Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

s csak picit drágább.

csak picit:D:D a legolcsóbb amit láttam eddig és iparis az 13...de jó nekem a deore vagy az alivio de majd konásandrástól várom a választ legfõképpen!!a ZAC19 az ezüst, a ZAC2000 a fekete!ebikeon fentvan mind2!köszi azért pápá

Ui.:a legolcsóbb DT márkájú küllõ mennyi?:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az új xtrnek megnövelt a tengely átmérõje.
Ezt szépen megfogalmaztam.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
törölhetõ

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ma vettem egy Rigida felnit.
lehet, hogy olyan, amirõl beszéltek nem néztem :D
fekete, 32 küllõs, fekete. létezik belõle 36 küllõs is. azért ez lett, hogy majd az agyváltós 36 küllõvel is harmonizáljon.
jah 3300 volt, jónak tûnik.
majd megnézem pontosan a típusát

GT:
elsõ vagy hátsó 270 gramm? mert nem mindegy ;)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Az újj 2007-es XTR agy már alutengelyes 270g-mal.

Ez már nem rossz konuszok mellett,csak az ára.

GT-Atee

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
A ZAC2000 az nem ezüst színû? csak mert akkor fölösleges drága fekete küllõket venni hozzá. Esetleg még Novatech agyban is gondolkodhatsz. Ipari csapágyak, hátul ráadásul 4, könnyebb, mint a deore, de erõsebb, s csak picit drágább.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
meggyõztetek...hagyom a francba. Majd egyszer agyakat cserélek.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Rigida ZAC2000-rõl van valakinek véleménye/tapasztalata?Valószínû hogy ilyet veszek majd és ez azt hiszem hogy 32 lyukú, és ez összefûzve fekete DT küllõkkel és alivio vagy deore aggyal jó cuccos lesz egy kezdõnek?mert ezekbõl a kerekes dolgokból voltak problémáim az Építsd meg az álomgéped topikban:D szerintem páran emlékeznek rá:D (single track american agyakkal:D)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Na akkor pontosítok! Rég volt már shimano agyam, s annak még a tengelyen volt kialakítva fixen a csapágyazás belsõ golyópályája. Az ilyet nem lehet megcsinálni házilag. A mai agyaknál már menetes a tengely, s a kónusz sem fix, igen, de hiába csinálsz aluból tengelyt ha ugyanúgy a bazi nehéz acélkónuszos megoldást teszed vissza rá. Nyernél vele kb 20g-ot. Nem látom értelmét. Ráadásul a hosszú menet nagyon gyengítené az anyagot, s ugyanolyan méretû alu tengely kevesebbet bírna mint acél társa. Ráadásul egy LX agy teste sem agyonkönnyített fajta.
A kónuszos megoldás miatt még az XTR agyak is nehéznek számítanak, pedig ott titán a tengely.

Tüzes Paripám

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
én úgy értettem, hogy nem ajánlja az alu tengelyre való cserét. nem hiába van minden shimano agy acélból, kivéve az xtr-t és dura ace-t, ami titánból készül.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tegyük fel, hogy kb. 9mm átmérõjû 2mm falvastagságú tengely elbírja a súlyod nagyon lájtos használat mellett (úgyis elhajlik), de a menet nem bírja a papucsnál és a kontrázásnál tönkremegy.

A sebesség mindent megold.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Én sem értem pontosan XC-Rider mire gondolt, de majd pontosítja. Mindenesetre ha tényleg rizikós, akkor nem vállalom be a dolgot.

Ha nagyon ráérek, azért majd COSMOS-ban csinálok egy végeselemes terhelésvizsgálatot rá:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Ha emlékezetem nem csal a shimano agyak kónuszosak. Nincs az az esztergályos, aki megfelelõen tartós golyópágyát készít neked az új tengelyre.

Ezt tökre nem értem. Persze, kónuszos az agy. Na és? Gondolom ugyanolyan menete lenne a tervezett alu tengelynek mint az acél eredetinek, és rátenné az eredeti kónuszt, kontraanyát, az egész hóbelebancot. Nem?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

(a titán "majdnem" acél ;) )

Mintha odaírtam volna, hogy kivéve XTR!!! Az titán, sõt a Dura-Ace is. Most így jó?

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
(a titán "majdnem" acél ;) )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ha emlékezetem nem csal a shimano agyak kónuszosak. Nincs az az esztergályos, aki megfelelõen tartós golyópágyát készít neked az új tengelyre.
felejtõs szerintem. Nem véletlenül acéltengelyesek a Shimano agyak (kivéve XTR).

Tüzes Paripám

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Mohus! Én nem cserélném, minimális az a súly amit megtakarítanál! És nem is egy életbiztosítás!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Szerintetek AM, Maraton felhasználásra 70kg alá bevállalható lenne az LX agyak acéltengelyének alura cserélése? Esztergályossal csináltatnám gyorszáras (átmenõ furatos) kivitelben, valami 7000-es sorozatú aluból.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Sziasztok!
Szerintetek megér 25-ezret egy Mach1 CFX felni + Novatech agy párosítású 28 küllõs országúti kerékszett ?
Kinek volt tapasztalata ezzel a felnivel ? Mennyire bírja a gyûrõdést ?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Minden, amit a témáról tudni kell.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."