Jelentkezz be Regisztrálj

MTB túra - Ausztria
Írta 2008. augusztus 06. - 00:34

Mi vegul kijutottunk vonattal , 5 napig voltunk kinn es kis korturat csinaltunk ~ 150km es 4500m szint
St. Wolfgang tonal volt a kiindulasi es a celpont is. A kornyeken mentunk egy jo nagy kort vegen fel a Zwolferhorn-ra. A "nemi" esotol eltekintve nagyon jo volt, szep ez az Ausztria.
Írta 2008. augusztus 05. - 23:10

Írta 2008. július 11. - 21:24

Nemsokára terveznénk túrát auszriába és segítséget kérnék azoktól akik már jártak arrafelé.
Téma : MTB túra.
A cél: valamilyen közepes-nehéz hegyvidék bejárása lehetõleg ne megfagyással a bringán, de minél magasabb hegyeket beleértve. Technikas osvenyeken, nem megvetve a DH-s szakaszokat.
Nem lenne rossz útbaejteni valami strandot is.
Hossz: kb 4 nap de koltsegektol fuggoen elterhetunk tole.
Utazas: valoszinu vonattal.
Tampontnak ezt az oldalt neztuk:
http://www.ungarn-re..._um=&id_um=1780
Van valakinek otlete mit erdemes megnezni, hova lenne jo menni? Melyek a legjobb reszek
Mondjuk ezeken a regiokon belul (Vagy masokon):
South Austria
The Dachstein
Salzburg
Vagy keressunk inkabb valami bikeparkot?
Koszi elore is
Írta 2008. május 21. - 13:05

hali!
Milyen ruhát kell vinni ha Ausztriában szeretnék túrázni?
Ischgl-be szeretnék menni.
volt már valaki ott?
Írta 2008. május 20. - 22:55

hali!
volt már valaki ott?
Én a pirosat ajánlom, persze a halvány barack sem rossz

Semmi különös nem kell, standard bringáscucc, de reggel, meg egy-két völgyben elkellhet a warmer karra-lábra, és ha az elõrejelzésben az esõ esélye is felmerül, akkor valami könnyû minimáldizájn esõkabi. De amúgy nyáron már ott is jó a klíma. Én csak egy éjszakát voltam ott, Transalpot kísértem sajtósként, tehát erõs túlzás lenne azt állítani, hogy ismerem. De a falut háromezresek övezik, szóval szint az van, akármerre indulsz. A verseny akkor egy 2800-as hágó felé indult (a kabinos felvonó is arra tart, csak nem megy fel végig) aminek a túloldala már Svájc.
Írta 2008. május 20. - 21:42

volt már valaki ott?
Írta 2008. május 04. - 14:47

Szint van rendesen, de az egy nyomtávos eresszd el a hajamat tipusú ösvényeket nem itt találod, inkább dózer és erdei utak, amik lélegzet elállító helyekre visznek el. Itthol ilyet nem látsz! A térkép 10 euro körül van.
Sziasztok!
Volt arról szó, hogy a raxon sok jelölt mtb út van, és ezek viszonylag könnyûek. Vannak technikásabbak is (7 teljes napra való), vagy csak abszolut túra (kikapcsolódás) jellegûek? (mert feleslegesen nem szeretnék térképet venni)
Köszi!
Írta 2008. május 02. - 19:48

Volt arról szó, hogy a raxon sok jelölt mtb út van, és ezek viszonylag könnyûek. Vannak technikásabbak is (7 teljes napra való), vagy csak abszolut túra (kikapcsolódás) jellegûek? (mert feleslegesen nem szeretnék térképet venni)
Köszi!
Írta 2007. június 19. - 09:47

Írta 2007. június 19. - 09:43

húú köszönöm, akkor nem csomagolunk semmi nejlon szerû cuccot...
esõ napközben is lehet, és ha nincs semmi beálló, jól jöhet a nejlon
ha másra nem, a táskákat letakarni
sok helyet nem foglal
Try playin' in a rock roll band
It's a long way to the top if you wanna rock 'n' roll" AC/DC
Írta 2007. június 18. - 08:45

Írta 2007. június 17. - 22:52

Sziasztok!
nem pont mtb túra, de ausztria.
tervezünk egy duna menti túrát Passautól hazáig végig bicóval, kempingekben aludnánk, és olyan kérdésem lenne, hogy az osztrák kempingekben van-e valamilyen bicótároló, vagy valami, mert gondolom az borítékolható, hogy éjjelente esni fog az esõ, és a bicókat gondolom kellene védeni az esõtõl...
bevallom életemben nem aludtam még kempingben, sem ausztriában, sem magyarországon....
elõre is köszönöm a válaszokat!
a Duna-menti kerékpárút eléggé közkedvelt, nyáron kifejezetten zsúfolt tud lenni
a szálláshelyek többsége "kerékpárbarát", ez sokmindent jelent, de zárt és fedett kerékpártároló lehetõséget biztos
Try playin' in a rock roll band
It's a long way to the top if you wanna rock 'n' roll" AC/DC
Írta 2007. június 17. - 21:05

ha igen, elküldöd?

vagy oda adod Hotmaatnak, ha találkoztok...

Írta 2007. június 17. - 20:35

Írta 2007. június 16. - 21:30

nem pont mtb túra, de ausztria.
tervezünk egy duna menti túrát Passautól hazáig végig bicóval, kempingekben aludnánk, és olyan kérdésem lenne, hogy az osztrák kempingekben van-e valamilyen bicótároló, vagy valami, mert gondolom az borítékolható, hogy éjjelente esni fog az esõ, és a bicókat gondolom kellene védeni az esõtõl...
bevallom életemben nem aludtam még kempingben, sem ausztriában, sem magyarországon....

elõre is köszönöm a válaszokat!

Írta 2006. augusztus 21. - 20:40

Sziasztok,
csillagtúráznánk, körutak érdekelnének. Voltunk már idén egyszer a Raxon, de kisebb csalódás volt, ugyanis a térképen az nincs jelölve, hogy kerékpárral járható-e az út vagy sem? Így megtörtént, hogy túra felében toltuk a biciklit....
Elõre is köszi,
Kriszti
Én már többször voltam a RAX környékén montizni, (mivel hegyet mászni is ide járunk) a környéken igen sok jelölt montenbájk út van, amirõl térképet is lehet kapni, az ára sem veszéslyes. Nem keverendõ a normál túrista térképpel, amirõl ránézésre nem igen lehet megállapítani melyik út bringázható és melyik nem, ebbõl eleinte nekem is voltak mellé menéseim. Ezek a "mountainbike strecke" néven jelölt utak nagyon jól ki vannak jelölve
, de nem extrémkedésre valók, nyugodtam ajánlom kezdõknek is, laza túrák, gyönyörû tájakon, a térképen minden fel van tüntetve, az adott szakasz hossza, milyen felületü az út ( aszfalt. dózer stb) nehézségi fok, szint. Szóval hajrá, aki teheti ne hagyja ki, itthol ilyesmit nem látni!!!!
Írta 2006. augusztus 18. - 18:50

Ausztriában komoly hagyománya van a kerékpározásnak, jópár éve nyitottak már a mountainbike felé is, viszont a körülmények kicsit mások, mint idehaza! Nem csak a természeti környezetre gondolok, hanem a hozzáállásra is: szeretik ugyan, ha a kerékpáros turisták nyáron is hoznak bevételt az országnak (szállás, étkezés, tankolás, térképek), de a tulajdonukat még jobban kedvelik a sógorok. Mivel a hegyen is nagyon sok a magántulajdonban lévõ út, ezért a kerékpárral járható részeket kitáblázták, de az egyéb helyeken nem nézik túl jó szemmel, ha az ember arra téved két keréken. (Egy kis olvasmány: http://www.bringaban...5szabalyok.html)
Térképekbõl viszont jól ellátottak, általában az idegenforgalmi irodákban lehet kapni (venni) a környékrõl jó minõségû, sok hasznos információval rendelkezõ térképeket (távolság, szint, látnivalók) kimondottan kerékpárosok, mtb-sek részére is.
Az Alpok talán legnagyobb kerékpáros ismerõje Ulrich Stanciu, a német bike magazin kiadója, könyvei és térképei a Delius Klasing kiadónál jelennek meg, legismertebb a Traumtouren Transalp, amihez CD-ROM is jár. Német nyelvû, itthon én még nem láttam, de neten rendelhetõ.
Sportaktív
Írta 2006. augusztus 15. - 07:36

Írta 2006. augusztus 15. - 02:16

Keresgélés közben most találtunk 2 elég jó linket, amit megosztok veletek, hátha :
www.bike-circus.at
Igaz nem a Wörti tó, de a szinte mindent le lehet tölteni mi szem szájnak ingere. Körtúra leírás térképpel + magasságprofillal:)
+ még egy ami szintén jó

http://www.alpintour.../naturarena.css
Szóval még1x köszi, és majd jövök az élményekkel és tapasztalatokkal.
Írta 2006. augusztus 14. - 22:28

Én köszönöm, h. láthatom õket így is:)
Edit! A "View full size" szvakat nem találtam (bizti, csak figyelmetlen voltam), de a képre kattintva megvannak a nagyobb képek!