Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Bazinagy 2.vh-s bomba a Ferencvárosban.
http://index.hu/poli...bulvar/bmb0728/

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
azért azt ne feledjük, hogy egyedül az USA és talán Kína az a 2 nemzet, ahol a különbözõ illegális és kevésbé illegális teljesítményfokozók gyártására (gy.k. doppingszer) külön iparág létezik, és ebbõl kifolyólag -mint HZoli is írta- évekkel az ellenõrök elõtt járnak, míg a világ többi országában csak a gyógyszergyártás egyik mellékága...;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
á, mindegy.

Remélem jól szerepel, és most ésszel képviseli hazánkat.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
OFF
Nekem is utolsó ebben a témában.
Shaunnal értek egyet több dologban is.
2 éves eltiltást kapott dopping vétségért (kevés minta), megbûnhõdött a vélt vagy valós botlásáért. Ha doppingolt volna, szerintem fülét-farkát behúzva eltûnik a sportéletbõl és csak egy rossz emlék maradt volna utána. Ehelyett Õ elment a végsõkig és a családja egzisztenciáját kockáztatva a Nemzetközi Sportbírósághoz fordult, holott tudta, hogy kevesebb az esélye az igaza bizonyítására, mint egy szál csákánnyal a piramisok ellen.
Ha a MASZ és a MOB nem talált erkölcsi kivetnivalót (pedig nagyon álszentek tudnak lenni) abban, hogy induljon Pekingben, illetve a szükséges feltételeket teljesítette (a perköltség rendezése és az A szint megdobása), akkor nem tudom miért fáj embereknek, hogy újból nekifut. A szememben inkább óriási erõrõl tanúskodik, hogy az elmúlt évek kirekesztése, számára idegtépõ eseményei és a megbélyegzés ellenére nem tört meg és csakazértis meg akarja mutatni.
Afelõl se legyen senkinek kétsége, hogy amióta bejelentette, hogy folytatja, nincs a földön nála többször ellenõrzött sportoló.
Abban is igaza van néhány embernek, hogy rászállnak kis országok eredményes sportolóira (lehet, hogy a "nagy" országok nyomására?), míg a "nagyokat" nem hajkurásszák olyan lelkesen. Mondjuk, ha tennék se mennének vele sokra, mert az ami és a kínai laborok évekkel elõrébb járnak mint a wada. Ha õket is rendesen megvakarnák, akkor a várható 80-80 db érembõl nem maradna 30 sem.
OFF vége.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

hozénak igazat adok abban h az ország pofája ég miatta

de azért a bizottságnak valljuk be sokszor vannak tisztességtelen húzásai, és gyakran szállnak rá egy-egy, vagy egy-egy ország sportolóira....
és a nagyon akarnak az esetek 70-80%-ban találnak is valamit...
valamelyik vízilabdás fiúnak is találtak a vizeletében doppingnak számító szereket....és útólag kiderült h a Neocitran nevû megfázást kezelõ szer doppinglistás

az meg olyan dolog hogy a törvény nem ismerete nem mentesít....

van neki sportorvosa kérdezze meg.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
ebben a témában ebbe a topicba az utsó kommentemkén:
Ha bemondják, hogy Sydney-ben elvették az érmét akkor azt is bemondják, hogy azért mert nem produkált elég mintát, nem azt mondják, hogy doppingolt. (aki olimpiát közvetít, az kellõkép felkészül a versenyzõkbõl)
Ha valakit/valamit leéget, akkor szerintem a versenysportot, nem pedig kishazánkat.
Igaz, hogy az olimpia a legizgalmasabb sportesemény ami létezik a Földön, de egyben az egyik leggusztustalanabb is (szerintem), ha Coubertin tudta volna, hogy csak a gyõzelem és a pénz számít majd, akkor sosem akarta volna újáéleszteni a játékokat.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Csak ott lehet találni valamit, ahol van valami.

Hozé: ritka, ja.:)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Vigyázz, engem már ledemagógoztak ezért :)

Mé' thez, nem érthetünk mi néha egyet? :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hozénak igazat adok abban h az ország pofája ég miatta

de azért a bizottságnak valljuk be sokszor vannak tisztességtelen húzásai, és gyakran szállnak rá egy-egy, vagy egy-egy ország sportolóira....
valamelyik vízilabdás fiúnak is találtak a vizeletében doppingnak számító szereket....és útólag kiderült h a Neocitran nevû megfázást kezelõ szer doppinglistás

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Vigyázz, engem már ledemagógoztak ezért :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Shaun!

Igazából nem gondolom azt, hogy a világban általában a nehézatléták, súlyemelõk,
sõt: profi kerékpárosok között lényegi különbség lenne dopping szempontjából.
De.
Most amikor adaáll a dobókörbe, és a világon x milliárd ember nézi,
akkor a világ összes országában a riporterek azt fogják mondani,
hogy itt az elõzõ olimpia nyertese, akitõl dopping miatt elvették az aranyérmét.

És magyar mez lesz rajta, és ki lesz írva, hogy "HUN".
Kinek jó ez?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ökológiai kísérlet II.
http://index.hu/poli...d/gatszak08072/

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
hozé:
Attól, hogy visszavonult, a "fegyelmi vizsgálat" megvolt.
Mivel a haza illetékesek nem rótak ki komolyabb büntetést, mint a Nemzetközi Sportdöntõbizottság, 2éves versenyzéstõl való eltiltást kapott.

Ha egy sportolót doppingvétségen kapnak, elsõsorban nem az Õ, hanem a vele foglalkozó orvosi gárda hibája.
Nyílt titok, hogy az élsportolók elég nagy százalékának fokozzák a teljesítményét illegálisan. (vagy tényleg mindegyik asztmás és allergiás... ;) )

Itthon nincs pénz a speciális orvosi gárda tökéletes mûködtetéséhez, ezért sem nem lesz Cseh Laciból sose "gibbon ember" (Phelps, Torp,...)
Egy bizonyos szintig (~ifi válogatott) elég a tehetség és a kitartó munka, amivel még a felnõtt válogatottba is be lehet kerülni. De a huszonéves sportolók, akik egész addigi életüket arra tették fel, hogy Õk legyenek az adott sportágban a legjobbak, könnyen rájönnek, hogy nem elég a heti 8-10 edzés és a megfelelõ táplálkozás. Ha válogatott sportoló, elég gyakran találkozik sportorvossal. Mindenkinek az a célja, hogy Bajnokot hozzanak létre..
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az azert eleg naiv, aki elhiszi hogy nem tudott volna 75ml -t teljesiteni, es inkabb bevallalta hogy meggyanusitjak / meghurcoljak. Egy tiszta lelkiismeretu ember kert volna egy uveg vizet, vagy teat ha lehet ( merthogy ugye az raadasul vizhajto hatasu ), es inkabb ott maradt volna reggelig ha kell, de nem vallalta volna a kovetkezmenyeket.
Akinek nem tiszta a lelkiismerete, nyilvan mert valoban doppingolt, az elkezd trukkozni, es inkabb probal magyarazkodni, hatha megussza. Nem veszithet semmit, csak nyerhet ( hatha enyhebb buntetest kap ).

De amit nagyon gusztustalannak tartok, hogy ezek utan elmegy megint az olimpiara.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Még csak nem is negyed liter, hanem alig több mint fél deci.
Nem lehetsz ennyire naiv, Zoli.

Egy kis olvasnivaló.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Akinek negyed liter pisi nem ér meg egy olimpiai aranyat az magára vessen...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Furcsállom, hogy ennyire kihegyezitek a dolgot egy, illetve két emberre, ellenben szó se esik olyanokról, akik megbuktak, eltiltást kaptak, majd utána elindultak nemzetközi versenyeken - olimpián is -, és szép eredményeket értek el. És csak kis hazánkról van, nemzetközi kitekintésbe nem is bocsátkoztam.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Szerintem sem érdemelte meg.
És igazát egy sima, jólesõ húgyozással bizonyíthatta volna.
De nem tette.

Legálisan hagyta el az olimpiai falut!
Hivatalosan semmilyen értesítést nem kapott, hogy adjon vizeletmintát, még akkor sem, amikor tudták, hogy már otthon van.
A "médiákon" keresztül üzengettek állítólak, hogy ide-oda menjen éjszaka egy autóhoz a határ túloldalán, késöbb meg a város szélén.
Nem ment, én sem mentem volna. És ha nem néz tv-t? Nem olvas mocsok újságokat? A wadások a lakásán is felkereshették volna mint felkészülési idõszakban. Nem tették.
Ez milyen módszer? Hivatalos, bevált megnyugtató eljárás? Nem lehet 10 perc alatt írni egy felszólító levelet, személyesen kézbesíteni ha már ott voltak a közelben. Ugyan már! Nevetséges!
Ki akarták csinálni és mindegy volt hogy hogyan. Ha ad mintát, akkor maggyõzõdésem, hogy abba tesznek valamit.
Az utánuk gyõztessé elõlépett másodikok érdekes módon azóta eltüntek a sportból.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hugyozás fingás nélkül szart sem ér!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

az a baj h ha eláll a vizsgálattól akkor majdhogynem beismeri....
viszont Annust nagyon meghurcolták érte, nekem ez a meglátásom, és nem érdemelte meg szerintem

Szerintem sem érdemelte meg.
És igazát egy sima, jólesõ húgyozással bizonyíthatta volna.
De nem tette.