Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2007. március 13. - 17:03

Az amerikai államkötvények óriási része kínai kézben van és egyre-másra dõlnek be a nagy cégek is. Én sem élnék Amerikában...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 13. - 16:52

@Daverider:
esélyegyenlõség??? muhaha........
a "jó" iskolákban interkatívabban, és egyszerûbben fognak tanítani ezzel a táblával. Ahol meg még TV sincs, az nem mionõsül "jó" iskolának.
Sajnos ez a helyzet, politikától függetlenül. Nem úgy megy a világ ahogy szép és jó lenne, hanem ahogy mûködtetni tudják. Ha nem lenne jobb iskola meg roszabb, akkor nem lenne utcaseprõ meg vállalkozó. Ha különleges vagy valamiben, idõvel kiderül, ha igyekszel. Ha nem, akkor nem érdemled meg. Ha meg nem vagy különleges, akkor ott van a lehetõség, hogy ilyen sulban tanulj, ha szüleidnek van rá pénze.
Vagy tudsz valamit, vagy gazdag vagy (vagy mindkettõ). Ha egyik sem, akkor is szép, de bensõséges, egyszerû életed lesz.
(amcsiknál minden félévben szelektálják a gyerekeket, és a legjobbak külön osztályba járnak, kortól függetlenül, õket képzik arra hogy felsõvezetõk legyenek. Illetve azok lesznek még felsõvezetõk akiknek sulira sincs szükségük egy cég felvirágoztatásához, vagy akik öröklik a papa cégét.
NAGYON nem szeretnék amerikában élni, de ott mûködik a gazdaság....a világ meg példát vesz róla)
más: a volt sulimban van már néhány ilyen (megvárták míg leérettségizek

ON
Írta 2007. március 12. - 23:31

"Ez egy olyan fantasztikus forradalmi eszköz, és errõl azt gondolni, hogy ez pénzpazarlás, az már a debilitás határát súroló észrevétel" - állapította meg Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivõje.
akkor én debil vagyok, mert azt gondolom, hogy :
-1. rengeteg iskolában nemhogy aktívboard nincs, de TV/külön gép minden diáknak a teremben/internet/kényelmes, gerincbarát, EU-konform székek/rendesen felszerelt testnevelésterem és nem rozsdás focikapu sem. vagy a kicsiket szarjuk le, a nagyokat meg támogassuk még jobban, hogy lássák az EU--biztosok, hogy "igen, itt ez egy elit gimi és bizony van 25 aktívboard a 24 teremben, ellenben a két utcával arrébb lévõ iskolában két éve nincs pénz felújítani a vizesblokkokat, de azt mi nem mondjuk meg maguknak"?
0. az ügyvivõ úr honnan tudja, hogy ez egy forradalmi eszköz, amikor csak egy prezentációt látott róla, de halvány fingja nincs, hogy hogy mûködik, arról meg végképp nincs, hogy ha mondjuk kifagy a program, akkor mit kell tenni? ez valami olyasmi, mint amikor a reklám azt mondja, hogy "ettõl a joghurttól neked jobb lesz az életed", te meg ráköltesz egy valag pénzt, és nem lesz jobb, mert kiderül, hogy ez a bifiduszesszenzisz ez bizony minden joghurtban alapból van, még a nyolcadannyibakerülõ teszkósban is..
1. eddig is tanultak valahogy az emberek, és nem lettek butábbak,sõt!, pedig nekik csak egy zöld/fekete tábla, szivacs+víz, kréta- ami soha nem fagyott le, és ha elfogyott, hozott másikat a nebuló- jutott.
2. miért vegyek a 3-éves kisfiamnak egy BMW-t, ha van X millió forintom, amikor neki még bõven nincs jogsija, nem tudja vezetni, és az az X millió forint lehet, hogy jobb lenne egy kisbiciklire, új ruhákra, kiságyra, képeskönyvekre, miegyébre, ami a gyermekem egészséges, jó körülmények között történõ felcseperedését segíti elõ jelen idõben....? és mire meglesz a jogsija, addigra ez a BMW negyedannyiba fog kerülni, már egy retro típus lesz, hiszen a technológiai fejlõdés megállíthattlan
nálunk van egy határ aktívboard, az önkormányzat nagyon támogatja õket, de eddig két tanárt láttam, aki valóban nyomkodta meg írt rá, és nem csak vetítette rá a filmet/prezentációt, mint egy sima vetítõvászonra: az egyik az infotanár, a másik a rendszergéza volt. elõbb meg kéne tanítani a tanárokat használni az eszközt, átállni az új dologra, elmagyarázni, hogyan használhatják ki a tanárok a tábla elõnyeit, aztán majd venni több táblát, ha látják, hogy bevált. a "fiatalabb" tanárok nálunk már kezdik használni a számítógépet, prezentációkat készíteni, de a tanárok 2/3-a az idõsebb korosztály, és örülnek, h az emailjeiket el tudják olvasni és válaszolni rájuk...az aktívboardokat valóban 100%-osan kihasználni szerintem csak a következõ vagy azutáni tanárgeneráció tagjai fogják, és addigra bizony egy ilyen aktívboard potom összegbe fog kerülni...
addig meg tessék másra elkölteni ezt a pénzt, valami olyanra, aminek a hasznát jelen idõben látjuk, pl. tessék támogatni a diákok utazását, a diákok sporttevékenységeit támogatni, ingyenes sportrendezvényeket szervezni, focipályákat építeni, értékes díjakkal járó, mindenki által elérhetõ versenyeket kiírni, amelyek pl. a környezetvédelmet helyezik elõtérbe, esetleg a kockadiákoknak programozóversenyt kiírni, az egészséges menzai étkeztetést támogatni, hadd ne soroljam...annyi rengeteg apró és fontosabb gond van a magyar oktatásban, miért akarunk nagyzolni és pénzt kidobni? miért???
U.i.: semmilyen politikai megnyilvánulást nem akartam belevinni a hsz-embe, de mivel olyan a téma, ami nálunk, diákoknál is jelen van és tudok konkrét tapasztalatokat megosztani, hiszen ezeknek a reformoknak a nagy része minket is érint valamilyen mélységben, ezért muszáj volt írnom...
Írta 2007. március 12. - 19:40

Írta 2007. március 12. - 02:19

vagy ha elõször tervezik meg és csak utána kezdenek fúrni?
mert ez fordítva történt... felszini terv nélküli megállóépítés:wtf:
azért itt is ludas sok zöld emberke.....nélkülük jóval rövidebb lett vna/lesz az építkezés (pozitív értelemben rövidebb).
Írta 2007. március 12. - 02:11

Abba talán az ESA is beszáll.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 12. - 01:37

Írta 2007. március 12. - 01:15

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2007. március 12. - 00:52

ééérdekes.
Írta 2007. március 12. - 00:48

Régebben az angolok is csak építés közben tervezték az autókat. Lett is néhány kacifántos alkatrész.vagy ha elõször tervezik meg és csak utána kezdenek fúrni? mert ez fordítva történt... felszini terv nélküli megállóépítés:wtf:

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 12. - 00:44

mert ez fordítva történt... felszini terv nélküli megállóépítés:wtf:
Írta 2007. március 11. - 22:44

Írta 2007. március 11. - 11:21

nembaj, kelenföldön pont P+R lesz..:chin:
valamint ennyi pénzbõl tényleg PONT meg lehetne csinálni az egész felszíni közlekedést, és nem csak a 7es busznál, melyet a M4 váltana ki:chin:

az egészhez még azt felejtettem el hozzátenni, hogy míg semmi sem biztos, addig totál szétbombázzák az összes megállóhelyszzínt, így se felszini, se felszín alatti közlekedésre nem lesz mód a fõvárosban... tök jó lesz:)
Írta 2007. március 11. - 11:08

Írta 2007. március 09. - 19:52

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 09. - 13:47

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 08. - 15:55

ákos
Írta 2007. március 02. - 23:09

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
vendég_Charon_*
Írta 2007. március 01. - 20:05

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a szerzõdésbontással együtt kifizettetik-e a hûségszerzõdéses kötbért (vagy mit).
http://index.hu/homa...1&c=1&tb=1&pb=1
Írta 2007. március 01. - 16:46