Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
:D:D:D
Az általános iskolában mi egy-egy hetet töltöttünk el a hetedik és a nyolcadik osztályban a Fõvárosi Patyolat központi telepén, gimiben viszont már csak az elsõ évben volt ilyen "megmozdulás"; akkor a már nem létezõ Fehérvári úti csokigyárban dolgoztunk, ott, ahol a klasszikus piros mogyoróst is csinálták. Természetesen "társadalmi munka" keretein belül.

Látszik, hogy az "elvtársak" hol "szocializálódtak." ;)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
wtf? :D

Index - Belföld - 2014-tõl kell önkéntes munka az érettségihez

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
'na akkor leszünk sz*rban" helyett "na akkor leszünk igazán sz*rban"-t kellett volna írnom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

És amikor majd az ázsiai országokra is rájön az a szintû motorizáció, amin már átesett az eu, és usa, na akkor leszünk sz.rban.

Az a baj, hogy már most nagy szarban vagyunk, csak még nem érezzük a mindennapjainkban, na meg a "tudás" hiányában ténfergõ plebsz mit sem vesz észre ebbõl, mert a mindennapi szükségleteikre koncentrálnak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Kínában hetente két új szénerõmûvet építenek. Az azért nem kevés.

És amikor majd az ázsiai országokra is rájön az a szintû motorizáció, amin már átesett az eu, és usa, na akkor leszünk sz.rban.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

szélerõmûnek olvastam :D

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

szerintem kina mar most bocsat ki olyan mertekben co2-t, mint europa
kurvara epulnek felfele
gyarak, hazak, autok, bazi nagy varosok azok mar most ontik ki magukbol a szennyet

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

kurvara epulnek felfele
gyarak, hazak, autok, bazi nagy varosok azok mar most ontik ki magukbol a szennyet

ugyanazt csinálja, mint anno amerika és európa...
csak most már vannak nagyhatalmak, akik b@szogatják õket emiatt.
aztán ha kína is már "fejlett ország" lesz, akkor következik afrika, ahol szintén ugyanez megy végbe... addigra már meglenne a tudás, hogy ott ésszel menjen végbe a fejlõdés, de az érdekek nem fogják engedni...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Asszem tavaj sikerült beelõznie Kínának a jenkiket CO2 kibocsátásban... A szénerõmû meg ugye olcsó, erre van igény. Hab a tortán hogy ez a mi igényünk, mivel mi akarunk olcsó szart venni tõlük. Vicces belegondolni hogy mennyibe kerülnének a dolgok ha mindent ojrópában gyártanának...mindenkinek lenne 2 pár cipõje meg 3 váltás ruhája.
Régen ugye így ment, de "szerencsére" mi fel lettünk világosítva hogy hogyan is kell élni. Fogyassz, akkor leszel bódog :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

szerintem többet
pl. rohadt gyorsan fejlõdõ ipar, brutális energiaigény, szenes erõmûvek . és nem elsõ helyen kezelt szempont a környezetvédeléem.

még finoman fogalmaztál, a klímacsúcsot is nem véletlenül tették mûködésképtelenné. irtózatos mennyiségû szenet dolgoznak fel. olyan a kínai gazdaság mint egy gõzmozdony feneketlen az éhsége a szénre. Szerencsére van bõven természeti tartaléka ásványkincsekbõl, a szerencsétlensége meg az h. felforgatják a saját országukat.
Azért ne feledjük el a német lengyel "gõzmozdonyokat" sem. Meg nálunk is volt szenes erõmû Kazincbarcikán. 6db kiszuperált gõzmozdony-kazán melózott ott és zabálta a Lyukói szenet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kell egy vírus. Jobb, mint a háború.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
szerintem többet
pl. rohadt gyorsan fejlõdõ ipar, brutális energiaigény, szenes erõmûvek . és nem elsõ helyen kezelt szempont a környezetvédeléem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kurvara epulnek felfele

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...Mintha csak igen kevesek vennék észre mi folyik körülöttük/ünk.
Nem értem,mert olyan mintha mindenki vakot játszana -nem csak a témára igaz-és zárt elmével közlekedne a világban,egyre inkább hiányolom a gondolkodásra való nevelést,nem pedig az elfogadásra történõt.

Szerintem a legtöbb embernek van egy (akár tudatalatti) listája a prioritásairól az életében.
Kb ilyesmire gondolok:
1.legyen mit zabálni
2.ne kelljen az utcán aludni
...
542.környezettudatosság

Ezért ez a fejlett államok hobbija.
De nem is ez a gond, hanem ugye abból indulunk ki hogy ha az államok és az egyének is mind csökkentenék a CO2 kibocsátásukat, akkor javulna a helyzet (???). A probléma az hogy van 2 milliárd kínai, 1 milliárd indiai meg még pár százmillió feltörekvõ országbeli szerencsétlen, akiknek 1 fõre lebontva a CO2 kibocsátása nevetségesen alacsony (nincs kocsi,TV,nem zabál húst,stb.)
1 dolog közös bennük: mind jobban akar élni, és ha ez összejön neki (márpedig csak Kínában egy Európányi középosztály van kialakulóban...), akkor növekedni fog a CO2 kibocsátása. Ezért nem oszt nem szoroz hogy mi mit csinálunk, max a lelkiismeretünket nyugtatjuk meg.

Megoldás nincs szerintem, ha fogytán a kaja meg az olaj akkor meg fog oldódni magától :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
én meg azt gondolom az emberek foglakoznak ezzel, csórók és spórolnak a gáz villanyszámlán, a telefon kiírja h húzd ki mert fogyaszt, a gyógyszertárban 100tft-al olcsóbb a cucc, ha nem kérsz zsacsit. olajárat emelik szépen kevesebb is fogy, a tv-ben is pont ma volt h már mindent szelektíven gyûjtögetünk miért ne hasznosítanának a döglött teheneket is :D
A kicsiket oviban alsóban már tanítják, már trendi az ökolét, vannak ökovegák mert a hús szennyezi a környezetet (co termelés a hús elõállításánál).
Ez szép, de édes kevés, mert amit mi csökkentünk, másfelé növelik a kibocsájtást. A természet jól leszabályozza magát, minket, mindent.
Emlékszem 94 környékén 43 fok volt nyáron, szárazság, pusztult minden. Az idézett részletek nagy része nem tartalmaz újdonságot, elnagyolt, háttérinfókat nem nagyon közöl. Nem is tartom szentírásnak, de a lényeggel egyet értek
Kiegészítésként: (én legalábbis hiányoltam belõle)
Egy elmélet szerint a jégkorszakok elõtt felmelegedés volt majd hirtelen átfordultak hosszabb rövidebb jégkorszakokba és így tovább. A fõ tengeráramlatok megfordulásával magyarázták.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Az a baj,hogy ez nem pesszimizmus,én is így gondolom,olyan,hogy emberiség,mint egység nem nagyon van,valami igen nagy hepaj kell ahhoz,hogy össze bírjunk fogni egy ügy érdekében.Mintha csak igen kevesek vennék észre mi folyik körülöttük/ünk.
Nem értem,mert olyan mintha mindenki vakot játszana -nem csak a témára igaz-és zárt elmével közlekedne a világban,egyre inkább hiányolom a gondolkodásra való nevelést,nem pedig az elfogadásra történõt.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Talán pesszimista vagyok, de érzésem szerint a problémát rajtunk kívül álló tényezõk fogják megoldani.

Sajnos mindenképpen az a valószínûbb, hogy nem lesz idõre érdemi változás és majd a rendszer(környezet) magától leszabályoz(pár milliárdan elhullanak). Mi itt pl. elég mákos helyen vagyunk(földrajzilag), ennek ellenére valószínû nem lesz kellemes. :(

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Igen, olvastam. Egész jól összefoglalja a lényeget, amivel eddig is tisztában volt nagyjából az, akit foglalkoztat a téma; sajnos, akit nem, az a könyvet sem veszi majd a kezébe.
Alapvetõen azt kellene eldönteni, hogy mi a cél, mit szeretnénk elérni. Ha ez megvan, akkor azt, hogy milyen idõtávon. Ha ez is pipa, akkor meg kell határozni, milyen eszközökkel, meddig mehetünk el a célok érdekében. És persze nem utolsó sorban, hogy ki az a "mi", és ki kért meg minket erre. Az "emberiség" ugyanis, mint olyan, nehezen definiálható, ha eltekintünk az antropológiai meghatározástól. A könyvben olvasható tanácsok mindenképpen hasznosak, és betartandók, de ahhoz, hogy ezekkel eredményt lehessen elérni az kellene, hogy 1980-at írjunk, és a nemzeti alaptanterv szerves része legyen a környezetvédelem. Abban nagyrészt egyetértenek a tudósok, hogy radikális változásokra van szükség, ha azt szeretnénk, hogy 200 év múlva is élhetõ körülményeket találjon az erre járó teherufó. A radikális változásokhoz viszont közös akarat, és minimum autokrácia kell, és az nincs, és nem is nagyon lesz, ahogy most kinéz. Demokrácia, hedonizmus, individualizmus jellemzik egyre inkább a társadalmakat, márpedig így a radikális változásokat elfelejthetjük. Talán pesszimista vagyok, de érzésem szerint a problémát rajtunk kívül álló tényezõk fogják megoldani.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Igen ,lehagytam,ennyire penge nem vagyok magamtól...
Olvastad Jorus?

Ha ironikus oké,de valahogy nem magunk miatt aggódom-mi "megérdemeljük",hanem ami-esetleg akik-körbevesz/nek minket.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kis kiegészítésként: az idézett részletek Al Gore Kellemetlen igazság címû könyvébõl származnak.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"