Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
lcs: liberális nem jelzõ, hanem típus (ebben az értelemen). ma minden nyugati demokrácia liberális elveken mûködik. egyenlõ, általános és titkos választójog, stb.

iljics, enté: igazatok van, kicsit hülyén fogalmaztam, meg nem is a legjobb példa. de a lényegen nem változtat..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

indiában is brutálisan fejlõdik a gazdaság, mégsem busszal járnak, hanem autóval. ehhez idõ kell és tartós gazdasági növekedés.

Voltál már Indiában ? Illetve nem értem ez milyen értelemben példa bármire is.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

indiában is brutálisan fejlõdik a gazdaság, mégsem busszal járnak, hanem autóval. ehhez idõ kell és tartós gazdasági növekedés.

Indiában arányaiban nagyon kevés az autó, az emberek túlnyomó többsége manapság is a buszok és a vonatok tetején utazik. Nemrég kezdték el egy BMW gyár építését, évi néhány ezer autó összeszerelése a cél, pedig ott is vannak gazdagok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

1. ...liberális demokrácia...
...erõteljesen politikai okai (is) vannak, ezért így nyilvánosan nem mennék bele

ebbe szerintem se menjünk bele, mert az, hogy ha valami liberális, az jó e vagy sem már egyéni megítélés kérdése...
a hatása viszont már minden szinten érezhetõ - joga már mindenkinek mindenhez van :)

meg nehogy már egy beszélgetésbõl világmegváltás legyen a végén :icon_conf

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

gyoooo-e

reggelre megfogjatok menteni a vilagot!
nembaj
hajra csak hajra

edit:
jah brit...
mindegy, egyfasz

miért zavar ennyire (hogy már a 2. értelmetlen postot írod be) ha valakik számodra érdektelen dolgokról beszélgetnek?

te is szoktál nekem értelmetlen rajzokat linkelgetni ki tudja milyen célból, soha nem volt még vele bajom.

mellesleg itt nem a világ megmentésérõl van szó, hanem a mûködésének a megértésérõl...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
http://egeszseg.orig...dotagulas_1.htm

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
gyoooo-e

reggelre megfogjatok menteni a vilagot!
nembaj
hajra csak hajra

edit:
jah brit...
mindegy, egyfasz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
az ilyeneknél kapcsoltam ki mindig a rádiót :( :blááá:
angol publikációktól meneküljön mindenki :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

remelem ezek az okossagok is ilyen angol tudosok ... kezdetu cikkekbol jonnek.

erdekes.

szerinten az eg kek.

Nem jól emlékszel Lóri: az úgy van hogy "brit kutatók...";)
"In idem flumen bis non descendimus"

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
1. stabil gazdasági növekedés, liberális demokrácia és alsó hangon 10-20 év, de inkább több. magyarországon mégtöbb, de mivel ennek véleményem szerint erõteljesen politikai okai (is) vannak, ezért így nyilvánosan nem mennék bele

2. csak azt tudom mondani, hogy ezt így tanultam. ha érdekel a felmérés, legkésõbb jövõ hét szerdára meg tudom szerezni, részleteket most így nem tudok (de viszonylag friss, 2005nél újabb).

de annyit így is tudok mondani, hogy a szorgalom, hozzáállás és a "helyes" mentalitás mind következményei és nem okai a tõlünk nyugatabbra lévõ országoknak

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

az, hogy minden az oktatásra van kenve, az a kommunizmusból megmarad reakció, gyk. bûnbak-keresés

oké. akkor magyarázd meg, hogy az általad említett "ehhez nem az oktatásnak kell megváltoznia, hanem az életszínvonalnak" - alapján a magas életszínvonal hogyan keletkezik? mi kell hozzá?

tudod, hogy hol hasonlóan rossz színvonalú az oktatás mint nálunk? németországban... hát na
van egy kis különbség

hát józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy egy olyan erõs ipari ország mint õk, a célirányos, ésszerû oktatásnak _is_ köszönheti helyzetét....meg a szorgalomnak, és a neveltetésüknek.
ki mondja egyébként, hogy ott rossz színvonalú az oktatás? én ezt még nem hallottam.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

szerinten az eg kek.

nemis, mert most fekete.
napközben meg szürke volt :S
holnap meg mégazabb lesz.

szal nincs igazad!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
remelem ezek az okossagok is ilyen angol tudosok ... kezdetu cikkekbol jonnek.

erdekes.

szerinten az eg kek.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

...

ez olyan, mintha azt mondanád a melóhelyeden, hogy "majd ha megfizetnek, na akkor majd dolgozom rendesen"
...

felmérések hada bizonyítja azt, hogy ez így van, nem csak nálunk, hanem külföldön is

egy munkahelynek akkor van értéke, ha stabil, van presztízse (meg van fizetve) és emellett ad önmegvalósításra lehetõséget. valahol siekrült ezt elérni egy parkolóõri állásnál, valahol még középvezetõként is kétséges...

az, hogy minden az oktatásra van kenve, az a kommunizmusból megmarad reakció, gyk. bûnbak-keresés

tudod, hogy hol hasonlóan rossz színvonalú az oktatás mint nálunk? németországban... hát na
van egy kis különbség

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szerintem ezzel a vitával semmi baj nincs, de kicsit melléfogtál a találgatásaiddal ;)

nem feltünõ, hogy az elõremutató ötletek szinte mind nyugat európából jönnek? az usat nem említem meg, mert itt borzasztóan le van nézve, pedig sokat lehetne tanulni tõlük...

de vegyük sorra: a tömegközlekedés kultúrája, bicikli használata, természetes úton nyert energia, esélyegyenlõség. mind nagyon jól hangzik, és mindre törekedni kell, de mindegyik jóléti társadalmakból száramazik, ahol nem az a kérdés, hogy mikor fingat meg az apeh, vagy hogy mikor rúgnak ki a nem bejelentett munkahelyederõl, hanem olyan fokú létbiztonság van, hogy lehet mással is törõdni.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

szerintem ehhez nem az oktatásnak kell megváltoznia, hanem az életszínvonalnak.

...addig hiába oktatnak téged bárhogy, ha nyomorogva élsz, nem fog érdekelni, hogy hova szarj.

az elsõ mondatot nem is értem. sztem ez tök fordítva van. az emberek buták és bénák, ezért nyomorognak...

ez olyan, mintha azt mondanád a melóhelyeden, hogy "majd ha megfizetnek, na akkor majd dolgozom rendesen"

sztem minden az oktatástól indul, csak sajnos ennek súlyát sem a tanárok, sem az oktatás rendszere nem érzi át...legalábbis nincs látszatja.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

szerintem ehhez nem az oktatásnak kell megváltoznia, hanem az életszínvonalnak. hogy várhatnánk el bárkitõl is, hogy lerakja a 20 éves dízel autóját, amíg azzal küzd, hogy megéljen?

Na igen, miért is rakná le... Mindegy.

Azt mondom, nem kell autó. Sem 20 éves dízel, sem mostani. Nem tudunk ennyi kocsit eltartani.
Erre azt mondod, szar bkv, büdös csövik, bevásárolni, utazni kell.
Erre nem tudok mit mondani. Illetve azt, hogy bizonyos áldozatokat meg kell hozni.
Erre azt mondod, nehéz meghozni. És neked kell.
Az én családom amúgy tényleg épp, hogy megél. Az fér bele, hogy öcsémmel tanuljunk, én mellette igyekszem néha dolgozni. Lakótelepi lakás, nem utazgatunk külföldre, gyak. nagyobb pénzek csak munkaeszközre mennek. Nem tudunk egy árva fillért sem félrerakni. Nem drámázom, csak azt akarom mondani, hogy kurvára nem pénzkérdés.

Már párszor tényleg elhatároztam, hogy nem vitatkozom itt, de valahogy sosem bírom megállni...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szerintem ehhez nem az oktatásnak kell megváltoznia, hanem az életszínvonalnak. hogy várhatnánk el bárkitõl is, hogy lerakja a 20 éves dízel autóját, amíg azzal küzd, hogy megéljen?

ez a politikán keresztül látható a legegyszerûbben. ahol van támogatottsága a posztmateriális (zöld, stb.) pártoknak, ott elérte a társadalom azt a szintet, hogy többek között ilyen dolgokra figyeljen. addig hiába oktatnak téged bárhogy, ha nyomorogva élsz, nem fog érdekelni, hogy hova szarj.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Nekem ne tanítsák meg az adóbevallás kitöltését, inkább tegyék sokkal egyszerûbbé rendszert. Vállalkozási ismeretekre meg nincs mindenkinek szüksége, az alapismeretek meglétét cégalapítás elõtti vizsgán lehet ellenõrizni. Az iskolának az a faladata, hogy tudást és mûveltséget adjon, és nem az szupergazdak bunkókat neveljen, vagy a szülõi nevelést pótolja.

így lettünk büszkék, kurva okosak és mûveltek, miközben kilóg a seggünk a gatyából és állástalan "túlképzett" diplomások lõdörögnek a társadalom hátán haszontalanul.... pedig lehet nem is kellett volna annyit "tanulni"....

csodálkozunk, hogy nem "dübörög" a gazdaság? hmm, akiktõl ez függ, azok is itthon tanultak

mondjuk gondolkodtam azon is, hogy nem biztos, hogy csak a rendszer elavult. a hugom egy jónevû gimibe felvételivel jutott be anno, innen menne az orvosira, ami kemény pálya. miután már közel millió forint ment el fakultációra meg magántanárra, mert a tanítási idõ alatt a "tanárok" nem képesek értékelhetõt produkálni, nem annyira rajongok a "szolgáltatás" minõségéért. és a kiscsaj nem hülye, mindig kitûnõ volt.

az azért gáz, hogy a spektrum/natgeo/discovery/tudástv-kbõl használhatóbb általános mûveltséget lehet szerezni

részemrõl meg ennyi ;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Nem a szakemberhiánnyal van a baj. És nem is kell, hogyszakembereket képezzenek a gimnáziumokban.
Az általános szemléletmóddal van a baj, amin egy célirányos oktatás segíthetne.
Hogy legalább minimális részével tisztában legyenek az emberek azzal, hogy mit esznek, mit egyenek, mit csinál az a szemét amit a kukásautó elszállít stb
Ha hallanak egy közérthetõnek gondolt tudományos ismeretterjesztõ elõadást késõbb, legalább azt megértsék, hogy mirõl is van szó.
Azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb igényük van az embereknek az e fajta információk megszerzésére. És persze szükségük is van rá.
A legfontosabbak viszont a fiatalok. Az idõsebbek közül csak az inteligensebbjét érdekli, hogy merrefelé tart a világ. De a fiatalok abszolút alakíthatóak. A mostani tanároktól nagyon függ, hogy a köv. generáció miként fog cselekedni.
Addig nem lesz értékelhetõ haladás e téren, amíg a tömegek nem akarják, nem érzik úgy, hogy akarni kell.
Meg kell érteni, a megértés után belsõ értékké kell hogy válljon.
Nem elég egy-két, a témában járatos mérnök. Arról meg teljesen kár vitatkozni, hogy eddig mi volt, most már kár és felesleges. Nincs más út.
Egyik ismerõsömtõl hallottam(nem tudom, hogy õ vagy más találta-e ki): Védd a bolygót vagy megvédi saját magát!