az xtr-t én sem merném bepróbálni.....én egy crossmax st-t próbálnék be, a 90 kilómhoz az olyan 1600 g körül van /diszkes, a vfékes könnyebb/ .Hali!
90 kilót bírnak az xtr kerekek?Vagy inkább Mavic crossmax-on gondolkozzam?
Esetleg egyiksem?Mindenképp valami ilyesmit szeretnék.
Maraton,túra,stb...
Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Posted 2007. January 01. - 14:56
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. January 01. - 14:25
másfél éve Mavic xc717 disc ,36 DT küllõ kerekenként,Mars9.0 és szerintem fele az ára,ha nem kevesebb.azóta sem kellett centrírozni
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2007. January 01. - 14:03
90 kilót bírnak az xtr kerekek?Vagy inkább Mavic crossmax-on gondolkozzam?
Esetleg egyiksem?Mindenképp valami ilyesmit szeretnék.
Maraton,túra,stb...
Posted 2007. January 01. - 12:34
Dirtre kéne valami erõs hátsó felni (merev vázba).Nagyon maximum 15e, de inkább 10e körüli összeget szánnék rá.
Legfontosabb szempontok:
-36 lyukas
-nem kõnehéz
-viszonylag széles(>30mm)
-lehetõleg fekete
-lehet disc-es is
Én ezekre gondoltam:
Alex dx 32
mavic ex 325
mavic ex 721
sun mtx
Elsõsorban ezek közül kéne választani,de más ötleteknek is örülök.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Posted 2006. December 30. - 23:23
45/59gr, és tuti nem volt több 3e Ft-nál (bár vagy 3 éve vettem...)
Posted 2006. December 30. - 22:43
Nekem az összes bringámban Acor volt. Most már feketében is van, nagyon olcsó és nem is olyan nehéz.Légyszíves javasoljatok gyorszárat, elõre/hátra, szumma ~5e huf-ért! (cc kerékpárba)
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. December 30. - 22:38
azert koszonjuk :}nekem KORE mart alu van. nem tudom a sulyat, se az arat, nem is hiszem hogy lehet otthon kapni, szal ezzel most sokra nem mentel, de leirtam, mert sztem tok szep, es buszke vagyok ra
kerestem arakat, de se velo-n, se paul-lange-n se bikefunnal nem talaltam :chin:a shimanok pl jok. marmint a jobbak, nem a fullgagyi acelosak.
igy aztan nem tudom mennyi az annyi.
(most nezem sh.com-nal, hogy xt/lx QR 61/64g, ugy sejtem akkor sok kulonbseg nincs koztuk)
NT: nem emlekszel esetleg a tipusara pontosabban? (vagy nincs is belole sokfele?)
es tudsz mondani egy kb arat es egy kb tomeget?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. December 30. - 22:17
a shimanok pl jok. marmint a jobbak, nem a fullgagyi acelosak.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 30. - 19:28
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. December 29. - 20:32
egyszerûbb lézerrel kivagdosni az acéllapot, mint szegecselt aluminiumközepû tárcsát csinálni.
meg persze az agy megmunkálása sem olcsó.
nem is beszélve a jó kis símanó liszenszrõl....
Posted 2006. December 29. - 19:46
szerintem ezért késik az átállás.
mégis egyszerûbb lézerrel kivagdosni az acéllapot, mint szegecselt aluminiumközepû tárcsát csinálni.
meg persze az agy megmunkálása sem olcsó.
nem kérdõjelezem meg a helyességét, csak azt mondom, hogy hagyományos 6 csavaros rendszert elõállítani olcsóbb.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 29. - 16:27
A Bees már "õsidõk" óta gyárt egyfajta centerlock rendszerû tárcsát. A drágaság relatív. A Malinál kapható Magura tárcsa sokkal többe kerül mint az új XTR.szerintem jobb megoldás a centerlock (ugyanugy mint a postmount) de hogy tömeges átállás legyen, az még szerintem várat magára. de ha már centerlock ugye, ahhoz az kell, hogy aluminium közepû szegecselt tárcsákat gyártsanak, ami nem olcsó. acélból is lehetne csinálni cl tárcsát, de senki nem venné olyan nehéz lenne
Szinte az összes Mavic MTB kerék is kapható centerlockos aggyal. Meg hát a versenyautókon is mûkodik a központi kerékrögzítés.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. December 29. - 16:19
-=B.B.B.=-
Posted 2006. December 29. - 16:16
de ha már centerlock ugye, ahhoz az kell, hogy aluminium közepû szegecselt tárcsákat gyártsanak, ami nem olcsó. acélból is lehetne csinálni cl tárcsát, de senki nem venné olyan nehéz lenne
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 29. - 15:59
Meg adapterrel felmegy rá a 6 csavaros tárcsa is, de fordítva nem mûködik.nekem szimpatikusabb, mert egyszerûbb, és szerintem könnyebb is, meg ráadásul szebb, kisebb is, szolídabb.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. December 29. - 15:54
sztem elõbb útóbb be fognak....vagy valaki elkezd használható adaptert gyártani.......es dragabb gyartani. szal meg valoszinuleg jo ideig megmaradnak a 6lukas tarcsak. meg kulonben is, az csak egy dolog, hogy CL-es agyat gyart mas is, de tarcsat? most az uj magura Louise az opcionalis IS/PM, centerlock/6luk. ezek minden kombinaciojaval. de hayes, hope, avid, formula, stb meg nem alltak be a sorba.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. December 29. - 15:40
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 29. - 15:22
elõszöre ugye kezdte a shimano, aztán talán 2004 nyarán láttam elõször DT-t, most meg számos gyártónak van.
nekem szimpatikusabb, mert egyszerûbb, és szerintem könnyebb is, meg ráadásul szebb, kisebb is, szolídabb.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. December 29. - 14:20
mennyire lesz "szabvány" ez a centerlock?
-=B.B.B.=-
Posted 2006. December 29. - 14:02
es centirozni se annyira veszelyes... asszem azt a kicsi alu kullokulcsot azt adjak hozza, meg a muanyag DOLOGt is, amivel fogod a kullot, hogy iranyba alljon... es mivel kevesebb kullo, centirozni is tok konnyu. felteve, hogy a felni nem kapott valami durvat
ha igen akkor pedig lehet csak felnit is szerezni hozzá ha minden igaz... szóval a szervízháttér a felhasználó rendelkezésére áll.