Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én is lecsiszolnám azt a felületet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
havernak a fekete big fat mammoth-ja volt festett fekfelulettel, de arrol leszedte a pofa egyhamar. eleg ocsmanyul is nezett ki. na de az egesz bringa is, dortdzsampolt az istenadta vele :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
na ne reagáljátok túl
semmi kromofág vagy egyéb pacsuli nem kell.
kell egy durva csissz papír, és ha igényes vagy (legyél az) akkor még egy vízzel használandó polírpapír
költségvonzata párszáz huf , mondjuk pepecs egy meló, de úgyis jön a tél. (minél durvább a csissz, annál gyorsabb, egy bizonyos szintig ugye.)
durvával lenyomod, és a polírral átfutod.

én a Remerx-en követtem ezt el, azóta se reklamál (a remerx-en rajta volt egy matrica, hogy V-fékkel nem használható.. hááát... tökéletesen jó vele ;))

én aztmondom mindenképp csiszold le.
csiszolva:
-jobban fog
-nem síkít
-nem darabokban szedi le a glazúrt --> esztétikusabb
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ejha, ilyet se láttam még
és ez bolti?

kromofág nem hozza le?
Autist Team:)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Nesze: http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
már nem azért de milyen rhyno lite az?:)
festettet még nem láttam pedig megfordult egy pár errefelé:-)

képet!
Autist Team:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Kátrány meg flex nem csak triálban értelmes megoldás?

Ha nem zavaróan gyenge a fékhatás és nem néz ki ocsmányul, akkor én hagynám. Egy idõ után úgyis elkezd kopni, akkor még vársz egy kicsit és amikor már ocsmányul néz ki akkor már nem is kell sokat csiszolni rajta hogy teljesen lejöjjön:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
fékezõfelület lefestve ???

na mind1
smirgli mehet
koma felnije flexelve is van, hogy jobban fogjon a fék
végén még megkened kátránnyal is, és akkor teljesen Hawaii (nem vicc)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ha már fékezõfelület: Rhíno lite-om bizony le van festve ott is ahol nem szeretném. Így is tûrhetõen fog rajta a fék, de gondolom hatásosabb lenne festés nélkül: Vmi finom smirglivel csiszoljam le? Vagy mi?
Reméltem, hogy kb 4-5 hónap aktív tekerés alatt csak leszedi a fékpofa, de nem. Jól rá van rakva.:)

Edit: ez biza le van festve. Kátrány meddig bírja? Mert sokat tekerek. Nem hiszem, hogy nekiállnék naponta kenegetni, meg az ragad is meg izé...:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

érdemes ilyesmit v-fékhez nézegetni?

egyáltalán nem.
a V-féknek fékezõfelületre*("festék nélküli egyeletes rész") van szüksége.
ez a felni a képen pedig tárcsás.

amúgy mai tapasztalatom alapján kijelentem, hogy a Singletrack és a 2,35ös 2ply Maxxis külsõ nem szerelõbarát összeállítás :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ezek a számok mit jelentenek? és mi az a DT?

http://www.cyklomani..._main_large.jpg
ilyesmi kerekeket drága összerakni? érdemes ilyesmit v-fékhez nézegetni? ezek a kevesebb küllõs megoldások jobban tetszenek, hogy bírják a strapát?

google a barátod.
a dt az küllõket (is) csinál. www.dtswiss.com
2-1.8-2 az pedig vastagság mm-ben. menetnél kettes, középen 1.8-as, fejnél kettes. ez a huzott küllõ.
olyan kereket meg lehet venni egészben (az egy régi xtr a képen) de hülyeség szerintem. tekintve, hogy a shimano is rájött pár év szüttyögés után, hogy feleslegesen marketingelik a sz*r párosküllõs kerekeiket, mert nehéz, és könnyû kereket csak hagyományos felépitéssel lehet csinálni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
na ez a szivatas fajt Sheldon bacsitol! de fasza volt jol is neztem volna ki jol megepitek egy ilyen kereket nagy buzgalmamba es jol pofara esek vele. Na jol nezek ki! Amugy lattam a nyomatek kulcsot az tenyleg jo, de azon nyilvanvaloan latszik hogy szivatas. Na jo nem rontom a helyzetemet tovabb!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

mach1 2-1,8-ast gondoltam....

ezek a számok mit jelentenek? és mi az a DT?

http://www.cyklomani..._main_large.jpg
ilyesmi kerekeket drága összerakni? érdemes ilyesmit v-fékhez nézegetni? ezek a kevesebb küllõs megoldások jobban tetszenek, hogy bírják a strapát?

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Lehet, hogy ismerjük egymást itt a keleti féltekén?

elképzelhetõ, hogy látásból igen, meg-megfordulok a kerós boltokban, és még sok helyen, vendéglátóipari egységekben például :cheers:

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ez sem rossz tõle.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Haha, megetted!

Az egy tréfából összerakott oldal ill. kerék, nincs elõnye. Azért ez a fotó elárulhatta volna a disznóságot

Van még Brown papa oldalán egy-két ilyen cikk pl. a "real man" nyeregrõl ami gránitból készül, 1mm csaptávolságú extrahatékony lánc+fogaskerékrendszerrõl, üreges csapágygolyókról stb... Kedvencem a nyomatékkulcs kalibrálása.

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok! Latom itt sok olyan ember jot ossze aki igazan ert a kerek epiteshez. En is epitettem mar par kereket, de a Sheldon Brpwn bacsi oldalan olyat lattam amit meg sehol. A faszi kitalalt egy olyan kerekfuzesi modot amit POWerwheel neven le is vedetett es teszteltek is versenyeken allitolag. A lenyege az egesznek hogy a megszokottol elteroen, ket huzo erot kifelyto kullovel("puuling spokes") csak egy ellenkezo erot kifelyto kullo all ami a faszi szerint ellentetes erovel hat a kerekre, tehat elleneszegul az elore haladasnak (lehet hogy nem fogalmaztam eleg vilagosan)! Ahogy Brown bacsi irja nem kis teljesitmenynovekedest ertek el ezzel! Itt talaljatok az oldalt ahhol le van irva az egesz: http://sheldonbrown....ower_wheel.html es egy kepet is folteszek a fuzesrol.Feltöltött kép

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

A DT hidegen kovácsolja.
Nem ugyanaz.

bocsbocs elírtam, uhh ez durva volt:D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tehát mondjuk azt, hogy jobb nekem v fékhez a radiális 2-1.8-2?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem értem.
Az érintõ irányú küllõ (ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy valahány "keresztes") az agy és a felni közötti szögelfordulás (elcsavarodás) ellen jobb.
Csavaró erõt a hajtás (hátsó kerék) valamint a fékezés (tárcsa fék) tud létrehozni, amikor nem engedjük az agyat a felnivel egyezõ ütemben forogni.
Ha jól érzem, akkor az "alfa" szögelfordulásnak a radiális fûzés kb."sinus alfa" szorzóval áll ellen ami kis szögekre 0.
A tangenciális küllõ meg "cosinus alfa" szorzóval, ami kis szögekre 1.
Az összes többi erõre jobb kell, hogy legyen a radiális fûzés.
Ha tévedek, javíts ki!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."