Jelentkezz be Regisztrálj
Kona
Posted 2007. May 31. - 17:15
Kérdés az, hogy Neked a vázra azért van szükséged, mert strapabíróbb, mint egy ou-i váz, de ou-i szettel lehet szerelni, vagy cyclo cross szettet szeretnél rá pattintani?
Ha az elõbbi variáció a nyerõ, akkor országúti cuccokból könnyen be lehet szerezni megfelelõket, jó áron. Kicsit nézz körbe a neten, hirdetésekben. Lehet vadászni használt cuccok között is, és szerintem a fórumon is lesz aki segít. (Országútikról mindent topic, vagy apróban) De vadászhatsz több helyen is, hirdetnek! Lényeg, ha nem vagy elersztve, ne kapkodj, légy türelmes. Ja, és kérj tanácsot olyanoktól akik már építettek ilyen, vagy hasonló gépet, mert nem lehet minden cuccot csak úgy összepárosítani, illetve néhol elkél egy kis furfang. Stabil kerekeket rakj bele, arra ne spórolj!
Posted 2007. May 31. - 16:51
Nem akarnám versenyszerûen használni, tehát nekem nem kell(ene) csúcskat. szerelék...szerintetek reálisan ennyibõl ki lehetne hozni, vagy felejtsem el?
Posted 2007. May 31. - 15:51
En esetleg tudok neked vaz ugyben segiteni, tobbit privatban!
http://soloszabi.blogspot.com
Posted 2007. May 31. - 15:40
Lehettem volna én is, csak a szõke nem stimmel, a többi igen!
Alfa!
Ha tudod a megfelelõ vázméretedet, rendelj vázat az XFactor-tól, a többit meg egyediben - a zsebedhez mérten - kialakíthatod!
A kona ilyetén vázai elég beváltak, minden versenyen találkozni velük, ráadásul egy strapabíró bicót tudsz építeni belõle. Jó választás.
Posted 2007. May 31. - 14:58
majdnem az összes nagy cégnek van, legfeljebb itthonra nem hozzák, be...Sziasztok!
Hosszas töprengés után arra jutottam, hogy az igényeimnek leginkább megfelelõ bringa egy cyclo-cross gép lenne. Viszont keresve-kutatva sem nagyon találtam választási lehetõséget, konkrétan a Kona Jake illetve (Focus Mares Cross)-t tudtam becserkészni, persze csak katalógusban.
Ez kicsit meglepett, de bizonnyal nincs igény ilyenfajta bringákra, vagy nem tudom, lehet csak nem kerestem eléggé...
Namost a gondom az, hogy a katalógusban lévõ verziók felszereltsége nekem kicsit sok (drága)...viszont nem látok alternatívákat, vagyis úgy tûnik, hogy ezek 1 verzióben léteznek...lehetséges ez?
Illetve használ valaki ilyen bringát? Mi a hátránya az elõnyein kívül? :-)
Hol lenne érdemes nézelõdni cyclo-cross bringák után? Minden infó jól jönne, boltok, linkek, bármi...
Üdv,
Alfa
konákból : jake, jake the snake, major jake, de meg tudod venni csak vázként is, ha sok....megnézni elvileg faktorban tudod egy két darab szokott lenni...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. May 31. - 14:39
Hosszas töprengés után arra jutottam, hogy az igényeimnek leginkább megfelelõ bringa egy cyclo-cross gép lenne. Viszont keresve-kutatva sem nagyon találtam választási lehetõséget, konkrétan a Kona Jake illetve (Focus Mares Cross)-t tudtam becserkészni, persze csak katalógusban.
Ez kicsit meglepett, de bizonnyal nincs igény ilyenfajta bringákra, vagy nem tudom, lehet csak nem kerestem eléggé...
Namost a gondom az, hogy a katalógusban lévõ verziók felszereltsége nekem kicsit sok (drága)...viszont nem látok alternatívákat, vagyis úgy tûnik, hogy ezek 1 verzióben léteznek...lehetséges ez?
Illetve használ valaki ilyen bringát? Mi a hátránya az elõnyein kívül? :-)
Hol lenne érdemes nézelõdni cyclo-cross bringák után? Minden infó jól jönne, boltok, linkek, bármi...
Üdv,
Alfa
Posted 2007. May 31. - 09:30
Posted 2007. May 31. - 08:48
Posted 2007. May 30. - 14:53
Tegnap hergeltem magam felfelé a H-csúcsra, egyszer csak lefelé (70-nel) rongyolt egy szõke Kula Primo-s srác. Eltelt egy kis idõ, cammogtam tovább fel, erre lentrõl utolért... Rám is köszönt, nyomta tovább fel. Megint jött lefelé 70-nel Namondom, ha megint utolér, mielõtt felérek, berúgom a bringát a fák közé, megugrálom a sisakom, és távozok gyalog... :mybad:
on
Posted 2007. May 29. - 12:59
Én kb. 2 éve követtem el ugyanezt (csak Manitou telóval), és idáig semmi baja a váznak. Pedig én közelítek a 90-hez. A geo megváltozásához hamar hozzászoktam, de a teló beülését azért maximumra állítottam. Így ugyan csökkent valamennyit az útja, de a kényelmi igényeimet, ami miatt a telót beépítettem, így is tökéletesen kielégíti. Gondolom te sem dirtölni vagy freerájdolni vettél Dew-t... Szal szerintem aggodalomra nincs ok. Ha meg nyernél a lottón, vehetsz egy dew FS-t.
a feleségemé, leginkább lötyögni meg túrázni kellett ((nagyon frankón néz ki wcs kormányon a fém kosár:)). neki tetszett a kona geo, én meg összelegóztam a gépet. viszonylag hamar kialakult a v-fékessége, így lett dew. az, hogy magas az eleje, neki még be is jön. azért kérdeztem rá a masszivitásra, mert a saját 28-asomon megrepedt a fejcsõ, egy évig használtam új telóval, és az is egy kicsit magasabb volt, mint a gyári, (bár valszeg a stücni lazult le és elfáradt). mindenesetre megnyugtattatok!
kösz, még egyszer, tg
Posted 2007. May 26. - 22:19
annyiért végülis +vehetõ.....fõleg ha méretben is jóHello Bikertigger!
Akciós a 2005-ös Kona 135E Ft.
Én is gondolkoztam a Polarison de nem túl gyenge a váza?
Azt hallottam hogy nem túl jó a hegesztése!
polaris egyébként nem gyenge, viszont az geóra már nem annyira jó.....
Posted 2007. May 26. - 11:45
Akciós a 2005-ös Kona 135E Ft.
Én is gondolkoztam a Polarison de nem túl gyenge a váza?
Azt hallottam hogy nem túl jó a hegesztése!
Posted 2007. May 25. - 20:02
sziasztok,
nem jó érzés ilyen szomorú hír után megszólalni, részvétem TripleB.
beleraktam egy kona dew vázba (csak ez volt v-fékes) egy suntour teleszkópot, és a fejcsõ szöge lecsökkent 71o-ról kb. 69o-ra, egy kicsit hanyattesõs lett, de abszolúte kényelmes, meg fürge, meg minden, képet, azt hiszem, nem tudok csatolni...
szerintetek mennyire lehet ez kárára a váznak - ugye nem erre tervezték - meg a telónak, cca. 55 kg-os userrel?
üdv, tg
Én kb. 2 éve követtem el ugyanezt (csak Manitou telóval), és idáig semmi baja a váznak. Pedig én közelítek a 90-hez. A geo megváltozásához hamar hozzászoktam, de a teló beülését azért maximumra állítottam. Így ugyan csökkent valamennyit az útja, de a kényelmi igényeimet, ami miatt a telót beépítettem, így is tökéletesen kielégíti. Gondolom te sem dirtölni vagy freerájdolni vettél Dew-t... Szal szerintem aggodalomra nincs ok. Ha meg nyernél a lottón, vehetsz egy dew FS-t.
Posted 2007. May 25. - 19:39
konkrétan a 05-ös blast 170 e ft volt, reálisan meg ért kb 120-at....Minden hogy lehet benne szar?
deore váltó vagy avid fék vagy a teló ?
Ezek elég drága cuccok és mégis szarok?
Milyet vegyek ami nem túl drága és jó a felszereltsége?
Kérdezem ezeket attól aki ezt olvassa!!!!!!!!:scared:
szar benne a teló, alap 4szöges hajtómû, madzagos shimano tárcsafék, ami pont arra jó hogy nehéz legyen de egy közepes v-fék agyonveri fékhatásban, ócska elsõ agy, nem sokkal különb hátsó, kb dh - ra jó kormány, ha cc-zni akrsz azonnal cserélendõ.....más baj kb nincs vele...
ha nagyon akciósan meg tudod venni -max 120-ért - akkor vedd, de eredeti árért komplett bringaként inkább egy idei magellan serpens disc
Posted 2007. May 25. - 17:45
deore váltó vagy avid fék vagy a teló ?
Ezek elég drága cuccok és mégis szarok?
Milyet vegyek ami nem túl drága és jó a felszereltsége?
Kérdezem ezeket attól aki ezt olvassa!!!!!!!!:scared:
Posted 2007. May 25. - 14:19
jó nehéz strapabiró váz, gyárilag jó gagyi szereltséggel...de bírjaAzokat már megnéztem.
Mennyire bírja a terepet(xc)?
Van v.mi tapasztalatod , hogy hogy szuperál?
Posted 2007. May 25. - 14:07
Mennyire bírja a terepet(xc)?
Van v.mi tapasztalatod , hogy hogy szuperál?
Posted 2007. May 25. - 14:02
Posted 2007. May 25. - 13:45
Most regeltem?
Tudtok valamit a 2005-ös kona BLAST-ról?
Lehet beruházok egy ilyenre!!!!!