Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Azt lehet tudni, hogy 2011-es vázak vannak, vagy lesznek-e egyáltalán?

Rendeli valószínû lehet bármilyet, készlet szerintem minimális lesz.

Az ilyen dolgokat nem nagyon szokás reklámozni, csak ha már biztos a tuti.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Faktor= béke poraira

akartam írni, én is inkább a cseheknél próbálkoznék...

Skacok, ezt most nem értem. Bezár a bazár? A honlapjukon nem írtak ilyet.
A cseheknél meg mit csináljak :) Oké, hogy valahogy elbotorkálok az oldalaikon, no de rendelni... :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Kár értük nagyon.Emlékszem arra az idõre amikor vasvillával lapátolták a pénzt.Nem számított embernek,akinek nem volt narancssárga Stinky-je :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Faktor= béke poraira

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Konkrétan Kona Sutra vázat keresek, de az xfactor-nál a tavalyiak sincsenek raktáron, az ideiekrõl meg még csak kép sincs.
...vagy, ami van az oldalon, az rendelhetõ? Nem ismerem õket.

Természetesen írtam nekik (is, meg még pár hazai forgalmazónak), de hátha van köztetek bennfentes.

Faktor= béke poraira

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Konkrétan Kona Sutra vázat keresek, de az xfactor-nál a tavalyiak sincsenek raktáron, az ideiekrõl meg még csak kép sincs.
...vagy, ami van az oldalon, az rendelhetõ? Nem ismerem õket.

Természetesen írtam nekik (is, meg még pár hazai forgalmazónak), de hátha van köztetek bennfentes.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

lovrabt

lovrabt

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv!
Keresek Kona Smoke vázat, olyat, amibe 26"-os kerék való(ezek a régebbi típusok 2007-2008 elõttiek), ha valaki tud valamit, kérem szóljon.
Köszi!

Balogh25

Balogh25

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Decemberben vettem egy Kona lanait kicsit felturbózva(avid tárcsafék, normálisabb telo). Egy WTB ülés tettek rá gyárilag, és szétnyomja a seggem. Valakinek tipp, hogy melyik WTB nyereggel tudom helyettesíteni, mely sokkal komfortosabb lehet?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mûanyag 29er jövõre

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
a Dawg látom megszûnik létezni 2011-tõl :( ,de ez a Cadabra, Tanuki páros egész tetszetõs lett a helyén, pedig eddig nem igen mondtam ilyet hajlított vázakra :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Megnéztem a Kona CX kínálatot és áldom a tavalyi lelkesedésem, ami rávett arra, hogy hamarjában megrendeljem a Major One-t. 2011-ben már nincs SS CX gépük. A Major Jake viszont nagyon kemény...

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Köszi az infót! Akkor várakozok. (Bár írtam egy e-mailt yasec-nak,hogy õ fullyt csinálna-e és ha igen,akkor mennyiért. )
Amúgy igazatok van. Itthonra még sok is a coiler,de külföldön meg a mostani coiler-em meg már kevés! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szerintem is tetszetos a coilair, de az xc-s cadabra is. Igazabol engem az erdekelne hogy sulyban mik lehetnek a kulonbsegek. Ezt nagyon szeretik titkolni.
konaworld
konaworld
Hiszen Magyarorszagra feleslegesnek tartok altalanos hobbicelra (nem Janos-Hegyi, vagy Matras Downhill-re :) ) 180mm -es rugoutat (talan 160-at is), es vazban ugyanakkor nem latok sok kulonbseget. A CoilAir-nek nagyobb a himbakarja , a hatso tag is, es talan az esetleges falvastagsag differencia utalhat a kulonbsegre.
Nem tudom azt sem hogy hogyan alakul a geo mondjuk a coilair eseteben egy kisebb pl. 160-as villaval , mert ugye a magic link miatt eleve maskepp mozog a rendszer, az "alap" rugout nincs akkora es allithato is. Lesz, vagy van valahol kiallitott darab ezekbol amit meg lehet tapizni?

lényegesen nehezebb a coiler -váz is- (idei még persze)

mostr nem túrom elõ az újságot de a coiler ilyen 3,5 körül emléxem a cadabrát meg 3 körül
a komplett abara cadabra 12,8 ha jók emlékeim
viszont a cadabránál lényegesen nagyobbat változik a geó a tekerhetõség irányába mint a coliernél.
de sztem is itthonra tök felesleges a coiler

idei coilair váz van a faktorban, az tapizható

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Szerintem is tetszetos a coilair, de az xc-s cadabra is. Igazabol engem az erdekelne hogy sulyban mik lehetnek a kulonbsegek. Ezt nagyon szeretik titkolni.
konaworld
konaworld
Hiszen Magyarorszagra feleslegesnek tartok altalanos hobbicelra (nem Janos-Hegyi, vagy Matras Downhill-re :) ) 180mm -es rugoutat (talan 160-at is), es vazban ugyanakkor nem latok sok kulonbseget. A CoilAir-nek nagyobb a himbakarja , a hatso tag is, es talan az esetleges falvastagsag differencia utalhat a kulonbsegre.
Nem tudom azt sem hogy hogyan alakul a geo mondjuk a coilair eseteben egy kisebb pl. 160-as villaval , mert ugye a magic link miatt eleve maskepp mozog a rendszer, az "alap" rugout nincs akkora es allithato is. Lesz, vagy van valahol kiallitott darab ezekbol amit meg lehet tapizni?

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
xfactorneten megkérdeztem, azt mondták, hogy az árlista novembertõl (szerintem közepétõl) lesz nyílvános

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Valaki nem tud infót róla,hogy milyen áron lesz kapható? :(

Ma megláttam a 2011-es coilairt és iszonyatosan tetszik. Szerintem sokkal pofásabb lett,mint az idei. Szerintetek milyen áron lesz várható? Konáéknál is drágulás lesz? :(
konaworld

BöszTom

BöszTom

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Köszönöm a gyors választ!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszönöm a tájékoztatást! Így már értem.

Lenne még egy kérdésem. Az én 176cm-es magasságomhoz az általad említett vázak közül mindegyiknél ugyanaz a méret lenne jó? Kb. 17-18"?

igen mind 2 jó lehet
terepre jobb lehet a 17-es, de még belefér a 18-as is

ha meg hoss abból csak "páros" számúak voltak szal abból 18.

mindez idei évjáratokig érvényes. jövõ évibõl max 16, kissé átalakították a geometriát.

drrdzsi

drrdzsi

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

hogy neked mi lenne a megfelelõ azt ennyibõl nem tudhatjuk

a hoss a látszat ellenére nem ugrálós bringa, a kulával megegyezõ geóval készül(t) (csak kevesebb vázméretben) , ellenben kifejezetten nehéz embereknek, a kulánál sokkal erõsebb robosztusabb csõszettbõl és ennek megfelelõ felszereltséggel. szóval olyasféle cc-túra kerékpár "nehézfiúknak (és lányoknak) "
szal amennyiben nem éred el a "rendes férfiemberi súlyt (amely mint tudjuk 100 kilónál kezdõdik)) :) nem igazán indokolt ezen váz. amennyiben a váz csõszettjének formáka tetszik keress 2006-2007-es blast, cinder cone, vagy caldera vázat. itt ott még tán elõfordul új darab.

pl :

Kona Cinder Cone (2006)

Köszönöm a tájékoztatást! Így már értem.

Lenne még egy kérdésem. Az én 176cm-es magasságomhoz az általad említett vázak közül mindegyiknél ugyanaz a méret lenne jó? Kb. 17-18"?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem jelent semmit, csak gondolom a HOSS ilyen ugrálós bringa, nekem meg a KULA lenne a megfelelõ! Vagy nem jól látom?

hogy neked mi lenne a megfelelõ azt ennyibõl nem tudhatjuk

a hoss a látszat ellenére nem ugrálós bringa, a kulával megegyezõ geóval készül(t) (csak kevesebb vázméretben) , ellenben kifejezetten nehéz embereknek, a kulánál sokkal erõsebb robosztusabb csõszettbõl és ennek megfelelõ felszereltséggel. szóval olyasféle cc-túra kerékpár "nehézfiúknak (és lányoknak) "
szal amennyiben nem éred el a "rendes férfiemberi súlyt (amely mint tudjuk 100 kilónál kezdõdik)) :) nem igazán indokolt ezen váz. amennyiben a váz csõszettjének formáka tetszik keress 2006-2007-es blast, cinder cone, vagy caldera vázat. itt ott még tán elõfordul új darab.

pl :

http://probike.hu/ha...&category_id=23