Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1873 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ez igaz, de azért hat db. éjszakás mûszak után, mint pl. az nekem van a héten szívesen megnézném a lelkesedésedet edzés szempontjából!

Miért ilyen munkát választottál, miért ott dolgozol, miért vállaltad az éjszakai melót, jah, hogy kell a pénz, meg el kell tartani a családot... Csak arra akartam rámutatni, hogy semmi sem kötelezõ, gondolom a munkahelyeden sem láncraverve vagy. Én pl azért váltottam munkahelyet néhány éve, mert a régi helyemen nem lehetett volna bicajozni - pont az ilyenek miatt. Választásod mindig van, csak sírni nem kell miatta.

Idõjárás hegyekben két héttel elõre? Nó para, x éves magashegyi mászói tapasztalattal elmondhatom, hogy a sógoroknál csak az 1-2 nappal történõ elõrejelzés megbízható. Ez csak egy tipp, az esélye pont ugyanannyi, mint amennyi az ellenkezõjének.

Csak szólok, hogy pl a bergwetter-en meg naposat mondanak arra a napra...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
üdv !
hol lehet nevezni erre a versenyre ? mennyire van a határtol (szentgothard )
esetleg valakinél lenne e hely ?

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nem szeretnék senkit elkedvetleníteni, de szoktátok nézni az elõre jelzést? :-( Ha ennek csak a fele igaz....

Találtam hosszútávú elõrejelzést Bad Goisernre.

http://de.beta.wette...e/?id=ATAT30054

Remélem a szokásos 1-2hetes esõs õszi idõjárás véget ér a versenyig. :)

Ez igaz, de azért hat db. éjszakás mûszak után, mint pl. az nekem van a héten szívesen megnézném a lelkesedésedet edzés szempontjából!

Arra van idõd, amire szánsz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Arra van idõd, amire szánsz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jövé héten ( és lehet utána is) fogok, mert minden nap estig melózunk otthon (és hétvégén is) így este még eltudnék menni fejlámpával az erdõbe, de energiám a lépcsõn felmenni sem mindig marad... :( Úgyhogy alternatív szinten tartási módszert kell keresnem... a faxa edzettésgi szintett 2008ra programot sajna egy kb 3 hónapos munka így tudja lenullázni...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

Köszöntem! :prosze:

Nincs mit. Ha meloba jársz bringával, reggel megérkezés után ,és az esti haza ut után is érdemes nyujtani.

Ugy vettem észre hogy jobban lehet fejlödni ha reggel is (mondjuk meloba járás , fél oránál hosszabb ut esetén) tekerünk,és ugyan azt este vissza. Két részletben, mindegyik végén nyujtással sokkal többet ér mint ugyan ezt a távot egyben letekerve.(és akkor persze csak egyszer nyujtasz)
Sztem....
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Köszöntem! :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

Nekem hamarba neki kell állnom korekt, rendes nyújtásoknak hogy ne járjak úgy mint tavaly, mikor elõjel nélkül _iszonyatos_ görcsölési sorozat kezdõdött a lábamban lévõ összes izommal :(. Hónapokkal utána is még benne marad a lábamba az erõs hajlam :(
Féloff hogyha vki a sok edzésterv meg ilyesmi mellett erre is tud vmi leírást megköszönném; itt elsõsorban otthoni, ne menetközbeni komolyabb lazításra gondolok...

A nyujtás valoban nagyon fontos a végén. Én már leredukáltam idötakarékosságbol és az alábbi képen láthato ábrákbol csupán a jobb felsöt csinálom,illetve a felsö sor elsö két képét, ugy hogy elörehajolok,és a kezemmel a talpam alá nyulok,igy midkét lábamat egyszerre tudom nyujtani.

Feltöltött kép
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nekem hamarba neki kell állnom korekt, rendes nyújtásoknak hogy ne járjak úgy mint tavaly, mikor elõjel nélkül _iszonyatos_ görcsölési sorozat kezdõdött a lábamban lévõ összes izommal :(. Hónapokkal utána is még benne marad a lábamba az erõs hajlam :(
Féloff hogyha vki a sok edzésterv meg ilyesmi mellett erre is tud vmi leírást megköszönném; itt elsõsorban otthoni, ne menetközbeni komolyabb lazításra gondolok...

szerk: A sáros rész az az ewige wand elött volt szerintem, tuti, mert ott többet toltam egyenesbe rándult lábakkal mint amit nyeregbe tudtam mászni...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szilvás:117km 3250szint
Salz: 107km 3600szint nekem 10:11 volt tavaly.
Én beértem szintidõn belül Salzon, te pedig nem Szilváson, mirõl beszélünk?! Utoljára 2005-ben csináltad meg szintidõn belül 9:48 alatt. Az 23 perc külömbség.
Te írtad, hogy ne hasonlítgassuk össze a hazai és külföldi maratonokat, akkor ne hasonlítsuk össze ilyen szempontból sem, mert nem egy kategória...
Az meg hogy ki mennyit teker mellette megint egy másik kérdés...

Szerintem se hasonlítsuk össze a két versenyt, salz azért máshogy b@sz meg. :D
Itthon nem tudsz egyszerre annyi szintet összehozni, mint kint egy mászáson. Szilváson 500m körül volt a legtöbb szint amit egybe kellett lenyomni, salz 110-on az elsõ hegy tetejére már megvan a 900m szint, kis gurulás, aztán egy laza 300as mászás, utána lejtõ és 25km "sík", 1000m szint egyben, lejtõ, aztán 500m és levezetésként egy 100m-es "dombocska".
Máshogy fáraszt el a kevesebb nagy mászás, mint a sok kicsi. ;)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Ez így van. Nekem asszem 2 literes a tartály, nekem az elég volt, de egy kulacs vízzel elindulni nagy bátorság volt tavaly részedrõl.:prosze: Sikerült befejezned szintidõn belül?

Egy 0,7-es kulaccsal mentem tavaly és elég volt. Ittam a frissítõkön és csurig töltettem. Ennek egy hátránya volt, pont féltávnál volt egy frissítõ, ahol már vagy százan bóklásztak csalódottan, mire odaértem, mivel nem volt semmi. Itt nem volt más választásom, meg kellett várnom a vizet. A nagy mászás tetejére én is kifogytam, de csak nem sokkal a teteje elõtt. Régebben én is púpot hordtam, de mostanában már nem tolerálja a hátam, ha hosszút, vagy erõset kell menni.
Ausztria, Kenguruk földje!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
20 euróért már találsz.

Hmm...ha nem akarok szállást fizetni legkésõbb 5kor el kellene indulnom reggel :o
Mennyi arrafelé egy átlagos szállás ára per kopf, per éjszaka?

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ma kaptam a helyi kempingõl, ha esetleg sátorozni akarsz.

Dear Customer,
thanks for Your interest about our campsite, that`s located at the edge of Hallstatt.To the beach of the lake it`s about 100m and to the center of the historic village Hallstatt it`s a footwalk of about 800m. Quite near is a small supermarket, a harbour, bus stop and cable railway up the salt mountain.
Our homepages You will find at >camping klausner-hoell< . . .
Prices for 2008 per night in your own accommodations (tent or caravan or mobilhome or others)
Adults 7,0 Euro
Children ( 6-14 years ) 4,0 Euro
Dog 1,80 Euro
Charge for space:
Car 3,0 Euro
Caravan 5,0 Euro
Motor - caravan 6,0 Euro
Tent - caravan 6,0 Euro
Motor - bike 3,0 Euro
Boat on a trailer 3,0 Euro
Electricity ( per site ) 3,0 Euro

Hmm...ha nem akarok szállást fizetni legkésõbb 5kor el kellene indulnom reggel :o

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
A mi szervezõnk felhívta az ottani Tourist Office-t és sikerült elég olcsó szállást találni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Szilvás:117km 3250szint
Salz: 107km 3600szint nekem 10:11 volt tavaly.
Én beértem szintidõn belül Salzon, te pedig nem Szilváson, mirõl beszélünk?! Utoljára 2005-ben csináltad meg szintidõn belül 9:48 alatt. Az 23 perc külömbség.
Te írtad, hogy ne hasonlítgassuk össze a hazai és külföldi maratonokat, akkor ne hasonlítsuk össze ilyen szempontból sem, mert nem egy kategória...
Az meg hogy ki mennyit teker mellette megint egy másik kérdés...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Azért oda keménynek kell lenni, ha itt Szilváson másfél órával csúsztál ki a szintidõbõl 110-en, akkor ott 200-on mennyivel fogsz elmaradni?

Szilváson évi 50 km heggyel a lábamban jobbat mentem mint te Salzon felkészülten. ;)
Majd nyomok néhány tesztkört a Bükkben mielõtt belevágok. Két maraton hosszútáv megteszi.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

40 percet vertél rám (asszem). Nekem csak a hátaon van létyó, én erre esküszöm, kinek a pap kinek a papné... Tavaly voltam elõször én is, idén javítani szeretnék én is az idõmön.

Már bocs hogy közbeszólok, de sajnos nem jól emlékszel...Én értem be 8:52 alatt, és Te bõ egy órával utánam jöttél be. Az viszont tény, hogy a frissítõpontok nagy része már ki volt fosztva, mikor én odaértem (kivéve a gosau-i, de hát az panziónál volt, ott könnyû az utánpótlás). Én speciel az utolsó nagyobb, 400 m-es mászásnál Gosau után "haltam" meg (így utólag gyenge napszúrásra gyanakszom), aztán a tetején összeszedtem magam, és már nem volt gond. De mivel nekünk, alföldieknek meglehetõsen kevés alkalmunk van tekerni a hegyekben, bárhogy is végigcsináljuk, az már szép eredmény.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
40 percet vertél rám (asszem). Nekem csak a hátaon van létyó, én erre esküszöm, kinek a pap kinek a papné... Tavaly voltam elõször én is, idén javítani szeretnék én is az idõmön.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ez így van. Nekem asszem 2 literes a tartály, nekem az elég volt, de egy kulacs vízzel elindulni nagy bátorság volt tavaly részedrõl.:prosze: Sikerült befejezned szintidõn belül?

Ugye nem összesen ittál 2litert hanem utántöltötted? Tevepúpom nekem is van, 3literes, de még 2litert is felesleges mindenhol végighurcolni, a 2. kulacs a nagy hegy miatt kell. A másik, hogy lerontja a hátam szellõzését a hátizsák, ezért versenyen inkább hanyagolom.

8:04 alatt megvolt a 110km, szóval görcs és napszúrás nélkül, okosabban tekerve mint tavaly nem látom lehetetlennek, hogy javítsak egy órát az idõmön.