Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szerelem, párkapcsolat, férfi/nõ - ide sírd a bánatod, örömöd

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
2648 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem túl skizó dolog a bringás-lovas párosítás? Akartam is kérdezni már csomószor. Hogy - izé - nagyon üti egymást.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Clio, az igaz, hogy a nyerget úgy kell a lóra felrakni, hogy a szíjakat meghúzod, aztán vársz, míg kilélegez, és akkor megint meghúzod, hogy biztosan tartson?
Nem nyomja ez össze szegénynek a tüdejét? Már persze ha tényleg így megy a dolog.

Na ez már totál off topic :).

A nyerget felrakod a megfelelõ helyre. Becsatolod a hevedert, hogy ne tudjon elmozdulni a nyereg. Sok ló ilyenkor "felfújja magát". Ha elmozdul a nyereg és rossz helyre kerül, akkor kitörheti a ló hátát. Én sokszor csinálom úgy, hogy miután kivezettem az istállóból a lovat, még kiengedem a hevedert és vissszaigazítom a nyerget. Felszállás elõtt meghúzod a hevedert, hogy ne forduljon le veled a nyereg, és jó esetben megkérsz valakit, hogy tartson ellen a túloldalon (belekapaszkodik a kengyelbe). Szerencsés esetben nem csúszik hátra a nyereg. Ilyenkor ismét le lehet ellenõrizni a hevedert. Majd 5-10 perc séta után érdemes újra megnézni. Ezek után úgy jó, ahogy van. Túl lehet húzni, az sok lovat zavar. Mondjuk nõi erõbõl elég nehéz túlhúzni. Úgy szoktuk leellenõrizni, hogy nem könnyedén, de még be tudd tolni a heveder és a ló közé az újjaid. Manapság már vanank gumis hevederek. Ne fledjük, hogy a lónak is van bordája ;).

Szóval alapvetõen jó volt, amit leírtál. :)

Amúgy vállalok lovaglás oktatást

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Clio, az igaz, hogy a nyerget úgy kell a lóra felrakni, hogy a szíjakat meghúzod, aztán vársz, míg kilélegez, és akkor megint meghúzod, hogy biztosan tartson?
Nem nyomja ez össze szegénynek a tüdejét? Már persze ha tényleg így megy a dolog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

, de azért egy csóri macskát megcsinálni zöldborsós raguval, meg kagylótésztával, azért meleg.

azt nem is...de pörköltnek milyen jó.....:)

/nem véletlen híják itthon ezt a fekete kártevõt Lecsónak/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Hát, jahh offolunk :)

Jorus: az állatfaj szerintem semmiben nem más, csak a bennünk létezõ sztereotípia (pl: csirke buta állat), valóságkép tünteti fel másnak.

Persze, mert a csirke nem úgy viselkedik mint mi, és még a feje is kicsi. Pl a struccnak kisebb az agya, mint a szemgolyója, és egy nagy csirke formája van, de élni és szaporodni még õ is tud. Nekem inkább az emberi fajjal szokott néha gondom lenni. Az állatok mind aranyosak, de ha már kaját csináltak belõle, akkor nehogymár megromoljon. Az embert viszont nem enném meg, ha tudnám, hogy az az amit elém raktak. :)

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

halkan jegyzem meg, hogy ha minden filmcimet tukorforditassal magyaritananak, abbol eleg erdekes torzok szuletnenek ;)

totálisan egyetértek, de jelen esetben erõsen megváltozott szerintem a mondandója. Fõleg, hogy szlogenné vált ;) A szlogen maga ok, így keletkeznek a közmondások, csak a "Size does count" a Godzillából sztem nem ezt jelenti. De az is lehet, hogy aki kitalálta a filmcímet, az mégis "A méret a lényeg" tartalomra gondolt :D

evvagyokén

TÉGY!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Hát, jahh offolunk :)

Oli: elszoktam ám ezen is gondolkozni. Mindenki "elkurvul" egy bizonyos szintig. Mondhatnám azt, hogy a lovat így sétáltatjuk. Igyekszem arra törekedni, hogy ne okozzak neki fájdalmat. Aki sportol az is kínozza magát valmilyen szinten. Ráadásul, ha a ló nem akarja, hogy rajta legyél, akkor nem leszel. Marha nagy állat. Mindezektõl függetlenül jogos a kérdés. De azért megenni más dolog. Sosem leszek vega, de a csirkét viszonylag buta állatnak tartom, de ha valaki a csikréket szereti, akkor megértem, hogy nem örül neki, ha valaki megeszi.

Jorus: az állatfaj szerintem semmiben nem más, csak a bennünk létezõ sztereotípia (pl: csirke buta állat), valóságkép tünteti fel másnak.

evvagyokén

TÉGY!

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Persze a kínaiak is esznek kutyát, de ottjártamkor megkérdeztem hogy hányan ettek már és még senki sem. Ennek egyik oka, hogy drága, a másik oka, hogy nem mindenki tud ott sem ránézni. Ez olyan, minthogy mi lovas nemzet vagyunk és sokan még lovat sem láttak, de ha láttak, akkor sem tudják hogyan kell közelíteni hozzá, vagy bánni vele. Megnézném hányan tudnának valamit is kezdeni egy muraközi csõdörrel. :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ja, de a kutya meg a macska azért durva. Jó, Indiában meg a múú, meg mittoménhol a tik, de azért egy csóri macskát megcsinálni zöldborsós raguval, meg kagylótésztával, azért meleg.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Clio,simán megettem már pl nutriát is ,nem okoz gondot hogy tudom hogy nézett ki,a pacalt sem azért eszem,mert szép ;) ismerõsöm tenyészt ún. húslovakat,kimondottan vágóhídra(éppen ezért írtam hogy nem szándékom megbántani senkit).ezek tények,ez van....
nademesszekerültünkazalaptémától :)
a @méret dologgal abszolút egyetértek :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
halkan jegyzem meg, hogy ha minden filmcimet tukorforditassal magyaritananak, abbol eleg erdekes torzok szuletnenek ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Clio, ha ennyire szereted a lovakat, akkor miért ülsz rá?:D
Én imádom a teknõsömet és mégsem teszek ilyet vele.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ha lenne idom mennek.
Egyelore orulok hogy elek. A kezemet sem volt idom megnezetni ;)
Talan jovore.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Micsoda? Elobb lovagoltam mint te jartal ;)

kb 24 éve lovagolok (lovon)
és még csak 30 vagyok :P

Viszont ezen esetben jöcce velünk. Lányzó szépen fejlõdik, és elvinném Western lovagolni, viszont azt jo lenne többen, mert messze van és nincs ingyé a benzin ;)

evvagyokén

TÉGY!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Egyszer láttam egy lovat közelrõl, hát... elég para. Például tök nagy.

én sem tudtam volna jobban leirni.
az a különbség, hogy én nem csak egyszer láttam lovat közelrõl :)
és a 17 az akkor is para, ha 22-nek néz ki. nálam legalábbis...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Micsoda? Elobb lovagoltam mint te jartal ;)
Persze ez nem igaz, mert 40 evvel idosebb vagy nalam, de a lenyeg hogy nagybatyamnak voltak gyonyoru lovai es kiskoromban sokat voltam naluk, es bizony sokat lovagoltunk. :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Hulyek vagytok, a lovak nagyon aranyosak.
En imadom a lovakat, bar nem ugy mint Clio :D

Ja, mert te nem mersz ráülni a hátára :D

evvagyokén

TÉGY!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

már Godzillánál kiderült hogy a méret a lényeg :D(Bocs Clio ,vicc volt :))

No problemo, de azt marhára nem jól fordították le.

"size does count" = a méret (bizony) számít/ nemmindegy és nem azt jelenti, hogy a méret a lényeg , ami inkább az lenne, hogy " the point is size ".

Amúgy viszont igaz a mondás, csak nem telejesen úgy, ahogy a pasik gondolják. Nem aza lényeg, hogy minnél nagyobb legyen, csak, hgoy egy bizonyos mérettartományon belül legyen. Az kedvelt mérettartomány, nem meglepõ módon, nõnemûnként változik.

A ló az egyik legszebb állat. Az elfogyasztása számomra olyan, mintha a kutyámat enném meg. A téliszalámi szerintem disznóból van (nyilván van lóbol is, de a standard sztem nem abból van). Én leginkább csirkét vagy pulykát eszem. Egyben a csirkéhez sem szívesn nyúlok hozzá, csak amikor már darabb húsként elém kerül. A nyársra húzott állatoktól felfordul a gyomrom, mert mindig elképzelem mi lenne, ha egy ember lenne ott.

evvagyokén

TÉGY!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Hulyek vagytok, a lovak nagyon aranyosak.
En imadom a lovakat, bar nem ugy mint Clio :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

ja, a téliszalámi is belõlük készül, NYAMM!!!:)

amúgy: manapság: minden nõ lómániás?

már Godzillánál kiderült hogy a méret a lényeg :D(Bocs Clio ,vicc volt :))

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy