Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Értem. Köszönöm szépen mindenkinek! Azért vajon érdemes egy ilyenbe beruházni? Semmi durvulás, max enyhe terepre, fõleg (rossz minõségû) aszfaltra, nem vagyok éppen pehelysúlyú, de csak nem szakad meg alattam :D

nincs vele semmi gond, amúgy alap kona ht váz
kb ua mint a lanai meg a fire mountain csak más a színe
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Értem. Köszönöm szépen mindenkinek! Azért vajon érdemes egy ilyenbe beruházni? Semmi durvulás, max enyhe terepre, fõleg (rossz minõségû) aszfaltra, nem vagyok éppen pehelysúlyú, de csak nem szakad meg alattam :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nyugat-europaban magasabb az eladott bringak atlagos fogyasztoi ara. [gyk dragabb bringakat vesznek, ez nem nagy szenzacio] de hogy a kelet-europai szegenyebb piacokrol se szoruljanak ki, csinaltak par "olcsositott" modellt, hogy az emberek tovabbra is vehessenek Konat maguknak. Lasd Dawg Matic. ez teljesen hivatalos dolog.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

lásd följebb :)
-de felétek jó eséllyel tényleg nem volt-

az a 06-os lava váz meg tán még van a probike-ban is

De van ám, már el is tetettem holnapig :D Szerintem jön is velem haza :D

alu

és ha jók emlékeim hivatalos katakógban nem volt 06-ban lava ez ikyen k.eu verzió lehetett. ha minden igaz bordó.

ez meg a 07-es
http://www.xfactorne...31/2k7_lava.jpg

Azt hogy értsem, hogy k.eu? Csak nekünk gyártotta a Kona, esetleg limitálva, vagy valami humbugról van szó? Tullajdonképpen nem igazán ismerem a Konákat, csak körülbelül tudom, hogy kb ez a Lava milyen kategória. Eddig Meridás voltam, de szegény elhalálozott, szóval helyette akarok valami ilyesmit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a 2006os Lava Dome cromo, ez biztos. Lava nevu bringa szerintem soha nem volt.

http://www.konabikes...va_dome_2k6.php

lásd följebb :)
-de felétek jó eséllyel tényleg nem volt-

az a 06-os lava váz meg tán még van a probike-ban is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a 2006os Lava Dome cromo, ez biztos. Lava nevu bringa szerintem soha nem volt.

http://www.konabikes...va_dome_2k6.php
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy 2006-ban a Kona Lava-ból adtak-e ki aluvázas verziót? Egyébként sem tiszta ez nekem. Nekem az jön le, hogy a sima Lava aluvázas, a Lava Dome pedig CrMo. De lehet, hogy tévedek :) A lényeg az, hogy szeretnék venni egy vázat, ki is néztem egy Kona Lava 2006-os modellt, de mikor felhívtam a boltot, természetesnek vettem, hogy alu vázról beszélünk, így eszembe sem jutott megkérdezni :wallbange Õszintén szólva örülnék is egy acél váznak :)

Köszi a segítséget elõre is!

alu

és ha jók emlékeim hivatalos katakógban nem volt 06-ban lava ez ikyen k.eu verzió lehetett. ha minden igaz bordó.

ez meg a 07-es
http://www.xfactorne...31/2k7_lava.jpg

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy 2006-ban a Kona Lava-ból adtak-e ki aluvázas verziót? Egyébként sem tiszta ez nekem. Nekem az jön le, hogy a sima Lava aluvázas, a Lava Dome pedig CrMo. De lehet, hogy tévedek :) A lényeg az, hogy szeretnék venni egy vázat, ki is néztem egy Kona Lava 2006-os modellt, de mikor felhívtam a boltot, természetesnek vettem, hogy alu vázról beszélünk, így eszembe sem jutott megkérdezni :wallbange Õszintén szólva örülnék is egy acél váznak :)

Köszi a segítséget elõre is!

zord

zord

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
hi! valaki meg tudná mondani, hogy vajon egy stinky 2009 lengõkar jó-e egy stinky 2008 vázra?
már csak ez hiányozna a pimpesítési projektemhez ;) ( http://www.pinkbike.com/photo/3799718/ )

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

szerintem egy caldera is simán bírja. fõleg egy ilyen 2005-6-os "bézbollütõ csõvszettes". olyqnokat még lehet kapni,.

Tulképp bírja a mostani váz 2 éve, csak felkeltette az érdeklõdésemet hogy a Hoss kifejezetten 100+ os váz, még a megfizethetõ kategóriában.
Egyébként úgy néz ki hogy ezektõl a mai vázaktól és kiegészítõktöl többet várhatunk mint gondolnánk, persze kérdés hogy meddig.
Mindegy írtam a Factornak holnap meglátom mit válaszolnak, a mostani vázamnál csak a fejcsõ hegesztéseitõl félek, xc váz de nem merem úgy húzni az elsõ féket amennyire azt lehetne.
De lehet hogy én lihegem túl.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kössz.

Szomorú, mire megtaláltam a kifejezetten pufiknak gyártott vázat, addigra befejezik a gyártását.
Se baj még bírja a mostani, csak kicsi a valószínûsége hogy otthon a szobában fog szétesni.
Viszont ha megtörténik nem szeretnék rajta ülni, pedig valszeg így lesz.
Írok a factornak hátha.

szerintem egy caldera is simán bírja. fõleg egy ilyen 2005-6-os "bézbollütõ csõvszettes". olyqnokat még lehet kapni,.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Kössz.

Szomorú, mire megtaláltam a kifejezetten pufiknak gyártott vázat, addigra befejezik a gyártását.
Se baj még bírja a mostani, csak kicsi a valószínûsége hogy otthon a szobában fog szétesni.
Viszont ha megtörténik nem szeretnék rajta ülni, pedig valszeg így lesz.
Írok a factornak hátha.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Üdv.

Mit tudtok az a termék ami nincsen fent a Kona honlapján az többé nem lessz, vagy csak hiányos az oldal egyenlõre.
Konkrétan Hoss vázat kutattam, és bár google keresésben kihoz 2009-es bringát, a honlapon mégsem találom, sem az X-factornál.
??

jövõre úgy tûnik nem lesz

2009-es
http://bikes.konawor.../09_hoss_en.cfm

és itt a faktornál a váz, csak nincs készlet
próbáld meg mailben vagy telcsin a faktort tán még tudnak szerezni

http://www.xfactorne...=20&keszleten=0

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Üdv.

Mit tudtok az a termék ami nincsen fent a Kona honlapján az többé nem lessz, vagy csak hiányos az oldal egyenlõre.
Konkrétan Hoss vázat kutattam, és bár google keresésben kihoz 2009-es bringát, a honlapon mégsem találom, sem az X-factornál.
??

Úgy tûnik, idén már nem gyártják.
Kukk ide: http://www.konaworld.com/bikes.cfm

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Üdv.

??

Z83

Z83

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Sziasztok!
Tud valaki segíteni hogy 189cm-es magassághoz melyik méret lenne jó Blast-ból?
19 vagy 20-ra gondoltam, nem tudom nagy e a különbség a kettõ között.

Szia,
én is pont 189 cm vagyok s nekem egy 20-as Kona Kula vázam van. 19 már nem lenne jó, akkor inkább 21-es.

Aramo

Aramo

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszönöm a gyors választ. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

minimum 20
de már játszhat 21 is, csak nem emléxem van e blastból

edit : nincs. úgyhogy 20. 19-es mindenképp kicsi sztem

Aramo

Aramo

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ezeket tudom prezentálni:

ColiAir
dropout/hanger: DOPE2 QR
header: OB BK#7
rocker arm: OB RA #18
chainstay: OB CS #17
seatstay: OB SS #16
shock stroke: 2" - 51mm
shock eye to eye w/o rider: 7,5" - 190mm
top shock bolt: M8,35mm
reducer top: 8mm × 21,85mm
reducer bottom: 6mm ×32,05mm
forf axle/crown: 545mm
fork rake: 37mm
BB shell: 73mm
FD clamp: 34,9mm
seat collar: 34,9mm
headset: 1,1/8" - 1,5" tapered
seatpost: 15-17" = 30×350mm, 18"+ = 30×375mm
handlebar: 710×22mm OS31.8mm

szögek és egyéb váz adatok még itt is üresek, gondolom hamarosan frissítik...
amint lesz több infóm, szólok...

köszi