Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én egy acélvázas unitra szavazok. fõleg hogy a konaféle "biliacélt" használják már a váznál, és már nem dedaccsi, persze az olasz acél a jobb, csak a pénztárcám nem engedi sajnos. (mondjuk szemezek a 26"-os kerekû unittal is, mert leárazva ugyanott van mint az új és a régi mégiscsak dedaccai). nem mellesleg a felszreltség is jobb a réginél. (na jó csak parasztvakítósabb) :D

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nekem pl. a Kula Supreme nagyon tetszik... Mikortól várható,hogy megnézhetõek lesznek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

[

És mivel Kona topicban vagyunk..én pl 2009es Konát se nagyon vennék, mert szerintem az ezévi design-al nagyon mellé nyultak..

nekem pl tetszenek bár ilyen szutyok hulladékokat mint stinki, stab, -és persze demo, bighit, session, etc- sose vennék, de a kerékpárok azok tetszenek a jövõ évi kona palettáról
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

ne vedd magadra, de szerintem azert nem fognak, mert CSUNYAK. ergo senki nem veszi meg oket.

en vetnek erre is egy pillantast: Trek Session 88 DH

fox/fox - saint - mrp - X.O stb. kicsi 1 millio folott, de szerintem alkudhato az

tamaska, hogy mersz igy a lelkembe taposni, hát nincsenek neked érzéseid? Megyek kisirom magam egy üveg whiskey társaságában, már csak ez maradt nekem...ég veled kegyetlen világ..

Hogy ne csak marhaságot irjak, nekem a Caliber váza pont hogy tetszik, mig a 2009es BigHit-ek nagyon rondák...

És mivel Kona topicban vagyunk..én pl 2009es Konát se nagyon vennék, mert szerintem az ezévi design-al nagyon mellé nyultak..
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

KTM Tribute
KTM Caliber 38

Ezekböl legalább nem fog mindennap szembe jönni 12+x a jánoshegyen...

ne vedd magadra, de szerintem azert nem fognak, mert CSUNYAK. ergo senki nem veszi meg oket.

en vetnek erre is egy pillantast: Trek Session 88 DH

fox/fox - saint - mrp - X.O stb. kicsi 1 millio folott, de szerintem alkudhato az
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts

Konat, lattam neztem jonak tunik, Specit meg nem, de vasarlas elott azert mindenkepp megnezem. Bar a honlapjuk eleg szanalom...

Alapvetoen a Stab es a Stinky DeLux kozott mi a lenyegi kulonbseg? (Stab iszonyat joaron van boven 1 millio alatt, de en mint hozzanemerto ugy tunik, h a vaz kialakitasa nem annyira jo. Van ennek a feltevesemnek alapja??)

Kulonben meg Specinek hol van a "kozpontja" itt Budapesten?

A stab inkább a DH vonalat testesiti meg a Konáná, a Stinky meg a Freeride szakosztályt.
Tehát a Stab kicsit többet mozog (8" mig a Stinky csak 7") duplavállás villával kicsit romboló beütése van de merevségre nem nagyon lehet panaszkodni...ha most kezded a mûfajt nem hinném hogy egetrengetö különbséget éreznél a kettö közt.

Viszont még mielött vennél akármit is, 2 bringát ajálanék figyelmedbe, elérhetöek magyarországon, felszereletségben hozzák simán a szintet és a vázak FSR szabvány szerint készülnek, tehát fékfüggetlen kialakitás:

KTM Tribute
KTM Caliber 38

Ezekböl legalább nem fog mindennap szembe jönni 12+x a jánoshegyen...
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Konat, lattam neztem jonak tunik, Specit meg nem, de vasarlas elott azert mindenkepp megnezem. Bar a honlapjuk eleg szanalom...

Alapvetoen a Stab es a Stinky DeLux kozott mi a lenyegi kulonbseg? (Stab iszonyat joaron van boven 1 millio alatt, de en mint hozzanemerto ugy tunik, h a vaz kialakitasa nem annyira jo. Van ennek a feltevesemnek alapja??)

Kulonben meg Specinek hol van a "kozpontja" itt Budapesten?

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
az új konák közt van egy pár ami már 73-as
mindenkit......

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Koszonom a sok segitokesz hozzaszolast! :oczko:

Tobben mondtak, h nezzek korul Specialized hazatajan is... igazabol a Kona az eros vaz vegett szimpatikus annyira.

Konabol Stab DeLux ill Stinky Delux volt amit neztem (ebay-en most nagyon jo aron van mind2)

Stab deluxnak annyira nem tetszik a vaza (Stinky-e jobbnak tunik) bar aza ara a Stab mellett szol.

Epitest is sokan javasoltak, de annyira nem vagyok (meg) otthon a temaban es nem hinnem, h szamomra annyit jelentenenek azok a bizonyos masodpercek. :)

Igazabol itthon ill Ausztriaba szeretnek majd csapatni egy olyen geppel ami tutira kibir mindent (amit en is ;) ) es nem kell 1 ev mulva lecserelnem mert mondjuk jobbat/nagyobbat rugozot szeretnek.

Nehezebb dolog ez a DH bringa vasarlas mint gondoltam:help:

afelõl nyugodt lehetsz hogy a demo váz bõven van olyan erõs mint a stab/stinky. viszont jobban tervezett rendszer, . ettõl független Te tudod, de azért egy bringa különösen egy fulli alapja a váz, tehát abból érdemes a jobbat venni. kompletten a stinkit spec többejk közt a marzo telók miatt sem érdemes venni, idén valami rettenet hulladék minõségban gyártják (kínában). egy fox 40 vagy RS boxxer teló, hajtásnak féknek új shimano saint, valami jobb terelõ, mavic demax vagy crossmax sx kerékszett, race face diabolus kormány stucni összeállítással sokat nem tévedhetsz, ebbõl nyugodtan összerakathatod.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Azért azt hozzátenném az elõzõhöz, hogy ha eladnak valamibõl 100 darabot és eltörik 5 db, az 5 %. 20-ból eltörik 1 db, az is 5 %. De mivel Konából, Specializedbõl van az egyik legtöbb, ezért értelemszerûen abból látod a legtöbb gallyra ment darabot.

Ui.: Nem csak a DH bringa vásárlás bonyolult :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Tobben mondtak, h nezzek korul Specialized hazatajan is... igazabol a Kona az eros vaz vegett szimpatikus annyira.

sztem az eléggé téveszme hogy a kona vázak erõsek legalábbis ahogy én tapasztaltam..
persze kilehet fogni jót is de repednek, csavarodnak hátul meg ilyesmi.
http://www.pinkbike.com/photo/2664980/
http://www.pinkbike.com/photo/782610/
http://www.pinkbike.com/photo/2285023/
érdemes kipróbálni pinkbikeon h beiroda keresõbe törött cuccoknál h speci vagy kona
mondjuk persze az is relatív h erõsek, egy mali boához képest biztos az
de az eléggé téves h kona vs speci esetében a konára voksoljon vki ha a váz erõsségét nézzük.
és nekem is elrepedt már konám a fejcsönél, meg több coilerrõl ill. stinkyrõltzdok ahol szintén ez történt és láttam a saját szememmel.
én 1 milláért tuti nem konát vennék hanem bighitet gloryt sunday vagy demot vagy ehhez haosnló vázat 888al

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Koszonom a sok segitokesz hozzaszolast! :oczko:

Konabol Stab DeLux ill Stinky Delux volt amit neztem (ebay-en most nagyon jo aron van mind2)

Stab deluxnak annyira nem tetszik a vaza (Stinky-e jobbnak tunik) bar aza ara a Stab mellett szol.

Epitest is sokan javasoltak, de annyira nem vagyok (meg) otthon a temaban es nem hinnem, h szamomra annyit jelentenenek azok a bizonyos masodpercek. :)

Igazabol itthon ill Ausztriaba szeretnek majd csapatni egy olyen geppel ami tutira kibir mindent (amit en is ;) ) es nem kell 1 ev mulva lecserelnem mert mondjuk jobbat/nagyobbat rugozot szeretnek.

Nehezebb dolog ez a DH bringa vasarlas mint gondoltam:help:

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

Sziasztok,
Brigavasarlasak kapcsolatban lenne par kerdesem. Az szamomra biztos, h Kona lesz a kerdes csak az h melyik. Hosszutavra tervezek es nem sajnalom folaldozni a motoromert kapott osszeget szoval egy kis iranymutatas/tanacs/tipp erdekelne leginkabb.
Elore is koszonom a segitokesz postokat

Ebben ne legyel biztos , csak ha itt ebben a topicban olvasgatsz :D
Maskulonben mindenki a sajat gepere eskuszik, es ezzel mindenki a sajat donteset vedi. A lenyeg hogy tokeletes kerekpar nincs, mint ahogy tokeletes ember sincs, mindegyik gyarto megprobal valamivel magahoz csalogatni.
Roviden szerintem a Kona eros vazu gepeket keszit mindenfele kategoriaban. Ossztelos vonatkozasban pedig (azt mondjak) nem kifejezetten kiemelkedo de idehaza tobb mint eleg , hacsak nem szempont nalad az a nehany tized masodperc amit razos talajon egy fekfuggetlenitett rendszeru vazzal szemben esetleg elvesztesz :D Mellesleg ehez is kaphato floater....
Vaz hosszu, jol iranyithato magasabb embereknek talan kenyelmesebb.
Ami szerintem elonye bizonyos mas vazakkal szemben: az oldaliranyu merevseg hatul, Letolhato ulescso, rugo relative jo, vedett helyen van a hatsokerektol. A hatsovilla mozgasat nagymertekben befolyaslja a rugostag fajtaja. Ha penz ekszer nem szamit en mindenkepp FOX DHX-et ajanlanek 3-4-5 (Gondolom ez ismeros marka a motorsportbol) Ha szamit a suly akkor levegoset egyebkent csak rugosat. Mondjuk ha jol akarsz jarni es nem felelotlenul elkolteni azt az 1milkot akkor javaslom inkabb egy nem deluxe modell vasarlasat vagy delux vaz plusz sk osszeepites, mert a vaz egy dolog, de az alkatreszek is nagyon fontosak es tudjak ezt a deluxe modell osszeallitoi is csak az a baj hogy jobban meg is toljak a ceruzat.
Egyszoval ha emelett dontesz sztem nem fogsz csalodni ez a marka felvisz es le is hoz, sokat kibir. Ja es ne feledd amit az elejen irtam ;)
A speci is nagyon jo illetve az osszes olyan komolyabb amcsi vaz ami itthon nem kaphato, mert nem eri meg :):):)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szívembõl beszélsz tigris. egy demo+fox 40 az nem rossz kombó.
de a 09-es stab se rossz szerintem ha már mindenképp konát szeretnél

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
1 milláért ,speci demot fox40-el. és annyiból építs, ne kompléett gépet vegyél. abban mindig van valami szuytok alkatrész.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha a bukás miatt félsz (mármint alkatrészcsere) akkor igazából mindegy hogy milyet veszel, mert ez nem olyan mint a motorokon hogy egy motorhoz spec cuccok kellenek, hanem ezek a dolgok hellyel-közel kompatibilisek, vagy adapterezhetõk, de ezt nem lehet röviden leírni (konkrétan az egész tech errõl szól hogy mit mivel érdemes illetve lehet öszeépíteni). meg ha már ennyi pénzt fektetsz ebbe a dologba, akkor nem hinném hogy gyári gépben kéne gondolkodni, mert úgyis lesz valami ami nem tetszik rajta. (mondjuk a 09-es stab nekem kifejezetten bejön és igazából nem cserélnék rajta semmit, a supreme az meg már maga a kánaán, bár ha úgy vesszük akkor semmi se tökéletes). én egy stabot vennék és azt fejlesztgetném (fõleg a váltót, meg a hajtómûvet).

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Én szemeznék a Specialized Bighit/ Demo vonallal is.
Bár a Speci/Kona nézetei mindenkinek eltérnek, de náluk is jó áron kapsz jó bringát+ gariban is jók(már ha szükség lesz rá)

(opsz most látom h Kona topik és nem a milyen bringát vegyek, szal bocs)

No.01

No.01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
A nagyobb osszeg mondjuk 1 millio. Motoroztam es tudom, h a versenymotor (supermoto) se, olcso jatek en is tudnek olyat mondani amit az atlag ember lemenne hidba sajna ez marcsak ilyen...

A Kona meg azert szimpatikus mert jokat olvastam rola es mivel sok van belole gondolom az esetleges alkatresz potlas is konyebben megy ezaltal. (van 1-2 mas marka ami lehet h jobb/egyedibb, de az nem er semmit ha egy nagyobb bukasnal esetlegesen cseres cuccokra egy fel szezont kell varni. Persze lehet rosszul gondolom, de vmiert ez van bennem

Vedofelszerelesre is gondoltam termeszetesen! terd/sipcsontvedo, protektoring, kesztyu, sisak, szemuveg lesz. Ezek nelkul nem nagyon mernek hozzakezdeni.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
kb mennyit szánsz bringára? mert azért illik védõcuccra is költeni.
amúgy ezeknél a fr bringáknál szerintem nem számít annyira a méret, mert nekem is volt s-es bighitem és nem éreztem kicsinek. annyi hogy a kisebb bringa rövidebb és ezáltal valamivel fordulékonyabb is mint mondjuk egy mérettel nagyobb, de nem számottevõen.
szerintem

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A nagyobb összeg sem mindegy, hogy mekkora, ha írsz közelítõ árat könnyebben tudnak segíteni. Aki nem mozog otthonosan a kerékpárok között meglepõdhet mennyibe kerülhet egy bringa, fõleg dh-ra :)
Miért biztos a Kona, sok olyan van a Normafánál? Félre ne érts, nekem is Konám van (bár nagyon más mûfaj), de ha tényleg sok pénzt szánsz rá én biztos valami ritkább márka egyedibb bicaját választanám.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"