Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Sziasztok!
Az miböl adódik,hogy lecseréltem a vázamat egy Kona Fire Mountain-re és most elengedett kézzel kikell ülnöm és dölnöm kicsit balra,mert jobbra húz a gép.A kerék és minden más is ugyan az benne.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Gearboy

Gearboy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Köszi Kisherceg! Ezt a váltásos témát betartom! Csak nekem elöl 2 sebességem van, de nem gond. És igazad van! Majd rájövök mit kell cserélni! Holnap sisaknézés aztán már komolyabban kipróbálom ezt a DJ témát (természetesen hozzáértõk mellett).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

....Az áttétel olyan rövid, hogyha a hajtómûvon a legnagyobb keréken van a lánc, hátul meg a leg nagyobbon akkor ha megtekerem már kezd felálni az orra! ...

Arra lennék kiváncsi, hogy van e valakinek tapasztalata a bringáról, hogy mi az amire figyelni kell vagy mi az amit érdemes lecserélni?!

a keresztebe váltás nem egészséges. érdemesebb így használni:
elsõ legkisebbhez a hátsó 1-3(-4)
elsõ középsõhöz a hátsó bármelyik
elsõ legnagyobbhoz a hátsó (5-)6-9

/1-tõl 9 felé a fogszám csökken/

ha most kezdtél komolyabban bringázni, egyelõre hagyd ahogy van. mikor már jobban átlátod a dolgokat és magad is érzed/látod milyen stílus/felhasználási terület ami igazán érdekel, akkor kezdj cserén gondolkodni. addigra erre a kérdésedre te is fogod tudni a választ. :)

amire érdemes figyelni: a lánc legyen rendszeresen tisztítva, kenve. a gumiban a nyomást ellenõrizd rendszeresen. hosszútávon ne használd a nyereg tövig betolva pozícióba a gépet. böngészd a fórumot, sok tippet kaphatsz és sok kérdésre kérdés nélkül is választ kaphatsz. hajrá! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gearboy

Gearboy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok! Most kezdtem el én is komolyabb szinten a kerékpározást és még iagzán nem értek sokat hozzá! Egy 08-as Kona SHRED-et vettem újonnan, 14-es vázmérettel, gyönyörû kidolgozás és aránylag jó alkatrész felszereltség jellemzi (esetleg egy komolyabb fék elkéne rá). Nagyon kényelmes, saras, csúszós földúton mentem végig vele elõször de annyira stabilan, finoman és lágyan siklott hogy az valami hihetetlen (jó eddig csak olcsóbb biciklim volt) kb. 30 km/h fölé tekertem fel vele. Érdekes, hogy nehezebb a teló miatt az orra, de mégis sokkal könnyebb megemelni, így padkáról padkára mászni is sokkal jobb! De aszfalton már más a helyzet! 1-4 ig még lehet tekerni, de nem nagyon halad aztán 5-felfele iszonyú nehéz, dehát ez nem erre készült! Az áttétel olyan rövid, hogyha a hajtómûvon a legnagyobb keréken van a lánc, hátul meg a leg nagyobbon akkor ha megtekerem már kezd felálni az orra! A hajtómû kisebb kerekérõl meg ne is beszéljek! Arra lennék kiváncsi, hogy van e valakinek tapasztalata a bringáról, hogy mi az amire figyelni kell vagy mi az amit érdemes lecserélni?!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tegnap majdnem elcsábultam egy idei Dawg Supreme váz iránt,de aztán okosan pénztárcazárás volt :-)
Használja valaki amúgy?Jóféle?

én delux-szal mentem aránylag sokat (tag ugyanaz volt, tehát csak a színe más) ha lenne pénzem vennék egyet....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Tegnap majdnem elcsábultam egy idei Dawg Supreme váz iránt,de aztán okosan pénztárcazárás volt :-)
Használja valaki amúgy?Jóféle?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Már meg is jöttek a cuccok. Nem gyenge, tegnap délben fixáltam a rendelést, ma 10kor meg már itt volt Sopronban.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ma hívtak a faktortól :) az egyik pólóból nem volt S-es, felsoroltam még 3-at, egyikbõl sem volt, így maradtunk egy nõi S-esben, nem kicsit lepõdött meg a srác :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
everybody: online a 09 kona paletta a factornet webshop oldalán... leírásokkal, súly adatokkal, képekkel...

csekonics: "sajna" ez egyre általánosabb, hogy a v-fék kiszorul az xc-gépek alsó-kategóriájából is... a 2009es konáknál már csak a lanai és fire mountain vázon lesz tüske, a fire moutnain dlx-tõl felfele már nem!

üdv

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Hát sajnos már összeraktuk.A factorból hozta a haverom,de már így is valamelyik boltból hozták vissza,mert már csak kettõ volt belõle,és mind a kettõ kint volt valahol.Aszem ezt buktam.......
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Na,azthiszem átírom a Nickemet Konáscsekonicsra.Igen-igen,megjött a vázam!Lecseréltem a Magellan edzõbringámat eg Firemountainra.Tetszik nagyon.Nemtom,hogy a váz érdeme-e
vagy a tiszta láncnak vagy csak a pszihémnek,de hihetetlenül jól gyorsul (kisebb súly?)
Viszont!Ki is b.....tam magammal.Nem tudtam,hogy ezen nincs fékkonzol.Nagyon sz....ul esik.Plussz 20 rongy.Pedig erre a vázra nem akartam tárcsaféket.Hihetetle,hogy nincs rajta.Ez azért nem annyira verseny váz,viszont szépen kidolgozott csomagtartó szemek,csavarokkal van rajta.Nem értem.Esetleg van ilyen is,olyan is?Még egy apró eszrevétel.Ahol a nyeregcsõ csatlakozik a monoblokkházhoz,az amúgy mindenhol szép varratok nem érnek tökéletesen össze,vagy egy kis lukacska.Ez picit gáz.Aszem nyomok oda valami ragasztót,vagy gyurmát,rágót.....
Na megyek,nézek valami olcsó agyat,féket.
Amúgy szééép,jóóóóóóóóó!!

ha factornál rendelted, nézd meg, hogy milyet rendeltél, mert van belõle csak tárcsás is, igen. ha nagyon szépen mosolyogsz, talán adnak egy v-fékeset helyette

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Na,azthiszem átírom a Nickemet Konáscsekonicsra.Igen-igen,megjött a vázam!Lecseréltem a Magellan edzõbringámat eg Firemountainra.Tetszik nagyon.Nemtom,hogy a váz érdeme-e
vagy a tiszta láncnak vagy csak a pszihémnek,de hihetetlenül jól gyorsul (kisebb súly?)
Viszont!Ki is b.....tam magammal.Nem tudtam,hogy ezen nincs fékkonzol.Nagyon sz....ul esik.Plussz 20 rongy.Pedig erre a vázra nem akartam tárcsaféket.Hihetetle,hogy nincs rajta.Ez azért nem annyira verseny váz,viszont szépen kidolgozott csomagtartó szemek,csavarokkal van rajta.Nem értem.Esetleg van ilyen is,olyan is?Még egy apró eszrevétel.Ahol a nyeregcsõ csatlakozik a monoblokkházhoz,az amúgy mindenhol szép varratok nem érnek tökéletesen össze,vagy egy kis lukacska.Ez picit gáz.Aszem nyomok oda valami ragasztót,vagy gyurmát,rágót.....
Na megyek,nézek valami olcsó agyat,féket.
Amúgy szééép,jóóóóóóóóó!!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Gabe84: az új Kona cuccok kicsit nagyobbak, mint a megszokottak (de a Spot-partnernél átvételkor ha nem jó a méret, még tudsz variálni).

Én pld régebben az XXLes mezeket vettem, most az ujabbakból az XL volt rám kényelmes... bár lehet, hogy a korral már megyek össze... :-/

ps: itt is GRAT!

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nyertem pár ezer forintnyi levásárolható "bónt" az x-factor webshopban. Fõleg ruhákat vennék, a kérdésem a következõ lenne: milyen méretezésûek a cuccaik (konkrétan az S-es cumó nem Xs-es e, stb.)? Nem akarnám megjárni, hogy rendelek 4 pólót és mind kicsi lesz :)

Kösz, Gábor

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nem kimondottan a bicajt kellett fotózni, nekem is még az egy évvel ezelõtti opcióval volt lekapva.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
lekéstem, pedig most nagyon összeállt a Kona;)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Gyááá a Kona fotópályázaton közrefogom a 65 képes elõdöntõ mezõnyét. A legkevesebb pontos is az enyém lett, no meg nem kis meglepetésemre a holtversenyben legtöbb pontot is az én képem kapta. Szerdán döntõ :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem tudtam, hogy ezt is tudod;)

Trail, igen. De biztos, hogy azzal van a gáz? Nem lehet, hogy a tárcsával vagy a villával van valami gebasz ami miatt nem áll minden síkban?

lehet hogy vmi nincs spúrban bár nem jellemzõ

fox tagot meg úgy állítsd hogy kb 8-9 mm legyen a beülés open állásban, csili meg menetközben izlés szerint
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

ezt megmondtam volna ha kérded :)

stroker trail a fék ugye ? az qrva jó fék pedig

Nem tudtam, hogy ezt is tudod;)

Trail, igen. De biztos, hogy azzal van a gáz? Nem lehet, hogy a tárcsával vagy a villával van valami gebasz ami miatt nem áll minden síkban?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

. Nagy meglepetésemre ugyanez az adat csak 1 cm-rel volt hosszabb a 19'-es fully vázon. ...

ezt megmondtam volna ha kérded :)

amúgy grat, sok örömteli kilómétert vele

stroker trail a fék ugye ? az qrva jó fék pedig