Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
3836 hozzászólás a témában

#21
mgy

mgy

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.064 hozzászólás

Égészség? Hát pont ettől lesz jó! :D

Engem valahogy évről évre kevésbé visel meg. Emlékszem, két éve ott feküdtem 3 órát cél után a fűben, a másik oldalamra nem tudtam fordulni. Tavaly ez már nem volt, csak a járás ment nehezen pár napig. Most meg volt egy kis ;) izomláz, oszt jónapot. :D#22
MSONAJ

MSONAJ

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.459 hozzászólás

Dehogy indulunk soloban!

1. Nem hibbantunk meg :)  A "legflúgosabb" csapattagok gondolatai közt is csak egy átbulizott taggyűlés után merül fel.

(meg többet ér az egészségem)  De természetesen,minden rispekt nekik(mármint,aki nem sumákol Kaklac,Németh...stb)

2. Fontosabb nálunk a csapatverseny és az egység.

3. Ha indulunk jövőre,akkor is duó a max.

 


Team Heavy Pedál Szeged

#23
blueshark

blueshark

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.190 hozzászólás

Egyetértek veled Szabi! Egy 6 fős csapat esetén nem elég 70.000 Ft a nevezésre és a helyi szállásra. Ebből az összegből ki lehet hozni egy jó kis bringás hétvégét valamelyik hegységünkben és nem ugyanazon a körön mész 24 órán keresztül. Bennem is érlelődik, hogy jövőre nagy valószínűséggel nem leszek ott. 


Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

#24
superszabi

superszabi

  vendég

 • fórumtag
 • 53 hozzászólás

Szerintem nagyobbat dobott volna a hangulaton 1-2 zénés program és a jobb kínálat. Én úgy gondolom ha emeljük a szinvonalat az egyenes arányban van azzal is hogy minél többen akarnak jönni versenyezni mindegyik számban.

Nem azzal van bajom hogy nem technikás a pálya, hanem hogy ugyan az. Tudod ha mindig májas kenyeret eszel uborkával, hamar meg lehet unni. Elég nagy az a zánkai komplexum, biztos ki lehet találni más nyomvonalat is, csak gondolkodni kéne. Sőt, el lehet máshova is vinni.

Abban maximálissan igazad van, hogy ha az ember tudja mire számít nem éri meglepi. Engem nem lep meg, mert már régóta járok az ilyen biciklis felvonulásokra szines testhez álló ruhákban. Engem csak bosszant. Ha nekem kell intéznem dolgokat és még fizetek is érte akkor meg minek fizetek. Ha elmegyek túrázni az erdőben, akkor nevezés nincs és Én hozom a kaját is :D Emelkedik a nevezési díj, a szállások díja, de a szinvonal meg közben csökken.


Értem Én! De leszarom

#25
Sengakov

Sengakov

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 476 hozzászólás

A mai magyar erdőtörvénnyel bármilyen nyomvonalon változtatni rohadtul nem egyszerű! Tehát nyilván az adott!

De igen a 35rugós nevdíjhoz egy tál étel mondjuk kijárna. Mi nem egyszer nyertük meg a derbyt és nem emlékszem hogy a kupa érmen kívül kaptunk volna bármit is, ha leszámítjuk hogy az UVEX különdíjat mindig mi hozzuk el! (Most pl Nagy meztelen segg Benő!

 

Egyébként jöttök itt a kajával, meg hogy a Dunán meg itt nincsen! Idén a Balatonon sem volt és a Krosszkovácsin meg sosincsen, nekem mind a kettőn hiányzik, illetve mindegyiken hiányzik ahol nincs, mert azért egy mákos tésztát vagy egy bolognait összehozni nem egy nagy cucc, és az eygyre felszökő nevdíjakba kifejezetten beleférne!

Épp azon gondolkoztam hogy jövőre megint lehetne kört forgatni, csak a partra ne vigyék le a pályát, mert bár más volt de az nekem rohadtul nem tetszett! Ez a helyszín teljes mértékben jó, nyilván sok változtatásra nincs lehetőség.


 • superszabi kedveli ezt

#26
mgy

mgy

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.064 hozzászólás

Induljatok szólóban, akkor nem fog hiányozni se a büfé, se a koncert. Sőt, még a lassabb szólósok se zavarnak be! :D Legalább lenne ott is újra népes mezőny, nem csak ilyen nyúlfarknyi. 

Három nap elteltével én már nagyon várom a következőt! Szerintem jó volt a pálya, ha ennél technikásabb lenne, az sokkal hamarabb elkészítene.

---

Ha az ember tudja mire számítson, nagy meglepetés nem érheti. Az itthoni maratonok frissítése = 0, tehát viszünk magunkkal, ennyi. Engem a rajtcsomag se nagyon érdekel, bár a pólókat betegesen gyűjtöm.#27
superszabi

superszabi

  vendég

 • fórumtag
 • 53 hozzászólás

Tudod Sonáj, 99% -ban nem volt hiba az előzéssel :D

Amúgy igen, vasárnap délelőtt sok elkészült ember volt, aki nem is tudott vissza szólni, szegények el voltak fáradva rendesen. A Barcsik Emesével csak nevettünk hogy nem tudta melyik-melyik oldal csak menjek :D

 

Én úgy láttam, hogy az utolsó pillanatban akartak változtatni, vagy inkább lassítani a pályán, és a gumis rész előtt gondolom lassítás miatt rakták bele azt a kis falat, mert különben belementünk volna a gumi melletti bokorba. Nekem majdnem sikerült is egyszer :D

Az a szomorú hogy abszolút nem foglalkoztam azzal, hogy valami újat kitaláljanak a pálya szempontjából. Amikor levitték a versenyt a parthoz közel, az a pálya az előzőhöz más volt. Én nagyon unom már ezt a kört. 3 évvel ezelőt meg fordítva mentünk rajta :(. Szóval ennyit a kreativitásról. De ugyan így említhetném a többi top maratont, most mondjuk kivétel volt a Duna. De érdeklődés hiányában nem fogok megint elmenni, hogy sok pénzért ugyan azon a pályán menjek végig. Tök uncsi már amikor tudod hogy mi a következő kanyar, emelkedő stb... És csökken a szinvonal is. De úgy olvasom mások is osztják a véleményem. Se egy program (koncert, bemutató stb..) se egy normális étkezde, bográcsfőző. Ilyen versenyen nagy brigás kütyüvásár van jobb helyeken. A tavalyi Duna marcsin kaptunk szerszám készletet, és cserébe volt "gyümölcs svédasztal", annyi gyümölcsel, hogy kb 50 ember tudott belőle enni. Kösz! A mostani Duna marcsin semmi kaja. Ja bocs! Most a 24 óráson, legalább az első helyezetteknek kijárt volna valami ajándék (nem azért mert elsők lettünk). Tavaly volt, meg úgy jól esett volna. Szerintem Lóf@sz cintányérral az egész.

A csapat társak többször voltak Romániában versenyezni. Elmondásuk szerint 3500 Ft.- nevezési díjból futja vastag nevezési csomagra, tök jó nyereményekre. Szóval kevesebből többet is ki lehet hozni.


superszabi módosította - 2015. július 30. - 08:44

Értem Én! De leszarom

#28
MSONAJ

MSONAJ

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.459 hozzászólás

Szabi!

Azt hittem Taki szólt be!

Tudod! "Easy Rider Öcsém,easy Rider!" Pszcihologia!!!!

Én a végén már a Solo-s versenyzőknek nem is mertem mondani merről,mert szegények úgy el voltak készülve,mint a mateklecke.Féltem,hogy rám huzzák a bicajt. Volt olyan,hogy mondom,hogy : "Balról" és erre balra húzza.. :( Valamikor jobb,ha nem szólok.De én álltalában megvárom a tiszta előzési lehetőséget.

 

Egy solo ill. lassabb versenyzőnek főleg ha kört kap,minden körülmények között számítani kell arra,hogy meg előzhetik ill. meg is fogják és el kell engedni gyorsabb versenyzőt,bárhol is érik utol. Ez közhely,de ez van.És ezt kell szeretni.Ha kövesen megy el akkor ott és nincs beszólogatás egyik részről sem,mert nincs értelme.(főleg Gyilkossal szemben nem) :) 

 

Pálya!

Szerintem egy 24h pályának ilyen a legjobb.Annyi emelkedő van benne,amennyi kell.Előzési pontok elegek voltak.Ezen kell teljesíteni. XCO pálya értelmetlen lenne,ugyanúgy,mint a teljesen sík.

A Velencei 24h soha nem lesz ilyen jó.Jóval kevesebben indulnak rajta. Későn van,hideg van.A pénzdíj a Cube-osoké.Kötelező háziverseny

 

ESZ

 

 

 

 


 • zeezoltano és blueshark kedveli ezt
Team Heavy Pedál Szeged

#29
Sengakov

Sengakov

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 476 hozzászólás

Amikor adtunk zenét akkor meg az volt a bajod! :) Rossz helyre veritek a sátratokat!

Nyilván a főszervező viszonylag kevesebbet törődik a derbyvel! Hogy unalmas a pálya? Mihez képest! Sztem ahhoz képest hogy azért itt bőven felvonulnak kevésbé vagy abszolút technikával nem rendelkezők ahhoz képest kell a pályát tűzni. Ha ennél technikásabb kell akkor irány az XCO! Egyébként meg gyanítom hogy a Velencei 24h-on sincs nagyobb hangulat!

 

Nemtudom hogy mi adtuk e a gyűrűt voltunk vagy 20-an a sátrunknál de lehet! Ha igen akkor szívesen!#30
Butch Cassidy

Butch Cassidy

  vendég

 • fórumtag
 • 47 hozzászólás

Őszintén szólva, én elég lapos bulinak találtam az ideit, de ez évek óta tartó tendencia. Régebben volt hangulat, koncertek, büfé, mezőny. Mostanra csak egy unalmas pálya maradt, meg a szenvedés. Kár érte, ez valaha jó verseny volt.#31
mgy

mgy

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.064 hozzászólás

Mostanra esett le, milyen lassítóról meg akadályról beszéltek!

Én szorgalmasan bontottam, minden körben kicsit, a végére egész jó lett! :D

 

---

Sengakov, 

tőletek kérhettem gumigyűrűt a lámpámhoz? Köszönöm itt is!#32
Sengakov

Sengakov

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 476 hozzászólás

Szerintem azzal a fallal és kanyarral nem technikásabb hanem csak lassabb lett a pálya. Igaz hogy pár óra alatt olyan vályat lett benne ami vezette a kereket, de szerintem az ott már necces kanyar volt, konkrétan igen nehezen lehetett beférni, pláne annak függvényében hogy kb 5m-el előbb ment le egy eredeti nyomvonal, és így az a kanyarkombináció feleslegessé vált! Na az volt egyébként az a rész ahol az esőben leszálltam, mert az utánna lévő bokros kanyar tükör csúszóssá vált!

 

Előzés! Nyilván mindenki ott előz ahol tud! De szerintem a dózer előtti sziklás kanyar az nem éppen erre alkalmas, nem mondom hogy az évek alatt én nem előztem ott vagy nem előztek meg ott, de azért az minden szempontból sztem zizis! Én mondjuk azt a seggfejt akartam hátbacsapni, és meg is tehetem volna ha nagyon akarom, aki a nagy lejtő elején úgy előzött, hogy ad 1 nem szólt ad kettő még elsem ment mellettem, de ráhúzott a nyomra sztem még össze is ért a kerekünk. Ha akkor én ott elesek miatta akkor tuti utánna megyek, és vagy helyben verem meg, vagy a célban paszírozom fel az első fára, pedig nyugodt természetű vagyok. Mondjuk az a csávó lévén mentem mögötte 10m -el egy fél körön át, nem ismert sem istent sem embert amikor előzött, pedig nem gondolom hogy azzal a tempóval épp 11-es körre hajtott volna!


 • zeezoltano kedveli ezt

#33
blueshark

blueshark

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.190 hozzászólás

Valaki árulja már el nekem, hogy a rétről lejövetelt követően az autógumis lassító előtt minek kellett egy mesterségesnek tűnő "falat" építeni?

Azzal lett "technikásabb és izgalmasabb" a pálya. ;)


Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

#34
blueshark

blueshark

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.190 hozzászólás

Valaki árulja már el nekem, hogy a rétről lejövetelt követően az autógumis lassító előtt minek kellett egy mesterségesnek tűnő "falat" építeni?


Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

#35
mgy

mgy

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.064 hozzászólás

Hali!

Örülök, hogy írtál, tényleg!

Sajnálom, hogy te ezt láttad, vagy így láttad! Nem az első 24 órásom volt, nem gondolom magam rutintalannak, tényleg nagyon odafigyeltem, hogy mindig elengedjek mindenkit. Ott, ahol szóltál szerintem nem volt értelme. A nem tudsz biciklizni kérdés meg a nyeregben eltöltött idő függvényében, hát, nem tett boldoggá, nyilván ez alapján válaszoltam. :)

Legközelebb okosabbak leszünk, remélem.

Szia MGY!

Én voltam aki meg akart előzni a sziklás résznél.


 • superszabi kedveli ezt

#36
superszabi

superszabi

  vendég

 • fórumtag
 • 53 hozzászólás

Szia MGY!

 

Én voltam aki meg akart előzni a sziklás résznél.

Úgy gondoltam nem kérek lehetetlent, mivel ott már mások is elengedtek, akik között hölgy is volt, és nem estek be a bokorba. A kiáltásom akkor hangosabb volt, mert jó köridőt szerettem volna menni, és ha messzebről előre kiálltok akkor az illető időben reagálni tud.

Nézd nem tartom magam ideges tipusnak, de a helyzetet látva könnyen megoldhatónak tartottam ami nem sikerült.

Szerintem összefutottunk már it a 24 óráson tavaly is, másik helyen, másod magammal és akkor sem akartál elengedni csak akkor ha elhagysz egy kanyart... Nem örültünk neki, de nem szóltunk.

Nem az volt a célom hogy megijeszelek vagy le sodorjalak a pályáról. Lehet hogy már Én is majrés voltam amiatt hogy valaki nem tudja melyik a bal és jobb oldal, és rámhúzza a bringát és nem tudok sehogy sem egy jó köridőt menni.

Engem is előztek szorgalmassan a "Focus-os" fiúk és más szegedi egyesületből való emberkék, simán elengedtem őket az erdőben is.

A káromkodásról annyit, hogy igen, valóban kérdeztem, hogy "Mi van? Nem tudsz bringázni?" De a "b@zdmeg kötőszó nélkül. De a Te szádat elhagyták a "Buzi" , "Szaros" és a "Szaros-Buzi" szavak, egyre hangosabban amikor jöttünk ki a kétnyomsávos útra.

Remélem mindketten tanultunk ebből, hogy higgadt fejjel jobbat versenyzünk.

 

Üdv.


superszabi módosította - 2015. július 29. - 15:22

Értem Én! De leszarom

#37
demiati

demiati

  újonc

 • fórumtag
 • 9 hozzászólás

Mi is túléltük!

Sztem jó volt, amit a büféről írtok azzal sem szállnék vitába, mondjuk én két rántott husos szendvicset bevételeztem onnan, és kb ennyi, minden másunk volt. Hiányoltam a tavalyi ingyen sört de sejtve hogy nem lesz vittünk magunknak!

A pályával egészen éjjelig nem volt gondom, egy defektet nyaltunk be páláyn azt is a körforgalomnál felütéssel, onnan futott a srác végig! Azok a villámok ilyesztőek voltak, azthiszem 10 éve hozták azt a szabályt hogy minden szabadtéri sportrendezvényt vilámlás esetén le kell zárni, ha emlékem nem csal akkor egy focimeccsen csapott be a pályába a villám, és egy srác talán meg is hallt, nyilván ilyen kockázatot nem szabad felvállalni. Az éjszakai szél félelemetes olt szintén, a pusztán én konkrétan majdnem leszálltam mert visszafújt a szél! Illetve szétfagytam amíg a váltásomra vártam a zónában! Az éjjel hármas eső szerintem betett a pályának, mert jégkorcsolya pája lett belőle, ennek köszönhetően 4 re én ki is szálltam a játékból lévén egy körön bellül készer landoltam a rekettyésben és az egyiknél sikerült a térdemet elég csúnyán beütni, de most már OK!

 

Amit hiányoltam hogy Seti nem festette szét az erdőben a kiálló köveket galyakat mint ahogyan azt szokta, nekem ez hiányzott!

 

De izgalmas, jó verseny volt, mi élveztük!

A rántotthúsos szendviccsel én is próbálkoztam, de 2 órát kellett rá várni és akkor is csak azért volt mert előre lefoglaltam és kifizettem. Ez szerintem vicc. Régebben ott a helyszínen sütöttek, és szerintem egy csirkemellre többen is vevők lettek volna.#38
Galcsik1979

Galcsik1979

  vendég

 • fórumtag
 • 198 hozzászólás

Már több éve járunk a 24 órás(ok)ra többé kevésbé minden okés velük.

Csupán pár gondolatot (javaslat) ha megengedtek.

- A váltózóna használata jövőre legyen már mindenki számára kötelező.

- A váltózóna ne legyen táborhelynek kialakítva, az váltózóna. Oda nem kell szék, meg asztal meg a többi.....

- A válózónában a szervezők szigorúan tartassák be az általuk "kitalált" szabályokat. Vonatkozzon mindenkire.

- Éjjel a nagy viharban (kb:100km/h szél) a szalagok a pályán össze-vissza lobogtak 3 órán keresztül. Ez nagyon zavaró volt. Éjjel a váltózóna elején próbáltam ugyan szólni de nem volt kinek. Ha mi "megtisztelünk benneteket" azzal, hogy elmegyünk a versenyetekre elfogadjuk a szabályaitokat akkor elvárt, hogy pályát biztosítsátok.

- Köszönet az éjjeli csendszünetért, és  a feltűnően higgadt már-már hallgatható speakernek. Jövőre is ilyet kérünk.

- Minden  évben visszatérő probléma az előzés, mivel én nem épp a TOP tekerők közé sorolom magam így olykor (igen gyakran) megesik, hogy utolérnek mi-több meg is előznek. Jó lenne ha látnám ki is tette azt. Volt már nekem is bokor látogatásom ezek miatt. Hátra egy rajtszám.

- Időmérésnél jó lenne megoldani, hogy ne a magunk vezetett kockás füzetből szedjünk infókat az eredményeinkről, hanem a csapattagok önálló mért időt is kapjanak.

- Nagyon hiányzott a eredményjelző fal. Tudhatni miért nem volt? Jövőre lesz?

- Korábbi években a kör beérkezésénél láttam a köridőmet. Ez is visszajöhetne?

 

AZOK  A BRINGÁS VERSENYTÁRSAK AKIK A ITT-OTT RÖVIDÍTENEK A PÁLYÁN, NÉZZENEK MAGUKBA ÉS NE JÖJJENEK TÖBBET IDE.

 

 

Valaki árulja már el nekem, hogy a rétről lejövetelt követően az autógumis lassító előtt minek kellett egy mesterségesnek tűnő "falat" építeni?

 

Jövőre is megyünk.


"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu


#39
mgy

mgy

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.064 hozzászólás

Hát, én se járnék montiversenyekre, ha nem lennének hölgy indulók! Ezért gáz pl. a hosszútáv is... :D :D :D#40
zeezoltano

zeezoltano

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.008 hozzászólás

Lehet hogy van felesége, de azért minden csajt elég rendesen észre vett a verseny egész ideje alatt.:)

 


Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!