Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

kerekcsöves váz van még kula, blast árban, ..

Ez melyik évjáratú Kula? Hogy néz ki? A Factorban láttad? Fogad V-féket? Amúgy van-e annyira jelentõs az alu anyagfáradása, hogy ne legyen érdemes 2-3 éves, de amúgy zsír új vázat vásárolni?

Köszi a válaszokat.

Most nézem a Factor honlapját, a 2004-es és 2005-ös Kula váz is 119e.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Lehet, hogy a Blast váz lesz a megoldás. A kinézett Calderát nem fogom tudni megvenni. Ha jól sejtem, majd fél kiló súlytöbblettel kell számolnom az Imagine vázamhoz képest. Miért nem gyárt már a Kona XC külsejû vázat az olcsóbb kategóriában? Mire kellettek ezek a bumszli csövek és plusz 500 gr egy alap XC gépre? Én meg miért vagyok ekkora fallosz, hogy nem bírok nyugodni, amíg nem Kona van alattam...? (A Kelly's tökéletesen mûxik.)

Ami fontos volna: Mekkora Blast vázat keressek a 179cm-es testmagasságomhoz? (XC, XCM, TT felhasználás, semmi trükközés vagy ugribugri.) Illetve, ha jól látom, a vázon csak helye van a (V) féktüskének. Féktüskét milyent és mennyiért érdemes rá venni? Azt egyébként be kell csavarozni?

Elöre is köszi a válaszokat. Ha valaki tud zsír új Explosif vázat 50e alatt, jó lesz az is:D :D :D !

v-fék tüskét adják hozzá, cask a fotókon nincs becsavarva....szerintem határeset 18/19 de én inkább 18-ast vennék persze 24óráson kipróbálhattag volna a sárgát, az 18-as ....

kerekcsöves váz van még kula, blast árban, igaz az se pille 1,8 körül van, de az imagine se a legkönyebb kelliz váz, az is 1,7 körül van sztem.....ha meg könnyû is kerekcsöves is akkor az easton csõszettesek, kula delux és primo igaz kissé drágák....vagy még van itt ott 05-ös caldera, cinder cone egész olccsón, azok még kerek csöszettesek
ha az imagined 17,5-es akkor 18-ast vegyél pont egyfornma hosszúak, ha nagyobb akkor 19-est...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

blastot láttam több helyen akcióban, ugyanaz csak a színe más

Lehet, hogy a Blast váz lesz a megoldás. A kinézett Calderát nem fogom tudni megvenni. Ha jól sejtem, majd fél kiló súlytöbblettel kell számolnom az Imagine vázamhoz képest. Miért nem gyárt már a Kona XC külsejû vázat az olcsóbb kategóriában? Mire kellettek ezek a bumszli csövek és plusz 500 gr egy alap XC gépre? Én meg miért vagyok ekkora fallosz, hogy nem bírok nyugodni, amíg nem Kona van alattam...? (A Kelly's tökéletesen mûxik.)

Ami fontos volna: Mekkora Blast vázat keressek a 179cm-es testmagasságomhoz? (XC, XCM, TT felhasználás, semmi trükközés vagy ugribugri.) Illetve, ha jól látom, a vázon csak helye van a (V) féktüskének. Féktüskét milyent és mennyiért érdemes rá venni? Azt egyébként be kell csavarozni?

Elöre is köszi a válaszokat. Ha valaki tud zsír új Explosif vázat 50e alatt, jó lesz az is:D :D :D !

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
az sok :D alkuggyá' vázze :D tippek egy másik topikban hehe

(k*rvaélet hogy itt kell várni kora reggel az árura)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
120-20% - kula deluxe, primo

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mennyiért is vannak??

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
20 százalék kedvezménnyel szórják a tavalyiakat.
van supreme is, 20"os :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nem kötözködni akartam, csak meglepett. De valószínû az lesz a megoldás, amit írsz, hogy különbözõ telóval mérték.
Amúgy ha valakit netán érdekel van még az X-factorban 2006 Kula Deluxe és Primo váz, kicsit olcsóbban. A Supreme valóban elfogyott.
Újat meg csak hozatni lehet, úgyhogy várok 2 hetet :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem teljesen ugyanaz, ezen csodálkoztam én is.

Kula, Kula Deluxe 16"/17" : 22,2"(563,9mm)/22,8"(579,1mm)
Kula Primo 16"/17" : 22,2"(563,9mm)/22,7"(576,6mm)
Kula Supreme 16"/17" : 22"(558,8mm)/22,5"(571,5mm)

ne törõdj vele , ha bemész egy boltba egymás mellé raksz mindegyikbõl egyet , akkor látni fogod hogy totál ugyanaz...a primo meg a dlx ráadásul még csõszettben is ugyanaz azok abszolut csak színben térnrk el....

egyébként a geo táblázat azért tér el mert idén rendesen megmérték és az eltérõ telók miatt nem egyformák az adatok.../magasabb telónál hosszabb viszszintes felsõcsõhossz ha jól tévedek, de lehet fordítva geomeriából mindig gyenge voltam/ pl a 120 as marzóval és 140 es fox-szal szerelt dawgok is eltérnek pedig azok aztán kutya egyforma vázak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nem teljesen ugyanaz, ezen csodálkoztam én is.

Kula, Kula Deluxe 16"/17" : 22,2"(563,9mm)/22,8"(579,1mm)
Kula Primo 16"/17" : 22,2"(563,9mm)/22,7"(576,6mm)
Kula Supreme 16"/17" : 22"(558,8mm)/22,5"(571,5mm)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A Kula Primo 100 mm-es, a Supreme 80 mm-es telóval van alapból. Nekem 80 mm-es Foxom van. Gondolom mûködni fog azért vele a Primo :) I hope...

Csak nekem írja folyton, hogy túlterhelt a szerver ?

Gabe...az összes merev váz geoja milire megegyezik.....csak színben meg anyagban térnek el.....sõt mivel kb x éve ugyanúgy gyártják igazából 80 mm - es telóhoz vannak tervezve - mint a cc vázak kb 95%-a - tehát nagyszerûen fog mûködni a 80 as rókával....

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A Kula Primo 100 mm-es, a Supreme 80 mm-es telóval van alapból. Nekem 80 mm-es Foxom van. Gondolom mûködni fog azért vele a Primo :) I hope...

Csak nekem írja folyton, hogy túlterhelt a szerver ?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ha valakit erdekel: Megjelent a factor '07-es product guide-ja, lehet nezelodni.
http://www.xfactorne....php?newsid=131

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hehh, írtam a német csókának, hogy két napja még 500 euro volt a "sofort kaufen preis", tegnap meg már 550 euro...erre levette, most már nincs ilyen lehetõség. Azt hiszem bölcsebb, ha megelékszem egy itthon vásárolt, megbízható helyrõl jött, gari papíros, biztosan megfelelõ méretû 17-es, 2007-es Kona Kula Primo-val :)
Még így is bõven a bringa jobb, mint az én fizikai-technikai felkészültségem :)

Köszönöm a segítséget, javaslatokat. Már csak a 2 hetet gyõzzem kivárni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
18-asom van,176 centihez,,,,,,amit ajánlottam próbára az asszony 16-os calderája....nem is csak a felsõcsöve rövidebb a 16-osnak hanem a fejcsöve is, ami korrigálható + 2,5-3 centi alátéttel, csak elég hülyén néz ki...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Jee, visszaírt az X-factor.
Szerencsére a középrészemet, elsõ váltómat és az üléscsövemet nem kell cserélni, mind passzol méretben. És ami könnyebbség, hogy nem integrált vagy félintegrált a kormánycsapágy, így azt is egész olcsón meg fogom úszni.
Ajánlották a Kona Explosif-ot dedaccia csövekkel, az sem csúnya váz, bár ha dedaccia, akkor ennyiért inkább yasec :)
Nõvérem a Primot favorizálja, mondván annak jobb a színe :) bár szerintem a supreme zöldje nagyon egyedi. De jó lenne, ha olyan pénztárcám lenne, hogy szín alapján választhassak :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Lehet, hogy marad az X-factorban egy Kula Primo, papírral, garival stb.
Bár nem hiszem, hogy ezeknek sûrûn lenne baja, hát még az én súlyommal

nem valószínû, hogy probléma lenne vele.
de ha belegondolsz, hogy majdnem primo árban lenne scandi vázad... ;)
próbálj ki egy 16os vázat mindenképp, ne számolgass inkább!
így a legbiztosabb!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az a vicc, hogy a 17,5-es Voitl vázam méretei elég hasonlóak, a standover szinte ugyanannyi, a felsõcsõhossz 1 cm-vel hosszabb a réginél. Bár ez is szubjektív, mert ahány márka, annyi módon mérik a felsõcsövet...(a kona oldalon meg sajna nincs ábra, hogy mi mit jelent).
Lehet, hogy marad az X-factorban egy Kula Primo, papírral, garival stb.
Bár nem hiszem, hogy ezeknek sûrûn lenne baja, hát még az én súlyommal :)
Mondjuk már max hétfõ reggelig dillemázhatok, akkor jár le.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
legalább 17"-es 18"-as van nekijje.
ne vedd meg rögtön szerintem. várd ki a végét. az eladó másik ugyanilyen váza se ment 450 fölé! ;)
hasonlítsd össze a mostani vázaddal a méreteket!

az nem mérvadó, hogy a 184 cm-emhez 19" es vázam van ugye?
bár ment már vele apu is, aki 170-175 centi :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az amerikai weblap kona kula supreme váz geo. táblázatát átszámolgattam inch-bõl emberi mértékegységre :)
Nem hiszem, hogy jelentõsen kicsi lenne nekem a 16-os váz, mivel a fontosabb (számomra fontosabb, nem értek hozzá annyira) adatok között nem volt jelentõs különbség.
Felsõ csõ hossz: 558,8mm (16"), 571,5mm (17")
Standover: 734,06mm (16"), 756,92mm (17")
A középrész föld távolsága meg ugyanannyi, ha jól néztem.

Bikertigger, Te milyen magas vagy, mert ha jól értelmeztem, akkor neked 16"-os 2006-os Supremed van ?

Kösz a segítséget. Nekem ez elég jelentõs beruházás, azért filózok ennyit :)