Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amikor anno mavic x517-es felnit vettem, és lx agyba fûztem 2" dt küllõkkel, akkor ('99 tájéka) fogta a fejét a srác a boltban, hogy igy meggyalázni ezt a jó felnit ilyen szutyok nehéz alkatrészekkel :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nem mondom, hogy a mélyhornyú golyóscsapágyas (csakazértsemipari:)) agyaknak nincs létjogosultságuk, de tartósság, beállíthatósság terén a kónuszos szerintem jobb. Nem véletlen, hogy a shimano a legújabb eksztíárban is ilyet alkalmaz.

ha ez így van akkor pl szerszámgépeknél mért nem tömegesen alkalmazott megoldás a konuszos cucc ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

konás: miért pont iparis?.mennyiben jobb az?. én már megtanultam faszányosan kónuszos agyakat szerelni-pucolni-zsírozni-beállítani,sárban meg nem szeretek bringázni..aprót megnéztem, de az ha jól látom, egy elsõ kerék, nekem meg egy hátsóra van fõleg szükségem, az nem bírja a kiképzést.

Az egyik cserélhetõ, a másik nem. Ki gyárt még komoly kónuszos mtb agyakat?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Itthon minden boltos sír hogy fos a húzott küllõ, külföldön meg mindenki ajánlja, még nagydarab riderek alá is... Vajon ki tudja jobban... :chin:

nem jó helyre jársz....:).ahova én szoktam ott 3 éve rögtön gond nélkül 2-1,8 ast ajánlottak, pedig akkor se voltam 90 kiló alatt.....ja és soha nem volt gondom pedig egy rövid idõaszakot kivéve mindig könnyû kerekeim voltak.....még átütõs aggyal is, 800 gramm körül van az elsõ kerekem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
nem mondom, hogy a mélyhornyú golyóscsapágyas (csakazértsemipari:)) agyaknak nincs létjogosultságuk, de tartósság, beállíthatósság terén a kónuszos szerintem jobb. Nem véletlen, hogy a shimano a legújabb eksztíárban is ilyet alkalmaz.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Dave:
mér XT? valami iparis nem jöhetne szóba? én inkább azt támogatom.ban YSEC elsõ kerék, abból kinyerheted az agyat.

konás: miért pont iparis?.mennyiben jobb az?. én már megtanultam faszányosan kónuszos agyakat szerelni-pucolni-zsírozni-beállítani,sárban meg nem szeretek bringázni..aprót megnéztem, de az ha jól látom, egy elsõ kerék, nekem meg egy hátsóra van fõleg szükségem, az nem bírja a kiképzést.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Itthon minden boltos sír hogy fos a húzott küllõ, külföldön meg mindenki ajánlja, még nagydarab riderek alá is... Vajon ki tudja jobban... :chin:

Biztos azért mert heti 10-20 kereket fûzhetnek vékony küllõkkel és nem havi kettõt. Nekem 1.5-ös DT van és semmi gondom sincs vele, de az 1.8-as Wheelsmiths is ugyanolyan jó volt. Az a bajuk, hogy el kell érte menni a Maliba és darabra kiszámolni.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

http://www.nashbar.c...ium/YW-MW15.gif

Jééé, az enyém is ilyen! Csak én az elsõt radiálisan fûztem.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Dave:
mér XT? valami iparis nem jöhetne szóba? én inkább azt támogatom.
van apróban YASEC elsõ kerék, abból kinyerheted az agyat.

Lófarkas:
meglátásom szerint eddig minden nap ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
*közérdekû közlemény*
Fityisz megint bal lábbal kelt fel. Kéretik kerülni.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Azok úgy általában elég hülyék, de jó ideje van már pénzük ilyen drága játékokra, szal beletoltak pár tesztkilométert húzott küllõkbe.

Ez így van! Gondolkodás nélkül hinni kell nekik! Kezet tûzbe tenni s ilyenek...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Azok úgy általában elég hülyék, de jó ideje van már pénzük ilyen drága játékokra, szal beletoltak pár tesztkilométert húzott küllõkbe.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

a külföldiek! pláne az amerikaiak, mert azok a legokosabbak!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Jah, vki mondta még régebben, hogy rühelli az 1.5-ös küllõs kerekeket, mert soha nem lehet õket normálisan megfeszíteni, mert nyúlik. Hát most nálam pont egy elsõ kerék van; xt agy, dt revolution küllõk, mach 4 felni betonkeményre befûzve:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
köszi a választ. és a hegesztett gondolom tovább bírja, mint az illesztett vagy mi a másik.?

edit: ez a kép ez úgy most miért?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

kérdéseim: mavic xc717 vagy sun mach IV? (az áron kívül mik a különbségek, pro/kontra) 2-1.8-2 vagy 2-1.5-2 elég? cc-re, 58-60 kghoz, xt agy és vfék. amúgy miben jobb az alu küllõanya?

A Mavic hegesztett illesztésû, a Sun szerintem nem. Elég az 1.5-ös, az alu anya könyebb és alattad tartós is.
http://www.nashbar.c...ium/YW-MW15.gif

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kérdéseim: mavic xc717 vagy sun mach IV? (az áron kívül mik a különbségek, pro/kontra) 2-1.8-2 vagy 2-1.5-2 elég? cc-re, 58-60 kghoz, xt agy és vfék.

amúgy miben jobb az alu küllõanya?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
elsõ iparis agy mondjuk novatec 5-6-7 ezer körül, hátsó 7-12 között, 5-6/db ért már kapsz egy jó felnit és fûzésre küllõvel kb számolj 2-4 ezret bolttól függõen. szóval legjobb esetben 26 ezerbõl pont ki lehet hozni, de vadászni kell és jó helyre kell menni.

agyból mint mondtam novatec, bike+. trinity, zoggie, kb mind ugyan az, csak iparis legyen. ha kónuszos, akkor shimano, de az sztem drágább (nem biztos)

felnibõl sun-t nézegess sztem nem tudom milyen ccs kerekei vannak

küllõnõl sima dt, lehetõleg alu anyával, a fûzést meg passz, csak van vmi ismerõs bolt ;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Legelõször azt írd le, hogy mire használnád õket, utána majd jöhetnek a válaszok.

edit: úgy látszik mégsem kell:)