatják a dohányzást a budapesti megállókban
Csak így tovább. Ilyenekre kéne használniuk a 2/3-ukat. Aztán jöhet a többi nyilvános zárt hely is.
Most voltam angliában egy ír kocsmában. Náluk ugye nem szabad bagózni bent. Sokáig ott maradtunk és életemben nem éreztem magam ilyen jól egy kocsmában - ez szerintem mindent elmond.
Bagósok meg fogták magukat és kimentek szívni, aztán visszajöttek. Ennyi.
Errõl jut eszembe, hogy mindig rinyáltak a kocsmárosok, hogy ha betiltják a bagózást bent, akkor jujujujj elmarad a forgalom.
Ostoba riporter lennék, ha erre visszakérdeznék, hogy "és azt tudják-e, hogy a füst miatt hány nemdohányzó kerüli el a helyet?"
Mert ezt soha senki nem kérdezte.
Mi pl 10-bõl 8-szor ezért nem megyünk sehova és ezzel biztos sokan vannak így. Vagy nem?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2010. December 08. - 21:12

Posted 2010. December 08. - 19:59

LOL - nem tudom az e a viccesebb amit mond, vagy ahogy mondja... Könyörgöm irassák már be az ürgét egy angol tanfolyamra, egy égés ahogy szótagolva makog mint egy bevándorló a meki pultja mögött...