Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Please log in to reply
3842 replies to this topic

bandikaa

bandikaa

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Ezen esetek miatt gondolom/tudom, hogy többek távoztak idén is rossz szájízzel a versenyrõl, másrészt meg gondolom nem volt véletlen a rendezõség "hajtóvadászata" sem a pályarövidítõk ellen.

Errõl jut eszembe: Mintha reggel, vagy nagyon késõ éjjel a hangosbeszélõn is elhangzott volna valami a rövidítõkrõl, elcsíptek valakit? :)
Az érme másik oldala viszont az, hogy -így utólag leírom- az a gyanúm, hogy én is rövidítettem az utolsó, kínlódva tolós körben, fogalmam sincs, hogy az aszfalt második keresztezésén (a csúszóson) mikor mentem át, vagy inkább nem emlékszem rá, hogy átmentem volna. Viszont szándékosan biztos, hogy nem vágtam le.... Azaz véletlenül is összejöhetett, másoknál is.

K.P.

K.P.

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

szvsz ha az elõttem levõn nincs hátsó lámpa attól én még jól látom, mert itt nincs olyan sebesség különbség mint közúton viszont egy erõs fényû netalán villogó lámpa nagyon zavaró tud lenni .

Ez így igazt, viszont tettem reá utalást, hogy a dolog nem ezen része ami zavaró.

Ne dobáljatok meg, félve mondom:
Én örültem az esõnek és sárnak - csak így nyerhettünk
Hajrá Yetik!!!

Gratula! :)

Nekem az éjfél utáni pálya már nem feküdt, annak ellenére hogy az idõm nem volt annyira gáz. :-/

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Ne dobáljatok meg, félve mondom:
Én örültem az esõnek és sárnak - csak így nyerhettünk
Hajrá Yetik!!!
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
szvsz ha az elõttem levõn nincs hátsó lámpa attól én még jól látom, mert itt nincs olyan sebesség különbség mint közúton viszont egy erõs fényû netalán villogó lámpa nagyon zavaró tud lenni .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Mit akarsz agyagba volt mintázva a bringád ennél exkluzívabb és egyedibb emlékkel nem is kedveskedhettek volna.:D

Ez tetteszet!

K.P.

K.P.

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Fontos a visszajelzés! Sõt! Leginkább ez a fontos! Idõnként kérdezni kell a beszédesebb versenyzõket , hogy zavarta-e õket a vaku!

Ezt nem lesz könnyû megvalósítani, ugyanis míg én megjegyeztem hangosan -jobbára magamnak- hogy "nnna ebbe jól belenéztem" s kb. ennyit is foglalkoztam a dologgal, addig más, akit lehet komolyan zavar, nem szól egy szót sem, csak így utólag aggatja a körmeit. Többször volt már fórumtéma, mint pl. az is, hogy ne használjuk a hátsó lámpánkat villogó üzemmódban... de ez más tészta.

Mint ahogyan az is, hogy én azokat, akik hátsó világítás nélkül közlekednek éjjel a pályán, kizárnám az adott körbõl, vagy levonással díjaznám õket. Nem azért, mert nem látszanak jól egy elkerülésnél, hanem mert egyrészt csak kint a pályán találkoztam hasonló "versenyzõkkel", a rajt-cél zónában szinte abszolút nem.

Ezen esetek miatt gondolom/tudom, hogy többek távoztak idén is rossz szájízzel a versenyrõl, másrészt meg gondolom nem volt véletlen a rendezõség "hajtóvadászata" sem a pályarövidítõk ellen.

Az nem erre a helyre vonatkozott, hanem a hátsó, a pályából reggel kivett részre, itt egyenesen jöttetek, ezért lõttem két oldalról.
Szerintem késõ este, vagy holnap lesznek képek, megnézheted hogy sikerült-e rólad a kép. Szerintem igen, az éjszakaiakból úgy látom nem dobok ki sokat.

Halihó! Nem tudom pontosan hol volt, a jobbkanyarra emlékszem csak. Illetve lehet mégis, asszem azon jobbos elõtt, ami után visszamentünk a megbontott kerítésen. Tudtam hogy balról ülsz, s mikor direkt jobbra felnéztem, akkor jött a hirtelen megvilágosodás. (mondjuk minek forgolódok annyit :-))) )

Ha jövõre nem lesz sár meg por, de mindenhonnan vakuk villognak, én ki leszek békülve a versennyel. :D

Köszi a képeket, s várjuk!!!

Üdv!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

ki is rakta egy táblát, hogy tudjanak készülni

Én nem szoktam táblázni , szerintem elég látványos a megjelenés , hogy ne kelljen , de természetesen jó megoldásnak tartom a táblázást is!

A morcos.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mit akarsz agyagba volt mintázva a bringád ennél exkluzívabb és egyedibb emlékkel nem is kedveskedhettek volna.:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Hát ja,a jó reggelt mégis csak jobban jött mint egy póló:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Én csak egyszer néztem bele a vakuba, de durván. Elõzõleg itt beszéltük hogy hogyan lesz az éjszakai fényképezés, így igyekeztem nem a fotós felé nézni, hanem direkt a kanyaron túl jobbra... hát belenéztem. Így jártam. Mivel ott nem volt túl nagy sebesség, s a "foto" tábla miatt számítottam is rá, nem okozott túl nagy problémát.

Remélem kárpótlásul jó lett a fotó, hamarosan meg is vizuálhatjuk a többiekével együtt itten! :-)

Az nem erre a helyre vonatkozott, hanem a hátsó, a pályából reggel kivett részre, itt egyenesen jöttetek, ezért lõttem két oldalról.
Szerintem késõ este, vagy holnap lesznek képek, megnézheted hogy sikerült-e rólad a kép. Szerintem igen, az éjszakaiakból úgy látom nem dobok ki sokat.

Zeke, csak megerõsíteni tudom amiket írtál, kivédhetetlen, hogy páran belebambuljanak. Néhányan, ha a háta mögé tennéd a vakut, akkor is visszanéznének, hogy mi az a cucc.
És persze a legnagyobb reklamálók keresik kétségbeesetten a képeket.:)
Most éjszaka is két oldalról vakuztam és ki is rakta egy táblát, hogy tudjanak készülni, vagy esetleg elõreszólni, ha valaki nem szeretné a dolgot, mégis páran belenéztek. Amikor még indultam versenyen és láttam, hogy fotó lesz, egyszerûen lefordítottam a tekintetemet a kerék elé 4-5 méterrel és még ha szembõl kaptam a villanás, akkor sem vakultam el.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Én részemrõl nem sajnálom, nem hiányzik egy x. póló.
Csipi: Összeraktam közeben a képet. Igazatok van.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Nem tudom ki, hogy van vele.De én örültem volna ha kapunk,kapok egy pólót a nevezés mellé.Emlék gyanánt!Vagy esetleg valami apró tárgyat,minden nevezõ.Mint anno a maratonokon volt,vagy kisebb versenyeken!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Underworld Kupa 2010
Ja, errõl jut eszembe a vakuzás kérdésköre. Fogalmam sincs, kinek a felelõssége lenne, de némelyik fotóskollegát tényleg meg kéne tanítani az ilyen jellegû rendezvények fotózására. Az egyik ürge a sörgyár pincéjében szépen beült a kurvanagy vakujával a pálya legsötétebb szakasza elején egy 90fokos éles jobbkanyarhoz, és kivétel nélkül mindenkit szembevakuzott...

Szerinted hogyan kell?

Egyrészt, nagyon meg kell gondolni, hova ül le az ember, ha esetleg elvakítja a bringást, azt ne egy (töksötét) kanyar elõtt tegye.
Másrészt, (zárt térben :) ) lehet pl a plafonra, falra villantani, megvilágítás szempontból nem sokkal rosszabb, viszont nem vakít.

Én csak egyszer néztem bele a vakuba, de durván. Elõzõleg itt beszéltük hogy hogyan lesz az éjszakai fényképezés, így igyekeztem nem a fotós felé nézni, hanem direkt a kanyaron túl jobbra... hát belenéztem. Így jártam. Mivel ott nem volt túl nagy sebesség, s a "foto" tábla miatt számítottam is rá, nem okozott túl nagy problémát.

Remélem kárpótlásul jó lett a fotó, hamarosan meg is vizuálhatjuk a többiekével együtt itten! :-)

Engedjétek meg , hogy ezen témakörbe beleszóljak. Ugyan akár egy külön témakör is lehetne az éjszakai bringás fotózás , de most megpróbálom szûkösen leírni.
Szembõl vakuzni veszélyes mûvészet mind a fotósra nézve , mind pedíg a bringásokra! a plafonra/falra villantva pedíg nem érjük el ugyan azt az eredményt!
Egy jó képért bármit! tényleg bármit , de csak akkor ha az a mi kárunkra lehet , nem pedíg mások testi épségére!
Akinek már állítható , tehát külsõ vakuegysége van az valószínûleg rendelkezik állvánnyal , esetleg más rögzítési lehetõséggel is , ezt továbbfejlesztve egy nagyon egyszerû és fõként olcsó ebay trigger használatával lehet a vakut különféle helyekre is átrakni , nem kell a fotós felõl érkeznie a fénynek! Ez a fényterülés , a kép jellege és a színek miatt is elõnyös tud lenni , viszont a legnagyobb elõnye egyértelmûen az , hogy a fotósra tekintõ bringás nem kap az arcába egy olyan villanást ami után akár másodpercekig vakon kénytelen folytatni útját. A vakuzást meg lehet szokni mind fotós mind bringás szemszögbõl is , könnyen kivédhetõ az átmeneti vakság!
Bringás oldalról a megoldás nem közvetlenül a vakuba tekintés , valamint ha ez mégis összejött akkor a nem az elvakított területre tekintés. Ez nem egyszerû , gyakorlás kérdése is.
Fotósként amivel ezen tudunk segíteni azok a lágyítók , bouncerek vagy az oldalsó , akár surlófények használata! A tegnapi napon még úgy , hogy oldalra voltak állítva a vakuk akkor is belecsodálkoztak páran , volt aki az állvány miatt , mások meg csak az elõzõ villanás hatását szemlélték, ez már kivédhetetlen , megoldást erre nem találtam , de a bouncer még így is megoldotta , hogy nem vakította az embereket , csupán meglepte.
Fontos a visszajelzés! Sõt! Leginkább ez a fontos! Idõnként kérdezni kell a beszédesebb versenyzõket , hogy zavarta-e õket a vaku! Persze mi fotós szemszögbõl látjuk , hogy hibátlan , nagyon jó , egy milit sem mozdíthatjuk el , de ettõl még a bringásnak lehet , hogy pont azon a helyen rossz! Ezért nehéz látványos , mégis biztonságos helyrõl fotózni megfelelõ fényekkel és végül megfelelõ képet kapva.
A fotós helyek megválasztásánál fontos a veszélyzóna megválasztása! A bringások közül volt aki mondta , hogy csak azért sem fog elesni és én személy szerint örülök is , hogy nem esett el , persze a fotósnak az csak jó ha látvány van , viszont nem kell , hogy ez esés legyen! Ez természetesen egy verseny , presztizs kérdés , hogy ki milyen idõket megy , tehát az elsõ az idõeredményre való koncentrálás és ez így is van jól , ilyen szempontból nem kell és nem is szabad a fotós felé produkálni , hiszen sok múlhat rajta! Fotózáshoz ilyen szempontok alapján kell megtalálni az ideális helyet , ahol történhet is valami (nem esés) de mégis biztonságos minden szempontból , a versenyzõket nem zavarja a fényképezés és vakuzás , valamint van elég hely menekülni!

Ha kérdés merülne fel nyugodtan feltehetitek , megpróbálok rá segíteni!

Zek.

A morcos.

bandikaa

bandikaa

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Bandikaa, te mit lõttél a versenyen?

Bakot! :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Én 9 után befejeztem a körözést, addigra a "legsarabb" gumijaim is gyûjtötték a sarat a vázra/villára, eltömõdött a terelõként fenthagyott elsõváltó, sárcsíkká változott a lánc, az tömte a sort és a hátsóváltót ami aztán ugrálni kezdett. Ha kimegyek még egy körre, az masszív cipelés lett volna.
Igazából az a durva, hogy lehetetlen volt soloshoz méltó nyugis pulzussal haladni, végig olyan érzésem volt, mintha ragasztón másznánk felfele. Legközelebb kell valami igazán keskeny 29er sárgumi és valami nagyférõhelyes SS gép merevvillával.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Bocs Röfi, a csapatom épp ébren levõ részére vonatkozott a feladás ténye. Nem hibáztatom õket, én is csak azért mentem, mert nem akartam elhinni, hogy igen, vannak feladásra késztetõ körülmények. Meg persze igyekeztem "gyerünk, megy ez " hangulatot teremteni, de sikertelen volt, nem vagyok egy spartacus, mi?
versenyrõl: egyetlen anyázós köröm volt, akkor 38 percig cipeltem az emelkedõn félig-feltekerés alatt felszedett sarat. azután itt rendre toltam, így még a feltolás utáni bottal gumikaparás után is belefért 3x23 perces kör. Nagyon nagy a hiányérzetem, jobban örültem volna a 2. helyett egy sokadik helynek, és egy olyan versenynek, ahol menni is tudunk. Ez a díjazás tényleg vicc volt, már már sértõ, bár a pumpa- marokszerszám párosra is azt mondtam tavaj a srácoknak, hogy ennyit én is tudnék adni....de nem lenne hozzá bõr a képemen.
a szponzorokba nem megyek szívesen bele, de ha valami 0-ra jön ki, azt ugye meg sem rendezik.... Setiéknek mint a tábor kezelõinek rendbe kell tenni a pályát, (ugyanis erdészeti terület, túristaútnak, vagy mifenének minõsül, és most jól összefirkáltuk....) ez is jó lóvéba fog kerülni elismerem, de azért na....

Fotósokat nem szidni, kinn az esõben még a sajátjaimat sem volt kedvem fényképezni, ha valakinek, hát nekik kijár minden köszönet, minden verseny után!
Bandikaa, te mit lõttél a versenyen?

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Mindenkinek maximális tiszteletem, aki elindult!!!
Azt, hogy nem lesz leányálom, már pénteken tudni lehetett. Nos, akik ennek ellenére az indulás mellett döntöttek, tudnia
uk kellett mit vállalnak (vagy nem is gondolták végig, de ezt nem hiszem). Éjfél magasságában már lehetett tudni, hogy tekerve nem lehet befejezni a versenyt, hiszen az idõjárást - éjféltõl folyamatos esõzést ígértek - és a pálya állapotát figyelve, ez egyértelmû volt. Minden esetre, akik kitartottak a verseny felfüggesztéséig, azok elõtt le a kalappal, tökös bringások!
Jövõre, szárazabb körülmények között újra a pályán!

K.P.

K.P.

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Nem a médiát nem érdekli, hanem az embereket..
Talán az a maroknyi ember, aki bringázik, felkapná a fejét este híradó közben. De a többiek lehet átkapcsolnának a "másikra" , mert ott már megy az idõjárás. :)
Azon a médiafelületen, ahol van rá kereslet szerintem megjelent.

bandikaa

bandikaa

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Egyrészt, nagyon meg kell gondolni, hova ül le az ember, ha esetleg elvakítja a bringást, azt ne egy (töksötét) kanyar elõtt tegye.
Másrészt, (zárt térben :) ) lehet pl a plafonra, falra villantani, megvilágítás szempontból nem sokkal rosszabb, viszont nem vakít.