Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Posted 2010. December 11. - 11:53

tényleg nem érdemes itt vitázni.
Egyébként nem hiszem, hogy "értékrendben" van elsõsorban nagy különbség.
Mindketten szeretnénk egy normálisabb országban élni, ahol nem lop sem a politikus sem a szomszéd,
ahol a munkának értéke van, és látszik a jövõ.
Különbség az életkorunkban van szerintem.
Te OV-ban azt látod, akit én is láttam 20 évvel ezelõtt. Te most megadod neki azt az esélyt,
amit én is megadtam. Te most nagyon hinni akarsz abban, hogy van Messiás.
Szerintem meg nincs. Én a meg abban hiszek, hogy ország nem játszótér.
És a különféle politikai erõk által összegyúrt Alkotmány, jogrend, fontosabb, mint a rövidtávú pártérdek.
Szép idõ va, esik a hó. Menjünk biciklizni.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2010. December 11. - 10:35

Posted 2010. December 11. - 10:17

Ez meg a Médiatörvényrõl: Index - Videó - Több millió troll országa leszünk?
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2010. December 11. - 09:51

Fidesz- MNO,Szocik:NOL,LMP-Index,Jobbik-Barrikád.Hagyjuk meg nekik a politizálást.
Ok?
Posted 2010. December 11. - 03:45

LOL...mondjuk most a HP beszél belõlem, hála az egyetlen(?) normális intézkedésnek amit eddig hoztak...OV 4 prezident...ja má megvót...akkor 4 the utimate king of the hátrafelé nyilazó empire..i.A Fidesz sem szent,de nagyon kispályás ügyei voltak(?)a szoclibekhez képest...

Posted 2010. December 11. - 02:29

Ki lehet mondani ami xarul mûködik,csakhogy az onnantól kommunistanyilasfasisztaraszista lesz mindjárt.Én speciel csak azt látom,hogy ahová a liberálisok belenyúltak,csak az lett az igazán xar,lásd oktatás(idióta módszerek,ahol csak jogok vannak,de kötelesség nuku,a tanárt meg veri a hülyegyerek,de kirúgni nem lehet,mert az rasszizmus),egészségügy(Eger pont ékes példa erre,nem lehet üzleti alapon EMBEREKET gyógyítani,az ember nem biznisz tárgya,ha valaki befektet az meg profitot akar),gyógyszerellátás(legyen ócsó,jó az a parasztnak,nem baj hogy xart se ér,de van profit).Az építkezések,minél drágább annál jobb alapon(a 4 es metró kerül 500 milliárdba és nem ér semmit,ennyibõl mennyi utat lehetne rendbe tenni,az autópályákon kívül lassan csak szilárd burkolatról beszélhetünk,út már lassan nincs,csak a helye).A MÁV-ból miért kellett eladni ami nyereséges,és lehetne sorolni.A Fidesz sem szent,de nagyon kispályás ügyei voltak(?)a szoclibekhez képest.Miért nem indítottak eljárást ellenük?Keller meddig kínlódott hogy valamit összehozzon?Amit nem bizonyítanak be,az csak rágalom és koholt vád,jogilag is.
Akkor menjünk sorba.
Ami xarul mûködik az xar. Nem kell megmagyarázni. Itt senki nem védte pl. Hagyót.
A liberálisok belenyúltak, az xar.
Akkor ezen kicsit mélázzunk el. Az oktatás, egészségügy. A magyar oktatás nem a liberálisok miatt
lett olyan amilyen. Sajnos az a jellemzõ, hogy miközben a diákolimpiákon rendre jól szerepelnek
a magyarok, aközben a kompetencia teszteken rendre hátul vagyunk.
A magyar oktatásban hatalmas különbségek vannak az iskolák között. Szegregáció.
Nekem 3 gyerekem nõtt fel a magyar iskolarendszerben, de baromira nem örültem volna, ha az
iskolában a baromarcú tornatanár bármelyikre kezet emelt volna. A tekintélyt nem ilyen módon kell
megteremteni. Nem, nem akarom ezzel azt mondani, hogy minden rendben van.
De ne tegyünk úgy, mintha az elmúlt 20 évben csak liberális lett volna az oktatási miniszter.
A magyar iskolarendszer elavult.
De kérdem én, mi lenne, ha felállna egy képviselõ a parlamentben, és azt mondaná,
hogy a középiskolában ne kelljen megtanulni mondjuk annyi Babitsot, Kosztolányit,
vagy ne kelljen megtanulni a fénytant, vagy az integrálszámítást,
és ehelyett legyen kötelezõ megtanulni 10 újjal gépelni.
Mert a mai világban ennek több értelme lenne. Lenne azonnal demagóg felzúdulás, minden oldalról.
De majd most lesz hittan, attól minden jobb lesz.
Egészségügy. Ezt a liberálisokra varrni azért erõs csúsztatás.
Volt egy elképzelés, ami ki lett herélve népszavazás által, és ki lett herélve az MSZP
fafejûi által. Akik egyébként minden reform, meg átalakítás ellen voltak.
A gyógyszerellátásról meg csak annyit, hogy ha jól emlékszem a patikaprivatazáció Mikola találmány.
És ha a FIDESZ nem olyan arrogáns 2002-ben akkor hatalmon marad, és bizony az egészségügyet is
"privatizálja".
Ami az én szememben nem bûn, mert igenis lehet piaci alapon egészségügyet is csinálni.
Mert a világban elég sokaknak sikerül.
A 4-es Metrót meg hagyjuk. Ha a FIDESZ nem fúrja meg 2000 környékén, már rég készen van.
Miért nem indítottak a FIDESZ ellen ügyeket? Indítottak. Csak tudod amikor hatalomra kerültek,
egy olyan "pártoktól független" - FIDESZbõl gyorsan kilépett- legfõbb ügyészt választottak,
aki ezeket gyorsan lezárta.
De ezekkel az ügyekkel is vigyázni kell. Mert a mostani ügyek nagy része sem ügy,
hisz ha az lenne, akkor elég lenne feljelentést tenni. Persze látványosabb hetente a Híradóban
-szigorúan nemzeti színû zászló elõtt- mondani valamit.
Kedvenc ügyem egyébként - amiért majd el is ítélik õket - az az, hogy ha valaki nyilvánosságra hozza,
hogy törvénytelenül megfigyelték õket, akkor az bûnös.
És ha ebbõl azt olvasod ki, hogy visszasírom a Hagyóékat, tévedsz. Egyáltalán nem bánom,
hogy most más próbálja meg.
Csak tudod, ha rossz a biciklid, akkor megjavítod. És nem vered szét, és nem csinálsz belõle virágtartót.
Posted 2010. December 10. - 23:07

akár az egészségügyet, akár a közlekedésedet, akár jóanyám nyugdíját nézem, pénzrõl /is/van szó.
Nekem azt akarják megmagyarázni-ha az én zsebembõl való kivételrõl van szó- hogy hohohóó, ilyen a piac, a mindenható karvalytõke, mindennek megvan az ára, amit az óllámpógárrnak köll meffizetni...stb...meg a szociális ellátásra is szükség van
Mondom, akkor jó, gondolkozzunk így. Ne utaljon a fõnököm pölö egy kurva kanyit se a TB kasszába, majd az asszony megnézi az árlistát a nõgyógyászánál, mennyi egy szülés, extrákkal, vagy azok nélkül. Tartok tõle, nem lennék deficites... vagy a MAGÁNbiztosítóm megnézi a géntérképem,s megmondja, hogy magát nem vállalom ENNYIÉRT mert valszeg meg fog dögleni 65 évesen menyétorrpolipelfajulásban, ami egy rohadt drágakezelésekkel járó durva betegség, s neki ez nem pálya, meg amugy is kontenbájozik, fixivel, ami kinyírja a térgyit
tudom, demagóg vagyok de komenista vö.újfásisztá törzseink vezérei a fejemre akarnak kakálni, csatornadíjjal terhelve, és ezt kellemes módon úgy próbálják megmagyarázni, hogy összeugrasztva aNÉPet, vidáman kacarásznak pro/kontra
mint ez a nyugdíjmóka: tudja jól mindenki, hogy ebben a befizetési formában lehetetlen fenntartani a demográfiailag idealizált képet, így a már komolyabb összeget eddig befizetõ aktív népesség tõkéjét óllámi felügyelet alá vonjuk, abból egy pár évig elleszünk, eltásak, ha másból nem tudjuk betömni a lukat, amit a kitudja hány százezer öregségi+ rokkantnyugdíjas ellátása jelent. Mer' õk fontos szavazók, eltásak, meg amugy is mi a faszt csináljunk velük, má' a Fecoék se tuttak. Erre ma "szoclibes" tv-ben/atv, igen/ hallom egy 70-es nyugger szájából, hogy " A zorbán ellopja a nyugdíjamat!!" :-D Mitmivan?
Néha úgy érzem, ilyen kádárista Stockholm-szindrómánk van, "kollektív neurózissal" súlyosbítva.
no, de písz, bringázzunk, munkába is ;-)
Posted 2010. December 10. - 22:36

De ha már a metrót felhoztad: tán nem kellett volna dacból leállítani, oszt akkor már 6 éve járna és harmada ennyibõl. Sõt én még az alstrom mostani megfúrásának hátterére is kiváncsi lennék. mármint hogy ki fúrta meg rögtön a választások után....
Így már tökre megértem a vidékieket egyébként, akiknek még a metro gondolatára is tele a tökük. És még többe fog kerülni, de nem baj majd anyugdíjambul meg az elvett adókedvezményembül megóggyák.
Most viszont lesz Loki stadion a havernak, meg otp-s projectek a havernak, meg nemzeti stadion a nemzetnek. Meg videoton csapat támogatás, mert az a kedvenc... stb. Csak várd ki a végét.
Posted 2010. December 10. - 19:23

Posted 2010. December 10. - 19:20

Mintha bármit is mondtak volna elõtte.
Posted 2010. December 10. - 19:10

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. December 10. - 18:52

....hanem azt mondja pl hogy: "Uraim! A MÁV egy rakás szar, az okait tudjuk. Ahhoz hogy ez ne így legyen a jövõben ezt és ezt fogjuk tenni."?
Na, hát kb ennyi. Ezt vágyom évek óta. Amint valaki ilyet mondana, mennék szavazni.
Ilyenformán csak módszerekben és stílusban van köztük különbség. Féreg mind. De azért mer a gyurcsán szétloptaja....viktorék sosenem tettek ilyent, nem is fognak...
Lehet komolyan tiltani kéne a politizálást itt az életveszélyes naívitás miatt

Posted 2010. December 10. - 17:52

Kell MÁV, kell BKV meg kell tömegközlekedés, mert Anyukám nem biciklizik.
Kell TB, mert nem mindenki képes megfizetni az ellátást.
Kell egészségügy, meg kell nyugdíj, mert talán egyszer én is leszek annyi idõs mint az Anyukám.
Nem jó, ha mindenki "boldoguljon ahogy tud" mert kell gondoskodás azokról akik ezt nem tudják megtenni.
Kell BM hisz ha egy országban nincsen közbiztonság, nem érdemes felhalmozni, ha nincs
becsülete a magántulajdonnak, nem érdemes dolgozni.
De... mi köze ennek a piachoz?
Amiket felsoroltál, azok tökéletesen mûködnek a piaci alapon mûködõ társadalmakban.
A piac nem mindenható. Csak azt kellene megértenie a politikusoknak, hogy õk sem.
Hiába akarnak nagyon valamit ami jó, attól az még nem teljesül.
Posted 2010. December 10. - 17:24

nem kell MÁV , vegyük ki az állam kötelezõ feladataiból
nem kellenek Volán társaságok semm én bringázom
nem kell TB sem, lesz majd helyette piac vezérelte egészségügyi szolgáltatás, így is elverek egy rakat pénzt, ha nem 4 hónap mulva szeretnék sorra kerülni egy pl, szemészeti vizsgálaton
nem kell nyugdíj/szociális ellátás mindenki éljen, boldoguljon, ahogy tud, s akar ez egy szabad placc elõnyökkel, hátrányokkal
nem kell állami ünnep, meg vallási, úgyis már mostanában "hosszú hétvégének" hivjuk õket, s kb mindenki leszarja, s az idõ múlását pléh, spiáter, egyéb fémekkel jelzett vasárnapokban mérik
nem kell országút sem, én montizom :-)
nem kell BM sem, erõs vagyok, majd beépülök vmi bandába, megvédem magam
közszféra sem kell, semmi szükség rájuk, hogy nyilvántartsanak, képviseljenek, büntessenek...
éljen a mindenható piac
satöbbi, satöbbi, satöbbi
elkezdek dadaistákat olvasni
Posted 2010. December 10. - 14:48

Egyébként olyat még nem olvastam, hogy Irán titkolná az ország területén található olajmezõk - valóban magas - hozamát. Elég rendesen dokumentálják, publikálják. List of oil fields - Wikipedia, the free encyclopedia
Posted 2010. December 10. - 14:39

Az lehet hogy benne vannak a top 5-ben (GDP), de GDP/lakos összehasonlításban, illetve életminõségben kissé más a helyzetMit szeretnél,soroljam fel a teljes unió gazdasági körképét?Vagy írsz észérveket,hogy miért volt húú de jó nekünk,hogy kilóra eladták az országot?
De egy link,csak a kedvedért:
Természetes monopólium - Wikipédia
Az általad felsorolt 3 országból 2 benne van a világ 5 vezetõ hatalmában:-)
Iránról nem tudjuk ugye,hiszen arról valóságot a mai médiából megtudni nem lehet,mivel a nagyok ellenségnek tekintik,de mivel nagyon utalják,így valószínû,hogy baromi nagy az olajkincse.

Ami pedig itthon állami kézben van az úgy szar ahogy van, mondom ezt úgy hogy én is belelátok pár állami intézmény üzemeltetésébe, és elég erõteljes a "nincs gazdája" érzés.
Persze szép gondolat hogy most minden más lesz, de nem látom a kiváltó okot, hogy mitõl. Mi az, amitõl végre a közérdek az egyéni érdekek elé fog kerülni Mo-on?
A természetes monopóliummal pedig tisztában vagyod, de ha ez annyira jó dolog, akkor miért van hogy pl a MÁV egy rakás szart nyújt szolgáltatásként, mindezt folyamatos veszteséggel? Tutom-tudom: szétlopták, tönkretették, kizsigerelték, stb... de miért nincs soha olyan kormány aki nem azon hisztizik hogy miért és ki hibájából vagyunk szarban, hanem azt mondja pl hogy: "Uraim! A MÁV egy rakás szar, az okait tudjuk. Ahhoz hogy ez ne így legyen a jövõben ezt és ezt fogjuk tenni."?
Posted 2010. December 10. - 14:37

ez már túl megy az értelmes keretek közötti vitán
objektivitás< pejoratív szóforgatás, elvakultság
addig is:
BBC Sport - F1 - Formula 1 will announce radical rule changes for 2011 and 2013
Posted 2010. December 10. - 14:35

ez nem kormányfüggõ, nyugodtan általánosíthatóJorus,nem ez a vezetés privatizált és lopta szét az országot.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. December 10. - 14:13

Szerintem nem, ha kakas akarsz lenni a kis szemétdombodon
Azt hiszem ilyesmit szeretne a kormány (max a nekik kényesebb ügyeket "késõbb" veszik elõ), csak arra vagyok kíváncsi hogy az újabb pofáraesés után kikre fogunk mutogatni? Az elõzõ kormány dumát nem lehet a végtelenségig durrogtatni, az meg hogy a világ Mo. ellen összefogott az kissé naív...
Milyen erõs államban vannak állami kézben a monopóliumok? Oroszország, Kína, Irán?
Mit szeretnél,soroljam fel a teljes unió gazdasági körképét?Vagy írsz észérveket,hogy miért volt húú de jó nekünk,hogy kilóra eladták az országot?
De egy link,csak a kedvedért:
Természetes monopólium - Wikipédia
Az általad felsorolt 3 országból 2 benne van a világ 5 vezetõ gazdasági hatalmában:-)
Iránról nem tudjuk ugye,hiszen arról valóságot a mai médiából megtudni nem lehet,mivel a nagyok ellenségnek tekintik,de mivel nagyon utálják,így valószínû,hogy baromi nagy az olajkincse,nagyobb mint bárki is feltételezni merné.
Posted 2010. December 10. - 14:08

Kapcsolódó - bár a kelleténél talán kicsit hevesebb, és ezért kevésbé ojjektív - tartalom Index - Gazdaság - Hadigazdálkodásból kettes alá