Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Ha valaki mostanában figyelemmel követi az eseményeket, hogy mi lesz a világgal, mi lesz velünk emberekkel, akkor rájön , hogy minden eddiginél nagyobb szerepet kapnak a természettudományok. Vagy ha eddig nem jött rá, akkor már most szar az ezirányú oktatás. Nem hogy elvenni, bõvíteni kéne. Aktualizálni kell.
Sok ember nem ért semmi, nem értik miért baszakodnak már megint a "zöld fanatikusok".
Szóval ha valamibõl csökkenteni akarnak, akkor a lehetõ legjobb témát találták meg.

már ne haragudj, de mikor volt a történelem során bármikor olyan korszak, amikor az átlagember tisztában volt azzal ami körülötte folyt? mert én ilyenrõl még csak nem is hallottam...

ahogy egy fizikus nem fog kérdést találni a társadalmi problémákra, úgy egy politológus sem fogja megfejteni az univerzum keletkezésének körülményeit.. lor mondta jól, mindenki csinálja, amihez ért. az iskolának nem az a szerepe, hogy meértd a világ egészét, hanem hogy alapot adjon ahhoz, hogy apránként rádöbbenj a részletekre (mondjuk ehhez nagyban segítség egy/több diploma, akárki akár mit is mondd a felsõoktatásról).

ha természettudományokra van szükség, akkor felértékelõdik az ilyen jellegû tudás presztízse és lesznek rá szakemberek. de õk nem a gimnázium padjain szerzik meg a tudást, esetleg zsenik..

adóbevallás: enté, igazad van, hogy lehetne egyszerûbb, de szerinted valóban fölösleges bármi nemû vállakozás ismereti oktatás? nem mindenki akar multiknak éhbérért gürcölni

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
lehet hülyeségnek érzünk csomó órát, de nagy eséllyel kerülünk olyan közegbe, ahol felvetõdnek ezek a témák, s ott nagyon ciki tud lenne, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mettõl meddig tartott a világháború, vagy József Attila munkásságát a 18. századra tesszük...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

"You will die, young jedi." 16-17 órát naponta? Evés, alvás, tisztálkodás után jó, ha 4 órád marad aludni. Nem egészséges.

Pontosan. Ezen a héten már sikerült 10 órát aludnom összesen.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

szerintem folosleges ezeken kiakadni
foleg csak egyiranyba elhuzni a dolgot.

engem nem erdekel jozsef atti egyik verse sem
mase sem

mas meg nem erdekel a fizika meg a matek
no hat rajta.
mindenki azt tanul amit akar.
de azert szolnek, hogy versekbol nehez megelni.

mert az jobb ha elmegyek divatorvosnak és ha netalántán egy bonyolultabb esettel kerülsz hozzám, akkor a nem létezõ elkötelezettségem miatt fennálló érdektelenségembõl kifolyólag megöllek..

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Kissé(?) cinikusan, kissé fásultan:
Megdöglünk mind.

"all we go to hell
ladies and gentlemen
we don’t learn
oh, we can’t
do it now or never"

(Yonderboi)

Na ez nekem a hét idézete!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nálunk van olyan, hogy etika, heti 1 óra - szerintem hasznos, bár nagyon sok kamasz cikinek érzi, ha el kell mondani mások elõtt, hogy mit gondol pl. a szerelemrõl, vagy az alkoholról...néhányan komolyan elmondják, amit gondolnak, mások meg poénra veszik. de szerintem hasznos midenképp.

van társadalomismeret, heti 1 óra - elsõ félévben fõleg olyan dolgokról van szó, amik fontosak akkor, amikor kikerül az embetr az Életbe, illetve a munkaerõpiacra. pl. önéletrajzot kellett írnunk meg motivációs levelet egy valós állásajánlatra, vagy mondjuk olyanokat veszünmk, hogy milyen jogaink vannak a munkahelyen, hogy kell vállalatot alapítani, ilyenek...és sok gyakorlati példa van, szerintem hasznos. második félév meg közgáz lesz fõleg.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ha valaki mostanában figyelemmel követi az eseményeket, hogy mi lesz a világgal, mi lesz velünk emberekkel, akkor rájön , hogy minden eddiginél nagyobb szerepet kapnak a ...

Kissé(?) cinikusan, kissé fásultan:
Megdöglünk mind.

"all we go to hell
ladies and gentlemen
we don’t learn
oh, we can’t
do it now or never"

(Yonderboi)
"In idem flumen bis non descendimus"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

mase sem

no hat rajta.

ellenben állítólag bízonyított hogy a human mûveltséggel illetve ilyen érdeklõdéssel is bíró mûszaki zsenik sokkal kreatívabbak mint a 'szakbarbárok"...vagy vmi ilyesmi, eccer a számítástecnikában olvastam valami riportot vmi nagyon okos emberrel, már nem tom ki vót az, û monta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

mase sem

no hat rajta.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

"You will die, young jedi." 16-17 órát naponta? Evés, alvás, tisztálkodás után jó, ha 4 órád marad aludni. Nem egészséges.

napi egy óránál többet dolgozni egészségtelen.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
de nem is a dimetilpentán ról kellene tanulnom..

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

és mi tartozik az alapmûveltségbe? fizika? kémia? biológia? ...
õszintén, aki nem természettudományi pályára készül mikor fogja használni ezeket? ellenben olvasni mindenkinek kell, nem mellesleg az olvasás erõteljes mértékben formálja az ember személyiségét, ne mondd, hogy egy kalap alá vehetõ bármilyen természettudománnyal..

Ha valaki mostanában figyelemmel követi az eseményeket, hogy mi lesz a világgal, mi lesz velünk emberekkel, akkor rájön , hogy minden eddiginél nagyobb szerepet kapnak a természettudományok. Vagy ha eddig nem jött rá, akkor már most szar az ezirányú oktatás. Nem hogy elvenni, bõvíteni kéne. Aktualizálni kell.
Sok ember nem ért semmi, nem értik miért baszakodnak már megint a "zöld fanatikusok".
Szóval ha valamibõl csökkenteni akarnak, akkor a lehetõ legjobb témát találták meg.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Én meg 230-240 körül. :)

Havi 330 órát dolgozok átlagosan. Ezen kivül vannak még a fusik.:(

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Nekem ne tanítsák meg az adóbevallás kitöltését, inkább tegyék sokkal egyszerûbbé rendszert. Vállalkozási ismeretekre meg nincs mindenkinek szüksége, az alapismeretek meglétét cégalapítás elõtti vizsgán lehet ellenõrizni. Az iskolának az a faladata, hogy tudást és mûveltséget adjon, és nem az szupergazdak bunkókat neveljen, vagy a szülõi nevelést pótolja. Ennek ellenére néhány helyen már van minõségtan és etika óra, amik mondjuk hasznosak lehet egy értelmes gondolkodású társadalom kialakulásához. De ezek mindegyike tanítható lenne fakultatív rendszerben is. A magyar oktatás kezd olyanná válni mint a magyar foci.

Ennyi.

(Enté kapcsán rögtön beugrik az a - kissé talán sántító - autós téma, hogy nem megjavítják az utakat Magyarországon: kib...nak egy 30-as táblát... Azzal is tele a tököm.)
"In idem flumen bis non descendimus"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Nekem ne tanítsák meg az adóbevallás kitöltését, inkább tegyék sokkal egyszerûbbé rendszert. Vállalkozási ismeretekre meg nincs mindenkinek szüksége, az alapismeretek meglétét cégalapítás elõtti vizsgán lehet ellenõrizni. Az iskolának az a faladata, hogy tudást és mûveltséget adjon, és nem az szupergazdak bunkókat neveljen, vagy a szülõi nevelést pótolja. Ennek ellenére néhány helyen már van minõségtan és etika óra, amik mondjuk hasznosak lehet egy értelmes gondolkodású társadalom kialakulásához. De ezek mindegyike tanítható lenne fakultatív rendszerben is. A magyar oktatás kezd olyanná válni mint a magyar foci.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Miért tanulsz irodalmat? Veszed konkrét hasznát. hogy el kellett olvasni a Faustot?
Akik nem akarják ezeket a felesleges dolgokat tanulni azoknak találták ki a szakmunkásiskolákat vagy a különbözõ tanfolyamokat, ahol csak azt tanulod amit akarsz. A gimnázium egy általános mûvéltséget ad, amire szerintem szükség is van. Én legalábbis szükségét érzem.
Persze egy kis pénzügyi okítás az beleférne, hogy kevésbé legyen útvesztõ a rendszer.

és mi tartozik az alapmûveltségbe? fizika? kémia? biológia? igen, többek között ezek is, de ma már jól jön mellé, ha az ember megtanulja megcsinálni az adóbevallását, lesz némi fagalma arról, hogy hogy mûködik egy vállalat, stb. és mégis mibõl legyen kevesebb, hogy ezeknek is legyen hely? matematikából, vagy nyelvtanból? esetleg ne mozogjanak és akkor heti +3 óra van tesi helyett?
õszintén, aki nem természettudományi pályára készül mikor fogja használni ezeket? ellenben olvasni mindenkinek kell, nem mellesleg az olvasás erõteljes mértékben formálja az ember személyiségét, ne mondd, hogy egy kalap alá vehetõ bármilyen természettudománnyal..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

csak ez az általános mûveltség leragadt valahol 20 évvel ezelõtt :)

néhány suliban még próbálkoznak ;) nem a legaljába kell járni

igaz az állam mindent megtesz hogy amerikai szintü képzés legyen itthon is

ja és csak hogy véleményezhetõ legyen:

http://index.hu/tech...er/vvlzu071128/
:)
nesze apple.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

A gimnázium egy általános mûvéltséget ad, amire szerintem szükség is van.

csak ez az általános mûveltség leragadt valahol 20 évvel ezelõtt :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Esetleg olyan tantárgyat, amivel pénzügyi intelligenciát szerezhetnek az emberek! Szerintem ez lenne a legfontosabb!

Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter - Gazdag papa, szegény papa
http://www.libri.hu/...pa_szegeny_papa

ez tényleg jó könyv! ;)
a Cash-flow négyszög már kicsit "nehezebb irodalom".

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu