Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tavaly ilyenkor sem volt még kinn mindegyik, bár az idei elég részletesnek tûnik. Lehet, hogy az enyém az utolsó elkelt Kula Primo ? :)
A 2-9 (lehet, hogy hülye kérdés lesz) 29 colos kereket, vagy elõl 2 hátul 9 lánctányért takar ? Érdekesen néznek ki a megtört felsõ csövû modellek.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Személy szerint nekem tetszik a 2008-as kula supreme festése, bár ha kulák közül kellene választani festés alapján, akkor a kula lisa lenne a választásom, jól mutat a feketén a zöld felirat.

egyébként aránylag nekem is, tegnap csak Andrásnak írtam nehogy jó napja legyen :) :)

vajon jövõre nme lesznek primo váltazok vagy csak nem rakták ki ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Személy szerint nekem tetszik a 2008-as kula supreme festése, bár ha kulák közül kellene választani festés alapján, akkor a kula lisa lenne a választásom, jól mutat a feketén a zöld felirat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ott vannak a képek a Jövõ évi újdonságokban...

már csak a tech infók kellenek -minél gyorsabban :) -

/meg persze a többi kép :) /
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

még 2-3 nap és már lesznek képek biztos - tavaly is július 1-jén lettek képek.

Ott vannak a képek a Jövõ évi újdonságokban...

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Valaki meg tudná mondani, hogy a Jake vázak esetében miért ekkora az árdifferencia?
2004 -> 60e
2005 -> 70e
2006 -> ? (nem találtam külön vázként :( )
2007 -> 34e
Tudtommal a vázanyag mind a négy évben ugyanaz volt és a geo sem változott :confused:

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hááát. fene tudja
hülyeség lenne, mert még sok sok évig kiszolgál ez a váz, de annyi új bicaj van itt a fórumon, hogy ihajjj... muszájból cserélek, ha cserélek.
meg persze az is kell, hogy okosba legyen az új váz ;)

most irtam neked üzifalra , ne cserélj mert nagyon rút lett a supreme...

így elsõre, aztán majd lehet mexeretem

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hááát. fene tudja
hülyeség lenne, mert még sok sok évig kiszolgál ez a váz, de annyi új bicaj van itt a fórumon, hogy ihajjj... muszájból cserélek, ha cserélek.
meg persze az is kell, hogy okosba legyen az új váz ;)

meg akkor már egy fehér foxot is tûznék az elejébe...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Csak nem cserélni készülsz Konás ? :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
még 2-3 nap és már lesznek képek biztos - tavaly is július 1-jén lettek képek.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nah lattam a 2008as konakat :)

mesélj önszántadból, mielõtt megyek a körömtépõ fogómmal :)

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
nah lattam a 2008as konakat :)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hi!

Ebbe a vázba (pontosabban egy 19-esbe) szerintetek mehet Kona P2? Vagy nagyon bután nézne ki?

http://www.bikemarke...mg/nagy/759.jpg

:chin:

cc-s lesz a fejcsõszöge semmi gond...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Hi!

Ebbe a vázba (pontosabban egy 19-esbe) szerintetek mehet Kona P2? Vagy nagyon bután nézne ki?

http://www.bikemarke...mg/nagy/759.jpg

:chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hat mostmar en sem tudom, mert nem is igazan ertem hogy mukodik a kona himbakarja mar ami a rugostag oldali reszt illeti.
Van ugye a rugostag es a himbakar kapcsolata. Itt ugye egy nagy csavar van ami a himbakarba csavarodik be es tengelykent funkcional . Ezen tengelyen a stinky-k es az uj coilerek eseten -meg biztos mason is- egy acelcso van ami a himbakar ket oldalat "koti" ossze. Es ez szorul be a rugostag felso szemebe.
Ezen a csovon kivul tovabba van meg ket tavtarto gyuru (a nagyobbik belso atmeroju). Ezzekkel nincs gond csak az mukodesi elvet probalom megerteni ami kideritene hogy erdemes e szaladgalni az also gyuruer.
Szoval ha a rugostagba szorul ez a cso es ezt ugyanakkor osszeszoritom a himbakar csavarjaval (nem a tavtartokon fekszik fel) akkor a rugostag ezen tengely menten nem illetve nagyon nehezen tud elmozdulni, ez nem gaz?
Mivel a tag tengelyehez kepest a himbakar elfordul.

Ami a problemam igazabol hogy az also tengely egy vekonyabb csavar, es itt nincs cso csak a tavtarto gyuruk, es ezert ide a kisebbik belso atmeros kellene. (Ami erdekes hogy igy is lotyog csak nem annyira mint a nagyobbik lyukas eseten. Viszont ha meg van huzva (mar pedig meg kell) akkor meg nem ,tehat ertelmetlen masik tavtartogyuru ha ugysincs jelentosege. Ugyanakkor en megis ugy erzem igy helytelen lenne osszerakni. Legalabbis egy masik Konan en helyesen a kisebbik atmeros gyuruvel lattam alul szerelve a tagot es ebbol indultam ki.

namost ha jól értem a problémát....
én a dawgba mikor lecseréltem a fox tgot a RS-re a faktorban csináltattam cuccost...a felsõt simán megoldották egy távtartó gyûrük nélküli acéltengellyel, alúl meg ugyanolyan "vállazott" kis tárcsákat cináltak mint a gyári.....

ha jól értelmezem a problémát....

amúgy ha jól van illesztve akkor nem nagyon mozoghat a cuccos....

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

pontosan mire gondolsz ?

Hat mostmar en sem tudom, mert nem is igazan ertem hogy mukodik a kona himbakarja mar ami a rugostag oldali reszt illeti.
Van ugye a rugostag es a himbakar kapcsolata. Itt ugye egy nagy csavar van ami a himbakarba csavarodik be es tengelykent funkcional . Ezen tengelyen a stinky-k es az uj coilerek eseten -meg biztos mason is- egy acelcso van ami a himbakar ket oldalat "koti" ossze. Es ez szorul be a rugostag felso szemebe.
Ezen a csovon kivul tovabba van meg ket tavtarto gyuru (a nagyobbik belso atmeroju). Ezzekkel nincs gond csak az mukodesi elvet probalom megerteni ami kideritene hogy erdemes e szaladgalni az also gyuruer.
Szoval ha a rugostagba szorul ez a cso es ezt ugyanakkor osszeszoritom a himbakar csavarjaval (nem a tavtartokon fekszik fel) akkor a rugostag ezen tengely menten nem illetve nagyon nehezen tud elmozdulni, ez nem gaz?
Mivel a tag tengelyehez kepest a himbakar elfordul.

Ami a problemam igazabol hogy az also tengely egy vekonyabb csavar, es itt nincs cso csak a tavtarto gyuruk, es ezert ide a kisebbik belso atmeros kellene. (Ami erdekes hogy igy is lotyog csak nem annyira mint a nagyobbik lyukas eseten. Viszont ha meg van huzva (mar pedig meg kell) akkor meg nem ,tehat ertelmetlen masik tavtartogyuru ha ugysincs jelentosege. Ugyanakkor en megis ugy erzem igy helytelen lenne osszerakni. Legalabbis egy masik Konan en helyesen a kisebbik atmeros gyuruvel lattam alul szerelve a tagot es ebbol indultam ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a rugos nyergcsovel nincs semmi baj ,amig nem azt a fajtat veszed ahol egy negyszog profil csuszik a masikba, mert az egy ido utan jatekos lesz :D
Nekem merev vazon volt ilyenem ,de a vegen mar forgoszek lett belole.

Himbakarhoz tavtartogyuruket nehez szerezni nem tudja valaki?
Ugytudom ketfele atmero van a felso egy nagyobb csavarhoz talan 8-as valo az also kisebb asszem 4-es. Nekem a kisebbik kene.

pontosan mire gondolsz ?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ultrakönnyû gépet építeni nem célom, ez egyébként sem az a topik. ;)
A nyereg richey wcs, az azért nem olyan borzasztó nehéz. Egyébként sem vagyok hajlandó egy darab deszkán ülni, csak azért hogy tíz dekával könnyebb legyen a gép.
Az agyak xt-k, nekem bevált a shimano, nemigazán akarok másra váltani, az xtr meg drága nekem.
A rugós nyeregcsövet most nem volt pénz lecserélni, de valószínû fent is hagyom, egészen addig amíg nem leszek normális minõségû utak(sokat megyek aszfalton).
A stucni azért lett az ami, mert nem akartam feketét venni, itthon meg csak az volt. Külföldrõl hozattam és megtetszett ez a kék. Tudom, egy the king vázhoz jobban menne! :) Majd teszek fel más kék alkatrészt is, ha rámszakad egy csomó pénz. A kék megy a narancshoz szerintem.
A skarebrõl már korábban írtam hogy azt tudtam olcsón szerezni, késõbb csere.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
a rugos nyergcsovel nincs semmi baj ,amig nem azt a fajtat veszed ahol egy negyszog profil csuszik a masikba, mert az egy ido utan jatekos lesz :D
Nekem merev vazon volt ilyenem ,de a vegen mar forgoszek lett belole.

Himbakarhoz tavtartogyuruket nehez szerezni nem tudja valaki?
Ugytudom ketfele atmero van a felso egy nagyobb csavarhoz talan 8-as valo az also kisebb asszem 4-es. Nekem a kisebbik kene.