Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Please log in to reply
3842 replies to this topic

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
A tapasztalat szerint egy jó kondiban lévõ rutinos hobbi bringás (közép mezõny) hány perces köröket tud tekerni ezen a pályán?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Szerintem le...

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Üdv!
Szerintetek elintézhetõ még valahogy egy csapat nevezése?
Vagy errõl már megint lecsúsztam?! :(

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nem tudom, hogy kapcsolódik-e, de anno volt olyan, hogy lezúztam egy autót - még 14 évesen. megjegyzem most sem ismerem el, hogy én lettem volna a hibás, de rendõr volt a fickó - és a lakásbiztosításunk terhére javították az autóját.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Tegye fel a kezét, aki valaha is érvényesíteni tudott bringakárt akármilyen biztosító felé:)

Felteszem, nem is alacsonyra. Ettõl függetlenül én sem díjazom az utólagos kötelezõséget.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
A Balaton Maraton elõtt kínálgattak valami bringás biztosítást, aminek szerintem a feltételei nem voltak rosszak, csak külföldön nem volt érvényes ezért nem kötöttem meg! Az a biztosítás fizeti a bringában keletkezett, vagy a kocsiban keletkezett kárt 3 milláig. Ismerek egy srácot aki megkötötte, õ nyert vele egy 50 rugós bukót, úgyhogy elégedett! Bár azért ez számomra felvet egy érdekes kérdét! Ez olyan mint a felelõség biztosítás a kocsinál? Ha te okozod a kárt akor fizet? És akkor sem neked hanem akit kárósítottál? Vagy olyan mint a casco? A saját károdat fizeti? Akkor most a kérdés, ha az egyik sportárs belök a bozótba, mint tavaly a bátyámat, ezzel tönkre vágja a kerómat, és a sperttársnak nem volt biztosítása akkor ki fizet? Mer én biztos nem megyek utánna (fõleg mert nem is érném utól) hogy csávó fizess vagy leverlek!

Egyébként mintha az a biztosítás még lopásnál is fizetne, de ebben nem vagyok biztos!

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Nálam a tavalyi, elektronikus formában kapott kötvényen a lejárata mezõ után a 2010.09.11. dátum szerepel.

Nos akkor a helyzet kimerítõbb vizsgálatot igényel, megnézem majd mindkettõt én is. De ha az elektronikusban semmi nem utal arra, hogy egy évesrõl lett volna szó, akkor bizony az 2010. lesz, és nem hivatkozhatnak arra, hogy elírás...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Tegye fel a kezét, aki valaha is érvényesíteni tudott bringakárt akármilyen biztosító felé, s az is tegye fel, akit valaha kórházban azért nem láttak el, mert "közveszélyes extrémsportoló, s nem fedezi a tébé"! :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

hogy ugyan biztos úr,nézze meg hogy õ jött belém,nem tartotta be a követési távolságot.. ???

KKrisszel perelhettétek volna egymást a Zemplén TT után :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

2009.09.11.

Halihó

Nekem amit emailben küldtek elõször"kötvényként"2 év áll,majd mikor megjött a papíralapú,azon már csak 1 év szerepelt.Nem reklamáltam akkor a +1 év miatt,lehet kellett volna? ;)
Van máshol biztosításom,de ne várják már el,hogy kötvényekkel szaladgáljak a versenyre...
"mindenki saját felelõsségére"és kész.
Az meg ha valaki belémjön és összetörik a keróm....hát technikai sport,megesik.Úgysem direkt rongyol beléd,ez nem forma 1.Amúgy meg kíváncsi lennék rá ezért fizetne e a biztosító,meg hogy ezt hogy bizonyítom,amikor még a közúton a rendõr sem bogozza ki sokszor..rendõrt hívnánk az erdõbe,hogy ugyan biztos úr,nézze meg hogy õ jött belém,nem tartotta be a követési távolságot.. ???

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Pharao

Pharao

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Ez egy jó lehetõség, és nem is ez a gond itt. Csak annyi, hogy ha kötelezõ, akkor ezt jelezzék elõre (de mi alapján lenne kötelezõ, ha mindenki saját felelõsségére vesz részt?), ha nem kötelezõ, akkor pedig ne keltsék azt a látszatot, hogy mégiscsak az... A legszebb ez a mail véletlenül épp most, hogy a régi biztosítás mégsem jó 2010-ig - ha valakinek kéznél van a kötvény, nézze már meg, milyen határidõ szerepel rajta, annyira kíváncsi vagyok.

Nálam a tavalyi, elektronikus formában kapott kötvényen a lejárata mezõ után a 2010.09.11. dátum szerepel.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

2009.09.11.

Hmm, véletlenül pont a verseny elõtti napig, de akkor ez rendben van.

Azért remélem addig eljutunk, hogy jön egy olyan kör e-mail is, ami megerõsíti, hogy a félreértések elkerülésére nem kötelezõ a biztosítás, mivel ilyet nem jeleztek elõre, akkor teljesen megnyugodna a lelkem...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ez egy jó lehetõség, és nem is ez a gond itt. Csak annyi, hogy ha kötelezõ, akkor ezt jelezzék elõre (de mi alapján lenne kötelezõ, ha mindenki saját felelõsségére vesz részt?), ha nem kötelezõ, akkor pedig ne keltsék azt a látszatot, hogy mégiscsak az... A legszebb ez a mail véletlenül épp most, hogy a régi biztosítás mégsem jó 2010-ig - ha valakinek kéznél van a kötvény, nézze már meg, milyen határidõ szerepel rajta, annyira kíváncsi vagyok.

2009.09.11.

A sebesség mindent megold.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Nem. De több biztosítás, például az érintett csomag is, egy összeghatárig fizet. Ami nem sok (a profi bringák árát ismerve), de egy törött kormány / felni azért futja belõle.

Ez egy jó lehetõség, és nem is ez a gond itt. Csak annyi, hogy ha kötelezõ, akkor ezt jelezzék elõre (de mi alapján lenne kötelezõ, ha mindenki saját felelõsségére vesz részt?), ha nem kötelezõ, akkor pedig ne keltsék azt a látszatot, hogy mégiscsak az... A legszebb ez a mail véletlenül épp most, hogy a régi biztosítás mégsem jó 2010-ig - ha valakinek kéznél van a kötvény, nézze már meg, milyen határidõ szerepel rajta, annyira kíváncsi vagyok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
[quote name='Dante']Amúgy a licence az jár biztosítással is, nem? Csak mert nemzetközi versenyeken a licence nélküliekkel, kötelezõ jelleggel, köttetnek 1napos biztosítást (vagy ideiglenes licencet).

Én is így tudom.
Ha meg rám erõltetik azt kötelezõ biztosítást akkor megveszem, aztán ha nem lesz semmi bajom, visszaszerzem az árát. :)

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem. De több biztosítás, például az érintett csomag is, egy összeghatárig fizet. Ami nem sok (a profi bringák árát ismerve), de egy törött kormány / felni azért futja belõle.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Amúgy a TB lehet, hogy állja az egészségügyi ellátásodat, de a biciklidben, s más biciklijében okozott kár már (nyilván) nem. Azaz ha belédrongyolnak, maximum polgári peres úton tudsz érvényt szerezni a törött vázadnak, mert a versenyrendezõség ilyen esetben nem vállal felelõsséget.

Egyáltalán létezik olyan biztosítás, amivel tudod magát a kerékpárt is biztosítani?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Butch Cassidy

Butch Cassidy

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Mi petróleumlámpával és gázfõzõvel mûködtünk, eszünkbe sem jutott áramot kérni. Hiába, a túrázós rutin. :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Azér' ne vigyétek túlzásba, egy vízforraló mondjuk még jól jöhet, tábortûzön vízforralás helyett. :D

Igen, szerintem is, csak a több ezer wattos és a felesleges cuccokat kéne otthon hagyni.
Tavaly volt nem messze tõlünk egy csapat és még a csapatsátrat is 2-3 db 500w-os, építkezéseken használt reflektorral világították ki, pedig 2 db 21w-os energiatakarékos izzó bõvel elég lett volna. Amikor pakoltak ki, láttam náluk pár olajradiátort és egy TV-t is. Eljön versenyre tévézni, besz@rok! Sokan kicipelnek mindent ami otthon csak áll, mert annyit fogyaszt, hogy saját számlára nem üzemelteti. Itt meg "ingyen" van a delej, nehogymá' ne barnuljon le a fényben.

Butch Cassidy

Butch Cassidy

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Engem ütöttek már el versenyen, el is tört a szép új nyergem, de eszembe sem jutott hogy máson hajtsam be az árát. Saját kockázatnak tartom és most is így képzelem.