Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

amc

amc

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
szia lor!!!

igen én voltam az aki kettétört egy giant freeride biciklit !!hova küldjem majd a képeket?

AMC

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
bazzzzzzz!!!!
konakonakonakonakonakonakonakonakonakonakona
haaaat???

na mindegy!
tom jol mondod a hatar allito csavart kell beljebb csavarni!!! tan az oda irva, hogy H , mint high (speed).

kinek tort el nem reg a bringaja ugy kette???
nem te voltal amc???
no mindegy kulldje el en felrakom netre!!

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Vdani > a levegõs teleszkópnál abbahagytam az olvasást. Mért kell olyat leírni, amit nem is tudsz rendesen? Na mind1...

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
A valtora visszaterve, lehet egy esetben hogy beleer, akkor mikor tulhuzod /nemton azon milyen valtokar van/ akkor talan az segit ha feljebb teszed a valtot...

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

dani, a fék azért nem fog, mert be kell koptatni. van egy védõréteg a fékpofán.

Szia Zsomi!

Épp tegnap vettem át a zsír új KONA-mat és azon is volt védõréteg de az fog már az elején is! Nagyon szabályozható a fék!

Szia

VDaNi

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Hat halljatok, mindenki azon a k&@{tt elsovalton van kiakadva. Mi koze van ennek a konahoz???

Van rajta ket csavar. Na az egyiket meg kell tekerni es akkor nem mozog ki annyira a terelolemez.
...bar lehet hogy csak en gondolom, es ez a gyakorlatban mashogy van, akkor bocs!

A masik hogy minden beallitas kerdese...

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
dani, a fék azért nem fog, mert be kell koptatni. van egy védõréteg a fékpofán.

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

sziasztok!!!
tapasztalat:->
a fék még gyárilag nem bekopva is nagyon állatul fogott bár ha izomból megtéptem behúzott féknél a kereket akkor kicsit elmozdult a kerék.
nekem ezt a truvativ hussefelt (rock ring)nagyon tetszet és szentem bõven elég .A lánctányér mérete se tûnt olyan kicsinek (nekem bõven elég lenne).De viszont az érdekes hogy ha a az elsõ váltón a láncot a harmadik lánctányérra akartam rakni akkor én azt h ittem hogya váltón nem lehet többet kattintani,közbe a váltó nekinyomja a láncot a rock ring-nek(már ha jól írom).az elsõteló nekem nem tetszett habár igazán jól rugózott.(én biztos hogy kicserélem juniorT-re|marzocchi|).
nagyon jól rugózott hátul a hátcsó rugóstag is (attól függetlenül hogy csak az elõfaszítése állítható).
A bicón ülni nagyon kényelmes és fékezésnél igazán tetszet hogy kicsit elõrebillen a bicikli.Az érzés kicsit olyan mint ha a "bender" biciklijén ülnék.
Ami nem tetszett:->
-az ülés nem gyorszáras úgyhogy némi szerszámkészletet kell magunkal vinni ha ülést akarunk állítani.
-az elsõteló szerintem biztos hogy megadná magát.
-talán egy újj hátsó rugóstag csere?
összkép:->
nagyomn jó biciklit sikerült összeállítani!!!!
sziasztok
u.i: cindercone:->remélem nemsokára fenn lessznek a képeid a neten

AMC

Szia Amc!

Szerintem is jó bringa a Stinky én is ma néztem meg egy ismerõsömel!
Pár dologgal viszont nem értek egyet!!
Elõször is a fékkel kapcsolatban: Szerintem se rossz a tárcsafék de azt vettem észre, hogy behúztam úgy hogy nagyon határozottan megállt a fék és nem lehetett tovább húzni a fékkart és ekkor még bõven tudtam gurítani a biciklit! Meg megcsináltam, hogy a haveromnak mondtam, hogy húzza be tiszta erõbõl a fékkart úgy hogy már recsegett az egész rendszer és akkor is meg tudtam mozdítani a kereket. Tehát szerintem a fék nem a legjobb rajta de mondjuk egy Hayes alap hidraulikus féktõl ez is egy jó eredmény!
Én se értem, hogy a váltókarban miért nincs egy pöcök amivel kiakasztották, hogy nem lehet harmadikba felváltani!
Nekem Deore LX váltó van 3 fogaskerékkel és ha legkissebbnél megnyomom ütközésig a váltókart akkor picit jobban bemozdul mint a második tányér, hogy könnyen fölugorjon a lánc!
A teleszkóp szerintem egy nagyon jó teleszkóp. És ez egy nagyon merev 2003-s konstrukció! Jól rugózott mint minden levegõs teleszkóp! Mondjuk ott nagyon le volt engedve mert pár centi híján ütközésig beesett a becsúszószár. Elég puha volt... :)
Szerintem jó a váz de Nekem nem tetszett a rugóstag, mert az elsõ centin 1-2 kiló hatására bement utána meg alig lehetett benyomni! Ezért hiányzik onnan egy olajpatronos ShocK Works DH ami már egy ilyen gépre való!
Elsõ telót szerintem ne cserélj, mert az egy nagyon jó teló!
Új rugóstag meg még egyéb kis ketyerét viszont mindenképp cserélj ki!
Jó bicikli de itt is az van, mint sok KONA biciklin! Egy jó váz jó telóval de nem valami drága, mert Deore cuccok vannak rajta. Meg a rugóstag is szerintem le van spórolva.
Mondjuk az, hogy elõre hátra mozog a bicili az nem valami jó szerintem mert az minden tekerésnél való becsuklást jelent ami elveszi az erõdet!

Sziasztok

VDaNi
u.i.
Cindercone várom a biciklid!
Mi vagyunk a legújabb KONA-sok! :)))

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Szevasztok! Na akkor ki jön holnap hangárba? Ha valaki nem tudná, hol van, 09:15-kor találkozunk pár haverommal a Mammut 1 elõtt (fõbejáratnál, ott a lépcsõknél), aki akar, jöjjön oda.
Amúgy ka késõbb akartok kinézni, de nem tudjátok, hol van:
Leszállsz a Hévrõl (szentendrei) a Kaszásdûlõ állomásnál, elmész a lakótelep felé (Smatch is van, a megállóból látod...szal arra) , és azzal a lendülettel át is mész a lakótelepen (2 háztömbnyit kell menni talán) és kiérsz egy 2sávos betonútig. Egy bekerített kis beton focipálya is lesz ott..., na mindegy, ha ide kiértél, elfordulsz jobbra, de nem kell sokat menni, mert az elsõ balra lévõ utcába be is kell menjél, és itt kell menni még kb. 100 métert (egy kamionparkolót fogsz látni balra, és az után van). Eléggé felismerhetõ épület. Félig egy 3 emeletes panelház, de a teteje olyan hangár jellegû (íves, fém), és egy converse plakát is van az út felöli oldalán. Na ez lesz az.
Amúgy én nem értek egyet AMC-vel, biztosíthatom, hogy a teló nem adja meg majd magát egykönnyen, de hamar elkezd majd recsegni a nyaka, mint minden szimlavállas marzocchinak (de ezért is említettem még oldalakkal ezelõtt a csavaros váll megoldást...) Szerintem erõs darab, a becsúszószárak, és a lábak is jelentõsen vastagabbak lettek , mint a tavalyi volt. Szal szerintem bírja majd.....

Na csácsumi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nem baj. Ilyenbõl tanul az ember.
Miért is lenne baj, hogy végre valaki nem csak azt írja le, hogy "kúl, apám, ha lesz pénzem, tuti ilyet veszek"
Én szvsz szeretem, ha valaminek azért van iformációtartalma...

amc

amc

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
hupszz!!!ez kicsit hósszúra sikerült...
AMC

amc

amc

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
sziasztok!!!
cindercone:->
légyszi majd írd le hogy pontosan a tieden mik vannak rajta.ÉN is a mai napon voltam a factorba tesztelni a stinkyt .Már ugyan láttam egyszer de most is nagy öröm volt látni.
tapasztalat:->
a fék még gyárilag nem bekopva is nagyon állatul fogott bár ha izomból megtéptem behúzott féknél a kereket akkor kicsit elmozdult a kerék.
nekem ezt a truvativ hussefelt (rock ring)nagyon tetszet és szentem bõven elég .A lánctányér mérete se tûnt olyan kicsinek (nekem bõven elég lenne).De viszont az érdekes hogy ha a az elsõ váltón a láncot a harmadik lánctányérra akartam rakni akkor én azt hittem hogy a váltón nem lehet többet kattintani,közbe a váltó nekinyomja a láncot a rock ring-nek(már ha jól írom).az elsõteló nekem nem tetszett habár igazán jól rugózott.(én biztos hogy kicserélem juniorT-re|marzocchi|).
nagyon jól rugózott hátul a hátcsó rugóstag is (attól függetlenül hogy csak az elõfaszítése állítható).
A bicón ülni nagyon kényelmes és fékezésnél igazán tetszet hogy kicsit elõrebillen a bicikli.Az érzés kicsit olyan mint ha a "bender" biciklijén ülnék.
Ami nem tetszett:->
-az ülés nem gyorszáras úgyhogy némi szerszámkészletet kell magunkal vinni ha ülést akarunk állítani.
-az elsõteló szerintem biztos hogy megadná magát.
-talán egy újj hátsó rugóstag csere?
összkép:->
nagyomn jó biviklit sikerült összeállítani!!!!
sziasztok
u.i: cindercone:->remélem nemsokára fenn lessznek a képeid a neten

AMC

amc

amc

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Brother: hol van ez a Converse konkrétan ?

szia Endroo!!
asszem kaszásdülõn kell leszálni a hévrõl és valahol ott

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Szevasztok!

MEGVAN A STINKY is! ;D ;D ;D ;D
VDANI: Gratula! Ezigen!
Hamarosan én is rakok fel képeket a Stinkyrõl.
Addig is: jó fékbeégetést! ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Brother: hol van ez a Converse konkrétan ?

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Dani!

Csak óvatosan! Egyébként gratula!!! ;)

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Na majd holnap vagy ma este még rakok fel képeket a kep.tar.hu/vdani honlapra a NUNU-val! Van pár kép de nem biztos, hogy még ma este felrakom!
Nagyon tuti, már kezd beégni a fék! Már majdnem elõrerepültem az elsõ pillataban úgy fog a fék csak az utolsó pillanatban megcsúszott az elsõ kerék, mert rámentem egy jégre!

Szia

VDaNi

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Na király! Sok sikert mindenkinek a Stinkykkel. De ha már megvannak, és nem szeretnétek hóban bringázni, gyertek ki a Converse-be hétvégén. Én ottleszek pár haverommal. Fotózunk is majd remélem (már digitálissal), és akkor majd felteszem azokat a netre a mostani szar minõségûek helyett. Szal aki be akarja vetni hétvégén az ujdonsült Stinkyét, jöjjön Converse-be! Keep it real ride!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
SZIASZTOK!

NA meg van a bringa!
Nagyon brutál! Majd írok róla!
Megyek is ki és rakok fel képeket!

Sziasztok

VDaNi

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Szevasztok!
MOst beszéltem a "Hajdúval". Pénteken érkeznek meg a bringák. Én ugyan csak a Stinky után érdeklõdtem, de valszeg hoznak mást is. Úgyhogy hamarosan megtelik az X-factor jobbnál jobb gépekkel. Remélem, hétvégén már én is tekerhetem az új bikot. Hóban...
Off...