Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hatalmas riszpekt az úriembernek!

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
na akkor egy vidámabb téma:

Hat hónap alatt kepesztette el a piacot a chocoMe

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ugye-ugye, beugrik a lidocain?
hehehe, nem is vtok annyira öregek

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

70évesen szopatni már nem egy röpke 10 perc lesz, fõleg, ha prosztatamassza is kérendõ :-)
De én még tolok majd rá lidocaint, mint tizenévesen, hagy küzdjön a pénzéért... :-)
én nem bízom annyira a következõ kormányban, tesa, de ki tudja.
le is rugózok a témáról, parttalan, csak felb@szom magam rajta, ahogy az asszonnyal tárgyalgatjuk.
De itt szeretek olvasgatni/ okoskodni, mert ti rendes kerékpáros alakok vagytok. E.

savanya for prez!
bearanyoztad a napom ezzel meg az elõzõvel :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

arra gondoltam Gabi hogy a következõ kormány elsõ dolga lesz a "maradók kiiratkoztak az állami nyugdíjból" passzus eltörlése.

Szerinted lesz következõ kormány?

A sebesség mindent megold.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
70évesen szopatni már nem egy röpke 10 perc lesz, fõleg, ha prosztatamassza is kérendõ :-)
De én még tolok majd rá lidocaint, mint tizenévesen, hagy küzdjön a pénzéért... :-)
én nem bízom annyira a következõ kormányban, tesa, de ki tudja.
le is rugózok a témáról, parttalan, csak felb@szom magam rajta, ahogy az asszonnyal tárgyalgatjuk.
De itt szeretek olvasgatni/ okoskodni, mert ti rendes kerékpáros alakok vagytok. E.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
arra gondoltam Gabi hogy a következõ kormány elsõ dolga lesz a "maradók kiiratkoztak az állami nyugdíjból" passzus eltörlése.

én mondjuk leszarom, megvan a 20 év munkaviszonyom, úgyhogy jogosult vagyok az állami alapnyugijra. más kérdés az 30 év múlva kb annyira lesz elég hogy a szakadtabbik délelöttös kurvával leszopassam magam a bodzabokor mögött, a nyugdijasakciós napján. de a duplája se sokkal többre.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Gábor, én nagyon kedvellek, kajakra. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

van egy ismerõs csajszi
32 éves
bruttó 5k a fizetése , és olyan szakmája van hogy kb tud is ilesmi maradni amig totál csõd nem lesz az országban
sztem simán megéri neki maradni, azzal együtt is hogy 1-2 (max 4) évig anyázik a kútba dobott 24%-a miatt

mi a max négy év? kisbolygó? világvége? kormányváltás? és akkó'?
a "kommcsi" kormányok se tettek semmit , hogy igazi piaci alapokra helyezzék sztem, mint ahogy a most garázdálkodó "náci horda", ugyanúgy elbambulásztak a 24%-om felett, mint elsõ pillér. A vén kurvák, meg az ATV/HÍRTV-n raplizó töttyedt idióták kurva jó szavazótábor,akinek muszáj kitartani.
a nyugdíjrendszer halott vaze, vegyétek már tudomásul!
ahogy tiger mondja, 4 óra, minimálbér, többi zseb, azt meg befektetni, mittomén, biztosításba, az elvileg védik nemzetközi egyezmények, meg vannak már ilyen kis dugi alszámlás eurós alapú izék,amibõl tudsz ki-be molyolni... vagy méginkább elverni, bringára, ringyókra, kurva drága piákra,vagy mittomén. Végsõ esetben gyerekekre. Az is elég jó hobbi, még ha a vezetõ 40es impotens elemzõ yuppie-nak, nem is megy a dolcse gábbána homlokdíszhez a brendonos seggtörlõkendõtartószett

addig is:
Fájl:Hungary life expectancy.png - Wikipédia
mi a véreres gilisztapéniszre gyûjtsek,amikor jelenleg 65 év a korhatár?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Én csak önkéntes pénztárban vagyok tag, de ha magánba lennék, akkor nem lépnék át (legfeljebb másikat keresnék, ha gyengén teljesítene).
Az államival az a bajom, hogy amit befizetek (levonnak), az ugye nem nekem megy, hanem a közösbe és így a jelenlegi nyugdíjasoknak. Az enyémet a 20-25 évvel késõbbi dolgozók fogják szolgáltatni.
Elnézve a mostani fiatalokat, a terjedõben lévõ (számomra nagyon nem tetszõ) mentalitást és értékrendet, és figyelembe véve azt, amit Jorus is írt (a befizetõk/eltartott arányról), nem nagyon bízom abban, hogy majd az állam fog eltartani.
Ráadásul ha még a múltkor linkelt várható élettartamot is megnézem, akkor a jövõ nemzetsége fellélegezhet, a többségünk nem fogja igénybe venni az õ befizetéseiket :(

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Igen, pont ezért vagyok tanácstalan, mert ebben a retkes köpedelem országban sokan vannak, akik nem voltak rendesen bejelentve, azoknak nem gyûlt lófa*z sem. Nekik egyik "választási lehetõség" sem "jó". Ezért volt jó a két pillér.
Az elemzõknek naná, hogy megéri maradni.

engem anno a tb fõosztályvezetõ csávó (akihez raportra kölött menni a fent említett dolgozó miatt) nem gyõzõtt kb lehülyézni hogy mi a bánatnak jelentem be magam 200 K-ra, mire nyugdíjas leszek úgyse ér semmit.

de most ezzel a szabad választás lehetõségével nálam is (meg egy halom ismerõsnél) az érték el hogy ha választhatók akkor innen 4 órás minimálbér meg önkéntes nyugdíjpztár. mondjuk ha suttyomban azt akarták elérni hogy a zemberek egy része elkezdjen öngondoskodni akkkor bejött :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Igen, pont ezért vagyok tanácstalan, mert ebben a retkes köpedelem országban sokan vannak, akik nem voltak rendesen bejelentve, azoknak nem gyûlt lófa*z sem. Nekik egyik "választási lehetõség" sem "jó". Ezért volt jó a két pillér.
Az elemzõknek naná, hogy megéri maradni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

Szerintem csak annak érdemes maradnia a magánban, akinek ott sok befizetett pénze van, és hamarosan
elmegy nyugdíjba.

Aki visszatér az állami pillérbe, mire számíthat 30-35 év múlva, amikor lesz 1M járulékfizetõ, és 6M eltartott? Hozzáteszem, én simán elfogadnám a jelenlegi havi munkavállalói befizetéseimet (önkéntes+mnyp) nettó nyugdíjként.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

így teljesen mindegy mennyit fizettem volna be, ha képtelenek pozitívba kihozni a mûködésüket rosszabbak mintha bankba rakná a pénzt, pedig köztudott h az sem valami nagy üzlet. Van más cég ahol valakinek van reálhozama?

url]

a reálhozamot majd kiszámolja vki (persze ehez ismerni kell az évi befizetéseket, és az adott év inflációt stb)
nekem 1,5 milla volt amit befizettem és 2,62 milla van a számlámon, úgy hogy 2008 óta nem fizettem egy vasat sem. és ez egy nrm túl jól teljesítõ péntár.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Szerintem csak annak érdemes maradnia a magánban, akinek ott sok befizetett pénze van, és hamarosan
elmegy nyugdíjba.

van egy ismerõs csajszi
32 éves
bruttó 5k a fizetése , és olyan szakmája van hogy kb tud is ilesmi maradni amig totál csõd nem lesz az országban
sztem simán megéri neki maradni, azzal együtt is hogy 1-2 (max 4) évig anyázik a kútba dobott 24%-a miatt

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
így teljesen mindegy mennyit fizettem volna be, ha képtelenek pozitívba kihozni a mûködésüket rosszabbak mintha bankba rakná a pénzt, pedig köztudott h az sem valami nagy üzlet. Van más cég ahol valakinek van reálhozama?

Ez is jól hangzik: Hogyan lehet kihasznlni a csaldi adkedvezmnyt, minimlbr, magas kereset

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
elmegy nyugdíjba.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
magyarul ugyanúgy fizetem az államit csak semmit sem kapok belõle semmi, mert maradtam a magánban és nem számolják tovább az évem. Bsszák meg, ha nem kapok semmit majd, akkor ne is fizessek semmit.

Felhívtam az allianz nyugdíjjpénztáramat. 7 év kötelezõ tagság után kicsit több mint 6k van bent. A hozam szerint kicsit több mint egy kilót gyarapodik (a befizetéseimbõl.)
Mondom ebbõl mennyit kamatozott? nem tudja megmondani csak h egyben mennyit nõtt.
Mennyi a reálhozamom amit kivehetek ha az állam leveszi a magot? Nem tudja megmondani de várjak. Elkapcsol csend majd visszajön és mondja h. nincs pozitív hozam.
Mondom akkor gyakorlatilag nem tudtak 7 év alatt semmi hasznot rátenni eddig és csak a befizetéseimbõl van ez a lóvé? Ez még változhat mert 2010 októberi egyenleget tudnak nézni. Ja szuper :D
És mi van az egyenlegértesítõ levéllel mikor kapom meg? Júliusban szoktuk kiküldeni.
De a hírekben az van h minden pénztár küld értesítést a döntés segítéséhez, az egyenlegrõl. Megismételte ugyan ezt.
Akkor nincsenek kötelezve arra h. a döntés elõtt tájékoztassanak? Arra van a telefonos és a netes ügyfélszolgálat.

Szóval arra képtelenek h. fél millás betétbõl pluszba jöjjenek ki. A bankba legalább pár százalékkal az infláció feletti lenne a hozamom. Itt ha jól tudom 4%-ot vehetnek le mûködési költségre. Na most akkor mi van? Van jó választásom?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kapsz nyugdíjat, de csak 2011. decemberig számítják az éveket. A munkavállalói járadék a bruttó béred 10%-a (8+1,5% volt eddig), ez fog ezentúl a mnyp-ba menni (a 8% helyett), a munkáltatói 24% pedig az államiba.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

PSZF: Megri az eurra vltani a frankhiteleket
A címre azt kérdem kinek? Bankoknak tuti fõleg ilyen magas árfolyamokon :D A frank nem azért szárnyal annyira mert rengetegen vettek fel hitelt? Az euró az nem szárnyal majd ha kap pár ezer milliárd lökést? ja h. egyszer itt is euró lesz :D

Pénztár
Nektek megérkeztek már a levelek az átállásról decemberrõl volt szó h. kiküldik a pénztárak, és jön egy kampánylevél is.

Segítsetek egy valmit nem értek. Ha maradok, nem kapok állami támogatást a pénztári befizetésemre, de állami nyögdíjjat igen?
A kötelezõ pénztártagság megszûnik, tételezzük fel h fizetem továbbra is. Állami nyugdíjat fogok kapni mivel továbbra is kötelezõen levonják a nyugdíjjárulékot? Azt csinálhatom h kösz nem fizetek nekik semmit és megy minden a magánba? Mert havi 50-et betolni nem tudok sõt szerintem nagyon sokan nem, mert ennyibõl élnek, de ha az államit is fizetni kell meg a sajátot is akkor meg még jobban nem tudunk takarékoskodni öregkorra.
Remélem érthetõ :D

ha maradsz, akkor a 10% megy a magánba, a 24 megy a bruttó fizudból/munkáltatódtól de 2011 dec 31 után az már nem számít be a szolgálati idõdbe (magyarul azután ha aadig nincs meg a 20 év szolgálati idõd- gyakorlatilag nem vagy jogosult állami nyugdíjra, csak a manyup számlán gyüjtött összeg lesz a nyugdíjad alapja.
ha állami akkor manyup pénz utáni reálhozamaot megkaphatod kp-ben, és lesz egy igéreted hogy majd kapsz nyugdíjat az államtól -fentebb Jorus kifejtette-
olyan meg nincs hogy egyiket sem fizeted

ja igen nekem megjött kivonat - de meg tudod nézni neten is- meg a kormány pr levele is.