Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
17-es Kula Primom van, szóval szerintem a 18-es nagy lenne, meg én csak vázat szeretnék majd venni, minden más a jelenlegi bringáról kerülne át.

Én sem tervezem az élmezõnyt üldözni, vagy csak távolról. Meglesem a one20supreme-t is.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

A Trek bringák ugyanolyan szimpatikusak továbbra is, csak az nem tetszik, hogy senki sem hajlandó megfinanszírozni az árut, maximum a katalógust, te meg vásárolhatsz egy fotó alapján. Leraksz fél milát, aztán valahány hónap múlva megláthatod, hogy mit is vettél...

Nem tudom, hogy melyik Trek modell érdekli, de nem fogadnék rá nagy összegben, hogy lesz módja kipróbálni itthon...;)

Trekbõl a 8500-ast néztem. A katalógus tényleg nem adja vissza, de ez a 8500-as esetében hatványozottan igaz volt. Képen is tetszett, de amikor Brnoban láttam... Gyönyörû volt. Ez a Trek

Bikertigger
alapból úgy gondoltam hogy ha van ismertségben vkinek akkor arra próbáljon rá....

a 19,5 est próbáltam, igaz nem mentem vele sokat, de túl nagy különbséget nem éreztem. Szerencsére az ismeretségi körben van belõle vagy 3. A mûanyag nyeregcsõtõl meg egy kicsit félek, 80 kg körül vagyok, nem tudom hogy bírná. Jó nekem az alu, fiatal vagyok még, had szenvedjek. :)

Gabe84
A Kona össztelósai közül maratonra a Hei-hei a legjobb? Ha valóban nem lesz idén alu epic kapható, akkor másik össztelós váz után kellene néznem (amit év vége kerül meg is tudok fizetni, tehát max. 300ezer).

A Zöld-fehér supreme tényleg gyönyörû, de hosszabb is árban, nem is olyan kevéssel. Úgy néz ki a Trek lesz a befutó.
Gabe84: A HeiHeirõl annyit, a volt debreceni x-factor (mostmár Vozzy) fõnökének van egy eladó 18"-os HeiHei-e, nem hiszem, hogy 250 km-nél több lenne benne. Ha érdekel holnap meg tudom kérdezni az árát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Labidani én a helyedben a 2007-es zöld-fehér kula supremet (19-es) venném, most féláron reklámozza az x-factor, gondolom az-az utolsó. Szerintem az eddigi legszebb Kula, na jó a világoskék-sötétkék veri :)

A Kona össztelósai közül maratonra a Hei-hei a legjobb? Ha valóban nem lesz idén alu epic kapható, akkor másik össztelós váz után kellene néznem (amit év vége kerül meg is tudok fizetni, tehát max. 300ezer).

én one20supremet vennék maratonra, igaz én nem akarok benne lenni az elsõ 100ban :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Labidani én a helyedben a 2007-es zöld-fehér kula supremet (19-es) venném, most féláron reklámozza az x-factor, gondolom az-az utolsó. Szerintem az eddigi legszebb Kula, na jó a világoskék-sötétkék veri :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
alapból úgy gondoltam hogy ha van ismertségben vkinek akkor arra próbáljon rá....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Köszi szépen a válaszokat! Megy a dilemma, hogy Trek vagy Kona, és ugyan nem azon a 200g-on fog múlni, de azért jó ha tudjuk.

Nálam is ez a két márka a toplistás hosszú évek óta, saját tapasztalatok alapján. A közelmúltban épp egy új fully kapcsán kellett döntenem köztük. A mérleg a Kona javára billent. Nem kellett egy modellre hónapokat várni (Mi van ha alkatrész kell késõbb?), és élõben is megtekinthetõk a kerékpárok országon belül.

A Trek bringák ugyanolyan szimpatikusak továbbra is, csak az nem tetszik, hogy senki sem hajlandó megfinanszírozni az árut, maximum a katalógust, te meg vásárolhatsz egy fotó alapján. Leraksz fél milát, aztán valahány hónap múlva megláthatod, hogy mit is vettél...

Ennél azért a Factor valamivel többet nyújt! Az online rendelés után kevesebb, mint 24 órával a bringa alattam volt. (Bp-Veszprém viszonylat.)

Minden egyes kiadott vásárlói forint egy szavazat, és a Trek bukott néhányat.

Ha egyforma lenne mindkét márka forgalmazói háttere, akkor az alapján döntenék köztük, hogy komplett bicaj kell, vagy csak váz. Elõbbi esetében a Trek, utóbbi esetében a Kona lenne a nyertes. (Konás, Tigger: Igazatok volt.:) Jobban jártam volna csak vázzal...)

...ha van módód mind 2 márkából próbálj ki egy neked megfelelõ méretût és amelyik jobban bejön...

Nem tudom, hogy melyik Trek modell érdekli, de nem fogadnék rá nagy összegben, hogy lesz módja kipróbálni itthon...;)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

a betuk meg az irasjelek latom megvannak. lassan majd elkezdesz komplett szavakat is irni? :D

nincs törlés funkció és valamit oda kell biggyesztenem a kitörölt rugós nyeregcsõ helyére :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

???

iii

a betuk meg az irasjelek latom megvannak. lassan majd elkezdesz komplett szavakat is irni? :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Úgy értettem, ha a 31,6-os nyeregcsõvel nagyon merev lenne, akkor a nyeregvázcsõbe tennék egy szûkítõt, abba egy kisebb átmérõjû ny.csövet amivel javíthatnék a komforton. vagy hülyeséget beszélek?

nem ez teljesen értelmes megoldás
magam ís így tennék (+ mûanyag nyeregcsõ)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Úgy értettem, ha a 31,6-os nyeregcsõvel nagyon merev lenne, akkor a nyeregvázcsõbe tennék egy szûkítõt, abba egy kisebb átmérõjû ny.csövet amivel javíthatnék a komforton. vagy hülyeséget beszélek?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Nyíilván a Treken is tudnék javítani, ha szûkítõt tennék bele,

???

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

szkandium vázak picit komfortosabbak

de ha van módód mind 2 márkából próbálj ki egy neked megfelelõ méretût és amelyik jobban bejön. igazából jó geó többet számít mint 2-300 g.

az a gond, hogy a Konák most olcsóbbak, a Trek meg nem fog megjönni február vége elõtt. Attól tartok, hogy mire megjönne a Trek, váz elvinnék ezeket az akciós vázakat, de azelõtt nem tudnám kipróbálni a Trekben nekem megfelelõ méretet. Kiírtam egy papírra néhány geometriai adatot, amirõl azt okoskodtuk ki, hogy Trekbõl a 19,5 es nagy lenne, 18,5-es kéne nekem. Mivel ezt a méretet ebben az évben hozták ki, ezért ilyet nem tudnék kipróbálni. A Konát már ismerem, egy Cinder Coneom van, de ennek meg a Kuláknak ugyan az a geoja. A konának 69,5°-os a fejcsõszöge, a treknek 71 és egy barátom mondta, hogy 69,5-es lefelé jobb, ami talán egy kicsit jobban megy nekem, Õ ezért a Konát ajánlja. Nekem nincs gondom a Kona geometriájával, de nem tudom éreznék e különbséget a két váz között. Komfortra valószínûleg kényelmesebb lenne a Kona. Akiket ismerek és használják ezt a Trek vázat, azt mondják nagyon merev, ráadásul 31,6-os nyeregcsõ van benne, a Konába meg 27,2. Nyíilván a Treken is tudnék javítani, ha szûkítõt tennék bele, de ezt majd akkor ha eldõl egyáltalán a márka. Üdv

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Tiggernek igaza van!
Nekem pl a trek geometriája jobban bejön, de ma beszéltem egy cimbivel, aki esküszik a konájára!
Ha van rá mód, próbáld ki õket!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi szépen a válaszokat! Megy a dilemma, hogy Trek vagy Kona, és ugyan nem azon a 200g-on fog múlni, de azért jó ha tudjuk.

szkandium vázak picit komfortosabbak

de ha van módód mind 2 márkából próbálj ki egy neked megfelelõ méretût és amelyik jobban bejön. igazából jó geó többet számít mint 2-300 g.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Az enyém 1420 gramm nyeregcsõbilincsel, 2008-as kula deluxe 18-as, uh. egy picivel lehet csak több a 19-es.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Akkor lehet, hogy 1620 gramm volt, csak a 20-as maradt meg a végérõl. Bringa + bringás összsúlyban így is én nyerek :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
többet mértem, ilyen 1600 körül voltak

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nekem 17-es (tudom nem 19-es, de közelítésnek jó) Primora 1520 gramm rémlik, bár régen mértem :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hali!
Valaki tudna nekem súlyadatokkal szolgálni ezekrõl a vázakról:
Kona Kula Primo 2007 19"
Kona Kula supreme 2008 19"
Kona Kula Deluxe 2008 19"
Köszi

a 2007-es primo 1600 valamennyi

a 08-aas supreme meg delux egy súly (csak színben különböznek) az meg 1450 körül