Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hali!
90 kilót bírnak az xtr kerekek?Vagy inkább Mavic crossmax-on gondolkozzam?
Esetleg egyiksem?Mindenképp valami ilyesmit szeretnék.
Maraton,túra,stb...

az xtr-t én sem merném bepróbálni.....én egy crossmax st-t próbálnék be, a 90 kilómhoz az olyan 1600 g körül van /diszkes, a vfékes könnyebb/ .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
én személy szerint nem venném egyiket sem :) szintén 90kg(még pár napig :) )
másfél éve Mavic xc717 disc ,36 DT küllõ kerekenként,Mars9.0 és szerintem fele az ára,ha nem kevesebb.azóta sem kellett centrírozni ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Hali!
90 kilót bírnak az xtr kerekek?Vagy inkább Mavic crossmax-on gondolkozzam?
Esetleg egyiksem?Mindenképp valami ilyesmit szeretnék.
Maraton,túra,stb...

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Hali!
Dirtre kéne valami erõs hátsó felni (merev vázba).Nagyon maximum 15e, de inkább 10e körüli összeget szánnék rá.
Legfontosabb szempontok:
-36 lyukas
-nem kõnehéz
-viszonylag széles(>30mm)
-lehetõleg fekete
-lehet disc-es is
Én ezekre gondoltam:
Alex dx 32
mavic ex 325
mavic ex 721
sun mtx
Elsõsorban ezek közül kéne választani,de más ötleteknek is örülök.
A válaszokat elõre is köszönöm.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
asszem nekem is Acor volt a kerekeimben (fekete)
45/59gr, és tuti nem volt több 3e Ft-nál (bár vagy 3 éve vettem...)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Légyszíves javasoljatok gyorszárat, elõre/hátra, szumma ~5e huf-ért! (cc kerékpárba)

Nekem az összes bringámban Acor volt. Most már feketében is van, nagyon olcsó és nem is olyan nehéz.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

nekem KORE mart alu van. nem tudom a sulyat, se az arat, nem is hiszem hogy lehet otthon kapni, szal ezzel most sokra nem mentel, de leirtam, mert sztem tok szep, es buszke vagyok ra :)

azert koszonjuk :}

a shimanok pl jok. marmint a jobbak, nem a fullgagyi acelosak.

kerestem arakat, de se velo-n, se paul-lange-n se bikefunnal nem talaltam :chin:
igy aztan nem tudom mennyi az annyi.

(most nezem sh.com-nal, hogy xt/lx QR 61/64g, ugy sejtem akkor sok kulonbseg nincs koztuk)

NT: nem emlekszel esetleg a tipusara pontosabban? (vagy nincs is belole sokfele?)
es tudsz mondani egy kb arat es egy kb tomeget?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem KORE mart alu van. nem tudom a sulyat, se az arat, nem is hiszem hogy lehet otthon kapni, szal ezzel most sokra nem mentel, de leirtam, mert sztem tok szep, es buszke vagyok ra :)

a shimanok pl jok. marmint a jobbak, nem a fullgagyi acelosak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Légyszíves javasoljatok gyorszárat, elõre/hátra, szumma ~5e huf-ért! (cc kerékpárba)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

egyszerûbb lézerrel kivagdosni az acéllapot, mint szegecselt aluminiumközepû tárcsát csinálni.
meg persze az agy megmunkálása sem olcsó.

nem is beszélve a jó kis símanó liszenszrõl....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a tárcsát gyártani nem olcsó és nem egyszerû.
szerintem ezért késik az átállás.
mégis egyszerûbb lézerrel kivagdosni az acéllapot, mint szegecselt aluminiumközepû tárcsát csinálni.
meg persze az agy megmunkálása sem olcsó.

nem kérdõjelezem meg a helyességét, csak azt mondom, hogy hagyományos 6 csavaros rendszert elõállítani olcsóbb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

szerintem jobb megoldás a centerlock (ugyanugy mint a postmount) de hogy tömeges átállás legyen, az még szerintem várat magára. de ha már centerlock ugye, ahhoz az kell, hogy aluminium közepû szegecselt tárcsákat gyártsanak, ami nem olcsó. acélból is lehetne csinálni cl tárcsát, de senki nem venné olyan nehéz lenne :D

A Bees már "õsidõk" óta gyárt egyfajta centerlock rendszerû tárcsát. A drágaság relatív. A Malinál kapható Magura tárcsa sokkal többe kerül mint az új XTR.
Szinte az összes Mavic MTB kerék is kapható centerlockos aggyal. Meg hát a versenyautókon is mûkodik a központi kerékrögzítés.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
én is a pm analógiáját akartam felhozni de Rob megelõzött :)

-=B.B.B.=-

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem jobb megoldás a centerlock (ugyanugy mint a postmount) de hogy tömeges átállás legyen, az még szerintem várat magára.
de ha már centerlock ugye, ahhoz az kell, hogy aluminium közepû szegecselt tárcsákat gyártsanak, ami nem olcsó. acélból is lehetne csinálni cl tárcsát, de senki nem venné olyan nehéz lenne :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

nekem szimpatikusabb, mert egyszerûbb, és szerintem könnyebb is, meg ráadásul szebb, kisebb is, szolídabb.

Meg adapterrel felmegy rá a 6 csavaros tárcsa is, de fordítva nem mûködik.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

...es dragabb gyartani. szal meg valoszinuleg jo ideig megmaradnak a 6lukas tarcsak. meg kulonben is, az csak egy dolog, hogy CL-es agyat gyart mas is, de tarcsat? most az uj magura Louise az opcionalis IS/PM, centerlock/6luk. ezek minden kombinaciojaval. de hayes, hope, avid, formula, stb meg nem alltak be a sorba.

sztem elõbb útóbb be fognak....vagy valaki elkezd használható adaptert gyártani....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
...es dragabb gyartani. szal meg valoszinuleg jo ideig megmaradnak a 6lukas tarcsak. meg kulonben is, az csak egy dolog, hogy CL-es agyat gyart mas is, de tarcsat? most az uj magura Louise az opcionalis IS/PM, centerlock/6luk. ezek minden kombinaciojaval. de hayes, hope, avid, formula, stb meg nem alltak be a sorba.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
arra gondolsz, hogy eljön-e az az idõ, amikor mint a retro kategóriába tartozik majd, akinek 6 csavaros lesz a tárcsája? :)

elõszöre ugye kezdte a shimano, aztán talán 2004 nyarán láttam elõször DT-t, most meg számos gyártónak van.

nekem szimpatikusabb, mert egyszerûbb, és szerintem könnyebb is, meg ráadásul szebb, kisebb is, szolídabb.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
nem akarok tudálekos lenni, de centRírozás

mennyire lesz "szabvány" ez a centerlock?

-=B.B.B.=-

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

es centirozni se annyira veszelyes... asszem azt a kicsi alu kullokulcsot azt adjak hozza, meg a muanyag DOLOGt is, amivel fogod a kullot, hogy iranyba alljon... es mivel kevesebb kullo, centirozni is tok konnyu. felteve, hogy a felni nem kapott valami durvat

ha igen akkor pedig lehet csak felnit is szerezni hozzá ha minden igaz... szóval a szervízháttér a felhasználó rendelkezésére áll.