Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:39
Írta 2007. május 25. - 20:45
talán a mostani bikemagben volt olvasható, hogy úgy fûzte be -HBalage??- a kerekét, hogy nem keresztezték egymást a küllõk.
magyarázom
szóval. oldalnézetbõl láttható volt a 3 kereszt, viszont a küllõk nem kígyóztak egymáson keresztül. nem érintkeztek egymáshoz a küllõk, így merevebb kereket kapott.
ugye most kerékfûzés elõtt állok, s meg szeretném kérdezni, hogy érdemes-e így fûznöm, vagy maradjak a hagyományosnál?
magyarázom
szóval. oldalnézetbõl láttható volt a 3 kereszt, viszont a küllõk nem kígyóztak egymáson keresztül. nem érintkeztek egymáshoz a küllõk, így merevebb kereket kapott.
ugye most kerékfûzés elõtt állok, s meg szeretném kérdezni, hogy érdemes-e így fûznöm, vagy maradjak a hagyományosnál?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. május 23. - 15:05
a trekking felnik altalaban szelesebbek, erosebbek, mivel ki kell birniuk csomagos turakat, enyhe foldutakat, stb. mig egy orszaguti felni keskenyebb, konnyebb, es kevesbe strapabiro.
nem kevernem a dolgokat inkabb
nem kevernem a dolgokat inkabb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. május 23. - 13:22
Sziasztok!
Kérdezném, mik az alapvetõ különbségek egy trekking és egy outi kerék között? Ki kell cserélni az outim Mavic xp21 hátsó kerekét, és szeretném tudni, lehet-e azt pótolni egy BikePositive Weekend hátsóval?
köszönettel, parej
tudtommal outinál a hátsó saru távolsága 130mm, míg trekkingnél és mtb-nél 135mm. tehát más agy kell bele, de csak a nálam tapasztaltabbak tudják megmondani, hogy mennyire lehet feszegetni a dolgot...
viszont szerintem kapsz outi hátsókereket is ilyen kategóriában, én inkább azt vennék.
Írta 2007. május 23. - 13:02
Írta 2007. május 22. - 22:08
Írta 2007. május 22. - 22:06
elöl radiális (0 kereszt), ha jól látom...ettõl nagyon merev lesz a kerék, de nem minden kerékagy szereti ezt a fajta fûzésmódot, eléggé megterheli a küllõperemet. (radiális fûzés esetén akár garanciavesztés is lehetséges!!) azon kívül tárcsafék és meghajtás mellé nem lehet radiálist fûzni, mivel oldalirányú merevsége nem sok van, és a tárcsa nagggyyyoon elcsavarja. (tárcsához és meghajtáshoz 3 kereszt a javasolt)..hátul a nem-hajtásoldalt lehet így fûzni, azt hiszem pl. a gyári mavic kerekek is radiálisra vannak fûzve a nem hajtásoldalon.
hátul pedig ha jól látom sima 3 keresztes fûzés van. erõs mindkét irányban, de elég rugalmas ahhoz, hogy 100kg ig (és akár fölötte is) bárkit elviseljen küllõtörés nélkül... ez a legáltalánosabb fûzés...fûzésfajtákról bõvebben itt:
http://www.freeweb.h...te/sp_kerek.htm
hátul pedig ha jól látom sima 3 keresztes fûzés van. erõs mindkét irányban, de elég rugalmas ahhoz, hogy 100kg ig (és akár fölötte is) bárkit elviseljen küllõtörés nélkül... ez a legáltalánosabb fûzés...fûzésfajtákról bõvebben itt:
http://www.freeweb.h...te/sp_kerek.htm
Írta 2007. május 22. - 21:58
Kerékguruk!
Ehun egy fotó: http://www.flickr.co...03281583&size=l
Itt meg egy zöldfülû kérdés: mi a különbség a két kerék fûzése között és miért ilyen, illetve olyan?
Köszi!
Ehun egy fotó: http://www.flickr.co...03281583&size=l
Itt meg egy zöldfülû kérdés: mi a különbség a két kerék fûzése között és miért ilyen, illetve olyan?
Köszi!
Írta 2007. május 22. - 21:27
A zárógyûrût speciális szerszámmal letekered közben láncoskulccsal ellentartasz, ezután simán lejönnek a fogaskerekek, aztán új kerékre felrakod õket és meghúzod a zárógyûrût.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. május 22. - 21:03
még valami: ha megvan az új kerék, akkor "csak" annyi a dolgom, hogy a kazettát (fogaskerekeket) átépítem az új kerékre? Ha igen, hogyan? :chin:
köszönet ezerrel
DaveRider: Metallica rulez!
köszönet ezerrel
DaveRider: Metallica rulez!
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep
Írta 2007. május 22. - 19:21
ez a legalapabb verzió, én konkrétan erre gondoltam:
http://ebike.hu/term...y/26-slick/1723
na de most már tényleg keresd meg a gumitopikot és oda válaszolj, mert a moderátorok mérgesek lesznek...
parej, a választ nem tudom, de a Metallica - Enter Sandman nekem az egyik kedvenc számom:)
http://ebike.hu/term...y/26-slick/1723
na de most már tényleg keresd meg a gumitopikot és oda válaszolj, mert a moderátorok mérgesek lesznek...
parej, a választ nem tudom, de a Metallica - Enter Sandman nekem az egyik kedvenc számom:)
Írta 2007. május 22. - 19:18
Sziasztok!
Kérdezném, mik az alapvetõ különbségek egy trekking és egy outi kerék között? Ki kell cserélni az outim Mavic xp21 hátsó kerekét, és szeretném tudni, lehet-e azt pótolni egy BikePositive Weekend hátsóval?
köszönettel, parej
köszönettel, parej
now I lay me down to sleep
Írta 2007. május 22. - 19:00
Oh, kerestem a gumis topikot, de véletlenül átsiklottam fölötte szerintem, ezúton is bocs!
Ejha, rákesetem a Schwalbe Marathonra, még egész elfogadható áron is lehet venni pl. ebike.hu -n és kinézetre még szimpatikusabb is a Maxxisnál!
http://ebike.hu/term...6-felterep/2450
Vizes úton nagyon-nagyon ritkán megyek, szerencsére, "aquapláning" nem probléma.
Köszi az infót - és ezennel megkeresem és átnyergelek a gumis topikba
Ejha, rákesetem a Schwalbe Marathonra, még egész elfogadható áron is lehet venni pl. ebike.hu -n és kinézetre még szimpatikusabb is a Maxxisnál!
http://ebike.hu/term...6-felterep/2450
Vizes úton nagyon-nagyon ritkán megyek, szerencsére, "aquapláning" nem probléma.
Köszi az infót - és ezennel megkeresem és átnyergelek a gumis topikba
Írta 2007. május 22. - 18:46
Szia,
a topikot nem igazán találtad el, van külön gumitopik, a továbbiakban légyszi oda írj. de azért én még itt válaszolok:
az az aszfalt milyen minõségû lesz és várható e, hogy mész esetleg döngölt földúton vagy szigorúan csak aszfalt? nekem egy 1.6-os conti sportcontact van, Balatonnál szoktam vele zúzni meg most a városi SS-re majd ez megy fel. szerintem egy jó gumi, bár vizes aszfalton -mint a legtöbb, közel sima felületû slick- csúszkál. nekem pontjó az 1.6, de szerintem azt, hogy milyen széles/keskeny gumit használ, mindenki maga dönti el.
ha csomagtartós túrára mész, akkor én inkább valami szélesebb semi-slicket vennék, annak talán kicsit jobb a tapadása. ha az abszolúte csúcsot szeretnéd venni, akkor az szerintem a schwalbe marathon külsõ....
ez a maxxis kombináció pedig szerintem megfelelõ lesz arra, amire használni fogod, és még relatíve olcsó is. ha tetszik, szerintem nyugodtan vedd meg.
a topikot nem igazán találtad el, van külön gumitopik, a továbbiakban légyszi oda írj. de azért én még itt válaszolok:
az az aszfalt milyen minõségû lesz és várható e, hogy mész esetleg döngölt földúton vagy szigorúan csak aszfalt? nekem egy 1.6-os conti sportcontact van, Balatonnál szoktam vele zúzni meg most a városi SS-re majd ez megy fel. szerintem egy jó gumi, bár vizes aszfalton -mint a legtöbb, közel sima felületû slick- csúszkál. nekem pontjó az 1.6, de szerintem azt, hogy milyen széles/keskeny gumit használ, mindenki maga dönti el.
ha csomagtartós túrára mész, akkor én inkább valami szélesebb semi-slicket vennék, annak talán kicsit jobb a tapadása. ha az abszolúte csúcsot szeretnéd venni, akkor az szerintem a schwalbe marathon külsõ....
ez a maxxis kombináció pedig szerintem megfelelõ lesz arra, amire használni fogod, és még relatíve olcsó is. ha tetszik, szerintem nyugodtan vedd meg.
Írta 2007. május 22. - 18:29
Sziasztok!
Gumiköpeny és belsõ vásárlásával kapcsolatban, mint full laikus kérnék tanácsot. Jópár oldalnyit visszaolvastam és igyekeztem tájékozódni, de úgy döntöttem inkább felteszem kérdésem.
Szóval, alsóközepes XC-s montimhoz szeretnék valamilyen slick/semi-slick gumit vásárolni. Nézelõdtem egy csomó weboldalon, viszonylag jó áron találtam például a Continental gumiit (CityContact, Sportcontact stb.), vagy például szimpatikus a Maxxis OverDrive MaxxProtect 26x1,75", vagy éppen a Schwalbe City Jet 1,5" (igaz, ez kissé keskenynek tûnik "stílusomhoz").
Most éppen Ritchey SpeedMax 26"x1.9 van a bringán (Alpha elõl+Omega hátul), ami piszokjó, csak az elkövetkezendõ idõkben szinte kizárólag aszfaltos úton fogom használni bicajom (ergó értelmetlen lesz ilyen "túlbordázott" köpeny). Ezért gondoltam, vennék valami trekkingesebb stílusú köpenyt - és persze hozzá belsõt.
A súly különben nekem különösebben nem számít, inkább leadok 1 kilót testrõl ; na meg azért néhány útpadkáról leugratást nem árt, ha kibír az a gumi, inkább legyen nehezebb pár 10-20 grammnyival. Na meg, úgy sejtem (jól?) ehhez jobb egy ha nem is sokkal, de az 1.5"-nál azért szélesebb, "ballonosabb" méret.
A Maxxis például telesen jónak tûnik árban, egyelõre az a legszimpatikusabb. Szerintetek ez a külsõ-belsõ kombináció például jó lehetne?
- Maxxis OverDrive MaxxProtect 26x1,75"
- Maxxis Ultralight (0,6mm vastagság) 26x1,5-1,75"
Elõre is köszi!
Gumiköpeny és belsõ vásárlásával kapcsolatban, mint full laikus kérnék tanácsot. Jópár oldalnyit visszaolvastam és igyekeztem tájékozódni, de úgy döntöttem inkább felteszem kérdésem.
Szóval, alsóközepes XC-s montimhoz szeretnék valamilyen slick/semi-slick gumit vásárolni. Nézelõdtem egy csomó weboldalon, viszonylag jó áron találtam például a Continental gumiit (CityContact, Sportcontact stb.), vagy például szimpatikus a Maxxis OverDrive MaxxProtect 26x1,75", vagy éppen a Schwalbe City Jet 1,5" (igaz, ez kissé keskenynek tûnik "stílusomhoz").
Most éppen Ritchey SpeedMax 26"x1.9 van a bringán (Alpha elõl+Omega hátul), ami piszokjó, csak az elkövetkezendõ idõkben szinte kizárólag aszfaltos úton fogom használni bicajom (ergó értelmetlen lesz ilyen "túlbordázott" köpeny). Ezért gondoltam, vennék valami trekkingesebb stílusú köpenyt - és persze hozzá belsõt.
A súly különben nekem különösebben nem számít, inkább leadok 1 kilót testrõl ; na meg azért néhány útpadkáról leugratást nem árt, ha kibír az a gumi, inkább legyen nehezebb pár 10-20 grammnyival. Na meg, úgy sejtem (jól?) ehhez jobb egy ha nem is sokkal, de az 1.5"-nál azért szélesebb, "ballonosabb" méret.
A Maxxis például telesen jónak tûnik árban, egyelõre az a legszimpatikusabb. Szerintetek ez a külsõ-belsõ kombináció például jó lehetne?
- Maxxis OverDrive MaxxProtect 26x1,75"
- Maxxis Ultralight (0,6mm vastagság) 26x1,5-1,75"
Elõre is köszi!
Írta 2007. május 22. - 17:28
A csapágy számában (kódjában) benne vannak a méretei.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. május 22. - 14:53
ha bemész egy csapágyboltba, lerakod eléjük a csapágyat és elmondod, hogy te ezeket az adatokat mérted, akkor õk 5 perc alatt megtalálják neked a megfelelõ új csapágyat. de a google is miket tud:
http://www.skatebear...ct&productId=58
http://www.hulita.hu...ex.php?menu=130 - itt 1260 Ft egy darab.
tehát bemész egy csapágyboltba, mondod, hogy 6000 RS2-es csapágyat szeretnél, a méretei 10*26*8.....
http://www.skatebear...ct&productId=58
http://www.hulita.hu...ex.php?menu=130 - itt 1260 Ft egy darab.
tehát bemész egy csapágyboltba, mondod, hogy 6000 RS2-es csapágyat szeretnél, a méretei 10*26*8.....
Írta 2007. május 22. - 14:48
Sikerült kimûtenem a bal csapágyat a B+ Travel Disc hátsóagyamból. Nemtom h. ilyet lehet-e kapni és ha igen merre, csapágyakban nem vagyok otthon...
Ennyi volt ráírva: EZO 6000 2RS JAPAN
Lemértem amit lehetett:
-külsõ átmérõ: 26,0mm
-belsõ átmérõ: 10,0mm
-szélesség: 8,0mm
Ennyi volt ráírva: EZO 6000 2RS JAPAN
Lemértem amit lehetett:
-külsõ átmérõ: 26,0mm
-belsõ átmérõ: 10,0mm
-szélesség: 8,0mm
Írta 2007. május 19. - 09:11
Írta 2007. május 17. - 23:26
ebay.de
ebay.at
actionsports.de
innen kerestem.
nem gáz a v-fékes felni 'tárcsafékesítése' csak ne használd el nagyon a felnit, mert gyenge lesz...
ebay.at
actionsports.de
innen kerestem.
nem gáz a v-fékes felni 'tárcsafékesítése' csak ne használd el nagyon a felnit, mert gyenge lesz...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu