Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Posted 2011. January 10. - 23:01

Posted 2011. January 10. - 22:51

Posted 2011. January 10. - 22:49

Posted 2011. January 10. - 22:48

70évesen szopatni már nem egy röpke 10 perc lesz, fõleg, ha prosztatamassza is kérendõ :-)
De én még tolok majd rá lidocaint, mint tizenévesen, hagy küzdjön a pénzéért... :-)
én nem bízom annyira a következõ kormányban, tesa, de ki tudja.
le is rugózok a témáról, parttalan, csak felb@szom magam rajta, ahogy az asszonnyal tárgyalgatjuk.
De itt szeretek olvasgatni/ okoskodni, mert ti rendes kerékpáros alakok vagytok. E.
savanya for prez!
bearanyoztad a napom ezzel meg az elõzõvel

Posted 2011. January 10. - 22:48

Szerinted lesz következõ kormány?arra gondoltam Gabi hogy a következõ kormány elsõ dolga lesz a "maradók kiiratkoztak az állami nyugdíjból" passzus eltörlése.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. January 10. - 22:45

De én még tolok majd rá lidocaint, mint tizenévesen, hagy küzdjön a pénzéért... :-)
én nem bízom annyira a következõ kormányban, tesa, de ki tudja.
le is rugózok a témáról, parttalan, csak felb@szom magam rajta, ahogy az asszonnyal tárgyalgatjuk.
De itt szeretek olvasgatni/ okoskodni, mert ti rendes kerékpáros alakok vagytok. E.
Posted 2011. January 10. - 22:39

én mondjuk leszarom, megvan a 20 év munkaviszonyom, úgyhogy jogosult vagyok az állami alapnyugijra. más kérdés az 30 év múlva kb annyira lesz elég hogy a szakadtabbik délelöttös kurvával leszopassam magam a bodzabokor mögött, a nyugdijasakciós napján. de a duplája se sokkal többre.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. January 10. - 22:38

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2011. January 10. - 22:28

van egy ismerõs csajszi
32 éves
bruttó 5k a fizetése , és olyan szakmája van hogy kb tud is ilesmi maradni amig totál csõd nem lesz az országban
sztem simán megéri neki maradni, azzal együtt is hogy 1-2 (max 4) évig anyázik a kútba dobott 24%-a miatt
mi a max négy év? kisbolygó? világvége? kormányváltás? és akkó'?
a "kommcsi" kormányok se tettek semmit , hogy igazi piaci alapokra helyezzék sztem, mint ahogy a most garázdálkodó "náci horda", ugyanúgy elbambulásztak a 24%-om felett, mint elsõ pillér. A vén kurvák, meg az ATV/HÍRTV-n raplizó töttyedt idióták kurva jó szavazótábor,akinek muszáj kitartani.
a nyugdíjrendszer halott vaze, vegyétek már tudomásul!
ahogy tiger mondja, 4 óra, minimálbér, többi zseb, azt meg befektetni, mittomén, biztosításba, az elvileg védik nemzetközi egyezmények, meg vannak már ilyen kis dugi alszámlás eurós alapú izék,amibõl tudsz ki-be molyolni... vagy méginkább elverni, bringára, ringyókra, kurva drága piákra,vagy mittomén. Végsõ esetben gyerekekre. Az is elég jó hobbi, még ha a vezetõ 40es impotens elemzõ yuppie-nak, nem is megy a dolcse gábbána homlokdíszhez a brendonos seggtörlõkendõtartószett
addig is:
Fájl:Hungary life expectancy.png - Wikipédia
mi a véreres gilisztapéniszre gyûjtsek,amikor jelenleg 65 év a korhatár?
Posted 2011. January 10. - 21:40

Az államival az a bajom, hogy amit befizetek (levonnak), az ugye nem nekem megy, hanem a közösbe és így a jelenlegi nyugdíjasoknak. Az enyémet a 20-25 évvel késõbbi dolgozók fogják szolgáltatni.
Elnézve a mostani fiatalokat, a terjedõben lévõ (számomra nagyon nem tetszõ) mentalitást és értékrendet, és figyelembe véve azt, amit Jorus is írt (a befizetõk/eltartott arányról), nem nagyon bízom abban, hogy majd az állam fog eltartani.
Ráadásul ha még a múltkor linkelt várható élettartamot is megnézem, akkor a jövõ nemzetsége fellélegezhet, a többségünk nem fogja igénybe venni az õ befizetéseiket

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. January 10. - 21:02

Igen, pont ezért vagyok tanácstalan, mert ebben a retkes köpedelem országban sokan vannak, akik nem voltak rendesen bejelentve, azoknak nem gyûlt lófa*z sem. Nekik egyik "választási lehetõség" sem "jó". Ezért volt jó a két pillér.
Az elemzõknek naná, hogy megéri maradni.
engem anno a tb fõosztályvezetõ csávó (akihez raportra kölött menni a fent említett dolgozó miatt) nem gyõzõtt kb lehülyézni hogy mi a bánatnak jelentem be magam 200 K-ra, mire nyugdíjas leszek úgyse ér semmit.
de most ezzel a szabad választás lehetõségével nálam is (meg egy halom ismerõsnél) az érték el hogy ha választhatók akkor innen 4 órás minimálbér meg önkéntes nyugdíjpztár. mondjuk ha suttyomban azt akarták elérni hogy a zemberek egy része elkezdjen öngondoskodni akkkor bejött

Posted 2011. January 10. - 20:51

Az elemzõknek naná, hogy megéri maradni.
Posted 2011. January 10. - 20:39

Szerintem csak annak érdemes maradnia a magánban, akinek ott sok befizetett pénze van, és hamarosan
elmegy nyugdíjba.
Aki visszatér az állami pillérbe, mire számíthat 30-35 év múlva, amikor lesz 1M járulékfizetõ, és 6M eltartott? Hozzáteszem, én simán elfogadnám a jelenlegi havi munkavállalói befizetéseimet (önkéntes+mnyp) nettó nyugdíjként.
Posted 2011. January 10. - 17:50

így teljesen mindegy mennyit fizettem volna be, ha képtelenek pozitívba kihozni a mûködésüket rosszabbak mintha bankba rakná a pénzt, pedig köztudott h az sem valami nagy üzlet. Van más cég ahol valakinek van reálhozama?
url]
a reálhozamot majd kiszámolja vki (persze ehez ismerni kell az évi befizetéseket, és az adott év inflációt stb)
nekem 1,5 milla volt amit befizettem és 2,62 milla van a számlámon, úgy hogy 2008 óta nem fizettem egy vasat sem. és ez egy nrm túl jól teljesítõ péntár.
Posted 2011. January 10. - 17:47

Szerintem csak annak érdemes maradnia a magánban, akinek ott sok befizetett pénze van, és hamarosan
elmegy nyugdíjba.
van egy ismerõs csajszi
32 éves
bruttó 5k a fizetése , és olyan szakmája van hogy kb tud is ilesmi maradni amig totál csõd nem lesz az országban
sztem simán megéri neki maradni, azzal együtt is hogy 1-2 (max 4) évig anyázik a kútba dobott 24%-a miatt
Posted 2011. January 10. - 17:46

Ez is jól hangzik: Hogyan lehet kihasznlni a csaldi adkedvezmnyt, minimlbr, magas kereset
Posted 2011. January 10. - 17:35

elmegy nyugdíjba.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2011. January 10. - 17:30

Felhívtam az allianz nyugdíjjpénztáramat. 7 év kötelezõ tagság után kicsit több mint 6k van bent. A hozam szerint kicsit több mint egy kilót gyarapodik (a befizetéseimbõl.)
Mondom ebbõl mennyit kamatozott? nem tudja megmondani csak h egyben mennyit nõtt.
Mennyi a reálhozamom amit kivehetek ha az állam leveszi a magot? Nem tudja megmondani de várjak. Elkapcsol csend majd visszajön és mondja h. nincs pozitív hozam.
Mondom akkor gyakorlatilag nem tudtak 7 év alatt semmi hasznot rátenni eddig és csak a befizetéseimbõl van ez a lóvé? Ez még változhat mert 2010 októberi egyenleget tudnak nézni. Ja szuper

És mi van az egyenlegértesítõ levéllel mikor kapom meg? Júliusban szoktuk kiküldeni.
De a hírekben az van h minden pénztár küld értesítést a döntés segítéséhez, az egyenlegrõl. Megismételte ugyan ezt.
Akkor nincsenek kötelezve arra h. a döntés elõtt tájékoztassanak? Arra van a telefonos és a netes ügyfélszolgálat.
Szóval arra képtelenek h. fél millás betétbõl pluszba jöjjenek ki. A bankba legalább pár százalékkal az infláció feletti lenne a hozamom. Itt ha jól tudom 4%-ot vehetnek le mûködési költségre. Na most akkor mi van? Van jó választásom?
Posted 2011. January 10. - 17:00

Posted 2011. January 10. - 16:59

PSZF: Megri az eurra vltani a frankhiteleket
A címre azt kérdem kinek? Bankoknak tuti fõleg ilyen magas árfolyamokonA frank nem azért szárnyal annyira mert rengetegen vettek fel hitelt? Az euró az nem szárnyal majd ha kap pár ezer milliárd lökést? ja h. egyszer itt is euró lesz
Pénztár
Nektek megérkeztek már a levelek az átállásról decemberrõl volt szó h. kiküldik a pénztárak, és jön egy kampánylevél is.
Segítsetek egy valmit nem értek. Ha maradok, nem kapok állami támogatást a pénztári befizetésemre, de állami nyögdíjjat igen?
A kötelezõ pénztártagság megszûnik, tételezzük fel h fizetem továbbra is. Állami nyugdíjat fogok kapni mivel továbbra is kötelezõen levonják a nyugdíjjárulékot? Azt csinálhatom h kösz nem fizetek nekik semmit és megy minden a magánba? Mert havi 50-et betolni nem tudok sõt szerintem nagyon sokan nem, mert ennyibõl élnek, de ha az államit is fizetni kell meg a sajátot is akkor meg még jobban nem tudunk takarékoskodni öregkorra.
Remélem érthetõ
ha maradsz, akkor a 10% megy a magánba, a 24 megy a bruttó fizudból/munkáltatódtól de 2011 dec 31 után az már nem számít be a szolgálati idõdbe (magyarul azután ha aadig nincs meg a 20 év szolgálati idõd- gyakorlatilag nem vagy jogosult állami nyugdíjra, csak a manyup számlán gyüjtött összeg lesz a nyugdíjad alapja.
ha állami akkor manyup pénz utáni reálhozamaot megkaphatod kp-ben, és lesz egy igéreted hogy majd kapsz nyugdíjat az államtól -fentebb Jorus kifejtette-
olyan meg nincs hogy egyiket sem fizeted
ja igen nekem megjött kivonat - de meg tudod nézni neten is- meg a kormány pr levele is.