Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
várni kell még legalább 14-éig, hogy "pontosan" mit akarnak.
aztán lesz balhé karácsonyig a zuccán a zemberek.
aztán januárban tisztább lesz a dolog...talán.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Mérlegeld magadban,melyiknek van nagyobb esélye:a magáncég csõdöt jelentve lepattan a pénzeddel,persze szabadkozva,hogy õ jót akart,csak hát a körülmények stb duma,fõleg,hogy jan.1.-tõl módosul a törvény,és már nem számolhat el 4.5 % mûködési költséget,csak 0.8%-ot,ezen felül megszünteti,hogy 1.5 % al kiegészíti a befizetést,tehát nem lesz tovább a nagy biznisz,vagy az állam nem fizet nyugdíjat.

Ez a kedvenc szövegem.
Amikor Lenin, Brezsnyev, meg Kádár után valaki ezzel jön, hogy mennyivel is jobb az állami gondoskodás.
Csak a a baj az, hogy én öreg vagyok.
Emlékszem nem csak a 20 évvel ezelõtti szakállas liberális fiatalemberre, hanem az akkori világra is.

De... ha már a példánál maradunk, és Pártunk és Kormányunk ennyire akar gondoskodni rólam, és a jövõmrõl,
akkor miért nem hoz egy olyan törvényt, hogy a max. mûködési költség 1% -lehet, és nem több?
Jól láthatóan a törvényhozás nem gond neki, hisz személyre szabott törvényeket is hoz.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
énis maradok

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Jelenleg nincsen min gondolkozni.
Ha olyanok a játékszabályok, hogy a focimeccsen szabad kézzel is játszani, akkor kézzel is kell játszani.
Felelõs ember nem mondhatja azt, hogy ne menj vissza az állami nyugdíjrendszerbe.
Nem, ezek 10 év múlva már nem lesznek, de mivel mindenki vissza fog térni -hisz jelenleg ez a logikus-
nem kerülsz hátányba ha visszamész.

én pl maradok
legfeljebb rajta leszek valami kuláklistán

innen kezdve meg vagy fekete meló vagy 4 órás minimálbér, és önkéntes pénztárba havi x ft
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mindkettõnek kb azonos az esélye.
Amire az ide a fórumba írogatók nyugdíjba mehetnek nem lesz állami nyugdíj (legalábbis az értéke a nullát fogja közelíteni), szóval mindegy mit csináltok. Kénytelen lesz mindenki magáról gondoskodni és megtakarítani.

A sebesség mindent megold.

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 posts

Köszi, ezt bóknak veszem. :)
Nem menti, sõt... csak szomorú, hogy itt tartanak a "nagyjaink".

Más

Volt szó a magánnyugdíj vagy csak állami nyugdíj témáról.
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy mennyire lesz ez a vissza az állami rendszerbe teljesen-dolog tartós.(nincs nagy fizu, így nincs nagy járulék sem)
Megoldják, hogy a következõ kormány ne tudjon változtatni rajta? Egyesek szerint 10 év sem kell, hogy az elkövetkezõ nyugdíjrendszer bedõljön.

Mérlegeld magadban,melyiknek van nagyobb esélye:a magáncég csõdöt jelentve lepattan a pénzeddel,persze szabadkozva,hogy õ jót akart,csak hát a körülmények stb duma,fõleg,hogy jan.1.-tõl módosul a törvény,és már nem számolhat el 4.5 % mûködési költséget,csak 0.8%-ot,ezen felül megszünteti,hogy 1.5 % al kiegészíti a befizetést,tehát nem lesz tovább a nagy biznisz,vagy az állam nem fizet nyugdíjat.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Jelenleg nincsen min gondolkozni.
Ha olyanok a játékszabályok, hogy a focimeccsen szabad kézzel is játszani, akkor kézzel is kell játszani.
Felelõs ember nem mondhatja azt, hogy ne menj vissza az állami nyugdíjrendszerbe.
Nem, ezek 10 év múlva már nem lesznek, de mivel mindenki vissza fog térni -hisz jelenleg ez a logikus-
nem kerülsz hátányba ha visszamész.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Köszi, ezt bóknak veszem. :)
Nem menti, sõt... csak szomorú, hogy itt tartanak a "nagyjaink".

Más

Volt szó a magánnyugdíj vagy csak állami nyugdíj témáról.
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy mennyire lesz ez a vissza az állami rendszerbe teljesen-dolog tartós.(nincs nagy fizu, így nincs nagy járulék sem)
Megoldják, hogy a következõ kormány ne tudjon változtatni rajta? Egyesek szerint 10 év sem kell, hogy az elkövetkezõ nyugdíjrendszer bedõljön.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Na jó, de neked van ennyi eszed. Nem is leszel miniszter.
De egy "pártliba" ostobasága miért menti a külügyminisztert?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Szerintem Lamperth Mónika soha nem volt külügyminiszter. (Szerencsére.)
Martonyi Jánossal ellentétben.
Ez elég ok?

Szerintem meg nem megyek bele egy párbeszédbe és nem fogok hülyét csinálni magamból, ha nem értem mit gagyog a másik angolul.

-=B.B.B.=-

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 posts
Ezen a téren a volt fõnökük viszi a prímet.
Az volt az igazi ok.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
itt £1000 a bunti ha otthagyod a kutyakakit a jardan/parkban stb. nem is nagyon latni, mert be van tartatva rendesen. plusz forgalmas varoskozpontokban ha eldobsz egy csikket ugy hogy a kozeledben (asszem 5m) van kuka akkor £100.

de itt van kuka rendesen, ami nincs felgyujtva/szetrugva, es uritik is. es a jardakat is seprik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szerintem Lamperth Mónika soha nem volt külügyminiszter. (Szerencsére.)
Martonyi Jánossal ellentétben.
Ez elég ok?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

BBC News - Hardtalk - Janos Martonyi: 'Moody's downgrade is a huge mistake'

LOL - nem tudom az e a viccesebb amit mond, vagy ahogy mondja... Könyörgöm irassák már be az ürgét egy angol tanfolyamra, egy égés ahogy szótagolva makog mint egy bevándorló a meki pultja mögött...

Õ mennyivel különb? ;)
YouTube - Lamperth Monika a Szigeten!

-=B.B.B.=-

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,201 posts
nem írigylem a gyerekkorod. :) faterom nálunk is autóban bagózott, de én hamar kerültem anyóülésre (hogy a róka ne utazzon velünk :) ) oda nem jutott füst. most viszont pl nálunk otthon nem gyújt rá benn a házban, sõt ha náluk vagyunk akkor is kimegy a teraszra bagózni. fejlõdik, jó arc. :)

miért kell bármit tartani? (kérdezem ezt úgy, hogy nekem is volt :( kutyám. sajnos mostanában nem lenne rá idõm, hogy rendesen foglalkozak vele.)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Engem komolyan csak 2 dolog zavar a városi létben: cigi és a kutya. És mind a 2 _csak_ azért, mert különösen vérparaszt módjára mûvelik. És mindkettõ alapjogot formál magának arra, hogy szétmocskolja a környezetemet. Pedig alapjog csak az egészséges környezetre van. Halál komolyan, más nem zavar. Szó nélkül takarítom az utcát (már utcaseprõk sincsenek - arra nem jut az adómból), a ház folyosóját, mert utána az jó érzés.

Mondok egy példát, hogy milyenek az emberek:
Anyámék, mikor kicsi voltam, szétbagózták a lakást, meg a kocsit. Ez a 80-as években még full alap volt. Aztán mikor utaztunk és rinyáltam a hátsó ülésen, így hangzott egy párbeszéd:
- anyúúú nagyon büdös van
- niiincs olyan büdös, de letekerjük az ablakot
- anyúúú megfagyok, mert idevág a szél
- jajmá, niiincs olyan hideg, nem is vág oda annyira
Közben allergiás asztmám volt.

Most azt figyelem, hogy kezd divat lenni a 2 kutya. Dehát mit csodálkozunk, mikor ez nagy biznisz és ezt tolják az arcodba, meg nyílnak a fresnapf-ok, vagy mi a tököm, meg a valóvilágban is a bombanõk alap "kelléke" valami kis féreg nyekegõ törpe bizbasz?
Méééérnem lehet macskát, papagájt, görényt, hörcsögöt, teknõst tartani, ami nem zavar mást. "Sétáltatni" sem kell ezeket a lusta parasztnak, meg nem nekem kell takarítanom a kedvtelése mocskát.

Úgyhogy rühellem a tarlóst, de hajrá! :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

tudomásom szerint a máv peronokon és a vonatok legnagyobb részén sem lehet cigizni, mégis megteszik sokan. a kalauz meg rá se bagózik. :) :(
a legnagyobb parasztságok egyike, mikor a tömegben rágyújt valaki, mögötte métereken keresztül szív sok-sok ember...

Ez az. A legviccesebb, hogy az aluljárókban a dohányzási tilalalomért beálított õrszem maga is ott bagózik. A kutyaszart is elvileg fel kéne szedni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,201 posts
tudomásom szerint a máv peronokon és a vonatok legnagyobb részén sem lehet cigizni, mégis megteszik sokan. a kalauz meg rá se bagózik. :) :(
a legnagyobb parasztságok egyike, mikor a tömegben rágyújt valaki, mögötte métereken keresztül szív sok-sok ember...

Index - Belföld - Betilthatják a dohányzást a budapesti megállókban

Csak így tovább. Ilyenekre kéne használniuk a 2/3-ukat. Aztán jöhet a többi nyilvános zárt hely is.
Most voltam angliában egy ír kocsmában. Náluk ugye nem szabad bagózni bent. Sokáig ott maradtunk és életemben nem éreztem magam ilyen jól egy kocsmában - ez szerintem mindent elmond.
Bagósok meg fogták magukat és kimentek szívni, aztán visszajöttek. Ennyi.

Errõl jut eszembe, hogy mindig rinyáltak a kocsmárosok, hogy ha betiltják a bagózást bent, akkor jujujujj elmarad a forgalom.
Ostoba riporter lennék, ha erre visszakérdeznék, hogy "és azt tudják-e, hogy a füst miatt hány nemdohányzó kerüli el a helyet?"
Mert ezt soha senki nem kérdezte.
Mi pl 10-bõl 8-szor ezért nem megyünk sehova és ezzel biztos sokan vannak így. Vagy nem?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Anno jártam heti 3-szor órákra csocsózni...a szemem nem viselte a cigifüstöt, szóval el lett hagyva ez a szokás...Nálunk az egyetemi étteremben pl tilos dohányozni, sokkal jobb is a levegõ bent.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
BBC News - Hardtalk - Janos Martonyi: 'Moody's downgrade is a huge mistake'

LOL - nem tudom az e a viccesebb amit mond, vagy ahogy mondja... Könyörgöm irassák már be az ürgét egy angol tanfolyamra, egy égés ahogy szótagolva makog mint egy bevándorló a meki pultja mögött...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.