Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Posted 2011. January 12. - 10:43

Posted 2011. January 12. - 10:10

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2011. January 11. - 20:57

egyébként a maradók részérõl a dacos viselkedés is érthetõ.
nemúgy, mint a dacból politizálás (ugye tudjuk kikre gondolok)
Posted 2011. January 11. - 20:41

az állami mellett szól viszont az, hogy azt, ahogy most loptak, késõbb is meg tudják majd tenni
ez egy kiszámíthatatlan korrekciós tényezõ
nyilván az aktív népesség arányán ez önmagában nem változtat majd
de a késõbbi kormányok valszeg ugyanúgy megtalálják majd a maguk fejõsteheneit
maximum a mozgásterük lesz kisebb
és a nyugdíjasokat azért sosem fogják teljesen veszni hagyni
egyrészt senki sem szeretné kiábrándítani az anyukáját/nagymamáját
másrészt ez egy rendkívül népes és ráérõs tábor, folyamatos késztetéssel a véleményformálásra
nem hiába szokták mondani, h "MSZP-s nyugger"
no meg egy rövid ideig laktunk a Kossuth térnél, pont a mókás idõszakban
és azért akkor is látszott, h a tüntetés nem a dolgozó emberek hobbija, a foci lelkes hívein túl alapvetõen öregek élték ki magukat az ablak alatt
ezzel csak azt akarom mondani, h jelen helyzetben a döntés következményei kiszámíthatatlanok, akik legelõször kijelentik, h maradnak, azok leginkább csak dacból teszik, véleményformálás céljából...
Posted 2011. January 11. - 20:04

Tök logikus kérdés, én is gondoltam rá.
De a tehetetlenség tudatában a SP nyilván nem lépne, ha nem tudna hová fordulni.
Talán meg kéne kérdezni a fideszt mit tenne, ha ezt a maszop csinálná. 100% lenne rá megoldásuk, még ha kicsit tüzes is
Akkor valaki mellébeszél. Szó szerint ezt írták:
"Ha Ön magánnyugdíj pénztári tag marad (...) szolgálati ideje 2011 dec 1-tõl nem gyarapodik tovább (...). Ha a jelenlegi szabályozás érvényben marad, akkor állami nyugdíjat Ön csak abban az esetben kap, ha 2011 dec 1-jéig legalább 15-20 éves szolgálati idõt szerez."
Én értelmezem rosszul?
nagyjából egyrõl beszélünk
csak Te azt mondtad ha marad a polgár manyup tag, és megvan a 20 év szolgálati ideje akkor mikor nyugdíjba megy, teljes állami nyugdíjat kap. ami meg úgy-jelenlegi állás szerint- igaz hogy az aktuális minimál nyugdíjat fogja kapni, mig ha átlépne akkor az aktuálisan érvényes metódus szerint számított állami nyugdíjat kapná.
de erõsen tartok tõle hogy az a minimál nyugdíj + a 25 (nekem most, de sztem addigra lesz 30) évíg a kötelezõ manyupba csöpögtetett 10%, több lesz mint a teljes jogú állami lenne.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. January 11. - 18:47

ez jar ha maradsz es nyugdijat akarsz majd kerni.
akkor ezt fogod kapni allamtol
ha visszamesz allamiba akkor majdan ha elemsz nyugdijba 128 evesen akkor kapsz rendes nyugdijat amit a berbol befizetesbol csillagallasbol szamitanak.
ez nagyobb kell legyen /lesz?/, mint X
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2011. January 11. - 18:45

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2011. January 11. - 18:44

Szerintem csak kampányolnak, hogy minél többen maradjanak náluk.Tök logikus kérdés, én is gondoltam rá.
De a tehetetlenség tudatában a SP nyilván nem lépne, ha nem tudna hová fordulni.
Talán meg kéne kérdezni a fideszt mit tenne, ha ezt a maszop csinálná. 100% lenne rá megoldásuk, még ha kicsit tüzes is
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. January 11. - 18:11

Tök logikus kérdés, én is gondoltam rá.Ki meszeli el az államot?

nem egészen
ha maradna így, akkor nekem (maradok manyup tag és megvan a 20 évem) az akkkori alapnyugdíj jár az államtól, ha átlépnék akkor járna -az aktuálisan franc tudja hogyan és mi alapján számított - teljes.
Akkor valaki mellébeszél. Szó szerint ezt írták:
"Ha Ön magánnyugdíj pénztári tag marad (...) szolgálati ideje 2011 dec 1-tõl nem gyarapodik tovább (...). Ha a jelenlegi szabályozás érvényben marad, akkor állami nyugdíjat Ön csak abban az esetben kap, ha 2011 dec 1-jéig legalább 15-20 éves szolgálati idõt szerez."
Én értelmezem rosszul?
Posted 2011. January 11. - 17:17

Nyugdíj még.
Ma megjött a manyup-tól a papír. Aki marad, annak 2011 dec 1-ig számolják a szolg. idõt. Ha addig megvan a 15 év, akkor résznyugdíj jár, ha 20, akkor teljes. .
nem egészen
ha maradna így, akkor nekem (maradok manyup tag és megvan a 20 évem) az akkkori alapnyugdíj jár az államtól, ha átlépnék akkor járna -az aktuálisan franc tudja hogyan és mi alapján számított - teljes.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. January 11. - 17:10

Nyugdíj még.
Ma megjött a manyup-tól a papír. Aki marad, annak 2011 dec 1-ig számolják a szolg. idõt. Ha addig megvan a 15 év, akkor résznyugdíj jár, ha 20, akkor teljes. Nekem a 15 elvileg meglesz pont.
A manyup azt írja és logikus, hogy a Stabilitás Pénztárszövetség és a manyupok együtt még nyerhetnek az állammal szemben. Az a féregség a beadvány alapja, hogy az állam benyeli a munkáltatói 24 %-ot, de szolgálati idõt nem számít rá.
Ez alapján jelenleg úgy gondolom, megvan az esély, hogy elmeszelik az államot, így egyelõre érdemes maradni annak, akinek 2-3 milliós egyenlege és mondjuk 12-13 év tagsága van. Nemtudom van egy olyan érzésem, hogy ez így ebben a formában, ahogy tálalták, nem maradhat sokáig.
Ki meszeli el az államot?
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. January 11. - 16:46

Ma megjött a manyup-tól a papír. Aki marad, annak 2011 dec 1-ig számolják a szolg. idõt. Ha addig megvan a 15 év, akkor résznyugdíj jár, ha 20, akkor teljes. Nekem a 15 elvileg meglesz pont.
A manyup azt írja és logikus, hogy a Stabilitás Pénztárszövetség és a manyupok együtt még nyerhetnek az állammal szemben. Az a féregség a beadvány alapja, hogy az állam benyeli a munkáltatói 24 %-ot, de szolgálati idõt nem számít rá.
Ez alapján jelenleg úgy gondolom, megvan az esély, hogy elmeszelik az államot, így egyelõre érdemes maradni annak, akinek 2-3 milliós egyenlege és mondjuk 12-13 év tagsága van. Nemtudom van egy olyan érzésem, hogy ez így ebben a formában, ahogy tálalták, nem maradhat sokáig.
Posted 2011. January 11. - 12:47

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2011. January 11. - 11:54

Most nem ri meg a svjcifrank-alap hitelt eurra vltani
A frank ingatag alacsony kamattal. Az euró meg stabilabb de magasabb a kamat. Mindenképpen bukta a gyenge Forint miatti árfolyam veszteség miatt.
Majd lesem tavasszal a repceföldeket: http://www.origo.hu/...emelkedest.html
Posted 2011. January 11. - 11:53

Nekem nincs , de módom sincs minimálbér + zsebbekislóvé lehetõség használatára.Önkéntest nincs mibõl fizetni. Dögöljön meg majd az ember 40-45 évet ledolgozva? Elvették az életbiztosítás utáni adókedvezményt is, amit annak tudatában kötöttem 20 évre, hogy ez "jár".arra gondoltam Gabi hogy a következõ kormány elsõ dolga lesz a "maradók kiiratkoztak az állami nyugdíjból" passzus eltörlése.
én mondjuk leszarom, megvan a 20 év munkaviszonyom, úgyhogy jogosult vagyok az állami alapnyugijra. más kérdés az 30 év múlva kb annyira lesz elég hogy a szakadtabbik délelöttös kurvával leszopassam magam a bodzabokor mögött, a nyugdijasakciós napján. de a duplája se sokkal többre.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2011. January 11. - 10:47

Richard Winters õrnagy a 101-es ejtõernyõsök E (Easy Company) századának egykori parancsnoka. Róla és az alakulatról szól Stephen E. Ambrose "Band of Brothers" (Elit alakulat) címû könyve, melybôl Tom Hanks és Steven Spielberg 2001-ben egy zseniális, 10 részes minisorozatot készített.
Post Mortem - Dick Winters dies; WWII hero commanded 'Band of Brothers'
'Band of Brothers' inspiration dies at age 92 - U.S. news - msnbc.com

Posted 2011. January 11. - 00:08

mi a max négy év? kisbolygó? világvége? kormányváltás? és akkó'?
a "kommcsi" kormányok se tettek semmit , hogy igazi piaci alapokra helyezzék sztem, mint ahogy a most garázdálkodó "náci horda", ugyanúgy elbambulásztak a 24%-om felett, mint elsõ pillér. A vén kurvák, meg az ATV/HÍRTV-n raplizó töttyedt idióták kurva jó szavazótábor,akinek muszáj kitartani.
a nyugdíjrendszer halott vaze, vegyétek már tudomásul!
ahogy tiger mondja, 4 óra, minimálbér, többi zseb, azt meg befektetni, mittomén, biztosításba, az elvileg védik nemzetközi egyezmények, meg vannak már ilyen kis dugi alszámlás eurós alapú izék,amibõl tudsz ki-be molyolni... vagy méginkább elverni, bringára, ringyókra, kurva drága piákra,vagy mittomén. Végsõ esetben gyerekekre. Az is elég jó hobbi, még ha a vezetõ 40es impotens elemzõ yuppie-nak, nem is megy a dolcse gábbána homlokdíszhez a brendonos seggtörlõkendõtartószett
addig is:
Fájl:Hungary life expectancy.png - Wikipédia
mi a véreres gilisztapéniszre gyûjtsek,amikor jelenleg 65 év a korhatár?
Uhhh, ez jól esett! Régebben volt napi Hozé, de õ sajnos egy ideje nem annyira aktív.
Mostanában egyre többször van napi Savanyú és én ezt nem bánom.

Posted 2011. January 10. - 23:32

Posted 2011. January 10. - 23:26

hatalmas riszpekt az úriembernek!
Volt lóvé+ marketing tapasztalat+ kapcsolati tõke és úgy néz ki jól is manipulálja õket. Az origóra is bevásárolta magát

Más kérdés az ha a putnoki gettóban lévõ házra vett volna fel hitelt az lenne az igazi. Van olyan ismerõsöm akinek apuci indított egy vállalkozást 30 millából h. a saját lábára tudjon állni, had gyakorolja az egyetem mellett a cégirányítást. Talán volt egy amcsi csóka ami bringával járta a boltokat és árulta az alkatrészeket. eléggé ismert lett, na neki igazán kijár.

Posted 2011. January 10. - 23:10

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."