Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Oldalirányú terhelés - így pontosabb

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Elsõ keréknél (pont a csapágyazása miatt) nem ébred olyan erõ amit az (agy szempontjából) érintõ irányú küllõvel ("tangenciális" :) ) kell felvetetni.
A "horizontális"-t nem tudom értelmezni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hümm, sztem meg (az elõzõhöz) 1. off 2. warez 3. apróhirdetés....amugy meg ebayrõl is lehet már rendelni, sõt, a leleményesebbek fizetés nélkül is meg tudják szerezni. sõt, akit érdekelt mondjuk az nwd7, az majdnem mind ott volt a moziban a vetítésen.

nade vissza a topik eredeti címéhez: mennyiben jobb-rosszabb a radiális fûzésû elsõ kerék 60-65 kg alá, mint mondjuk a 3keresztes?

Horizontálisan kevésbé, vertikálisan viszont jobban bírja a terhelést. Ilyen kákabélû ember alá simán mehet. Persze V-fék mellé.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Dave, szerintem ha V-fékes akkor még egy picit akár jobb is lehet, (a rövidebb küllõk miatt) ha tárcsás akkor szóba sem jön.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hümm, sztem meg (az elõzõhöz) 1. off 2. warez 3. apróhirdetés....amugy meg ebayrõl is lehet már rendelni, sõt, a leleményesebbek fizetés nélkül is meg tudják szerezni. sõt, akit érdekelt mondjuk az nwd7, az majdnem mind ott volt a moziban a vetítésen.

nade vissza a topik eredeti címéhez: mennyiben jobb-rosszabb a radiális fûzésû elsõ kerék 60-65 kg alá, mint mondjuk a 3keresztes?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
egen, ráadásul a forgácsolás nem feltétlen tenne jót az anyag mechanikai tulajdonságainak sem....
egyébként nagyjából olyasmit ir a dt hogy hidegen kovácsolják, nem húzzák, de tök mindegy, mindenki húzott küllönek hivja, mint az fentebb le volt írva..

mellesleg Zé, kifejtenéd nekem hogy a hideg forgácsolás az milyen tecnológia ?
nem fûtik a mûhelyt vagy mi ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Persze, csak elképzeltem magamban, amint a DT-nél elkezdik a küllõket egyesével esztergálgatni...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Attól még húzottnak hívják az összes olyan küllõt aminek szakaszonként változó az átmérõje, akárhogy készül.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A DT hidegen kovácsolja.
Nem ugyanaz.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

a húzott vagy könnyített küllõ azt jelenti nagyjából hogy nem egyforma a teljes hosszban az átmérõ, hanem pl 2-1,8-as.

õõ a dt az "hidegen forgácsolja" és nem húzza és mégis eltérõ adott kersztmetszetben az átmérõ:chin:

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

majd utánajárok 1-2 helyen, hol menniyért csinálnák meg. kábé le tudod írni, hogy ezek menniybe kerülnek külön-külön? most télen kéne megcsinálni, a leárazások miatt.köszi

Lehet, hogy ismerjük egymást itt a keleti féltekén?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

2-1,8-2 nemtom mennyi, katalógusban nincs is.
De a 2-1,5-2 180Ft/db, szal 64db=11500

mach1 2-1,8-ast gondoltam....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

a v fékes 317-es 440 gramm 7000 ft/db körül van
lx agyak e/h 9000 körül /a probike-os akciós lx hátsó aggyal számoltam/
a húzott vagy könnyített küllõ azt jelenti nagyjából hogy nem egyforma a teljes hosszban az átmérõ, hanem pl 2-1,8-as. ha jók az emlékeim akkor 4-5 K a 64 db küllõ.....

2-1,8-2 nemtom mennyi, katalógusban nincs is.
De a 2-1,5-2 180Ft/db, szal 64db=11500

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hogyhogy nem egyformák a küllõk? miért jó az?

kevesebb küllõs felnit érdemes venni? vagy az csak esztétikailag lehet fontos?

Könnyebbek a húzott küllõk. A kevesebb küllõs kerék értelemszerûen szintén könnyebb, szerintem 32 lyukas felnit és agyat vegyél.
317 helyett még megpróbálhatnál egy sun mach IV-et.

A sebesség mindent megold.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

a húzott vagy könnyített küllõ azt jelenti nagyjából hogy nem egyforma a teljes hosszban az átmérõ, hanem pl 2-1,8-as. ha jók az emlékeim akkor 4-5 K a 64 db küllõ.....

hogyhogy nem egyformák a küllõk? miért jó az?
megnéztem a 317est, de v-fékesbõl úgy látom, hogy csak szürke van, pedig feketét szeretnék. bár ez legyen a legnagyobb gondom.

rob: néztem a mavic honlapját, de délelõtt nem tudtam elérni, valami gáz volt vele.

kevesebb küllõs felnit érdemes venni? vagy az csak esztétikailag lehet fontos?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a 317es felnikrõl nem találok semmit, csak a 717-esrõl. és mit jelent a húzott küllõ? agyat lx-et nézegettem én is.

majd utánajárok 1-2 helyen, hol menniyért csinálnák meg. kábé le tudod írni, hogy ezek menniybe kerülnek külön-külön? most télen kéne megcsinálni, a leárazások miatt.

köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a mavic honlapját azt nézted? :)
Feltöltött kép

tárcsafékes felni, 395 gramm, 21mm széles, maxxtal, sup (hegesztett)
fekete vagy szürke van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
a 317es felnikrõl nem találok semmit, csak a 717-esrõl. és mit jelent a húzott küllõ? agyat lx-et nézegettem én is.

majd utánajárok 1-2 helyen, hol menniyért csinálnák meg. kábé le tudod írni, hogy ezek menniybe kerülnek külön-külön? most télen kéne megcsinálni, a leárazások miatt.

köszi

mavic 317 felnik, lx agyak, húzott mach1 küllõk, ....pár ezerrel tán több mint 25 /cca 30/ de tán már aránylag könnyû lesz....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

mire használom? 80% város, de amúgy cc, évente 4-5 maraton. na ezekre kéne könnyíteni, és ha minden igaz a kerekek fontosak, hogy ne legyenek nehezek.
75 kilót cipelne, v-fékkel.

mavic 317 felnik, lx agyak, húzott mach1 küllõk, ....pár ezerrel tán több mint 25 /cca 30/ de tán már aránylag könnyû lesz....

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
mire használom? 80% város, de amúgy cc, évente 4-5 maraton. na ezekre kéne könnyíteni, és ha minden igaz a kerekek fontosak, hogy ne legyenek nehezek.
75 kilót cipelne, v-fékkel.

Legelõször azt írd le, hogy mire használnád õket, utána majd jöhetnek a válaszok.

edit: úgy látszik mégsem kell:)