Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

A globális piacgazdaságban elég szemellenzõs ötlet bezárkózni a kis medencénkbe.

Szerintem nem, ha kakas akarsz lenni a kis szemétdombodon ;)

....Fölül kéne vizsgálni az összes privatizációt,ami kamu volt,azt visszavenni,teljes vagyonelkobzással,+ 20 év sittel,aki benne volt,minden monopóliumot vissza állami kézben(az erõs országokban így van),kevesebb adót kérni,de azt kõkeményen behajtani,akinek meg ez nem tetszik,mehet isten hirével ahová csak akar.A legfontosabb,pedig a hazai termelõt védeni ezerrel,amit csak nálunk hívnak fasizmusnak az idióták,minden normális országban(itt fölsorolhatnám a fél világot)természetes és magától értetõdõ dolog.

Azt hiszem ilyesmit szeretne a kormány (max a nekik kényesebb ügyeket "késõbb" veszik elõ), csak arra vagyok kíváncsi hogy az újabb pofáraesés után kikre fogunk mutogatni? Az elõzõ kormány dumát nem lehet a végtelenségig durrogtatni, az meg hogy a világ Mo. ellen összefogott az kissé naív...
Milyen erõs államban vannak állami kézben a monopóliumok? Oroszország, Kína, Irán?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Jorus,nem ez a vezetés privatizált és lopta szét az országot.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szerintem hozé abban látta az ellentmondást, hogy elõször azt írtad, hogy te inkább az államra bízod a megtakarításaid, hiszen az államban bízol, aztán pedig azt írod, hogy az állam eladta/szétlopta az országot. Persze, értem én, hogy van jó állam, és rossz állam, és néha helyet cserélnek. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Az ellentmondást ott látom, hogy te jobban bízol az állami nyugdíjrendszerben, pedig az állam pénzét szétlopják.
Ha jól értem a szavaid.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Hol látod az ellentmondást?Szerinted a BKV ,vagy a MÁV (amibõl eladták ami nyereséges,MÁV cargo)kérdésérõl van szó?Az vezetett ide?Vagy a teljes energiaszektor,élelmiszeripar,és minden egyéb fillérekért való elpasszolásáról?A magáncégeknek,bankoknak kifizetett állami támogatások euró milliárdjairól?
Van amiben lehet liberalizálni,de van amiben nem szabad.
Nem akarlak megbántani,de nem Budapestország=Magyarország.Kicsit szét kéne nézned az országban,mondjuk Borsod,Heves,Szabolcs stb. megyében,de ha akarod egyszer elviszlek,én a munkámból adódóan "kicsit"más helyeket látok mint a kirakat.Lehet csak néznél magad elé egy ideig ha látnád az ország helyzetét sok helyen.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

...Az egész rendszer az államra épül,a mindent üzleti alapokra helyezni elv,pedig egy neoliberális gazdaságpolitika,ami itt is volt sajnos,ennek isszuk a levét.....

Imádom ezt az érvelést.
Mert ha körülnézek pont azt látom, hogy ahol mûködik a piac a "liberális gazdaságpolitika"
az mûködik, ahol meg belenyúlnak a piacba az nem.
Pl. neked ma nem kell 10 évet várnod a trabantodra, meg 10 évet a telefonra mint a szüleidnek kellett.
Pl. mûködik a piac a kötelezõ gépjármû biztosítában, ma kevesebbet fizetsz mint évekkel ezelõtt, stb stb.
Ahol meg nincs piac, MÁV, BKV oda az Isten pénze sem elég.

...Sokkal jobban bízok az államban,mint egy magáncégben,az úgy ver át ahogy csak akar.

A globális piacgazdaság nem egyenlõ azzal a sportággal,hogy hogyan lopjuk szét az állami kasszát ,amit nálunk mûveltek és ami ide vezetett.

Csak én érzek itt némi ellentmondást?

(Nem beszélve arról amit Jorci emlegetett, hogy egy olyan országban, ahol se alapanyag, se energia forrás,
a "globális piacgazdaságot" lehet ugyan szidni, de én személy szerint nem tudom értelmezni.
Persze ez az én bajom.)

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
A globális piacgazdaság nem egyenlõ azzal a sportággal,hogy hogyan lopjuk szét az állami kasszát ,amit nálunk mûveltek és ami ide vezetett.Mariska néninek mondhatja bárki,hogy piacgazdaság,meg tõzsdei index meg européer,magasról lexarja ha nem jön a nyugdíj mert üres a kassza.Elé lehet állni jólfésülten igazi européerként persze pollkorrekten megfogalmazva,hogy nincs pénz,valószinûleg a járókeret a fejébe áll a delikvensnek.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A globális piacgazdaságban elég szemellenzõs ötlet bezárkózni a kis medencénkbe.

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Az egész rendszer az államra épül,a mindent üzleti alapokra helyezni elv,pedig egy neoliberális gazdaságpolitika,ami itt is volt sajnos,ennek isszuk a levét.Az nem mûködik,hogy mindent eladunk amibõl nyereséget lehet kivenni,de minden állami marad,ami veszteséges.Lehetett volna magánosítani,de nem így,mert ezért van ebben a helyzetben a költségvetés.A fiatalok szerintem tennének félre,ha tudnának,de mégis mibõl?Nincsenek munkahelyek,mert mindent eladtak a fantasztikus befektetõknek,aki csak piacot vett,idejött,megvette x y gyárat,céget,adót nem fizetett,aztán bezárta,és ide hozza a külföldi(neki hazai) terméket.A gyárakat bezárták,a gazdákat tönkretették(kell a földjük is),van az országban 3 millió adófizetõ,800e rokkantnyugdíjas,meg több millió nyugdíjas.Fölül kéne vizsgálni az összes privatizációt,ami kamu volt,azt visszavenni,teljes vagyonelkobzással,+ 20 év sittel,aki benne volt,minden monopóliumot vissza állami kézben(az erõs országokban így van),kevesebb adót kérni,de azt kõkeményen behajtani,akinek meg ez nem tetszik,mehet isten hirével ahová csak akar.A legfontosabb,pedig a hazai termelõt védeni ezerrel,amit csak nálunk hívnak fasizmusnak az idióták,minden normális országban(itt fölsorolhatnám a fél világot)természetes és magától értetõdõ dolog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Ha az emberek kimutatható része bízna az államban, mint jó gazdában, nem kellene kötelezõvé tenni a visszalépést az állami pillérbe. Az meg különösen komikusan hat, hogy egy magát jobb oldalinak valló párt az állami szerepvállalást forszírozza, ami ugye erõsen bal oldali politika, ahelyett, hogy a nyugdíj- és egészségpénztárakat tisztán üzleti alapon próbálná üzemeltetni. Én szívesen fizetnék magasabb egészségügyi- és nyugdíjjárulékot, ha tudnám, hogy azt én használhatom fel adott esetben, vagy kezelhetem befektetésként is, ha úgy akarom, és nem arra használnák az eddig befizetett forintjaimat, hogy a költségvetés réseit kozmetikázzák vele. Emellett senki sem tudja garantálni, hogy amikor 35 év múlva nyugdíjba megyek, kapok állami (lol) nyugdíjat. Ezért lenne fontos a munkavállalókat az öngondoskodás felé terelni, hogy a fiatalok már idejében elkezdjenek félretenni a késõbbi éveikre, hogy akkor mehessenek nyugdíjba, amikor úgy gondolják, hogy eljött az ideje, és megteremtették maguknak ennek financiális hátterét.

végülis azért azt meg lehet köszönni a fiuggnak, hogy legalább az érintett korosztály egy része elkezdett gondolkodni a dolgon.
nekem pl nem volt kötelezõ belépni. és erõsen nem minimálbér után fizettem vagy 10 évig
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha az emberek kimutatható része bízna az államban, mint jó gazdában, nem kellene kötelezõvé tenni a visszalépést az állami pillérbe. Az meg különösen komikusan hat, hogy egy magát jobb oldalinak valló párt az állami szerepvállalást forszírozza, ami ugye erõsen bal oldali politika, ahelyett, hogy a nyugdíj- és egészségpénztárakat tisztán üzleti alapon próbálná üzemeltetni. Én szívesen fizetnék magasabb egészségügyi- és nyugdíjjárulékot, ha tudnám, hogy azt én használhatom fel adott esetben, vagy kezelhetem befektetésként is, ha úgy akarom, és nem arra használnák az eddig befizetett forintjaimat, hogy a költségvetés réseit kozmetikázzák vele. Emellett senki sem tudja garantálni, hogy amikor 35 év múlva nyugdíjba megyek, kapok állami (lol) nyugdíjat. Ezért lenne fontos a munkavállalókat az öngondoskodás felé terelni, hogy a fiatalok már idejében elkezdjenek félretenni a késõbbi éveikre, hogy akkor mehessenek nyugdíjba, amikor úgy gondolják, hogy eljött az ideje, és megteremtették maguknak ennek financiális hátterét.

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás

A nyugdíjas nem megy ki az utcára, 2ezer forint megígérésével meg lehet venni...

Mint már bizonyították egy párszor,aztán meg a sokszorosát kifizeti más vonalon,de azt már nem nézi,ennek ittuk a levét 8 évig...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A nyugdíjas nem megy ki az utcára, 2ezer forint megígérésével meg lehet venni...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Paul Vitti,tedd azt,szíved joga.Én biztos nem hagyom a magánpénztárnál,be sem léptem volna soha,de ugye kötelezõ volt,97'-es szoci törvény...Sokkal jobban bízok az államban,mint egy magáncégben,az úgy ver át ahogy csak akar.De amúgy egy szó nincs arról,hogy erõvel megszüntetik a magánpénztárakat,maradhatsz ha akarsz,csak nincs meg tovább az állami dotálása,boldoguljon ahogy csak tud.
Az utcán meg kíváncsi vagyok ki lesz,talán a járókeretes szochazás nyugdíjasok?Vagy az LMP kõkemény puszcsi-lávcsi csapata?Ami amúgy is lassan széthullik? Index - Belföld - Bandaháborúsdi a LMP választmányában?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Köszi a válaszokat!

Vajon nálunk mikor jön el az az idõ, hogy otthon kipréselem a repceolajat és a napraforgóolajat, aztán beletöltöm a traktoromba minden szankció nélkül?
A németeknél egy kis dízeltartály és egy nagyobb a saját olajnak. Mihelyt kiér a földjére átállítja a saját olajra a gépet és vígan végzi a munkáját.

Bioetanol : Pár éve azzal azzal kecsegtettek, hogy termeljen a paraszt sok-sok kukoricát stb, majd lesz belõle jó sok bioetanol, jól beindult a biznisz, nem mondom...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Index - Gazdaság - Habzsoljuk a zöldbenzint

Az összetettebb környezeti hatások már évekkel a bioetanol bevezetése elõtt ismertek voltak, csak ugye volt némi lobbitevékenység mögötte, így hát csak most "találták meg" az ezzel foglalkozó tanulmányokat. :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Mérlegeld magadban,melyiknek van nagyobb esélye:a magáncég csõdöt jelentve lepattan a pénzeddel,persze szabadkozva,hogy õ jót akart,csak hát a körülmények stb duma,fõleg,hogy jan.1.-tõl módosul a törvény,és már nem számolhat el 4.5 % mûködési költséget,csak 0.8%-ot,ezen felül megszünteti,hogy 1.5 % al kiegészíti a befizetést,tehát nem lesz tovább a nagy biznisz,vagy az állam nem fizet nyugdíjat.

Ha mindenképp ki kéne vennem a magánnyugger pénztárból a pénzem és választhatnék hogy a nagy és gondoskodó állambácsinak, vagy a lámpánál egy csövesnek adom, aki megígérné hogy maradéktalanul elfröccsözi és gyümölcsgépezi az egészet, akkor örömmel adnám neki.

Így sajnos marad a magánpénztár, azzal a kockázattal hogy bebukom az egészet.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Én egyelõre nem megyek vissza.
A magánpénztárak csak azoknak fizet (talán) majd ki pénzt akik bele is tettek. Ellenben az állam minden állampógárnak ad nyugdíjat most is, attól független ki mennyit tett bele a tarsolyba.
De megfordult a fejemben egy külföldi pénztár ötlete is. Nem tudom ez mennyire kivitelezhetõ.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ahogy a bányászok mondanák:
megb@ssza a @#&@#&, ha a portfólió fele magyar állampapírokban van ;-)
de fogalmaztak úgyis, hogy belehuzhatom a faszobrom az ilyen módon kimutatott nyereségbe,amit ujfenn óllámpapírokba fektethetnek
az egész egy virtuális tréfarépa

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Mai napi adag.