Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

És mondja már meg legyen szíves valaki, hogy mi ez a dawgma?

a dawgma nem a nõi modell?

a dawg delux és supreme nálam bejön, de az on20 az esélyes. :)
amúgy marin mikor lesz mááááár? segítsek tolni azt a hajót? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Nekem egy "kutya" van és maximálisan bele vagyok szerelmesedve! A váz exgazdája itt irogat pár sorral feljebb. Ezúton is tájékoztatlak, hogy jó sora van a kutyusnak és szeret velem tekeregni, vigyázok rá.
De komolyan, nekem ez az elsõ össztelósom, az elõdje egy kelly's majestic volt, amit szintén szerettem, de mivel jobban szeretek le, mint fel, így hamar rájöttem, hogy nincs szükségem egy könnyû cc gépre, inkább egy kényelmes hátkímélõ odamegyekveleahovaakarok bringára. Mentem már vele aszfalton 30km-t és ott sem kényelmetlen.
Felfele nem vészes (én egy rs evelationnal 130-on használom) bár rá kell hajolni néha,elõnye azonban, hogy sokmindenen átdobja a seggét, ahol egyébként megakadnék. de lefele mindenképpen huncut..
Viszont nekem nem jönnek be a hajlított felsõcsövû kona-k. Szerintem nem szépek.
Az a baj még szerintem, hogy nem nagyon van színválaszték.Pedig kéne!
És mondja már meg legyen szíves valaki, hogy mi ez a dawgma?
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Nekem talán még a Primo külseje jönne be leginkább... Bár sokak szerint egy jó kutyának (jelen esetben bicajnak) nem lehet rossz színe.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Lesegettem én is, mielõtt a Four Deluxe mellett döntöttem. Hááát... Szépnek nehezen mondható. Olnyan csokítós. Ronda és finom:). És pont az, ami nekem való. Félúton az AM és CC között. Ez a trail, ha tudom még követni ezeket a pontosan nem meghatározott, márkafüggõ és gyorsan változó kategóriákat.

A 4 Deluxe-ot a Kona egyébként a "privateer" jelzõvel illette, ami a gyarmatosítások idején a királynõ hallgatólagos beleegyezésével történõ (részben állami érdekeket szolgáló) kalózkodásra vállalkozó kalandorok fedõneve volt. Õk a legális-illegális határon mozogtak, a bringa meg a kategóriák határán.

nekem a 1-20 supreme kifejezetten tetszik...és az már bõven AM akárhova sorolják. csinálhatnak a markecingesek évente 1-2 centi rugoút ide oda új kategóriákat , lényegtelen. igaz a kona pl am kategória +nevezést soha nem használt, back country volt náluk.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Lesegettem én is, mielõtt a Four Deluxe mellett döntöttem. Hááát... Szépnek nehezen mondható. Olnyan csokítós. Ronda és finom:). És pont az, ami nekem való. Félúton az AM és CC között. Ez a trail, ha tudom még követni ezeket a pontosan nem meghatározott, márkafüggõ és gyorsan változó kategóriákat.

Igen,olyan senem kutya,senem majom,inkább kutyámajom váz :)
A felsõcsõ az bejön,a mostani Garym-é is olyan.Csak az 10 centi és minnyá itt a 120rlc.Kedden rámászok egyre és mennézem.A Kikaput szerettem,remélem hasonlít

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

a Spec topikban említett Stumpy mégsem lesz meg,mert 200euróval többet akar érte.Úgyhogy meglesem az One20 vázat

A 4 Deluxe-ot a Kona egyébként a "privateer" jelzõvel illette, ami a gyarmatosítások idején a királynõ hallgatólagos beleegyezésével történõ (részben állami érdekeket szolgáló) kalózkodásra vállalkozó kalandorok fedõneve volt. Õk a legális-illegális határon mozogtak, a bringa meg a kategóriák határán.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

én delux-szal mentem aránylag sokat (tag ugyanaz volt, tehát csak a színe más) ha lenne pénzem vennék egyet....

a Spec topikban említett Stumpy mégsem lesz meg,mert 200euróval többet akar érte.Úgyhogy meglesem az One20 vázat

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

ja volt vmi olyan , hogy motorosoktatóm anno rutinpályán kérdezte, ugye jobbkezes vagyok ? mondom igen, honnan tudja. azt mondja mert balra sokkal mélyebbre be merem dönteni a motort, mint jobbra, és mindig az ellenkezõ irányba mûxik a dolog.

1. Szerintem az egyi oka a kresz: a kanyarnak ... balra nagy ívben ... ez a helyes ... a jobbos kanyarokat ennek megfeleõen levágjuk.
2. hogy milyen kezes vagy ... agyféltekei leképezõdés ... ez meg pszichológia és embertan. (balkezesek elõnyben ....)
3. Ha kanyarodsz mindíg fordítsad bele a fejedet és nézz ki a kanyarból, akkor látod a kivezetõ utat, bátrabban és jobban fogsz kanyarodni, ha nem a foldet nézzed. (ha korizol is ezt oktatják, akkor tudsz majd jól és gyorsan kanyarodni, ha a fejed a fordulás irányába fordítod és kinézel belõle! Persze közben súlypont le és fel ....)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

egyébként figyeld meg, hogy az egyik irányba "bátrabban" kanyarodsz. ugyanennek köszönhetõ.
ja, ugye volt az a szitál a bringa eleje problémát a kellys-zel. valószínû, hogy a kerékben volt a hiba. nekem az új kerékkel megszûnt ez a magellanon.

Jaja, nálam fõleg a hátsó kerék kicsúsztatásánál jelentkezik. Azt jobb oldalra bármikor, balra csak óvatosan.

A szitálást ne is mondd.... Amúgy Cube volt, nem Kelly's. Gariba visszament. Építettem helyette magamnak egy trekkinget Genesis Cross alapokra. Az is szitál...:wallbange:wallbange (Csak nagyobb sebességnél, mint a Cube.) De már belefáradtam a szerelgetésbe, csereberébe, reklamációba, stb. Nem érdekel.

Nem a kerék volt a ludas. Azt még a legelején kiszûrtük. Nem is az agydinamó, mert rendes kerékaggyal is csinálta. Egyetlen közös pont van a két bringában, az a Suntour teló. A Cube-ban szemmel láthatóan is hajlékonyabb villa volt, az már 25 körül kezdte a szitát... A Genesis csak 30 fölött, de akkor sem mindig. Mindenesetre a Suntour termékektõl óvakodni fogok a jövõben.

És hogy ON is legyek: Lényeg, hogy a Four Deluxe egyeltalán nem szitál:lol1:
(Bár a küllõi rendszeresen lelazulnak hátul, a tárcsaoldalon. Várpalota maraton után kézzel lehetett forgatni a küllõanyákat.)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

ja volt vmi olyan , hogy motorosoktatóm anno rutinpályán kérdezte, ugye jobbkezes vagyok ? mondom igen, honnan tudja. azt mondja mert balra sokkal mélyebbre be merem dönteni a motort, mint jobbra, és mindig az ellenkezõ irányba mûxik a dolog.

jajaja:) csak azt nem tudtam, hogy egy irányba-e avagy fordítva mûxik. de nekem is az volt a gyanús, hogy fordítva:matrix:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Már látom a legújabb fejlesztéseket... Egyensúlyérzékelés-eltérés-kompenzáció!!! A 2011-es Konákon már biztosan lesz!:) (És nem kell többé semerre sem kiülni.:lol1:)

Jogdíjat kérem a következõ szlaszámra utalni.....

egyébként figyeld meg, hogy az egyik irányba "bátrabban" kanyarodsz. ugyanennek köszönhetõ.
ja, ugye volt az a szitál a bringa eleje problémát a kellys-zel. valószínû, hogy a kerékben volt a hiba. nekem az új kerékkel megszûnt ez a magellanon.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Már látom a legújabb fejlesztéseket... Egyensúlyérzékelés-eltérés-kompenzáció!!! A 2011-es Konákon már biztosan lesz!:) (És nem kell többé semerre sem kiülni.:lol1:)

Jogdíjat kérem a következõ szlaszámra utalni.....

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
most egy kisit engem is megnyugtattál:D

nekem balra húz.az elõzõ is balra húzott...igaz, most a két kerék el van tolva a szélrózsa minden irányába:D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Sziasztok!
Az miböl adódik,hogy lecseréltem a vázamat egy Kona Fire Mountain-re és most elengedett kézzel kikell ülnöm és dölnöm kicsit balra,mert jobbra húz a gép.A kerék és minden más is ugyan az benne.

benned van a hiba:D meg a magellanban volt/jó irányban volt ferde/. nekem eddig mindegyik bringám ilyen volt, hogy egy kicsit balra kellett helyeznem a súlypontomat. ez egyébként abból adódik, hogy az ember egyik oldali egyensúly érzékelése jobb. tehát mondjuk, ha jobbra dõlsz, könnyebben visszatalálsz az egyensúlyi pozícióba, mint másik oldalon. és ez általában úgy szokott mûködni, hogy a bal oldal fele mûködik jobban.
ja, össztelóson nem érezni annyira

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Magellan Draco (edzõ bringa)

Hmm... Arról sem gondolnám, hogy hibás. A Konákról meg tapasztalatból mondhatom, hogy az olcsóbb modellek is rendben vannak. Pedig itt valamelyik váz lesz a sunyi. Más elképzelésem nekem sincsen...

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Magellan Draco (edzõ bringa)
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Milyen váz volt az elõzõ?

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
BINGÓ!Én is gondoltam erre,de nem ellenõriztem le.Gondoltam,hogyha a másik vázba jó volt akkor ebbe is jónak kell lennie.De nagyon nem.
Köszi!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ha a váz nem ferde (feltételezem h nem az) akkor nincs középen valamelyik kerék.
ellenörizd a hátsó kereket h a hátsó támvillánál ill láncvillák között középen áll e.
véleményem szerint ez lehet a gond.
orvoslása: középre kell centírozni a kereket. nem nagy szám megcsinálni.