Szerintem meg nem vacakoltak a fél collal és ráírták, hogy 7.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kona
Indította
Endroo
, 2001. szeptember 09. 01:46
Írta 2003. március 20. - 10:17
Írta 2003. március 19. - 22:46
Stinky: 7.875/2 rugóstag -> 6 út -> 1:3 áttétel
Stinky Dee-Lux: 8.5/2.5 rugóstag -> 7 út -> 1:2,8 áttétel
minden inchben értendõ
a nyakam teszem rá hogy különbözik, mivel az áttéetlek nem egyeznek
ez csupán bûvészkedés a számokkal (rugóstag témában meg kell hagyni láma vagyok amúgy :)
Stinky Dee-Lux: 8.5/2.5 rugóstag -> 7 út -> 1:2,8 áttétel
minden inchben értendõ
a nyakam teszem rá hogy különbözik, mivel az áttéetlek nem egyeznek
ez csupán bûvészkedés a számokkal (rugóstag témában meg kell hagyni láma vagyok amúgy :)
Írta 2003. március 19. - 21:20
szisztok!!!!
VDaNI:->nagyot tévedsz ugyanis amint mármondtuk a vázba nem különbözik a stinky meg a dee-lux!se himbakarba semmibe!!!a rugóstag enged hosszabb rugóutat!!!én csak ennyit mondok mert rob biztos beírja az adatokat hogy a langõkar hogy mozog mennyit úgy hogy ezt ráhagyom!!!
a dee-lux ára elvileg kb 670-eés 720 között van
a stinky meg most még 420e de 379e lessz! a vázst meg nem tudom csaka stinky dee-luxnak és annak 349e huf!!
AMC
VDaNI:->nagyot tévedsz ugyanis amint mármondtuk a vázba nem különbözik a stinky meg a dee-lux!se himbakarba semmibe!!!a rugóstag enged hosszabb rugóutat!!!én csak ennyit mondok mert rob biztos beírja az adatokat hogy a langõkar hogy mozog mennyit úgy hogy ezt ráhagyom!!!
a dee-lux ára elvileg kb 670-eés 720 között van
a stinky meg most még 420e de 379e lessz! a vázst meg nem tudom csaka stinky dee-luxnak és annak 349e huf!!
AMC
Írta 2003. március 19. - 20:04
Beszoptam a répát, visszakaptam a rugóstagot, és tényleg hosszabb..
Úgy túnik, hogy a 6,5' helyett 6,8 a cucc azaz 173mm a 165mm helyett... >
Úgyhogy van egy eladó Fox Vanilla R rugóstagom. 2001-es de soha nem használt 800*183-as rugóval..
Úgy túnik, hogy a 6,5' helyett 6,8 a cucc azaz 173mm a 165mm helyett... >
Úgyhogy van egy eladó Fox Vanilla R rugóstagom. 2001-es de soha nem használt 800*183-as rugóval..
Írta 2003. március 19. - 16:19
Írta 2003. március 19. - 16:14
Írta 2003. március 19. - 16:11
A Stinky váz perpillanat egy 185-ös SW DH-val (161 mm) a Factorban 219.000 HUF. Amibõl az SW DH 36.800 HUF ha jól tévedek.
Írta 2003. március 19. - 16:06
Hi!
Bekapcsolódok a beszélgetésbe!! Mennyi a Stinky és a Stinky Dee-Lux közötti árkülönbség?? Azaz mennyibe kerülnek?
Bekapcsolódok a beszélgetésbe!! Mennyi a Stinky és a Stinky Dee-Lux közötti árkülönbség?? Azaz mennyibe kerülnek?
vendég_vdani_*
Írta 2003. március 19. - 08:16
Hi
Boxxer race, az olyan 4kilo körül van nem ?
A dee-lux meg eleve junior t-vel jön. Szerintem teljesen ugyanannyit mozog a két váz csak az egyikben Fox Vanilla van a másikban meg vanilla RC.
A Dee-Lux többet rugózik mert nagyobb a himbakar és a rugóstag is hosszabb. 2,5 centivel hosszabb a hátsó rugóút!
VDaNi
Írta 2003. március 18. - 16:00
Ááá nem terveztek giga-mega brutálkodást, ez nem is arra való.
Csak azért érdekelt mert mint mondtam az ebay-n vettem egy Vanilla R -t ami elvileg 6,5" 1,5" (ez a jó méret a bearbe) de mégis nagyobbnak tünt mint a gyári Float RL, és én elvileg azt terveztem beletenni a float helyett...
Majd holnap mikor visszakapom lemérem a tolomérõvel jól.
Float RL rõl valakinek van tapasztalata ? Mennyire mozog finoman stb?
Csak azért érdekelt mert mint mondtam az ebay-n vettem egy Vanilla R -t ami elvileg 6,5" 1,5" (ez a jó méret a bearbe) de mégis nagyobbnak tünt mint a gyári Float RL, és én elvileg azt terveztem beletenni a float helyett...
Majd holnap mikor visszakapom lemérem a tolomérõvel jól.
Float RL rõl valakinek van tapasztalata ? Mennyire mozog finoman stb?
Írta 2003. március 18. - 15:19
Igen, "szétnyomja" a vázat.
A link lentebb nyomja a támvillát, ami lentebb nyomja a láncvillát, ami fentebb a monoblokkházat. És mivel a távolságok változatlanok maradnak (a négy forgáspont közötti távolság) ezért ugyanakkora villahossz mellett a szögek megbuknak befelé (mondjuk fél fokkal nõ a fejcsõszög) <- ez nem tuti, ki kellene számolnom, de kb. Ez negativ hatással lesz az irényithatóságra. Nem ajánlom, csak akkor, ha nagyon tisztában vagy vele, mi mit okoz. Mint amikor húzni kezded a processzort, az alaplap User's Guide-ban is benne van, csak akkor kezdj bele, ha már tisztában vagy vele, mi mit változtat meg....
A link lentebb nyomja a támvillát, ami lentebb nyomja a láncvillát, ami fentebb a monoblokkházat. És mivel a távolságok változatlanok maradnak (a négy forgáspont közötti távolság) ezért ugyanakkora villahossz mellett a szögek megbuknak befelé (mondjuk fél fokkal nõ a fejcsõszög) <- ez nem tuti, ki kellene számolnom, de kb. Ez negativ hatással lesz az irényithatóságra. Nem ajánlom, csak akkor, ha nagyon tisztában vagy vele, mi mit okoz. Mint amikor húzni kezded a processzort, az alaplap User's Guide-ban is benne van, csak akkor kezdj bele, ha már tisztában vagy vele, mi mit változtat meg....
Írta 2003. március 18. - 15:12
Írta 2003. március 18. - 13:54
roviden szolva szarabb lessz. ...
hogy eltudd kepzelni , jobban szetnyomja a vazat ..
amit igazan meglehet emliteni , hogy ezzel a fejcso es nyeregcso szog 1-2 fokkal emelkedik ..ami valszeg a te esetedben nem lessz jo , a BB magassag no, ami kinek hogy nem minden esetben rossz ...de sulypont mindenkepp magasabbra kerul
szal mem minden a rugout
hogy eltudd kepzelni , jobban szetnyomja a vazat ..
amit igazan meglehet emliteni , hogy ezzel a fejcso es nyeregcso szog 1-2 fokkal emelkedik ..ami valszeg a te esetedben nem lessz jo , a BB magassag no, ami kinek hogy nem minden esetben rossz ...de sulypont mindenkepp magasabbra kerul
szal mem minden a rugout
Írta 2003. március 18. - 12:11
rob, mennyiben változik a geometria, ha 165mm helyett 175-os van benne. Nyilván a Link és a támvilla szögei alapból, de azonkívül ?
Írta 2003. március 18. - 10:57
mastiff
Akkora rugóstagot raksz bele, amekkora belefér, de azzal számolj, hogy a geometria megváltozik. Egy link cseréjénél csak a rugóút hossza változik, max a monoblokkház magassága, de a szögek változatlanok lesznek. Nem véletlenül tuning cucc. Ki kell ám azt számolni, hogy jó legyen...
De ha téged ez nem zavar, akkor tolsz bele egy 185-ös SW tagot, ami 53 mm-t tud (ez nem 1.5" hanem 2.1") és máris nyertél egy halom millimétert.
Akkora rugóstagot raksz bele, amekkora belefér, de azzal számolj, hogy a geometria megváltozik. Egy link cseréjénél csak a rugóút hossza változik, max a monoblokkház magassága, de a szögek változatlanok lesznek. Nem véletlenül tuning cucc. Ki kell ám azt számolni, hogy jó legyen...
De ha téged ez nem zavar, akkor tolsz bele egy 185-ös SW tagot, ami 53 mm-t tud (ez nem 1.5" hanem 2.1") és máris nyertél egy halom millimétert.
Írta 2003. március 18. - 10:35
Akkor, bocs milyen kis buksi vagyok
Télleg mi van ha a Bearbe nagyobb rugóstagot rakok mint a gyári 6,5" eye to eye és 1,5" stroke. Mondjuk olyan sokkal nagyobbat nem lehet beletenni..
Ki lehet belõle hozni az 5" -t Link csere nélkül ?
Egyébként nekem van egy 165mm es Float RL-em (gyári) és egy állitólag 165mm es vanillam is, de a vanilla szemre láthatólag legalább egy 10mm el nagyobb...
Télleg mi van ha a Bearbe nagyobb rugóstagot rakok mint a gyári 6,5" eye to eye és 1,5" stroke. Mondjuk olyan sokkal nagyobbat nem lehet beletenni..
Ki lehet belõle hozni az 5" -t Link csere nélkül ?
Egyébként nekem van egy 165mm es Float RL-em (gyári) és egy állitólag 165mm es vanillam is, de a vanilla szemre láthatólag legalább egy 10mm el nagyobb...
Írta 2003. március 18. - 09:22
mastiff: a race olyan 150-180 között van, amire te gondolsz, az a team. A deeluxban pedig hosszabb rugóstag van.
Írta 2003. március 17. - 23:23
Hi
A dee-lux meg eleve junior t-vel jön. Szerintem teljesen ugyanannyit mozog a két váz csak az egyikben Fox Vanilla van a másikban meg vanilla RC.
Írta 2003. március 17. - 22:07
szisztok!!
ahogy nézem az árakat kizárt a dee-lux mert nagyon drága
lehet hogy a váz ugyanaz de a többi nem !!!
nekem a stinky a fék és a hátsó rugóstag miatt kellene!!!
mert hogy abba nagyobb a rugóut 155mm-helyett 178.8mm-es túlfolyótartájos!!!
az elején sw dh akartam bele rakni de az nem tól jó szentem meg hát már nincs is nagyon/vagy nem otm hogy most mi is van az sw gyárral!!/
a fék meg nem is kéne annyira mert az is nagyon elviszi a dee-lux árát és nem tom hogy vajon menyivle fékezõdik jobban a bicó így miont a sima fékekkel!!!
tehát én valószínûleg stinkyt veszek boxxer raceval és majd esetleg késõbb kícserélem a rugóstagot rc-re!!!
AMC
ahogy nézem az árakat kizárt a dee-lux mert nagyon drága
lehet hogy a váz ugyanaz de a többi nem !!!
nekem a stinky a fék és a hátsó rugóstag miatt kellene!!!
mert hogy abba nagyobb a rugóut 155mm-helyett 178.8mm-es túlfolyótartájos!!!
az elején sw dh akartam bele rakni de az nem tól jó szentem meg hát már nincs is nagyon/vagy nem otm hogy most mi is van az sw gyárral!!/
a fék meg nem is kéne annyira mert az is nagyon elviszi a dee-lux árát és nem tom hogy vajon menyivle fékezõdik jobban a bicó így miont a sima fékekkel!!!
tehát én valószínûleg stinkyt veszek boxxer raceval és majd esetleg késõbb kícserélem a rugóstagot rc-re!!!
AMC
Írta 2003. március 17. - 08:57
ja, es nem is azert vettem meridat, mert a gizmonak is az van (a sportkiallitasig nem is tudtam ki is ö 1altalan), hanem azert mert 1szerüen bejött a dizajnja, meg a geometriaja!
ja es nem utolso dolog, hogy jol megtudtam bizniszelni.
ja es nem utolso dolog, hogy jol megtudtam bizniszelni.