Jelentkezz be Regisztrálj

Szerelem, párkapcsolat, férfi/nõ - ide sírd a bánatod, örömöd
Írta 2006. november 08. - 16:13

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2006. november 08. - 16:04

Clio, az igaz, hogy a nyerget úgy kell a lóra felrakni, hogy a szíjakat meghúzod, aztán vársz, míg kilélegez, és akkor megint meghúzod, hogy biztosan tartson?
Nem nyomja ez össze szegénynek a tüdejét? Már persze ha tényleg így megy a dolog.
Na ez már totál off topic

A nyerget felrakod a megfelelõ helyre. Becsatolod a hevedert, hogy ne tudjon elmozdulni a nyereg. Sok ló ilyenkor "felfújja magát". Ha elmozdul a nyereg és rossz helyre kerül, akkor kitörheti a ló hátát. Én sokszor csinálom úgy, hogy miután kivezettem az istállóból a lovat, még kiengedem a hevedert és vissszaigazítom a nyerget. Felszállás elõtt meghúzod a hevedert, hogy ne forduljon le veled a nyereg, és jó esetben megkérsz valakit, hogy tartson ellen a túloldalon (belekapaszkodik a kengyelbe). Szerencsés esetben nem csúszik hátra a nyereg. Ilyenkor ismét le lehet ellenõrizni a hevedert. Majd 5-10 perc séta után érdemes újra megnézni. Ezek után úgy jó, ahogy van. Túl lehet húzni, az sok lovat zavar. Mondjuk nõi erõbõl elég nehéz túlhúzni. Úgy szoktuk leellenõrizni, hogy nem könnyedén, de még be tudd tolni a heveder és a ló közé az újjaid. Manapság már vanank gumis hevederek. Ne fledjük, hogy a lónak is van bordája

Szóval alapvetõen jó volt, amit leírtál.

Amúgy vállalok lovaglás oktatást
Vigyázat! Nagyfeszültség!
evvagyokén,
Írta 2006. november 08. - 13:09

Nem nyomja ez össze szegénynek a tüdejét? Már persze ha tényleg így megy a dolog.
Írta 2006. november 08. - 10:04

azt nem is...de pörköltnek milyen jó....., de azért egy csóri macskát megcsinálni zöldborsós raguval, meg kagylótésztával, azért meleg.

/nem véletlen híják itthon ezt a fekete kártevõt Lecsónak/
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. november 08. - 10:04

Hát, jahh offolunk
Jorus: az állatfaj szerintem semmiben nem más, csak a bennünk létezõ sztereotípia (pl: csirke buta állat), valóságkép tünteti fel másnak.
Persze, mert a csirke nem úgy viselkedik mint mi, és még a feje is kicsi. Pl a struccnak kisebb az agya, mint a szemgolyója, és egy nagy csirke formája van, de élni és szaporodni még õ is tud. Nekem inkább az emberi fajjal szokott néha gondom lenni. Az állatok mind aranyosak, de ha már kaját csináltak belõle, akkor nehogymár megromoljon. Az embert viszont nem enném meg, ha tudnám, hogy az az amit elém raktak.

Írta 2006. november 08. - 10:02

halkan jegyzem meg, hogy ha minden filmcimet tukorforditassal magyaritananak, abbol eleg erdekes torzok szuletnenek
totálisan egyetértek, de jelen esetben erõsen megváltozott szerintem a mondandója. Fõleg, hogy szlogenné vált

evvagyokén,
Írta 2006. november 08. - 09:58

Oli: elszoktam ám ezen is gondolkozni. Mindenki "elkurvul" egy bizonyos szintig. Mondhatnám azt, hogy a lovat így sétáltatjuk. Igyekszem arra törekedni, hogy ne okozzak neki fájdalmat. Aki sportol az is kínozza magát valmilyen szinten. Ráadásul, ha a ló nem akarja, hogy rajta legyél, akkor nem leszel. Marha nagy állat. Mindezektõl függetlenül jogos a kérdés. De azért megenni más dolog. Sosem leszek vega, de a csirkét viszonylag buta állatnak tartom, de ha valaki a csikréket szereti, akkor megértem, hogy nem örül neki, ha valaki megeszi.
Jorus: az állatfaj szerintem semmiben nem más, csak a bennünk létezõ sztereotípia (pl: csirke buta állat), valóságkép tünteti fel másnak.
evvagyokén,
Írta 2006. november 08. - 09:57

Írta 2006. november 08. - 09:38

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. november 08. - 02:00

nademesszekerültünkazalaptémától

a @méret dologgal abszolút egyetértek

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2006. november 08. - 01:25

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. november 08. - 00:23

Én imádom a teknõsömet és mégsem teszek ilyet vele.
Írta 2006. november 08. - 00:19

Egyelore orulok hogy elek. A kezemet sem volt idom megnezetni

Talan jovore.
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. november 08. - 00:10

Micsoda? Elobb lovagoltam mint te jartal
kb 24 éve lovagolok (lovon)
és még csak 30 vagyok

Viszont ezen esetben jöcce velünk. Lányzó szépen fejlõdik, és elvinném Western lovagolni, viszont azt jo lenne többen, mert messze van és nincs ingyé a benzin

evvagyokén,
Írta 2006. november 08. - 00:02

én sem tudtam volna jobban leirni.Egyszer láttam egy lovat közelrõl, hát... elég para. Például tök nagy.
az a különbség, hogy én nem csak egyszer láttam lovat közelrõl

és a 17 az akkor is para, ha 22-nek néz ki. nálam legalábbis...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. november 08. - 00:01

Persze ez nem igaz, mert 40 evvel idosebb vagy nalam, de a lenyeg hogy nagybatyamnak voltak gyonyoru lovai es kiskoromban sokat voltam naluk, es bizony sokat lovagoltunk.

I`m as fast as nobody!
Írta 2006. november 07. - 23:40

Hulyek vagytok, a lovak nagyon aranyosak.
En imadom a lovakat, bar nem ugy mint Clio
Ja, mert te nem mersz ráülni a hátára

evvagyokén,
Írta 2006. november 07. - 23:39

már Godzillánál kiderült hogy a méret a lényeg
(Bocs Clio ,vicc volt
)
No problemo, de azt marhára nem jól fordították le.
"size does count" = a méret (bizony) számít/ nemmindegy és nem azt jelenti, hogy a méret a lényeg , ami inkább az lenne, hogy " the point is size ".
Amúgy viszont igaz a mondás, csak nem telejesen úgy, ahogy a pasik gondolják. Nem aza lényeg, hogy minnél nagyobb legyen, csak, hgoy egy bizonyos mérettartományon belül legyen. Az kedvelt mérettartomány, nem meglepõ módon, nõnemûnként változik.
A ló az egyik legszebb állat. Az elfogyasztása számomra olyan, mintha a kutyámat enném meg. A téliszalámi szerintem disznóból van (nyilván van lóbol is, de a standard sztem nem abból van). Én leginkább csirkét vagy pulykát eszem. Egyben a csirkéhez sem szívesn nyúlok hozzá, csak amikor már darabb húsként elém kerül. A nyársra húzott állatoktól felfordul a gyomrom, mert mindig elképzelem mi lenne, ha egy ember lenne ott.
evvagyokén,
Írta 2006. november 07. - 23:34

En imadom a lovakat, bar nem ugy mint Clio

I`m as fast as nobody!
Írta 2006. november 07. - 21:39

már Godzillánál kiderült hogy a méret a lényegja, a téliszalámi is belõlük készül, NYAMM!!!
amúgy: manapság: minden nõ lómániás?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy