Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
valaki meg tudná mondani, hogy mûhelyben kb. mennyiért füznek át egy agyat vagy felnit?köszi:chin:

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
a felniben levo 8asra gondoltam. de ezek szerint azt nem erezni.

amugy konnyen serul a tarcsa?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

tarcsanal abszolut nem erezni a 8-ast?

Mármint milyen 8ast?
Ha tárcsában van, már egy nagyon pici is, már nemtom olyan jól beállitani féket.
De nekem most elsõkerekembenvan 3-4mm nyolcas, hátul kisebb, és rohadtul nem zavar..kiszedni meg nincs kedvem mer egykét rontott 180 és újra benne van:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csak ha a kerék ide oda rángat, és fel le megy... így az egész bringa is :)

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

v-féknél észrevesz az ember egy fél mm-t is, tárcsánál más a helyzet.
de 2mm szerintem is sok..

tarcsanal abszolut nem erezni a 8-ast?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
v-féknél észrevesz az ember egy fél mm-t is, tárcsánál más a helyzet.
de 2mm szerintem is sok..

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

üdv!
Csak egy kérdés: Mekkora elmozdulásnál érdemes centírozni? Nekem kb. 2mm-t mozog balra és lefelé. Sztem fûzésnél lett ilyen mert megkímélt kerékrõl van szó, mavic 321, dt küllõk(elsõ). Bár engem nem zavar, de ha ajánlatos, akkor kicentíroztatom. Kössz elõre is.

Szerintem érdemes minimalizálni a 8ast/tojást, nálam a 2mm már soknak számít. Egy normális küllõkulcs olcsóbb mint a centírozás és nem nagy ördöngõsség. Még terepen is jól jöhet ha egy firka után sérül a kerék és rendbe akarod tenni. ;)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Üdv!
Köszi a megnyugtató választ. Amúgy minden ok(nem kotyog), (300 km-es xt agyak). Csak azért kérdeztem, mert a hátsó kerék, ami többet kap, mivel ott nincs teló, na az tökéletes, de nem zavar az elsõ. Köszi mindent, sziasztok

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hali,
teljesen "simára" nagyon nehéz centrírozni, egy használt és centrírozottt keréknek egy kevés, de elhanyagolható "mozgása" mindig lesz. persze nem lehetetlen hibátlanra centrírozni, de a gumiköpenynek is van valamennyi gyártási pontatlansága, fõleg ha nem pont középre van felrakva, az agy is kotyoghat egy keveset, úgyhogy a frissen fûzõtt és a gyári kerekek kivételével szerintem nagyon kevés kerék van, ami abszolút teljesen "mozgás"mentes.

az én kerekemben (nem felvágás, de azért elég jó kerekem van) is van egy minimális nyolcas + a gumiban is van egy kicsi, nagyon odafigyelve lehet is látni tekerés közben, de egyáltalán nem zavar se a hajtásban meg amúgy sem. persze ha keményen adsz a keréknek, akkor azért nem kell láncvillától-láncvilláig nyolcassal tekerni és nem is ajánlott, az alkatrészeknek sem jó, de ha csak tényleg minimális, mint a te esetedben, és nem zavar, akkor felesleges centríroztatni.

azért nézd meg, hogy az agy nem kotyog-e, eléggé meg van e húzva minden, aminek meg kell lennie húzva, lehet, hogy pusztán a kotyogás miatt mozog 2 mmt balra és lefele.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
üdv!
Csak egy kérdés: Mekkora elmozdulásnál érdemes centírozni? Nekem kb. 2mm-t mozog balra és lefelé. Sztem fûzésnél lett ilyen mert megkímélt kerékrõl van szó, mavic 321, dt küllõk(elsõ). Bár engem nem zavar, de ha ajánlatos, akkor kicentíroztatom. Kössz elõre is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
merevségben sem hinném hogy odaver a mostani kerekeidek....az srossride agyai sem olyan eget rengetõek.....kb annyi hogy jól néz ki....
és ugye 50k-ért már elvárném hogy könnyebbfajta legyen

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
még gondolkozok rajta :chin: majd holnap jövök visszaolvasni. most hajrázok a holnapi vizsgámra..
ja amugy én (még) nem vagyok grammániás. nem a suléy miatt cserélnék ha cserélnék...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
röviden, azért az árért nehéz.....és nem is egy nagy cucc
sztem ne add el amik most vannak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szevasztok

Mavic CrossRide Disc (http://mavic.com/ewb...=vtt&annee=2007) kerékszettröl szeretnék kérni általános véleményt. ill ha vkinek más mavic kerékszettröl van tapasztalata az is érdekelne.

CC/Maratonra kell nekem. de azért a városi közlekedésben néha kikerülhetetlen kb 2-3 fokos lépcsö. egyébként nem állatkodnék vele... de ezt birná? :chin:
ha netán küllö törik ebben a 24 küllös rendszerben azt mennyire körülményes kishazánkban beszerezni?

kössz a véleményeket

sztem 2 -3 oldallal visszább ki lett vesézve a crossride pro és kontra...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
szevasztok

Mavic CrossRide Disc (http://mavic.com/ewb...=vtt&annee=2007) kerékszettröl szeretnék kérni általános véleményt. ill ha vkinek más mavic kerékszettröl van tapasztalata az is érdekelne.

CC/Maratonra kell nekem. de azért a városi közlekedésben néha kikerülhetetlen kb 2-3 fokos lépcsö. egyébként nem állatkodnék vele... de ezt birná? :chin:
ha netán küllö törik ebben a 24 küllös rendszerben azt mennyire körülményes kishazánkban beszerezni?

kössz a véleményeket

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem ha nem ugrál le a gumi akkor hagyd, mert csak csúnyább lesz, de ha nagyon zavar akkor egy széles laposfejû fogóval (ronggyal a pofák és a felni közt természetesen) vissza tudod hajtani. nekem országútin volt hasonló gond egy kátyú miatt. egy darabig ütött a felni (még hajtogatás után is) ha a fékpofához ért, de már kisimult, mert nem érzem fékezés közben se.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
Tanacsra lenne szuksegem a nagyerdemutol. Par napja nyomtam egy tempos lefelet, mikor leertem, akkor vettem eszre, hogy a hatso felnimen (mavic 317) van nehany kisebb (az mondjuk tulzottan nem zavar), meg egy boszme nagy beutes, mintha egy sorosdobozt hajtogattam volna ossze......:(
Szerintem a gumit hasznalhattam tul alacsony nyomason, hiaba vettem ballonosat(conti vertical 2.3), a 2,5 bar kevesnek bizonyult(pedig 65 kg vagyok). Most tettem ra 2.24es motoraptort kicsit nagyobb nyomason, de a felnivel lehet vmit kezdeni? Kikalapalni esetleg? Mert tenyleg nagyon sz@rul nez ki.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
én is a felnre gyanakszom(felnit nem szívesen cserélném le...2 hete vettem 6ezer pénzért..),de errõl a gumiügyletrõl nem tudtam semmit :)
viszont elöl van egy table top-om
megcserélem és kipróbálom :D a fejleményeket meg majd közlöm :D mert most sérült vagyok csuklótájon...szóval az ugrálás odébb lesz ...:(

köszi az infót segítséget

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem keskeny a felni. de próbáld meg úgy h jól felfújod a gumit.
de ha jól emlékszem akkor a maxxisok általában lazábbak szoktak lenni a schwalbe-nál, vagy a specialized-nél. lehet h egy gumicsere segít. kérj kölcsön egyet és próbáld ki azzal.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Üdv!

Van egy nézeteltérése az új felnimnek és a gumiköpenyemnek..miszerint..
amikor oldalirányba ugrok..vagy 180°-at gyakorlom..akkor egszerûen rövid idõ után egy szakaszon lejön a gumiköpeny és kibuggyan a belsõ..
a felni egy mach1 freeeride holy roller gumiköpennyel.
keskeny lehet a felni a gumihoz?

valaki aki tapasztalt hasonlót vagy tudja mi ilyenkor a teeendõ annak a hozzászólását örmömmel fogadnám!

csõõõ elõre is köszi