Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2009. október 29. - 03:27

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. október 29. - 02:16

Drága, ja. De talán ha nem állt volna le 4 évre az építkezés...
Vagy ha inkább el sem kezdik
rádiós:
A slágerért nem kár. Kitûnõ példája az igénytelenség mélységes bugyrának zeneileg. Volt 150 számuk és azt nyomták rotába, fájdalmasan rossz minõségben tömörítve.
Emlékszem, amikor melóhelyen kénytelen voltam a kollégáim miatt hallgatni, a metallica - nothing else matters 4 éven keresztül úgy ment naponta kétszer, hogy ugyanott volt hibás, kimaradt 1 mp. majd utána következett a bonnitájler - i need a hero, naponta 4szer, menetrendszerûen, vagy aceofbase - it's a bjúdifullájf o oó o, ja és a szansájn regit ki ne felejtsem. Ez a magyar közízlés? huha.
A bocskorékat sosem hallgattam, büdösszájú, tahó féreg ember mindkettõ a múltjukkal együtt. Majd beférgelõdik magukat valahová máshova (csak képernyõre ne, mert látni is õket már durva lenne). Legjobb rádiósok...úristen milyen lehet a többi?
A hallgatottságról meg annyit, hogy a mónikasónak, a gyõzikebénázásnak, józsibarátnak, meg a celebgyalázó mûsoroknak is nagy a nézettsége. Ez vajon kiket minõsít?
Nade amint olvasom a rádiókban tovább durvul a helyzet

Írta 2009. október 29. - 02:13

Sala, megyek én eleget, ha olyanom van éppen...karácsony Ausztráliában!

Írta 2009. október 29. - 01:54

Végiggondolva pedig: a zenék ugyanazok mint a többi rádión, akinek pedig agyhalottakra van szüksége reggel, nincs eléggé lebutulva még, és rontani akar rajta folyamatosan, az is fog találni magának megfelelõ mennyiségût. Így igazából komoly veszteségünk nincsen, ennél csak jobb lehet.
Csak fura, régen, nagyon fiatalon rengeteget hallgattam a Danubiust.. Igaz akkor még értelmes mûsorvezetõk dolgoztak ott.
Írta 2009. október 29. - 01:44

Egyébként meg ha hallgatnál ilyen mûsorokat (lehet, már halgattál) akkor tudnád, hogy a folyton követendõ példának kikiáltott nyugaton sem jobb a helyzet.
de igen. a kereskedelmi adok persze ugyanolyanok mint otthon, de a BBC az tenyleg szinvonal. foleg a R2, neha jol esik hallgatni hogy a musorvezetok intelligensek, es nem olcso gagyi poenokat nyomnak hanem ertelmet beszelnek. megis szorakoztato.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. október 29. - 00:57

Attól még, hogy valamilyen rádión van 1-2 óra közéleti mûsor (amiben lehet éppen a te szakmádat érintõ dolgokról beszélgetnek szakértõk) naponta, ami nem felel meg az elõzetes ízlésednek, a többi 22 órára sem vagy kíváncsi? Egyébként meg ha hallgatnál ilyen mûsorokat (lehet, már halgattál) akkor tudnád, hogy a folyton követendõ példának kikiáltott nyugaton sem jobb a helyzet. Szerinted attól fogja valaki abbahagyni pl. a szemetelést mert egy sztármûsorvezetõ semmihez sem kötöd ökörködését hallja, vagy attól, hogy belefut egy mûsorban, amiben azt hallja, hogy milliók mennek el naponta szemétszedésre.Miért, gondolod ha pártérdekek mozgatnak rádió adókat, akkor ott nem ugyanez lesz a helyzet? Ne már...
Amúgy meg, nekem csak a hazai "politikával" van bajom, de ez más téma.
Bocs, az Advenionak szellemileg a Lánchídhoz, az FM1-nek pedig pénzügyileg a RadioCaféhoz. De a lényegen (igényesebbnek ígérkezõ tartalom) ez nem változtat.Úgy tudom az Advenionak köze van a Radio Caféhoz, illetve ahogy írtad akkor a Lánchídhoz is.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. október 29. - 00:48

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2009. október 29. - 00:42

Miért, gondolod ha pártérdekek mozgatnak rádió adókat, akkor ott nem ugyanez lesz a helyzet? Ne már...Sajnos azt kell írnom, hogy idehaza a tisztelt fogyasztó nagyon gyakran nem tudja megítélni mi a helyes, mert csak a gondolkodást a padlóba taposó mûsorokat hall.
Amúgy meg, nekem csak a hazai "politikával" van bajom, de ez más téma.
Írta 2009. október 29. - 00:40

Milliók reggelire - pénzügyi tudakozó
Piknik instant! (napi kulturális csemege a piknik szerkesztésében)
Újvilág - környezetvédelmi magazin
Nyakkendõ nélkül - kötetlen beszélgetés közéleti személyiségekkel
Capricco - az elsõ komolyzenei csevegõs program a magyar kereskedelmi adók történetében
Instrument - természetgyógyászat, asztrológia, természettudományok és még sorolhatnánk
Építõ kritika - építészet és design
Kettes pár - pókermagazin
Granturizmó! - utazási magazin
Kanapé - a mikrofon mögött két pszichológus és heti vendégük
Ingatlanadó - ingatlanmagazin
Filmtabletta forte - minden, ami film és ami azon túl van
Galéria café - barangolás a mûkincsek, mûtárgyak és aukciók világában
Jazz café - emberek akik új utakat keresnek, kompromisszumok nélkül igyekeznek megvalósítani elképzeléseiket
Reklámvilág - hazai reklám- és médiakultúra
Holnapután - földközpontú magazin
Késõi szüret - bormagazin
Térerõ - mobil, okostelefon, pda, gps, hálózattechnológia és navigáció, szórakoztató elektronika
Ötödik negyed - vízilabda magazin
Gasztrománia - gasztronómiai magazin
A hét mesterlövésze - mindannyiunk kedvenc kultfilmjei
Agyhatalom - tudományos magazin
Africafé - Afrika magazin
Vasárnapi autósokk! - autós magazin
Stadion kávéház - sportmagazin
Ez csak az egyiké, de a másik is hasonló tematikus mûsorokat ad. És ebben nincsenek benne a program felét adó kifejezetten zenei mûsorok, összesen kettõ közéleti (nem pártpolitikai) mûsort kellett kihagynom). A felsoroltakhoz hasonlóakat nem láttam és hallottam a két vesztes rádió mûsorai közt.
Bolgár a Klubrádió szekerét tolja, onnan kizárt, hogy elmegy. A Láchídban pedig soha nem volt mûsora Rákaynak vagy Bayernek, akik egyébként jó ideje nem is egy cégnél vannak.az egyiken majd reggel 6 tól 10 ig Bolgár Gyuri bátyánk egyedül is elviszi a prímet a másikon meg mondjuk Rákay József, Báyer Zsóti duó poénkodik majd...télleg jó és tartalmas lesz.
Azt ugye tudod, hogy a legtöbb pénzt a nagy nézettségû mûsorokból lehet kivenni, mint amiket a két nagy kereskedelmi tévé nyom 6 és 9 között. A színvonaluk foka enyhén szólva is kérdéses. De most te azt mondod, hogy ezeket helyes sugározni, mert sok pénzt hoznak. A fórumban is számtalanszor linkelt minõségi filmeket is legjobb esetben is csak éjfél körül adják le, helyettük mennek az amcsi taknyok, Gyõzike meg az öt börtönbõl szabadult valaki, akikrõl ezek szerint példát lehet venni. Tehát értékeld át azon állásponotdat, hogy minden a pénz körül forog. Ergo a Budai várból sem lesz szálloda, még ha több pénzt is hozna.Persze hogy nem a pályázatban benyújtott anyagiak a döntõek. Nálunk a pártérdekek és a mutyizás dönt minden pályázatról, az élet bármely területén. Agyarország, hogy rohadna meg.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. október 29. - 00:19

az egyiken majd reggel 6 tól 10 ig Bolgár Gyuri bátyánk egyedül is elviszi a prímet a másikon meg mondjuk Rákay József, Báyer Zsóti duó poénkodik majd...télleg jó és tartalmas lesz.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. október 29. - 00:17

végre lesznek olyan mûsorok amiket nem a mûsorvezetõ személye, hanem a téma és a tartalom ad el.
Te már tudok a mûsor struktúrát is és tudod hogy vevõk is lesznek rá az emberek? Egyébként a mûsorvezetõ személye rengeteget számít.
Egyébként bármilyen pályázat esetében sem az anyagiak döntik el ki nyer, azt hiszem ezt egy minimum érettségizett embernek nem kell részletesen kifejteni.
Persze hogy nem a pályázatban benyújtott anyagiak a döntõek. Nálunk a pártérdekek és a mutyizás dönt minden pályázatról, az élet bármely területén. Agyarország, hogy rohadna meg.
Írta 2009. október 29. - 00:09

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. október 29. - 00:06

A két "istent" még nem hallottam pozitívan nyilatkozni a bringásokról, az egyik nyertes adóján viszont hetente vendég a CM szervezõ vagy a MK elnöke. Ha annyira benne lenna a politika akkor a Klubrádió és a Lánchíd rádió nyert volna. Tehát fölöslegest benne politikát keresni.
Nem, valóban nem szerették a bringásokat és úgy 50%-ban igazat is adtam nekik, mert rengeteg barom jár bringával pesten. A másik 50%-ban pedig nem, de nem izgatott, mert nekik is lehet véleményük és mivel nem bringások, nem várható el tõlük sem, hogy a mi szemünkkel lássák a dolgokat.
Jaaa, ha az egyik nyertes adóján hetente hallhatom az MK elnököt vagy a CM szervezõt (azt sem tudom ki a tököm az, annyira nem érdeket ez a CM agymenés) az már mindjárt más, akkor lehet mutyizni.
És ehhez mit szólsz?Az Adveniót nem sokkal a pályázat beadási határideje elõtt, szeptember 7-én jegyezték be a cégnyilvántartásba, a céget 5 millió forintos tõkével alapították. A cég kétharmad részben Nyerges Zsolt ügyvéd, egyharmad részben pedig a jobboldalinak tartott Lánchíd Rádió által alapított Lánchíd Vagyonkezelõ tulajdonában van. Advenio egyik tulajdonosa a Lánchíd Rádiónak is tulajdonosa, ezért a médiatörvény értelmében összeférhetetlenség áll fenn, így az országos frekvenciát elnyert pályázónak vissza kell adnia a Lánchíd mûsorszolgáltatási jogosultságát.
Még mindig semmi közük a politikához?:chin: Ne röhögtess!
Írta 2009. október 29. - 00:06

azt nem lehet tudni mi lesz, nem volt szó mûsorstrukturárólmar csak egy dolgot nem ertek. elvileg ugye a ket radiobol az egyik zenelos lesz a masik beszelgetos. tegyuk fel hogy a beszelgetos a szoci, a zenelos a fidesz. nade ha a zsuzsika valamit akar hatterzajnak a fodraszatban akkor nem fogja oda tekerni ahol egesz nap szovegelnek, mert egyreszt nem erdekli masreszt nem erti hogy mirol van szo. es hiaba szavazott a szocikra akkoris a fideszradiot fogja hallgatni. vagy azt se.
otthon ugye el lett torolve a tv dij, mert senki nem fizette be. itt a lakossag 90%-a befizeti, mert tudja hogy ingyen nincs minoseg. fizetunk 110fontot egy evre hogy nezhessuk a kiralyi tv-t, halgathassuk a radiot. viszont ezek olyanok is hogy megeri. a leghallgatottab radio a BBC R2, aztan a BBC R1. kereskedelmi radiot kb egy eve nem hallgattam.
annyi a keringõ hír hogy az egyiket a rohadt narancs baráti körhöz "közel álló üzleti érdekeltség" nyerte a másikat meg a száradt szegfûhöz. gyanítom majd valami zenéset akarnak csinálni néhány rövid de jól elhelyezett agymosó mondattal.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. október 28. - 23:58

otthon ugye el lett torolve a tv dij, mert senki nem fizette be. itt a lakossag 90%-a befizeti, mert tudja hogy ingyen nincs minoseg. fizetunk 110fontot egy evre hogy nezhessuk a kiralyi tv-t, halgathassuk a radiot. viszont ezek olyanok is hogy megeri. a leghallgatottab radio a BBC R2, aztan a BBC R1. kereskedelmi radiot kb egy eve nem hallgattam.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. október 28. - 23:43

Az egyik új kizárt, hogy felveszi akár az egyiket is. Ahogy írtam a Sláger tövv éve nem fizeti az ORTT-nek a koncessziós díjat, talán azóta már behajtották rajtuk. Úgy tudom az ORTT elnök a törvény alapján csak az utolsó körben szavazott, ott meg talán azért nem mert kifogásolt valamit, amit majd kifejtek.honnan tudod hogy lekerulnek? majd atkerulnek valami masik radioba, mivel ok "sztarok" es rajuk igeny van. az ORTT elnok nem szavaz, a slager azt mondja ok fizettek a legtobbet
Az egyik rádió úgy ad 50%-ot, hogy eladja a teljes reklámidõt külsõs cégeknek, és a saját tiszta bevételének felét adja át. Ez biztos nem lesz annyi. A két "istent" még nem hallottam pozitívan nyilatkozni a bringásokról, az egyik nyertes adóján viszont hetente vendég a CM szervezõ vagy a MK elnöke. Ha annyira benne lenna a politika akkor a Klubrádió és a Lánchíd rádió nyert volna. Tehát fölöslegest benne politikát keresni.Ígérték az árbevétel 50 és 55%-át, csak az okosok nem tudják kiszámolni, hogy mi a több. 2-300 milliónak az 50%-a vagy 2-3 milliárdnak a 30%-a. Hogy jön ide a kerékpározás? Fél év múlva választások és véletlenül egy jobbos és egy balos csoport nyert. Véletlenül sem két balos vagy két jobbos. Szerinted?
A két legnézettebb TV az RTL és a TV2. Ebbõl én nem azt vonom le, hogy normális a mûsorszerkezetük és ezeket kell minél jobban nyomni. Az eljárás meg nagyjából korrekt volt. Ne felejtsd el, hogy pár éve mindennemû pályáztatás nélkül, haveri alapon hosszabbítottak szerzõdést. Pedig már akkor is a mostanihoz hasonlóan pályáztatni kellett volna a törvény szerint.Az, hogy kinek mi az egyéni ízlése, saját dolga, de egy biztos a hallgatottság mindennél többet mond.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. október 28. - 22:41

Miért képzeli a két fõgenyó párt, hogy ha ráteszik a kezüket a két legnépszerûbb rádiócsatornára, akkor a birka nép azt fogja hallgatni? Azt hiszik, fel sem tûnik nekünk, hogy az eddigi frekvencián kedvenc média-celebünk helyett öltönyös tolvajok szólnak, és f*ssák a sz@rt?
Kikérem magamnak, ha hülyének néznek! Nézzenek már tükörbe. Ki kíváncsi rájuk?
proli ügyben lor mond valamit.
Írta 2009. október 28. - 22:31

gabi te azert nem az atlag melos proli vagy.
az atlag melos proli nem gondolkozik csak bamul ki a fejebol
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2009. október 28. - 22:22

Nincs hallgatható rádió mo-n, hacsak nem péntek esti kurvázásra készülnek a parasztok, azt' kell a rendszámtáblát zörgetni
Emléxem, kölyökkoromban az oxigén volt a kedvenc mûsorom szombaton du, talán a petõfin?? ahol Schmidt Egon tolta az évszaknak megfelelõ madárhangokat, illetve köznapi környezetvédelmi témák voltak napirenden
de
TV detto
multkor m1-en volt egy riport a lélekvesztõ hajóján földet kerülõ sráccal
illetve lett volna
ha nem egy buta pina tett voln a fel ostobábbnál ostobább kérdéseket...
inkább akkor Máujjniká :-)
az igazán elborzasztó ebben az, hogy ez már nekem, a melós prolinak is
feltûnik, s bosszant
Írta 2009. október 28. - 21:30