Jelentkezz be Regisztrálj
Kona
Posted 2008. November 05. - 15:03
Az miböl adódik,hogy lecseréltem a vázamat egy Kona Fire Mountain-re és most elengedett kézzel kikell ülnöm és dölnöm kicsit balra,mert jobbra húz a gép.A kerék és minden más is ugyan az benne.
Posted 2008. November 01. - 20:47
Posted 2008. November 01. - 11:12
....Az áttétel olyan rövid, hogyha a hajtómûvon a legnagyobb keréken van a lánc, hátul meg a leg nagyobbon akkor ha megtekerem már kezd felálni az orra! ...
Arra lennék kiváncsi, hogy van e valakinek tapasztalata a bringáról, hogy mi az amire figyelni kell vagy mi az amit érdemes lecserélni?!
a keresztebe váltás nem egészséges. érdemesebb így használni:
elsõ legkisebbhez a hátsó 1-3(-4)
elsõ középsõhöz a hátsó bármelyik
elsõ legnagyobbhoz a hátsó (5-)6-9
/1-tõl 9 felé a fogszám csökken/
ha most kezdtél komolyabban bringázni, egyelõre hagyd ahogy van. mikor már jobban átlátod a dolgokat és magad is érzed/látod milyen stílus/felhasználási terület ami igazán érdekel, akkor kezdj cserén gondolkodni. addigra erre a kérdésedre te is fogod tudni a választ.
amire érdemes figyelni: a lánc legyen rendszeresen tisztítva, kenve. a gumiban a nyomást ellenõrizd rendszeresen. hosszútávon ne használd a nyereg tövig betolva pozícióba a gépet. böngészd a fórumot, sok tippet kaphatsz és sok kérdésre kérdés nélkül is választ kaphatsz. hajrá!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2008. November 01. - 10:41
Posted 2008. October 28. - 13:32
én delux-szal mentem aránylag sokat (tag ugyanaz volt, tehát csak a színe más) ha lenne pénzem vennék egyet....Tegnap majdnem elcsábultam egy idei Dawg Supreme váz iránt,de aztán okosan pénztárcazárás volt :-)
Használja valaki amúgy?Jóféle?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. October 27. - 14:20
Használja valaki amúgy?Jóféle?
Posted 2008. October 18. - 18:56
Posted 2008. October 17. - 21:34
Posted 2008. October 17. - 13:40
csekonics: "sajna" ez egyre általánosabb, hogy a v-fék kiszorul az xc-gépek alsó-kategóriájából is... a 2009es konáknál már csak a lanai és fire mountain vázon lesz tüske, a fire moutnain dlx-tõl felfele már nem!
üdv
pé
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Posted 2008. October 16. - 22:56
Posted 2008. October 16. - 21:19
ha factornál rendelted, nézd meg, hogy milyet rendeltél, mert van belõle csak tárcsás is, igen. ha nagyon szépen mosolyogsz, talán adnak egy v-fékeset helyetteNa,azthiszem átírom a Nickemet Konáscsekonicsra.Igen-igen,megjött a vázam!Lecseréltem a Magellan edzõbringámat eg Firemountainra.Tetszik nagyon.Nemtom,hogy a váz érdeme-e
vagy a tiszta láncnak vagy csak a pszihémnek,de hihetetlenül jól gyorsul (kisebb súly?)
Viszont!Ki is b.....tam magammal.Nem tudtam,hogy ezen nincs fékkonzol.Nagyon sz....ul esik.Plussz 20 rongy.Pedig erre a vázra nem akartam tárcsaféket.Hihetetle,hogy nincs rajta.Ez azért nem annyira verseny váz,viszont szépen kidolgozott csomagtartó szemek,csavarokkal van rajta.Nem értem.Esetleg van ilyen is,olyan is?Még egy apró eszrevétel.Ahol a nyeregcsõ csatlakozik a monoblokkházhoz,az amúgy mindenhol szép varratok nem érnek tökéletesen össze,vagy egy kis lukacska.Ez picit gáz.Aszem nyomok oda valami ragasztót,vagy gyurmát,rágót.....
Na megyek,nézek valami olcsó agyat,féket.
Amúgy szééép,jóóóóóóóóó!!
Posted 2008. October 16. - 21:00
vagy a tiszta láncnak vagy csak a pszihémnek,de hihetetlenül jól gyorsul (kisebb súly?)
Viszont!Ki is b.....tam magammal.Nem tudtam,hogy ezen nincs fékkonzol.Nagyon sz....ul esik.Plussz 20 rongy.Pedig erre a vázra nem akartam tárcsaféket.Hihetetle,hogy nincs rajta.Ez azért nem annyira verseny váz,viszont szépen kidolgozott csomagtartó szemek,csavarokkal van rajta.Nem értem.Esetleg van ilyen is,olyan is?Még egy apró eszrevétel.Ahol a nyeregcsõ csatlakozik a monoblokkházhoz,az amúgy mindenhol szép varratok nem érnek tökéletesen össze,vagy egy kis lukacska.Ez picit gáz.Aszem nyomok oda valami ragasztót,vagy gyurmát,rágót.....
Na megyek,nézek valami olcsó agyat,féket.
Amúgy szééép,jóóóóóóóóó!!
Posted 2008. October 15. - 15:03
Én pld régebben az XXLes mezeket vettem, most az ujabbakból az XL volt rám kényelmes... bár lehet, hogy a korral már megyek össze... :-/
Pé
ps: itt is GRAT!
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Posted 2008. October 15. - 13:41
Kösz, Gábor
Posted 2008. October 11. - 11:31
Posted 2008. October 10. - 21:23
Posted 2008. October 10. - 21:22
Posted 2008. October 09. - 19:11
lehet hogy vmi nincs spúrban bár nem jellemzõNem tudtam, hogy ezt is tudod;)
Trail, igen. De biztos, hogy azzal van a gáz? Nem lehet, hogy a tárcsával vagy a villával van valami gebasz ami miatt nem áll minden síkban?
fox tagot meg úgy állítsd hogy kb 8-9 mm legyen a beülés open állásban, csili meg menetközben izlés szerint
Posted 2008. October 09. - 19:00
ezt megmondtam volna ha kérded
stroker trail a fék ugye ? az qrva jó fék pedig
Nem tudtam, hogy ezt is tudod;)
Trail, igen. De biztos, hogy azzal van a gáz? Nem lehet, hogy a tárcsával vagy a villával van valami gebasz ami miatt nem áll minden síkban?
Posted 2008. October 09. - 18:57
. Nagy meglepetésemre ugyanez az adat csak 1 cm-rel volt hosszabb a 19'-es fully vázon. ...
ezt megmondtam volna ha kérded
amúgy grat, sok örömteli kilómétert vele
stroker trail a fék ugye ? az qrva jó fék pedig