Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3842 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Többször elhangzott itt, hogy valami letörés volt a pályán. De hol? Ilyenre én nem emlékszem.:D

Druszám tudod, sokan félreértelmezik a letörés fogalmát.....fõleg cc-s körökben :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Persze hogy nem mindenható, de 12-24órán keresztül hatványozottan jön ki a szerevzetre gyakorolt kímélõ hatása; több elõnye van mint hátránya. Oké, a bajnokok nem hikomatok, de õket is megviseli a pálya ennyi órán keresztül...
Múltkor nagyon elgondolkoztam 90ért az NRS(2)+SID tag kombón; de aztán mondom a saját vasammal sincs semmi bajom; most versenyszerû körülmények között is próbára tehettem és nem bántam meg hogy nem nem vettem meg próbára az NRS+SID kombót, ami biztosan jobb kicsivel - de hogy nem sokkal az szinte 100. (Meg ugye az piros volt :D) (Ugye a Talas mozgása is tetszett, de nem jobb 100 ropival a Reconomnál az én anyagi normáin szerint.) Szerencsére nem nagyon találkoztam pogózással, kiállva persze igen, de úgy csak akkor láttok ha nem sikerült vmiért idõben visszaváltani ;); relatíve puha setuppal mindig földön voltak kerekek, mászáskor nekem szerencsére tökmindegy volt hogy a simán megyek vagy a gyökereken (ilyen sebességnél), ált hagythattam a jobb úton tekerni azt akit elõztem.
xle, mikor még toppon voltam akkor szépen abszolváltam a huplis részeket kicsiket és nagyokat (latex és 130/110út csilli kopp minimumom, kis nyomás-progresszív út setup) de fáradtan ülve toltam végig és úgy sem zavart... szal rázató és fully is válogatja, egy XC fully persze máshogy díjazta volna, de AM/FRos bellításokkal nem panaszkodhattam; érzékenyre van hangolva minden nálam és dolgozott is; ha vki látott az igazolhatja, meg 12-13 perces köridõk mikor jó erõben voltam azok is :D. Nem azt mondom hogy übercsúcs gépem van, de úgy lõttem be hogy igenis jól abszolválta, kikérem a 'elavult' gépem nevében :D

Letörésrõl én is lemaradtam... mozi elött 3 cm annak számít? :lol1:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem az volt vele a gond, hogy huplis, hanem ritmustalanul huplis, így kipumpálni se lehetett. Egyébként szám sarkában halvány mosollyal figyeltem, mikor elöttem igazi CC-s módjára mentek keresztül azokon a nagy gödrökön, melyeket nofék+pumpálás kombóval irtó élvezetes módon lehetett abszolválni és rögtön utána jött a döntött kanyar:lick: (még a kerítéssel párhuzamos mászás elött).
Többször elhangzott itt, hogy valami letörés volt a pályán. De hol? Ilyenre én nem emlékszem.:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tényleg - mi történt Dénessel? Éjfél körül még egészen (sõt, akkor tán még vezetett) elõl volt szólóban, technikai KO volt?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Ahol kényelmetlen volt, azok a huplis részek voltak. Emlékeim szerint az ilyen rázatókon egy fully sem ér olyan sokat - nem tudsz sokkal tovább ülve menni az ilyen helyeken. Persze ezzel az állítással is lehet vitatkozni. :) Kíváncsi lennék, hogy 29-essel milyen "élmény" volt ezeken a részeken menni. Láttam pár embert ilyen bringával, mondjuk a többség SS volt.
A 2006-os solo vb-n Craig Gordon egy Scalpelt meg egy merevfarút cserélgetett - nem a bringán múlik ;)
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Tyû, merevfarúval duoóban, pláne szólóban... ebbe bele se gondoltam...

Kényelmes a fully, de azért nem mindenható. Mondjuk, ha megnézitek a 2006-os szóló világbajnokságot, ott egy fuel VS scalpel meccs volt. ;) Bár az nem ilyen "tükörsima" pálya volt, az is biztos.

xle; Köszi, mégegyszer!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
De jó, hogy vannak ilyen rendes bringások is, mint ti! Örülök, hogy erõsítitek a pozitív példát! :) (most persze a segítség adásra gondolok)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tyû, merevfarúval duoóban, pláne szólóban... ebbe bele se gondoltam...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Thyb

Thyb

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás

ha valaki áll a pálya szélén, bajban van és segítséget kér, szerintem nagy bunkóság nem megállni hozzá

Akárki mellett elmentem, odadobtam, hogy kell-e segitség, holott nem is volt nálam szerszám készlet (lehet, hogy meglepõdtem volna ha segitséget kér), és minden alkalommal megköszönték. Ami gáz volt, hogy beérve a pályára mindenki a váltózónába kiáltott be, hogy melyik csapatnak van lánc szakadása vagy defektje, Ádám meg a tul oldalon volt, és elég nehéz volt hozzá eljuttatni az infót, hogy ki mire számitson. Erre kellene még valamit kitalálni jövõre. Tavaly sokkal jobban ment hisz Ádám ott volt közvetlenül a váltó zóna mellett.

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Xle-nek nem volt karbon NRS-e nemtúlrégen? Vicces lett volna, azonos bringákkal meccselni.

De volt, még tavaly. Azért így is Giant-tel mentem, ami még ráadásul karbon is, szóval ha nem is azonos, azért hasonló bringákkal sikerült meccselni :) Gratula nektek mégegyszer!
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én csak egyet estem éjszaka, elvittem a "köveslejtõ elõtti mászást megelõzõ kerítéslábazat utáni visszafordítót" (ezt jól megaszondtam), s sikerült a hálónak megfognia.

Más - duók. Tök jókat beszélgettünk már a végén az élen, nagyon jó hangulatot adott, hogy nem valami véres rivalizálás ment, hanem tök barátságos "kihajtjukmagunkat-nemszámít-ha-fáj". :)

Xle-nek nem volt karbon NRS-e nemtúlrégen? Vicces lett volna, azonos bringákkal meccselni.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Elõttünk is esett egy lány, piros hosszúnadrágban, vagy ugyanarról az esetrõl beszélünk? Neki a térde fájt nagyon.

Nem valószínû, hogy egyrõl beszélünk, mert akirõl én beszélek ment tovább rögtön, nem látszott rajta, hogy fájna valamije .

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Én estem egy elég nagyot, nekem urott ki a hátsó kerekem, valószínüleg azért, mert beleütödött valamibe a gyorszár és szépen lassan kilazult a rázós talajon. Szóval én megértem, hogy sokan percekre hajtanak, bár én sosem lennék ilyen, de tényleg ott álltam az út szélén és nagyon kellett a segítség. És mindenkit kértem, aki elhaladt mellettem, hogy "ne haragudj tudnál segíteni?" És vagy 10-15 ember ment el mellettem, holott nem arról volt szó, hogy nem tudtam volna kicserélni egy defektet, hanem hátul kissé tropára ment a bringa és férfieröre volt szükségem :) Végül egy fiú megállt, nagyon kedves volt és idöt nem sajnálva mindent megnézett, visszatette a kerekemet és olyan állapotba hozta a bringámat, hogy legalább hátsó fék nélkül, de menni tudtam vele. És bár megkérdeztem a nevét, sajnos nme emlékszem rá, amit a fejem beütésének tudok be :) De ezúton nagyon köszönöm neki, végtelenül hálás vagyok. Ja és hozzáteszem, hogy ahogy elnézem, ö is eléggé nyomta mielött megállt, tehát nem kirándulásnak, hanem versenynek fogta fel a dolgot, mégis segített. És bár nem tört el semmim, a legdurvább az, hogy amekkorát estem, még az is belefért volna, és a többiek akkor is elhaladtak volna mellettem.

Itt feljebb válaszolt már a srác (xle), de azért ezzel kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy ha valaki áll a pálya szélén, bajban van és segítséget kér, szerintem nagy bunkóság nem megállni hozzá. Én is biztosan megtettem volna, annak ellenére hogy elsõ helyen voltunk.
Amúgy xle duóban ment és a második helyért küzdöttek, ennek ellenére megállt segíteni, pedig lehet hogy ezen múlott a 2. helyük (végül 3.-ak lettek alig egy kicsivel lemaradva). Szóval az a 10-15 ember (akikbõl gyanítom jópáran csak maszatoltak ott, nem pedig versenyeztek, tehát semmi tétje nem lehetett részükrõl az egész 24 órásnak) aki kérésed ellenére elment melletted, szerintem gondolkozzon el és alkalom adtán kicsit szégyellje magát.
Amúgy tudom xle rendes nevét, ha még érdekel. De most hogy már tudod a nick-jét, személyesen, azaz privátban is megköszönheted neki :)
Amúgy itt egy kép róluk, a verseny végén csináltam:

http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186390

Szegények teljesen készen voltak :)
...innentõl nyélen!

spinny

spinny

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Aki itt össze-vissza anyázik meg ordibál, az a hétköznapi életben is olyan, hozzáteszem a nagyon túlnyomó többség teljesen normálisan viselkedett. Most voltam elõször ezen a versenyen (remélem nem utoljára), és összességében nagyon tetszett.

A csapat másik fele is szót kér :D Én sem értettem ezeket az embereket, mondjuk én csak a rajtnál találkoztam azzal, hogy a betonos rész végén elestek...hova kell sietni, fõleg akkor? De a többség tényleg normális volt: elengedtek, szépen mentek el mellettem...meg volt aki éjszaka az emelkedõn elment mellettem, de láttam, hogy nem bír nagy fénnyel, és szóltam neki, hogy a lejtõn had menjek már elõre, és elõre engedett...

Szóval fasza kis verseny volt, remélem jövõre ismét részt vehetek.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
OFF
3 db CREE LED sorba kötve, a hozzá való gyári lencsével (15 fokos, ha igaz) és áramgenerátorral hajtva kb.600mA -el.

Képek: odaérkezõs, sátorépítõs, virágos, befutós, válloncipelõs-nyerteses, dobogós:
http://kep.tar.hu/hoze/50531293#2

Akinek eredetiben kell valamelyik (10Mp) az jelezze.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Chris8

Chris8

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Nem te voltál az egyetlen. :)
Sebaj, õsszel szervezünk valami lámpaépítõ projectet.

:)

Na ebben én is szívesen segítek, 1-2 éve nyakig vagyok a témában:-) neked milyen lámpád is volt Hozé? Van valahol róla képed?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Most volt a HírTV Pálya magazinja, volt benne néhány perces versenybeszámoló!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Keiko:Nem te estél el elõttünk a pályabejáráson a kerítésnél?

Elõttünk is esett egy lány, piros hosszúnadrágban, vagy ugyanarról az esetrõl beszélünk? Neki a térde fájt nagyon.

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás

Sziasztok!
Képek ha minden igaz itt: kep.tar.hu/balage- most regeltem, remélem mûködik. Ha vkinek kell eredeti méretben, küldjön számot privátban.

sorry, a .jpg fájlnevet kérem (100_négyszámjegy), nem a tárhely által adott sorszámot.
köfi

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Keiko:Nem te estél el elõttünk a pályabejáráson a kerítésnél?