Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mi a gond az egészben vásárlással? Az X Factor katalógus elég kevés adatot közöl ugyanis... A Race Face hajtókarról semmit sem tudok. Mit cserélnél leginkább?

1ébként semmi baj, 2 éve én is még pont calderát akartam venni kompletten, azóta lett ez a rögeszmém, hogy kompromisszum mentes bicajt szeretek...én inkább úgy indulnék neki hogy váz, egy jó hajtómû, jó teló, könnyû kerekek, a többi fejleszthetõ késõbb is...tehát mondjuk váz adott, lx hajtómû, rs reba sl teló, mavic 223 felnik, 2-1,8 - as küllõk, lx agyak, pazzaz kormány stucni, nyeregcsõ...a többi ami belefér ..ha akarod kiszámolom mi jönne ki 250-bõl....
edit : egyéblént amit az idein feltétlen cserélnék : az agyak, küllõk, váltókarok, teló....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

a 05-ös caldera tudtommal tojváni, szerintem nem szép, de ez szubjektív..amúgy meg jó nehéz, erõs, jó geo, sok méret.....
de én megvárnám a jövõ évi calderát, nekem jobban bejön ez a bézboll ütõ forma csõ
http://www.konaworld...caldera_2k6.htm
persze csak vázként szabad megvenni

tavalyi vietkongok közül egy törött scrapet láttam, azt cserélték...de a kikapu is viet volt, az hibátlan, tényleg szépen meg van csinálva...

Mi a gond az egészben vásárlással? Az X Factor katalógus elég kevés adatot közöl ugyanis... A Race Face hajtókarról semmit sem tudok. Mit cserélnél leginkább?

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Vietnámban (Strongman) 2002-2004-ig készült Kona. Nem volt minden tökéletes velük (pl 27.4-es nyeregvázcsõ), ezért dobták és maradtak a két taiwani gyárnál (Fairly és Hodaka). Törés nem szokott a vietnámiság miatt elõfordulni. Eleddig.

Amúgy 2001-ben a Giant (igen, a Giant) is készített Kona bicajokat. Az a gyár kerek egy évig (se) felelt meg a követelményeiknek...(pl. lemaradt a lakk a festésrõl).

Na ez volt a reklám helye.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hi Tigger!

A Dew vázamon nem lett meg a "made in", biztosan a gyerekülés konzolja alatt lapul, azt meg lusta voltam leszerelni. Tehát marad a remény...
Egyébként azt szeretném kérdezni, hogy a '05-ös Caldera vázat a világ mely részén gyártották/gyártják és tudsz-e vmit a megbízhatóságáról?

Ez a vietkong széria egyébként valami Kona-ballépés volt? Beismerték? Vállalták érte a garanciális kötelezettségeket? Érdekelne, mert egy ilyen kalandnak ugyebár kétféle kimenetele lehet a cégre nézve, és én továbbra is Kona-hivõ szeretnék maradni...

a 05-ös caldera tudtommal tojváni, szerintem nem szép, de ez szubjektív..amúgy meg jó nehéz, erõs, jó geo, sok méret.....
de én megvárnám a jövõ évi calderát, nekem jobban bejön ez a bézboll ütõ forma csõ
http://www.konaworld...caldera_2k6.htm
persze csak vázként szabad megvenni

tavalyi vietkongok közül egy törött scrapet láttam, azt cserélték...de a kikapu is viet volt, az hibátlan, tényleg szépen meg van csinálva...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

ha 04-es fehér akkor vszínû az is vietkong....de az se jelent semmit mert a 04-es kikapu is viet, és az hibátlan....

Hi Tigger!

A Dew vázamon nem lett meg a "made in", biztosan a gyerekülés konzolja alatt lapul, azt meg lusta voltam leszerelni. Tehát marad a remény...
Egyébként azt szeretném kérdezni, hogy a '05-ös Caldera vázat a világ mely részén gyártották/gyártják és tudsz-e vmit a megbízhatóságáról?

Ez a vietkong széria egyébként valami Kona-ballépés volt? Beismerték? Vállalták érte a garanciális kötelezettségeket? Érdekelne, mert egy ilyen kalandnak ugyebár kétféle kimenetele lehet a cégre nézve, és én továbbra is Kona-hivõ szeretnék maradni...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hát nekem se tetszik a súlya miatt, de csak jöjjön össze a pénz a kula supreme-re. lesz ám nemulass!:bananadan

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

19" méret mellett jó a kb. 1900 gr? mert ennyit mértem rája.

nem jó, de annyi az...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
teleszkópos topic kicsivel fentebb ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

saanta

saanta

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
szevasztok!

nekem is konám van, és benne egy mz comp teleszkóp. úgy érzem, eljött a karbantartás ideje, de mivel még telót sose szedtem szét, gondoltam megérdeklõdöm, mi vár rám. szal ha egy pár pontból álló howto-t írnátok, miben merül ki a teleszkóp karbantartása, megköszönném, gondolom nem nagy ördöngõsség...

(azért itt kérdezem, nem pedig a teleszkópok topicban, mert ott küldenének a keresésre, ahol túl sok infót nem találtam, hátha itt a "kisebb tömeg nagyobb kedvesség" elvén kapok valami hasznosat)

elõre is köszi!

üdv

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
19" méret mellett jó a kb. 1900 gr? mert ennyit mértem rája.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na, ha hazamentem megnézem, vajon hol készült a Dew vázam...

ha 04-es fehér akkor vszínû az is vietkong....de az se jelent semmit mert a 04-es kikapu is viet, és az hibátlan....

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Na, ha hazamentem megnézem, vajon hol készült a Dew vázam...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem egy "made in tojvan" matrica merevíti a monoblokk házat.

az hibátlan....és könnyebb is mint a vietkong

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nekem egy "made in tojvan" matrica merevíti a monoblokk házat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

tavalyi szürkét tavaly február óta nyúzom, és semmi baja, 19"-os, agresszív cc-re használom. nagyon jó, mali után hatalmas elõrelépésnek szímtott. a következõ egy kula supreme lesz... talán... jövõre... ha lesz elég zsé...

2 féle volt belûle..vijetnámi mag tojváni..a vietkong vázakról tok elképzelni setleg ilesmit...bár nekem is volt, azon kivûl hogy slendrián munka nekem se volt vele semmi bajom...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
tavalyi szürkét tavaly február óta nyúzom, és semmi baja, 19"-os, agresszív cc-re használom. nagyon jó, mali után hatalmas elõrelépésnek szímtott. a következõ egy kula supreme lesz... talán... jövõre... ha lesz elég zsé...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A közelmúltban két Cinder Cone váz is megadta magát errefelé... (Az infó nem direkt, de megítélésem szerint hiteles.) A nyeregcsõ és a felsõcsõ találkozásánál reccsentek meg. Egy világ omlott össze bennem. Régi álmom volt, hogy majd egyszer... Hiába nézegetem a konkurens márkákat, még mindig a Konára izgulok. Csak már nem biztos, hogy para nélkül meg merném venni álmaim bicaját. (Ha összejön rá a lekvár...)

tavalyi szürke ?...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
A közelmúltban két Cinder Cone váz is megadta magát errefelé... (Az infó nem direkt, de megítélésem szerint hiteles.) A nyeregcsõ és a felsõcsõ találkozásánál reccsentek meg. Egy világ omlott össze bennem. Régi álmom volt, hogy majd egyszer... Hiába nézegetem a konkurens márkákat, még mindig a Konára izgulok. Csak már nem biztos, hogy para nélkül meg merném venni álmaim bicaját. (Ha összejön rá a lekvár...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az arakat nezegetve, eleg nagy ugras van a Kula es az alatta levo vazak arai kozott. Altalaban 40ezer, aztan Kula 120ezer. Persze csak merev gepeket neztem.

azér mert a kula kb 1400 gramm és a legjobb csõszettek egyike, a többi meg 1800 gramm körül vannak eccerûbb anyagbõl...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Az arakat nezegetve, eleg nagy ugras van a Kula es az alatta levo vazak arai kozott. Altalaban 40ezer, aztan Kula 120ezer. Persze csak merev gepeket neztem.