Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a Dt mellett az szól, hogy könnyebb az alkatrész utánbótlása, mint a Mavic-é.
...

ebben biztos vagy ?

a mavic viszont bizonyítottan brutálisan erõs /nem az sl/ ezt nyugodtan merem állítani, és asszem egy st-t én is be fogok vállalni a merevfarúba....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ez olcsó és könnyû:
http://www.actionspo...c8a8717cad58613
+ FRM és Sun-Ringlé.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
igen.
a 240es disces verziót néztem. ahogy számolgattam árban nem sokkal van a Crossmax ST alatt, súlyban közel azonos és hát valljuk be utóbbi jobban néz ki.
bár lehet, hogy csak a márkát kell megfizetni utóbbinál, bár a DT se az a névtelen gyártó...
a Dt mellett az szól, hogy könnyebb az alkatrész utánbótlása, mint a Mavic-é.
szóval még rágódok...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
De miért nem építesz saját kereket? Gyári kerékszettek közül nézted már a DT-t?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hadd kötekedjek:
weight weenies szerint az FSA 1735 gr, a hirdetések szerint a Crossmax ST 1645 gr.
az árral egyetértek. kb. annyi az annyi.
láttál valahol FSA-t Európában? én nem találtam...

Tigrincs: akkor -1 pont az FSA-nak? :)

ww-t én is láttam, de ha a gyártó 1900 grammra adja, a fritz bike 1800 gramm fölé, akkor kevésbé hiszek a weight weenies - nek......vagy 2004- óta módósítottak rajta.....

fritzeknél biztos lehet kapni valahol ha van listaára.......

a másik az hogy a ha netán kell, akkor a mavichoz hamarabb kapsz itthon cuccot mint az fsa-hoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hadd kötekedjek:
weight weenies szerint az FSA 1735 gr, a hirdetések szerint a Crossmax ST 1645 gr.
az árral egyetértek. kb. annyi az annyi.
láttál valahol FSA-t Európában? én nem találtam...

Tigrincs: akkor -1 pont az FSA-nak? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

az hogy egy küllõ lapított-e vagy sem, az nagyon befolyásolja a kerék erõsségét?

konkrétan azz FSA XC300-as és a Crossmax ST kerekekre gondolok. mind2 24 küllõs, súlyban közel azonosak.
szóval nem tudom, hogy megéri megvenni a drágább, lapított küllõs kereket. jobb-e annyival, megéri-e.

azér keréken majd 200 g különbség, nem közel azonos súly......és nem kötnék rá fogadást, hogy az fsa az erõsebb.....viszont 250 euróval ólcsóbb az is tény....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
az hogy egy küllõ lapított-e vagy sem, az nagyon befolyásolja a kerék erõsségét?

konkrétan azz FSA XC300-as és a Crossmax ST kerekekre gondolok. mind2 24 küllõs, súlyban közel azonosak.
szóval nem tudom, hogy megéri megvenni a drágább, lapított küllõs kereket. jobb-e annyival, megéri-e.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Azt tegyük hozzá, hogy 4 küllõ 20gr alatt van, tehát súlyban minimális a különbség. Csak azért mondom, hogyha valakit a +súly rettent el a 36-tól.
Marci

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Minél több küllõ, annál erõsebb és annál nehezebb lesz a kerék. Kábé ennyi. Testsúly, felhaszn. terület és a brutalitás/technika arány, plusz alkatrészminõség adja meg hogy hány küllõt érdemes használni. Mondjuk 32 és 36 között nem olyan óriási a kölönbség.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nincs különbség.
leszámítva a 4 küllõ és küllõanya elhanyagolható súlyát egy átlagos keréknél.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_EaSyRidR_*

vendég_EaSyRidR_*
  • vendég
félreértéás elkerülése végett, tudom h lyukszámban különbözik, azt nemtudom h gyakorlatban, használat közben, minõségben van e vmi különbség, tehát mitttomén többet bír, v stabilabb, ha igen mennyire és ilyesmik, mert ugyanannyiba kerülnek, csak vmi különbség mégis van köztük. Különben miért lenne 2 fajta.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A 36 lyukas felnin 4 lyukkal több van.
Négy küllõvel több kell bele, meg persze 36 lyukas agy kell hozzá.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_EaSyRidR_*

vendég_EaSyRidR_*
  • vendég
Örömömre szolgálna ha vki megtudná mondani nekm, hogy mi vagy milyen különbségek vannak a 36, 32 lyukas felnik között. (Azaz egy adott felnibõl a két fajta közti különbség).
Elõre is köszi, ha votl már iylen jelegû kérdés akkor szorri csak most nem volt fölös 3 órám átlapozgatni :P:)
vároma választ ide vagy privibe, köszi

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts

Azért a +5mm-ben ne legyél biztos. A 2. linkben az egyik csókának +10 mûködött és úgyis függ attól, h mekkora a felni agy etc. Totó-lottó rulz.

Edit: 3L3T-vel az a gáz, hogy nagyon közel keresztezõdnek a küllõk az agyperemhez... volt már olyan mókus akinek nyolcas lett az agyperemben... nem valami megnyugtató.

A második linknél nem egy helyen van a két csavarás hanem egymástól jó távol, gondolom ez még jobban megnöveli a küllõhosszt. De tuti hogy úgyis tipp a vége.

meglátjuk hogy bírja a 3L3T, tény hogy ijesztõ ahogy behajlik a küllõ eleje. Egy 20 éves maillard agyra fûztem használt DT küllõkkel, nem halok bele ha szétcsavarja.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Azért a +5mm-ben ne legyél biztos. A 2. linkben az egyik csókának +10 mûködött és úgyis függ attól, h mekkora a felni agy etc. Totó-lottó rulz.

Edit: 3L3T-vel az a gáz, hogy nagyon közel keresztezõdnek a küllõk az agyperemhez... volt már olyan mókus akinek nyolcas lett az agyperemben... nem valami megnyugtató.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts
találtamegy közel hasonló leírást, ebbõl már nem nehéz átdolgozni.
belinkelem hátha más is belefut hasonló problémába :)

http://www.instructa...862ZT/?ALLSTEPS

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts
a sok építés között beszúrnék egy fûzési kérdést :)

van esetleg valakinek leírása/linkje a hópehely (snowflake) kerék fûzésérõl? Nem találok sehol, kibogozni a képrõl pedig inkább csak végszükség esetén szeretném. Annyit már tudok hogy 3keresztes fûzéshez használt küllõnél 5mm-rel kell hosszabb.
erre gondolok:
http://www.fixedgear...c/BenWilson.htm

btw, ma fûztem egy ilyet és igen pofás, még alacsonyperemes aggyal is:
http://www.baldurdas...g3trailing.html

asszem belezúgtam a speckó fûzési mintákba :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azért irtam, hogy szutykok (a cég - mavic) mert eddig nem volt xm719 disc, csak olyan xm719 ami nekem is van, és aminek van fékfelülete.
mivel azonban én tárcsafékkel használom, nekem nincs rá szükségem, mármint a fékfelületre.
szóval már idén is csinálhattak volna ilyet (xm719 disc), és akkor nem kellett volna azt vennem, ami most van.
igy vagy lecserélem a felniket, vagy az egész kerékszettet.

7.000 huf alatt 70 kilóhoz talán egy sun rhyno lite lenne a legjobb, ha durván küldöd, és egy mach1 mx ha kicsit kevésbbé :)
tam: szerintem v-fékes kellene.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mavic XM321

es

http://ebike.hu/termekek/felni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F