Jelentkezz be Regisztrálj
Kona
Posted 2009. January 15. - 12:30
Én sem tervezem az élmezõnyt üldözni, vagy csak távolról. Meglesem a one20supreme-t is.
Posted 2009. January 14. - 23:53
Trekbõl a 8500-ast néztem. A katalógus tényleg nem adja vissza, de ez a 8500-as esetében hatványozottan igaz volt. Képen is tetszett, de amikor Brnoban láttam... Gyönyörû volt. Ez a Trek
A Trek bringák ugyanolyan szimpatikusak továbbra is, csak az nem tetszik, hogy senki sem hajlandó megfinanszírozni az árut, maximum a katalógust, te meg vásárolhatsz egy fotó alapján. Leraksz fél milát, aztán valahány hónap múlva megláthatod, hogy mit is vettél...
Nem tudom, hogy melyik Trek modell érdekli, de nem fogadnék rá nagy összegben, hogy lesz módja kipróbálni itthon...
a 19,5 est próbáltam, igaz nem mentem vele sokat, de túl nagy különbséget nem éreztem. Szerencsére az ismeretségi körben van belõle vagy 3. A mûanyag nyeregcsõtõl meg egy kicsit félek, 80 kg körül vagyok, nem tudom hogy bírná. Jó nekem az alu, fiatal vagyok még, had szenvedjek.Bikertigger
alapból úgy gondoltam hogy ha van ismertségben vkinek akkor arra próbáljon rá....
A Zöld-fehér supreme tényleg gyönyörû, de hosszabb is árban, nem is olyan kevéssel. Úgy néz ki a Trek lesz a befutó.Gabe84
A Kona össztelósai közül maratonra a Hei-hei a legjobb? Ha valóban nem lesz idén alu epic kapható, akkor másik össztelós váz után kellene néznem (amit év vége kerül meg is tudok fizetni, tehát max. 300ezer).
Gabe84: A HeiHeirõl annyit, a volt debreceni x-factor (mostmár Vozzy) fõnökének van egy eladó 18"-os HeiHei-e, nem hiszem, hogy 250 km-nél több lenne benne. Ha érdekel holnap meg tudom kérdezni az árát.
Posted 2009. January 14. - 22:42
én one20supremet vennék maratonra, igaz én nem akarok benne lenni az elsõ 100banLabidani én a helyedben a 2007-es zöld-fehér kula supremet (19-es) venném, most féláron reklámozza az x-factor, gondolom az-az utolsó. Szerintem az eddigi legszebb Kula, na jó a világoskék-sötétkék veri
A Kona össztelósai közül maratonra a Hei-hei a legjobb? Ha valóban nem lesz idén alu epic kapható, akkor másik össztelós váz után kellene néznem (amit év vége kerül meg is tudok fizetni, tehát max. 300ezer).
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. January 14. - 21:47
Posted 2009. January 14. - 18:57
Posted 2009. January 14. - 18:51
Köszi szépen a válaszokat! Megy a dilemma, hogy Trek vagy Kona, és ugyan nem azon a 200g-on fog múlni, de azért jó ha tudjuk.
Nálam is ez a két márka a toplistás hosszú évek óta, saját tapasztalatok alapján. A közelmúltban épp egy új fully kapcsán kellett döntenem köztük. A mérleg a Kona javára billent. Nem kellett egy modellre hónapokat várni (Mi van ha alkatrész kell késõbb?), és élõben is megtekinthetõk a kerékpárok országon belül.
A Trek bringák ugyanolyan szimpatikusak továbbra is, csak az nem tetszik, hogy senki sem hajlandó megfinanszírozni az árut, maximum a katalógust, te meg vásárolhatsz egy fotó alapján. Leraksz fél milát, aztán valahány hónap múlva megláthatod, hogy mit is vettél...
Ennél azért a Factor valamivel többet nyújt! Az online rendelés után kevesebb, mint 24 órával a bringa alattam volt. (Bp-Veszprém viszonylat.)
Minden egyes kiadott vásárlói forint egy szavazat, és a Trek bukott néhányat.
Ha egyforma lenne mindkét márka forgalmazói háttere, akkor az alapján döntenék köztük, hogy komplett bicaj kell, vagy csak váz. Elõbbi esetében a Trek, utóbbi esetében a Kona lenne a nyertes. (Konás, Tigger: Igazatok volt. Jobban jártam volna csak vázzal...)
...ha van módód mind 2 márkából próbálj ki egy neked megfelelõ méretût és amelyik jobban bejön...
Nem tudom, hogy melyik Trek modell érdekli, de nem fogadnék rá nagy összegben, hogy lesz módja kipróbálni itthon...
Posted 2009. January 14. - 18:08
a betuk meg az irasjelek latom megvannak. lassan majd elkezdesz komplett szavakat is irni?
nincs törlés funkció és valamit oda kell biggyesztenem a kitörölt rugós nyeregcsõ helyére
Posted 2009. January 14. - 18:03
???
iii
a betuk meg az irasjelek latom megvannak. lassan majd elkezdesz komplett szavakat is irni?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. January 14. - 17:40
nem ez teljesen értelmes megoldásÚgy értettem, ha a 31,6-os nyeregcsõvel nagyon merev lenne, akkor a nyeregvázcsõbe tennék egy szûkítõt, abba egy kisebb átmérõjû ny.csövet amivel javíthatnék a komforton. vagy hülyeséget beszélek?
magam ís így tennék (+ mûanyag nyeregcsõ)
Posted 2009. January 14. - 17:38
Posted 2009. January 14. - 17:34
Posted 2009. January 14. - 17:26
az a gond, hogy a Konák most olcsóbbak, a Trek meg nem fog megjönni február vége elõtt. Attól tartok, hogy mire megjönne a Trek, váz elvinnék ezeket az akciós vázakat, de azelõtt nem tudnám kipróbálni a Trekben nekem megfelelõ méretet. Kiírtam egy papírra néhány geometriai adatot, amirõl azt okoskodtuk ki, hogy Trekbõl a 19,5 es nagy lenne, 18,5-es kéne nekem. Mivel ezt a méretet ebben az évben hozták ki, ezért ilyet nem tudnék kipróbálni. A Konát már ismerem, egy Cinder Coneom van, de ennek meg a Kuláknak ugyan az a geoja. A konának 69,5°-os a fejcsõszöge, a treknek 71 és egy barátom mondta, hogy 69,5-es lefelé jobb, ami talán egy kicsit jobban megy nekem, Õ ezért a Konát ajánlja. Nekem nincs gondom a Kona geometriájával, de nem tudom éreznék e különbséget a két váz között. Komfortra valószínûleg kényelmesebb lenne a Kona. Akiket ismerek és használják ezt a Trek vázat, azt mondják nagyon merev, ráadásul 31,6-os nyeregcsõ van benne, a Konába meg 27,2. Nyíilván a Treken is tudnék javítani, ha szûkítõt tennék bele, de ezt majd akkor ha eldõl egyáltalán a márka. Üdvszkandium vázak picit komfortosabbak
de ha van módód mind 2 márkából próbálj ki egy neked megfelelõ méretût és amelyik jobban bejön. igazából jó geó többet számít mint 2-300 g.
Posted 2009. January 14. - 00:48
Nekem pl a trek geometriája jobban bejön, de ma beszéltem egy cimbivel, aki esküszik a konájára!
Ha van rá mód, próbáld ki õket!!!
Posted 2009. January 14. - 00:10
szkandium vázak picit komfortosabbakKöszi szépen a válaszokat! Megy a dilemma, hogy Trek vagy Kona, és ugyan nem azon a 200g-on fog múlni, de azért jó ha tudjuk.
de ha van módód mind 2 márkából próbálj ki egy neked megfelelõ méretût és amelyik jobban bejön. igazából jó geó többet számít mint 2-300 g.
Posted 2009. January 14. - 00:06
Posted 2009. January 13. - 23:08
Posted 2009. January 13. - 21:08
Posted 2009. January 13. - 17:36
Posted 2009. January 13. - 12:43
Posted 2009. January 13. - 08:04
a 2007-es primo 1600 valamennyiHali!
Valaki tudna nekem súlyadatokkal szolgálni ezekrõl a vázakról:
Kona Kula Primo 2007 19"
Kona Kula supreme 2008 19"
Kona Kula Deluxe 2008 19"
Köszi
a 08-aas supreme meg delux egy súly (csak színben különböznek) az meg 1450 körül