Jelentkezz be Regisztrálj
Kona
Posted 2008. October 09. - 18:50
Sajnos sokat nem tekerhettem, mert a féktárcsa beleér a féktestbe (nem a fékpofába), és így nem akartam használni. Majd holnap kiderítem, hogy mit lehet tenni az ügyben.
A Maxxis Ignitorokat azonnal lecseréltem, mert nem élvezik a bizalmamat...
Posted 2008. October 08. - 19:52
Ezt nézegettem a Konatalin, de még ennyim sincs rá.
Nekem 18-as Kikapu deluxe van, '07-es. 183cm vagyok.
én meg kb. egy hete minden nap megnézem...kellene.
Posted 2008. October 08. - 17:16
Ezt nézegettem a Konatalin, de még ennyim sincs rá.Van egy ilyenjük is: http://www.xfactorne...0&mkod=21&db=20
Szintén 18'-as. Szintén jelentõsen leárazva. De 44 ezerrel több a Four Deluxe váznál. Ez indokolt?
Nekem 18-as Kikapu deluxe van, '07-es. 183cm vagyok.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2008. October 08. - 17:12
Köszi a válaszokat!
Tom_i, neked mennyire jött be a Four?
Szuper. Még nekem is új a bicaj, de nagyon jó terepen. Pl fölfelé a nehéz köves emelkedõkön ahol szenvedtem a kulával ez simán felmegy.
De mindenek felett nagyon kényelmes hogy hátul is rugózik a keró.
Posted 2008. October 08. - 16:39
183Konás: Te hány centi vagy? (Mert ugye a szkandi vázad 19'-es.)
szerintem a 18"as lesz számodra a megfelelõ!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. October 08. - 15:51
Posted 2008. October 08. - 14:38
Azt hiszem, ez igazán korrekt ajánlat!
Kora délután meg is rendeltem a webshopon. Remélem mihamarabb ideér. Aztán ha mégsem jó a méret, majd folytatom a fejtörést. Ha meg jó, akkor nagyon durván megéri megvenni! 190 ezerrel van a katalógus ár alatt.
Konás: Te hány centi vagy? (Mert ugye a szkandi vázad 19'-es.)
Posted 2008. October 08. - 14:14
ránézésre többenk gondoltalak (vagy má megin tûsarkúban voltál ? )Nekem 19-es Kikapum volt, méretileg pont patent a 181 centimhez (igaz, aránytalanul hosszúak a lábaim). Neked elvileg 18" lenne az ideális, de a hajlítás miatt szerintem nem lesz gond a 19. Jó hosszú lesz, rövidebb stucni kõ hozzá. A fullyk tengelytávja eleve nagyobb szokott lenni, mint a mereveké, tehát rosszabbul fordul, ellenben stabilabb, ha nagyobb méretet veszel, ez fokozottan igaz. Egyébként Magyarországon szerintem félnek az emberek nagy vázat venni, még akkor is, ha indokolt lenne.
nekem a 176-hoz terepen már nem volt használható a 19-es kikapu....lehet 70-es stucnival esetleg, de az meg ilyen cc-s bringánál azért már annyira nem gyere be
egyébként ja....volt olyan hogy 190+os ember 16-os cruxot akart venni, cirka 20 percembe került legalább a 18-asra rábeszélni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. October 08. - 14:05
Posted 2008. October 08. - 10:00
Bocsi többiek, köszi Tigga'!
Posted 2008. October 08. - 09:59
Posted 2008. October 08. - 09:56
Milyen méretû fejcsapágy való a Kona Kula Deluxe 2006 vázba?
Köszi.
Posted 2008. October 08. - 09:56
nem éri megVan egy ilyenjük is: http://www.xfactorne...0&mkod=21&db=20
Szintén 18'-as. Szintén jelentõsen leárazva. De 44 ezerrel több a Four Deluxe váznál. Ez indokolt?
Egyébként örömbringázásra, ritkábban tt jellegû maratonozásra keresem az elsõ fully-mat. Versenyezni nem fogok.
szar tag van benne
és lehet a four csúnya, de hasznos az a hajlítás a felsõcsövön
Posted 2008. October 08. - 09:53
szerintem vázat vedd és, ne akarja a gyárihoz hasonlót annyira nem szokott jó lenni a szereltségük
legyen jó vázad jó telód jó kerekek a többi ráér
Van egy ilyenjük is: http://www.xfactorne...0&mkod=21&db=20
Egyébként örömbringázásra, ritkábban tt jellegû maratonozásra keresem az elsõ fully-mat. Versenyezni nem fogok.
Posted 2008. October 08. - 09:43
szerintem vázat vedd és, ne akarja a gyárihoz hasonlót annyira nem szokott jó lenni a szereltségükKöszi a válaszokat!
Mert 18'-as méretben van leárazva csupasz Four Deluxe váz. Ez biztosan a méretem lenne, csak félek a procedúrától, amíg abból komplett bicaj születik. Egyrészt vidéken az alkatrészek beszerzése sem egyszerû, fõleg mivel törekednék arra, hogy a gyárihoz nagyban hasonló kerékpár legyen. Másrészt már a hozzávetõleges számításokból is látszik, hogy sokkal többe fájna, mint amennyiért kompletten adják a 19'-est.
De ha azt modod, hogy ez valóban álmaid fully-ja, akkor azért még vakarom egy kicsit a fejemet...
legyen jó vázad jó telód jó kerekek a többi ráér
Posted 2008. October 08. - 09:28
Mert 18'-as méretben van leárazva csupasz Four Deluxe váz. Ez biztosan a méretem lenne, csak félek a procedúrától, amíg abból komplett bicaj születik. Egyrészt vidéken az alkatrészek beszerzése sem egyszerû, fõleg mivel törekednék arra, hogy a gyárihoz nagyban hasonló kerékpár legyen. Másrészt már a hozzávetõleges számításokból is látszik, hogy sokkal többe fájna, mint amennyiért kompletten adják a 19'-est.
De ha azt modod, hogy ez valóban álmaid fully-ja, akkor azért még vakarom egy kicsit a fejemet...
Posted 2008. October 07. - 21:29
Uraim, tisztelettel érdeklõdnék az ehhez nálam jobban konyítóktól, hogy vajon a 178 cm-es magasságomhoz megfelelõ-e egy 19-es Kona fully váz. Egy Four Deluxe-ról van szó, amit most gusztustalanul leárazva lehet megvásárolni, 19-es méretben. A 17-es és a 20-as egyaránt drágább 145e forinttal. Szóval nem sz.rral gurigázunk...
De még ilyen jutányos áron sem kell, ha nem a megfelelõ méret. Merev Konából (Kula) 18-ast használok, és maximálisan kényelmesnek érzem. (De teljesen jó volt egy 19,5-ös Kelly's hardtail is.) Fully gépem még soha nem volt, azt sem tudom, hogy fullyból ugyanaz a méret kell-e mint hardtailból, vagy kisebb, esetleg nagyobb.
Véleményetek sokat segítene, nem szerenék halom pízt lehúzni a vécén, még akkor sem, ha kölcsön. Épp eleget szívtam a közelmúltban egy nem megfelelõ méretû Speci váz miatt.
A Konán kívül még a 2009-es Trek Fuel EX7 esélyes arra, hogy az elsõ fully gépem legyen, így érdekelne az is, hogy abból mekkora méretet érdemes keresgélnem.
Köszi elõre is minden segítséget. Méltányolom...
Az én four-om 19-es, 188 vagyok, nekem ez jobban bejön méretben mint a 20as kula. Ha jársz Békásmegyeren megnézheted hogy mekkora, de sztem is nagy lesz neked.
Posted 2008. October 06. - 22:38
Uraim, tisztelettel érdeklõdnék az ehhez nálam jobban konyítóktól, hogy vajon a 178 cm-es magasságomhoz megfelelõ-e egy 19-es Kona fully váz. Egy Four Deluxe-ról van szó, amit most gusztustalanul leárazva lehet megvásárolni, 19-es méretben. A 17-es és a 20-as egyaránt drágább 145e forinttal. Szóval nem sz.rral gurigázunk...
De még ilyen jutányos áron sem kell, ha nem a megfelelõ méret. Merev Konából (Kula) 18-ast használok, és maximálisan kényelmesnek érzem. (De teljesen jó volt egy 19,5-ös Kelly's hardtail is.) Fully gépem még soha nem volt, azt sem tudom, hogy fullyból ugyanaz a méret kell-e mint hardtailból, vagy kisebb, esetleg nagyobb.
Véleményetek sokat segítene, nem szerenék halom pízt lehúzni a vécén, még akkor sem, ha kölcsön. Épp eleget szívtam a közelmúltban egy nem megfelelõ méretû Speci váz miatt.
A Konán kívül még a 2009-es Trek Fuel EX7 esélyes arra, hogy az elsõ fully gépem legyen, így érdekelne az is, hogy abból mekkora méretet érdemes keresgélnem.
Én, a 184cm-hez 19"-os Hei-Hei-t használok (tudom, nem egy four). Ennek a váznak felsõcsöve 1-2 cm-el rövidebb, mint az elõdje ami szintén 19-es volt(Specialized Stumpjumper). Szerintem nem lesz gond a mérettel...
Trek-bõl egy Top Fuel 8 jobban bejönne, mint az EX...
Posted 2008. October 06. - 22:34
kona 18 esetleg 17 a 19 nagy leszUraim, tisztelettel érdeklõdnék az ehhez nálam jobban konyítóktól, hogy vajon a 178 cm-es magasságomhoz megfelelõ-e egy 19-es Kona fully váz. Egy Four Deluxe-ról van szó, amit most gusztustalanul leárazva lehet megvásárolni, 19-es méretben. A 17-es és a 20-as egyaránt drágább 145e forinttal. Szóval nem sz.rral gurigázunk...
trek 17,5, ha még úgy van számozva, de abból csak a csúcsmodelleket vedd, az alap vázaik rettenet igénytelen kidolgozásúak.konkrétan a legigénytelnebb fulli váz amit eddig pályafutásom alatt láttam egy trek fuel 80 vagy 90 vagymi volt
Posted 2008. October 06. - 22:28