Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
ugyan ebbe én nem vagyok beavatva, de az eurotax az egy becslés egy irány. Ahány hely anyiféle ár. Eurotax értékbecslõ program elsõsorban a kereskedõk eszköze:
Amikor Eurotax árról beszélünk, van vételi és egy eladási ár. A vételi ár az az ár, amit a kereskedõnek érdemes adni, az eladási, amit érdemes kérnie az autóért
A vételi és eladási ár között akár 15% különbség is lehet
A bemenõ paraméterek módosításával váltózik a kalkulált ár is. Ez azt jelenti, hogy a bemenõ adatok (helyi keresettség, árkorrekciós tényezõk stb.) váltóztatásával bizonyos határon belül a kereskedõ kedve szerint váltóztathatja az autó árát. és nem csak a kereskedõnek hanem az országoknak is vannak határai
néhány autómárka esetében az értékelés nem tükrözi az autó valós piaci értékét. Az eltérés mind pozitív mind pedig negatív irányban is igaz. az igy kapott árakat össze kell hasonlitani a könyvértékkel..eltérés engedélyezett bizonyos %ban

…ennek köszönhetõen 2006 elsõ negyedévében a BMW 78 értékesített autóval (X3, X5) elõkelõ helyen végzett a kishaszon-gépjármûvek között ??...nem magyar ujságcikkbõl idézet.
kicsit eltértem a témátol, csak arra akartam utalni hogy vki nem csak sokat akar hanem mégtöbbet - abbol lesz a csalás. Regado után is áfa + vételár után is áfa, halasztott vámfizetés ….ha cég hoza be már más tészta. …áfát 20%, itthon kell a határparitásos számalértékre és vámra fizetni. Cég esetn nincs áfa se regado csak vám 22%.Használt, 6 hónapnál idõsebb és 6000 km-nél többet futott autó esetében, amennyiben számlával vásárolja meg a jármûvet, úgy az áfát a vásárlás helyén kell megfizetni. Itthon nem kell áfát fizetnie. Az adó nem igényelhetõ vissza. hivatal nem köteles elfogadni a számlán szereplõ öszeget

Adásvételi szerzõdéssel történõ, használt, 6 hónapnál idõsebb és 6000 km-nél többet futott autó vásárlásakor nem kell sehol áfát fizetnie. Ha valaki hoz egy olyan számlát, amin csak a 70%-a van annak, amit az Eurotax mutat, azt gond nélkül elfogadják. A kötelezõen elõírt vizsgálat persze megindul, de különösebb akadékoskodás nélkül le is zárul. Az eurotax szerint egy 5dik havi a5ös audi 10,1(kereskedõ) itthon alapcsomag+multitronik 2,7tdi, eurotax szerint meg 11felett a cuccos? 11,8 a hivatalos szalonár itthon. Ujauto más mint a semmit sem használt – mind3 20-50km-es. Sérült autok vámkezelésekor lehet még kedvezményt kapni. Szakavatott kezek leszedik a lökháritot meg a tükörborítást….utána meg jön egy mikrobuszban
az hogy magyarnak vagy nemmagyarnak adják az csak a kereskedõtõl, vagy a személytõl függ. mo-t és a hasonloan "sötét" és bonyolult jogrendszerrel megáldott országokat szeretik hidd el. nagyon sok olayn auto kerül forgalomba ami gyanus elõéletû. Iylen olyan alvázszámok, kétes eredetek.. néha az sem biztos hogy a vw-t németek csinálják.

eddigi legjobb vételünk 100 dobozos sörért egy '99-es opel astra - ilyen auto nem kellett a kereskedõnek azon a vidéken, és ez elég volt ehez az árhoz(lichtenstein). de a kelet europai régio nagy autofelvásárloja a nyugati résznek. Odaát erre alakulnak cégek hogy magyarnak, szlováknak odébb töröknek stb szerezzenek autokat.
tudom megint nem kapcsolodik semmihez: bmw premium sel... modelljei is javarészt magyarországnál kulturáltabb országokbol kerülnek ki. itthon 30autobol 3 ha átmegy a vizsgálaton fiatal kora ellenére. a maradék 27 igazoltan tiszta forrásbol de import.

hosszu lett ha hiba van szolj, nembiztos hogy jol tudom

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Az ilyen értékeket az eurotax "katalógusa" szerint nézik amibe beírják a típust, kort, futott km-t és kiad egy árat, ami egy "hivatalos" névértékkel ruházza fel az adott kocsit.
Ez a hitelre vett autók visszavétele nem tudom, hogyan passzol a külfördrõl behozott luxus autókhoz. Biztos kint is visszavesznek bankok kocsikat, de nem egy magyarnak fogják eladni olcsóbban... De tök mindegy mennyiért szerezték, vagy mennyiért akarják eladni, 300 millió az értékük. Az adócsalásnál veszik figyelembe, hogy mennyiért adta el és mennyiért vette.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

[/URL] 29 kocsi ~300millióért, ebbõl van egy 75millás. Akkor kell közte trabant kategóriás luxus autónak is lenni, ha jól számolok...

a 75 a hirdetésben szereplõ ár. és ha 15el olcsobban vette pl, + van egy halom felsõ középkategoriájú auto, a6os e-merci és a többi, akkor lehet mégse olyan sok az a 300milla??

szüleim autoimporttal is foglalkoznak. kormányzati vagy diplomáciai a6-os már 5m ért is van. és senkit sem kell érte megvesztegetni. ezt akarják most beszüntetni. ha van bankos felsõvezetõ ismerõsöd, elõfordul hogy.. illetve inkább bevett szokás hoyg a cikk ami kell az nem kerül ki árverésre hanem megvan az a minimum összeg ami kell a banknak a törlesztés kiegészítésére és többet egy fillérrsel se kell fizetni, de nem csak bankra apeh-re is igaz.

hirekben van néha hogy több mint 40000 a visszavett autok száma. töbsége daewoo meg skoda, de s merci-bõl ha csak 5 milla hiányzik és jo a kapcsolatod hidd el meg lehet venni 7ért is akár.

vki irta itt a forumon hogy sokan tullvállalják magukat - igaza van. nem egy hanem akár 2 kategoriával is felljebb lévõ autot vesznek mint amit megengedhetnének maguknak. és ha csak eladásra kinálják az autot mert nincs részlet 30-35%ot biztos hogy buknak. a kereskedésben viszont ez az ár már nem fog látszani. csak hogy keveset futott meg megkímélt.

edit: igy visszaolvasva inkább autostopik

már nem is 75 hanem 79 mert egy másik kereskedés vette át

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
azért remélem nem gondoljátok ezt komolyan ;)

ha valaki hibázott, akkor kapja meg érte a büntetését, de ha jól tudom, akkor nincs olyan büntetés érvényben magyarországon, hogy hagyni kell lerohadni a lábát valakinek... még akkor se ha ilyeneket csinált. nem túl nehéz belátni, hogy mennyire problémás lenne, ha így mûködne a felelõsségre vonás.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Jah, marhajo. A barom kozuton szaguldozik, versenyez a haverjaval, adot csal, azek utan az adofizetok penzebol gyogyitjak es meg ok sirnak hogy nem a leheto legjobb ellatast kapja. Vagjak szepen le a labat, varjak ossze a sebet, aztan mehet egy labbal a bortonbe. Legalabb biztos hogy nem szalad el.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Én nem sajnálom, felöllem ott helyben tepsizhették volna, meg különösebben nem is érdekel. Csak ha már túlélte és van esély arra, hogy valamilyen szinten összetegyék, akkor má' na... Elfutni biztos nem fog :D

bptitans.hu

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem olvastam vegig
de vagjak le a labat nyugodtan
hicomattal nem fog versenyezni kozuton
nem lesz olyan KIBASZOTT meno!
/700ft-os aluminium mankoval a hona alatt/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Most sajnálni kell az a barmot? Meg, hogy a balesetért nem vonják felelõsségre. Igazuk van. Nem õ veszélyeztettett, nem õ versenyzett a másik barommal, és nem õ ment 2-300-al közúton.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
http://index.hu/poli...lvar/lambo1030/
Link a cikkbõl: http://index.hu/poli...ar/maybach1015/
29 kocsi ~300millióért, ebbõl van egy 75millás. Akkor kell közte trabant kategóriás luxus autónak is lenni, ha jól számolok...

bptitans.hu

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy az egészségbiztosítás és az összes többi biztosítás teljesen eltrérõ célokat szolgál...

többek között... mégis már össze van mosva

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

"Kedves Barátaim,

eljött a búcsú ideje. ....

Remák Zoltán"

ez biza gaz!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy az egészségbiztosítás és az összes többi biztosítás teljesen eltrérõ célokat szolgál...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
http://index.hu/kult...itika/moore362/

már csak ez a film hiányzott nekünk. most majd a sok buta még butább lesz.

"A film jókor jön Magyarországra, az egészségbiztosítás elvégre nálunk is kampánytéma, s Moore a Sickóban legalább olyan demagóg, mint a magyar politikusok a hazai egészségbiztosításról szóló vitákban....
...még ha tudnám is, hogy az amerikai egészségbiztosítási rendszernek semmi köze nincs ahhoz, ami most Magyarországon alakulóban van."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
"Kedves Barátaim,

eljött a búcsú ideje. Hosszas tépelõdés után úgy döntöttem, befejezem a professzionális pályafutásomat.
Tizenhárom éven át kerekeztem hivatásszerûen. Ez nem sok - késõn kezdtem, de annál keményebben csináltam. Mindent feláldoztam a biciklizésért, és egyáltalán nem bánom.
Az én életmûvemnek tekintem, hogy magamból, aki közepes adottságokkal rendelkezem, egy jobbfajta versenyzõt faragtam. Önállóan. Az én életem az edzés (volt). Legyõzni önmagam határait. Ez éltetett. Mostanáig.

Hét többnapos nemzetközi kerékpárversenyt sikerült megnyernem.
2000: Gemenci Nagydíj
2003: Tour de Hongrie
2004: Gemenci Nagydíj
2004: Tour de Hongrie
2004: Kassa-Tátra-Kassa
2007: Székely Körverseny
2007: The Paths of Victory Tour (Törökország).
Ezekre az eredményekre nagyon büszke vagyok. Megnyerni egy többnapos versenyt nem egyszerû. Az egyik legnagyobb siker a törökországi, 2.2-es The Paths of Victory Tour megnyerése. Ezt már magyar állampolgárként nyertem meg (tudtommal 2.2-es versenyt még nem nyert magyar állampolgár). Ez volt az utolsó verseny, amin indultam.

Nem tudok megnevezni egyetlen konkrét okot, amiért abbahagyom. Sok minden közrejátszott a döntésemben. Az egyik, hogy a csapatomban már nem tudtam volna továbblépni. Persze azért továbbra is nagyon szurkolok a többieknek. Mostanra ráadásul az is világos lett, hogy két évig nem indulhatnék VB-n, s nem indulhatnék a pekingi Olimpián sem. Kár, hogy évekig húzódott a honosításom. Döntésemnek nem utolsó sorban anyagi okai is vannak. Sohasem a pénzért bicikliztem, esküszöm, de azért az elgondolkodtató, hogy mint a kezdõ fizetésem (betanítatlan munkaerõkét is) a duplája lesz annak, amit a kerékpározással kerestem. Szerencsére a szakközépben eltöltött idõ és a két év egyetem nem múlt el nyomtalanul, novembertõl ugyanis egy ipari dizájnnal foglalkozó cég alkalmazottja leszek. De bízom abban, hogy még lesz közöm ehhez a sportághoz.

Úgy fejezem be a biciklizést, ahogyan elkezdtem: egy szál lyukas biciklinadrággal. Jelenleg biciklim sincs. A versenybiciklimet visszaadtam, újra pedig még nem telik.

Mindenkinek köszönet, aki segítségemre volt a pályafutásom ideje alatt. Külön köszönet azoknak, akik kijöttek a versenyekre, felfestették a nevem az úttestre, transzparenst készítettek és hangosan biztattak. Ez nekem nagyon-nagyon sokat jelentett. Köszönöm!!!

Sziasztok! Minden jót! Éljen a biciklizés! Ne feledjétek: Harcra fel, gyõzni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Remák Zoltán"

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
t-mobile-nal nagyon fosnak most annyira szivukon viselik a doppingot

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
"A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fõtámogatója a T-Mobile, és az egyik hazai vezetõ februárban olyan kijelentést tett, ha magyar olimpikon megbukik a jövõ évi pekingi olimpián, akkor a szervezet nem kapja meg a támogatás második felét, százmillió forintot."

Szegény orvosokon nagy lesz a teher, nem lennék a helyükben :)

bptitans.hu

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://www.velo.hu/h...=145560412ec208
http://index.hu/sport/dopping1025

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Fiatalok bringás baleseteinek kültségei:
http://littermag.com...php?newsID=1030

bptitans.hu

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
2008-ban nem egyéni idõfutammal indul a Tour de France.
http://www.cyclingne...d/2008//tour08/
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Kapucni. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"