Jelentkezz be Regisztrálj
Kona
Posted 2008. November 27. - 21:26
Posted 2008. November 27. - 20:32
Posted 2008. November 27. - 20:25
nekem pl tetszenek bár ilyen szutyok hulladékokat mint stinki, stab, -és persze demo, bighit, session, etc- sose vennék, de a kerékpárok azok tetszenek a jövõ évi kona palettáról[
És mivel Kona topicban vagyunk..én pl 2009es Konát se nagyon vennék, mert szerintem az ezévi design-al nagyon mellé nyultak..
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. November 27. - 20:19
ne vedd magadra, de szerintem azert nem fognak, mert CSUNYAK. ergo senki nem veszi meg oket.
en vetnek erre is egy pillantast: Trek Session 88 DH
fox/fox - saint - mrp - X.O stb. kicsi 1 millio folott, de szerintem alkudhato az
tamaska, hogy mersz igy a lelkembe taposni, hát nincsenek neked érzéseid? Megyek kisirom magam egy üveg whiskey társaságában, már csak ez maradt nekem...ég veled kegyetlen világ..
Hogy ne csak marhaságot irjak, nekem a Caliber váza pont hogy tetszik, mig a 2009es BigHit-ek nagyon rondák...
És mivel Kona topicban vagyunk..én pl 2009es Konát se nagyon vennék, mert szerintem az ezévi design-al nagyon mellé nyultak..
"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."
Posted 2008. November 27. - 17:55
KTM Tribute
KTM Caliber 38
Ezekböl legalább nem fog mindennap szembe jönni 12+x a jánoshegyen...
ne vedd magadra, de szerintem azert nem fognak, mert CSUNYAK. ergo senki nem veszi meg oket.
en vetnek erre is egy pillantast: Trek Session 88 DH
fox/fox - saint - mrp - X.O stb. kicsi 1 millio folott, de szerintem alkudhato az
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. November 27. - 16:42
Konat, lattam neztem jonak tunik, Specit meg nem, de vasarlas elott azert mindenkepp megnezem. Bar a honlapjuk eleg szanalom...
Alapvetoen a Stab es a Stinky DeLux kozott mi a lenyegi kulonbseg? (Stab iszonyat joaron van boven 1 millio alatt, de en mint hozzanemerto ugy tunik, h a vaz kialakitasa nem annyira jo. Van ennek a feltevesemnek alapja??)
Kulonben meg Specinek hol van a "kozpontja" itt Budapesten?
A stab inkább a DH vonalat testesiti meg a Konáná, a Stinky meg a Freeride szakosztályt.
Tehát a Stab kicsit többet mozog (8" mig a Stinky csak 7") duplavállás villával kicsit romboló beütése van de merevségre nem nagyon lehet panaszkodni...ha most kezded a mûfajt nem hinném hogy egetrengetö különbséget éreznél a kettö közt.
Viszont még mielött vennél akármit is, 2 bringát ajálanék figyelmedbe, elérhetöek magyarországon, felszereletségben hozzák simán a szintet és a vázak FSR szabvány szerint készülnek, tehát fékfüggetlen kialakitás:
KTM Tribute
KTM Caliber 38
Ezekböl legalább nem fog mindennap szembe jönni 12+x a jánoshegyen...
"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."
Posted 2008. November 27. - 14:14
Alapvetoen a Stab es a Stinky DeLux kozott mi a lenyegi kulonbseg? (Stab iszonyat joaron van boven 1 millio alatt, de en mint hozzanemerto ugy tunik, h a vaz kialakitasa nem annyira jo. Van ennek a feltevesemnek alapja??)
Kulonben meg Specinek hol van a "kozpontja" itt Budapesten?
Posted 2008. November 27. - 14:11
Posted 2008. November 27. - 13:56
afelõl nyugodt lehetsz hogy a demo váz bõven van olyan erõs mint a stab/stinky. viszont jobban tervezett rendszer, . ettõl független Te tudod, de azért egy bringa különösen egy fulli alapja a váz, tehát abból érdemes a jobbat venni. kompletten a stinkit spec többejk közt a marzo telók miatt sem érdemes venni, idén valami rettenet hulladék minõségban gyártják (kínában). egy fox 40 vagy RS boxxer teló, hajtásnak féknek új shimano saint, valami jobb terelõ, mavic demax vagy crossmax sx kerékszett, race face diabolus kormány stucni összeállítással sokat nem tévedhetsz, ebbõl nyugodtan összerakathatod.Koszonom a sok segitokesz hozzaszolast! :oczko:
Tobben mondtak, h nezzek korul Specialized hazatajan is... igazabol a Kona az eros vaz vegett szimpatikus annyira.
Konabol Stab DeLux ill Stinky Delux volt amit neztem (ebay-en most nagyon jo aron van mind2)
Stab deluxnak annyira nem tetszik a vaza (Stinky-e jobbnak tunik) bar aza ara a Stab mellett szol.
Epitest is sokan javasoltak, de annyira nem vagyok (meg) otthon a temaban es nem hinnem, h szamomra annyit jelentenenek azok a bizonyos masodpercek.
Igazabol itthon ill Ausztriaba szeretnek majd csapatni egy olyen geppel ami tutira kibir mindent (amit en is ) es nem kell 1 ev mulva lecserelnem mert mondjuk jobbat/nagyobbat rugozot szeretnek.
Nehezebb dolog ez a DH bringa vasarlas mint gondoltam:help:
Posted 2008. November 27. - 12:18
Ui.: Nem csak a DH bringa vásárlás bonyolult
Posted 2008. November 27. - 12:18
Tobben mondtak, h nezzek korul Specialized hazatajan is... igazabol a Kona az eros vaz vegett szimpatikus annyira.
sztem az eléggé téveszme hogy a kona vázak erõsek legalábbis ahogy én tapasztaltam..
persze kilehet fogni jót is de repednek, csavarodnak hátul meg ilyesmi.
http://www.pinkbike.com/photo/2664980/
http://www.pinkbike.com/photo/782610/
http://www.pinkbike.com/photo/2285023/
érdemes kipróbálni pinkbikeon h beiroda keresõbe törött cuccoknál h speci vagy kona
mondjuk persze az is relatív h erõsek, egy mali boához képest biztos az
de az eléggé téves h kona vs speci esetében a konára voksoljon vki ha a váz erõsségét nézzük.
és nekem is elrepedt már konám a fejcsönél, meg több coilerrõl ill. stinkyrõltzdok ahol szintén ez történt és láttam a saját szememmel.
én 1 milláért tuti nem konát vennék hanem bighitet gloryt sunday vagy demot vagy ehhez haosnló vázat 888al
Posted 2008. November 27. - 11:18
Konabol Stab DeLux ill Stinky Delux volt amit neztem (ebay-en most nagyon jo aron van mind2)
Stab deluxnak annyira nem tetszik a vaza (Stinky-e jobbnak tunik) bar aza ara a Stab mellett szol.
Epitest is sokan javasoltak, de annyira nem vagyok (meg) otthon a temaban es nem hinnem, h szamomra annyit jelentenenek azok a bizonyos masodpercek.
Igazabol itthon ill Ausztriaba szeretnek majd csapatni egy olyen geppel ami tutira kibir mindent (amit en is ) es nem kell 1 ev mulva lecserelnem mert mondjuk jobbat/nagyobbat rugozot szeretnek.
Nehezebb dolog ez a DH bringa vasarlas mint gondoltam:help:
Posted 2008. November 27. - 00:38
Sziasztok,
Brigavasarlasak kapcsolatban lenne par kerdesem. Az szamomra biztos, h Kona lesz a kerdes csak az h melyik. Hosszutavra tervezek es nem sajnalom folaldozni a motoromert kapott osszeget szoval egy kis iranymutatas/tanacs/tipp erdekelne leginkabb.
Elore is koszonom a segitokesz postokat
Ebben ne legyel biztos , csak ha itt ebben a topicban olvasgatsz
Maskulonben mindenki a sajat gepere eskuszik, es ezzel mindenki a sajat donteset vedi. A lenyeg hogy tokeletes kerekpar nincs, mint ahogy tokeletes ember sincs, mindegyik gyarto megprobal valamivel magahoz csalogatni.
Roviden szerintem a Kona eros vazu gepeket keszit mindenfele kategoriaban. Ossztelos vonatkozasban pedig (azt mondjak) nem kifejezetten kiemelkedo de idehaza tobb mint eleg , hacsak nem szempont nalad az a nehany tized masodperc amit razos talajon egy fekfuggetlenitett rendszeru vazzal szemben esetleg elvesztesz Mellesleg ehez is kaphato floater....
Vaz hosszu, jol iranyithato magasabb embereknek talan kenyelmesebb.
Ami szerintem elonye bizonyos mas vazakkal szemben: az oldaliranyu merevseg hatul, Letolhato ulescso, rugo relative jo, vedett helyen van a hatsokerektol. A hatsovilla mozgasat nagymertekben befolyaslja a rugostag fajtaja. Ha penz ekszer nem szamit en mindenkepp FOX DHX-et ajanlanek 3-4-5 (Gondolom ez ismeros marka a motorsportbol) Ha szamit a suly akkor levegoset egyebkent csak rugosat. Mondjuk ha jol akarsz jarni es nem felelotlenul elkolteni azt az 1milkot akkor javaslom inkabb egy nem deluxe modell vasarlasat vagy delux vaz plusz sk osszeepites, mert a vaz egy dolog, de az alkatreszek is nagyon fontosak es tudjak ezt a deluxe modell osszeallitoi is csak az a baj hogy jobban meg is toljak a ceruzat.
Egyszoval ha emelett dontesz sztem nem fogsz csalodni ez a marka felvisz es le is hoz, sokat kibir. Ja es ne feledd amit az elejen irtam
A speci is nagyon jo illetve az osszes olyan komolyabb amcsi vaz ami itthon nem kaphato, mert nem eri meg :)
Posted 2008. November 26. - 18:35
de a 09-es stab se rossz szerintem ha már mindenképp konát szeretnél
Posted 2008. November 25. - 22:58
Posted 2008. November 25. - 22:54
Posted 2008. November 25. - 22:34
Bár a Speci/Kona nézetei mindenkinek eltérnek, de náluk is jó áron kapsz jó bringát+ gariban is jók(már ha szükség lesz rá)
(opsz most látom h Kona topik és nem a milyen bringát vegyek, szal bocs)
Posted 2008. November 25. - 21:39
A Kona meg azert szimpatikus mert jokat olvastam rola es mivel sok van belole gondolom az esetleges alkatresz potlas is konyebben megy ezaltal. (van 1-2 mas marka ami lehet h jobb/egyedibb, de az nem er semmit ha egy nagyobb bukasnal esetlegesen cseres cuccokra egy fel szezont kell varni. Persze lehet rosszul gondolom, de vmiert ez van bennem
Vedofelszerelesre is gondoltam termeszetesen! terd/sipcsontvedo, protektoring, kesztyu, sisak, szemuveg lesz. Ezek nelkul nem nagyon mernek hozzakezdeni.
Posted 2008. November 25. - 21:34
amúgy ezeknél a fr bringáknál szerintem nem számít annyira a méret, mert nekem is volt s-es bighitem és nem éreztem kicsinek. annyi hogy a kisebb bringa rövidebb és ezáltal valamivel fordulékonyabb is mint mondjuk egy mérettel nagyobb, de nem számottevõen.
szerintem
Posted 2008. November 25. - 21:32
Miért biztos a Kona, sok olyan van a Normafánál? Félre ne érts, nekem is Konám van (bár nagyon más mûfaj), de ha tényleg sok pénzt szánsz rá én biztos valami ritkább márka egyedibb bicaját választanám.