Írasd bele az alkotmányba, hogy mi nem tetszik...akkor ennyi erõvel tûntetések se legyenek, mert nekm azok ba... a csõrömet...
Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2007. november 24. - 22:13

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. november 24. - 22:09

Írta 2007. november 24. - 22:05

na látod én is pont rájuk gondoltam...és ez a 7végi közlekedõk hány százaléka ? eléri a 2-t ? szerintem nem.pl, aki szállít valamit, költözik, vagy szülni megy, vagy turista? nagyon sokan dolgoznak hétvégén is, nem feltétlenül önszántukból...
futás: a szponzoros, síkos, stb magyarázatok mellett ez is egyfajta önkifejezés, amit mindenképpen úgy kell csinálni, hogy valakit zavarjon, mert csak úgy lesz belõle hír
ha akinem nem muszáj, azon a napon nem menne pont arra, dugó semm lenne. és pont senkit nem zavarna az a pár bolond futó
persze el kéne jutni oda is hogy nem autóval járunk szarni is....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. november 24. - 22:01

pl, aki szállít valamit, költözik, vagy szülni megy, vagy turista? nagyon sokan dolgoznak hétvégén is, nem feltétlenül önszántukból...amúgy meg tegye fel a kezét akinek 7végén muszáj a picsáját autóval hurcolni pont abban az órában/ félórában .....na ugye
futás: a szponzoros, síkos, stb magyarázatok mellett ez is egyfajta önkifejezés, amit mindenképpen úgy kell csinálni, hogy valakit zavarjon, mert csak úgy lesz belõle hír

Írta 2007. november 24. - 21:46

ill hegyekben /esetleg folduton/
olyan szintu elgondoloas ez, hogy az orszaguti versenyt miert nem viszik be az erdobe?
szponzorok megint mas tema
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. november 24. - 21:38

Írta 2007. november 24. - 21:31

szponzorok számára sokkal kevesebb a tényleges reklámfelület
versenyzõknek valszeg nehezebb lenne odajutni és vissza
rajt- és célközpont, frissítõállomások ellátása is nehézkesebb
a városban, ahol gyakorlatilag csak sík terep van, a kezdõk/alkalmi futók is kipróbálhatják magukat, ez több embert vonz, ha esetleg néhányan elfáradnának és feladásra kényszerülnek, akkor bárhol szállnak ki, tudják, hogy hol vannak, illetve pont emiatt végig biztosítható az út (ha valaki rosszul lenne pl). és pont az útlezárások azok, amik figyelemfelkeltõ hatásúak - szerintem az ilyen futóversenyek létrejöttében nagy szerepe volt annak, hogy mozgásra biztassa civilizációnk egész nap irodában ücsörgõ embereit...ezen kívül mondjuk egy nagyobb városban simán lehet 10-15 kilcsis köröket létrehozni az utcákon, mindezt úgy, hogy egy egy nagyobb keresztezõdést maximum fél órára kell lezárni.
a Budai hegyekben ugye kevés a sík szakasz, és ez nem mindenkinek tetszhet...illetve a vidékrõl érkezõek és a külföldiek nem ismerik annyira a pályát, sokat kell szalagozni, stb., figyelemfelkeltés nincs, mivel nincs semmi útlezárás. ezen kívül a Budai hegységben kevés olyan terület van, ahol ki lehetne jelölni úgy egy 10-15 kilométeres kört, hogy ne lenne benne néhány emelkedõ, illetve lejtõ...
nagyjából úgy kell elképzelni , mint egy nagyobb maratont. év közben edzünk az erdõben, illetve ki hol, és aztán elmegyünk bringázni olyan helyekre, ahol nem járunk minden nap...gondolom te sem szívesen fizetnél ki X ezer forintot azért, hogy a napi edzõútvonaladon végigmenj, és közben mérjék az idõdet. hát nekem ez lenne a gondom a margitszigettel - valaki ott fut hetente legalább 5x, és akkor fizessen azért, hogy mérjék az idejét...
ezen kívül ne feledkezzünk meg az erdõtörvényrõl, illetve a természetvédelmi terület táblákról - valószínûleg ugyanúgy sok pénzbe kerülne az engedély, mint egy montis maraton esetén, illetve az egyéb költségek is növekednének. a szponzoroknak meg ugye nem lenne akkora felületük, mint kala is írta, emiatt kevesebb pénz állna rendelkezésre...
Írta 2007. november 24. - 21:02

kicsit visszatérve a futos dolgokra, nem értek vele egyet hogy igy kimondják az ilyen 'nincs futás a városba' dolgot, de miért is nem lehet a margitszigeten vagy a budai hegyekben megejteni??
- nem szeretem pestet, és nem is ott lakom (ezzel nem akarok senkit sem megbántani)
- egyált. nem vagyok ellene sportrendezvénynek
de miért pont xy hidon átfutva kell futoversenyt szervezni? - kint a zöldben nem jobb?
szponzorok számára sokkal kevesebb a tényleges reklámfelület
versenyzõknek valszeg nehezebb lenne odajutni és vissza
rajt- és célközpont, frissítõállomások ellátása is nehézkesebb
Írta 2007. november 24. - 20:24

bp paradé idén se volt.....bár nem az engedélyek miattegyet viszont sejtek
a tolerancia jegyében buzi felvonulás és bp parádé meg valszeg lesz...
Írta 2007. november 24. - 20:21

a tolerancia jegyében buzi felvonulás és bp parádé meg valszeg lesz...
Írta 2007. november 24. - 20:18

- nem szeretem pestet, és nem is ott lakom (ezzel nem akarok senkit sem megbántani)
- egyált. nem vagyok ellene sportrendezvénynek
de miért pont xy hidon átfutva kell futoversenyt szervezni? - kint a zöldben nem jobb?
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Írta 2007. november 24. - 18:43

biztos olyan, mint amit Agent Mahone szed a Szökésben:D
Írta 2007. november 24. - 17:44

Aktuális civil
Írta 2007. november 24. - 16:57

Írta 2007. november 23. - 20:01

Írta 2007. november 23. - 19:52

aszondja a rádióban ez a tahó "hogy ezek a futóversenyek mindig vasárnap vannak, és ugye jól tudjuk hogy ebben a városban csak vasárnap lehet közlekedni, hát legalább azt az egy napot ne vegyül el a közlekedõktõl" bazmeg..
Mindig is érdekelt, hogy az ilyen embereknek mennyivel lehet másabb a gondolkodásmódja, mint a sajátom.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2007. november 23. - 19:45

Írta 2007. november 23. - 19:15

Ha kipaterolnád õket, akkor valami mással kell bejönniük, ergo több busz, kocsi lesz a városban, ezt akarod?
A mentalitásoddal pedig én meg azt mondom, hogy szerintem meg zárják le egész Bp-t az autóforgalom elõl. Miért? Úgyse közlekedem autóval, nekem úgy jobb lenne.
felõlem le is zárhatják

Lenne erre ésszerû megoldás, csak ahhoz vagy a metrókat kellene fejleszteni (ami ugye a vidékieknek nem/sem teccik), kijjebb tolni és a kipaterolt pályaudvarokhoz illeszteni. Ez nekünk túl nagy falat, de a legjobb megoldás lenne.
Vagy ami sokkal olcsóbb lenne: a fél várost megbénító vasúti átkelõket alul/felüljáróvá alakítani.
Ezeket nem én szültem, hanem egy várostervezéssel ill. a fõváros jövõjével foglalkozó mûsorban mondták hozzáértõk.
Mondhatod, hogy önzõ vagyok, de a jelenlegi helyzet csak a beingázóknak jó. Jó? Nemtudom. Aki pedig itt bent buzgárkodik annak meg nagyon nem jó.
Aki a nyugatiba/keletibe/délibe/kelenföldre érkezik nyilván nem ott dolgozik helyben, tehát így is úgy is terhelik a tömegközlekedést - teljesen felesleges a pályaudvaroknak bent végzõdniük (régen egyébként ez a "bent" még "kint" volt)
Hát persze, hogy mindenki elõször a maga érdekeit nézi - ez normális.
Írta 2007. november 23. - 19:03

Írta 2007. november 23. - 14:55

http://index.hu/poli...var/kisser4100/
és egy ilyen rendõr.
LOL.
Tudnék mesélni....
Nem véletlenül mondják, hogy fejétõl bûzlik a hal!!!!
[highlight] The bike way of life [/highlight]