Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2007. július 09. - 18:02
Írta 2007. július 09. - 18:00
Írta 2007. július 09. - 16:01
Hátsó agy vásárlása elött állok, ugyanis a mostaninak a mechanikája felmondta a szolgálatot a csapágyazásal együtt(egy Zoogie iparis volt). Ti milyen hátsó agyat ajánlanátok enyhe ugribugrira. Max 13-at szánnék rá. Néztem a Shimano Hone-t aminek valami spéci tengelye van a hozzá való váltó miatt. Arra lennék kiváncsi, hogy a Hone-t hagyományos váltóval és a tengelyre passzoló anyákkal lehetne-e használni és bírná-e az ugrálást? Az XT-rõl mi a vélemények? Esetleg Novatech, vagy Bike+ Trance?
A válaszaitokat elõre is köszi.
Írta 2007. július 07. - 20:58
Írta 2007. július 06. - 11:14
Válaszokat elõrre is köszönöm
Írta 2007. július 05. - 10:14
elég sok szó volt róla....könnyûnek relatív könnyû, de az az átmatricázott AC agy nenm a tartósság szimbóluma...mekem pl gyári szar volt a racsni, másnak a csapágyak halnak meg igen hamar...szal nem biztos hogy a legjobb választás.Hi!
Tudom,hogy ez kerékÉPÍTÉS topic és nem keréktesztelés, de:
WTB LaserBeam XC kerekekrõl van valakinek tapasztalata? Esetleg súlyadat? Egyáltalán, hol és mennyiért lehet kapni? Cseke Rt? Érdemes ilyenbe beruházni? Merevfarú cc bicajba lenne, 72 kilóhoz.
Köszi!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. július 05. - 10:05
Tudom,hogy ez kerékÉPÍTÉS topic és nem keréktesztelés, de:
WTB LaserBeam XC kerekekrõl van valakinek tapasztalata? Esetleg súlyadat? Egyáltalán, hol és mennyiért lehet kapni? Cseke Rt? Érdemes ilyenbe beruházni? Merevfarú cc bicajba lenne, 72 kilóhoz.
Köszi!
Írta 2007. július 03. - 11:11
A MTB- n belül milyen felhasználás? CC, Maraton, esetleg DH:)?
Meguntad, vagy miért volt egy év "pihi"?
CC/maraton. Lett másik bringa, így az nagyrészt pihent, néha aszfalt. Aztán eladtam.
Írta 2007. július 03. - 08:42
A MTB- n belül milyen felhasználás? CC, Maraton, esetleg DH:)?Én másfél évig gond nélkül használtam, aztán volt ~ 1 év pihi, és pár hónapja az új gazdájánál fut...én 60, õ kb 80 kg.
szerk: Ja, monti felhasználás.
Meguntad, vagy miért volt egy év "pihi"?
Írta 2007. július 03. - 08:40
Írta 2007. július 02. - 15:40
Hello!
Mit szóltok az American Classic Micro 58 elsõ agyhoz?
Vélemények?
Üdv, János
Én másfél évig gond nélkül használtam, aztán volt ~ 1 év pihi, és pár hónapja az új gazdájánál fut...én 60, õ kb 80 kg.
szerk: Ja, monti felhasználás.
Írta 2007. július 02. - 14:49
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. július 02. - 14:47
Mit szóltok az American Classic Micro 58 elsõ agyhoz?
Vélemények?
Üdv, János
Írta 2007. július 01. - 17:03
Írta 2007. július 01. - 16:52
amúgy a centerlock tárcsa jó dolog? gondolom kicsit könnyebb az agy, de bonyolultabb a tárcsa - már mechanikailag. az ilyen sose szimpi.. amúgy csak azért para nekem, mert van 3 db 6csavaros tárcsám, és pazarlás, ha nem használom el õket /a terepgéppel alig megyek, sajna.../
edit: vagy, mivel úgysem versenyzem, és nem is használom túl sokat, jó lesz nekem Deore is, amibõl úgy nézem, könnyebb találni 6 csavarosat..
ezek meg már talán nem is könnyebbek, mint a Nova, szóval...
Írta 2007. július 01. - 16:31
Írta 2007. július 01. - 16:22
1,itt ott létezik még 6 csavaros xt agyHi!
a Mavic717+ XT agyas kombót eléggé ajánlgattátok CC kerékhez, de ha mondjuk 6 csavaros tárcsás agyat keresnék hasonló (LX..XT) kategóriában, mit ajánlotok?
bocs, ha volt már..
A Novatec súlya miatt kicsit szívom a fogam, de nem döntöttem még, hogy XT+ új tárcsák/adapter (általánosságban adapterek pfujj) , vagy csak annyival lesz könnyebb kerekem, amennyit a felniken spórolok és Novatec, vagy valami más..
mégvalami: tárcsás felhasználásra alapvetõen mindig tárcsás felnit vesztek?
tudom, persze döntsem el, mit akarok, csak nemtom, nem lesz-e olyan, hogy mondjuk ideiglenesen, vagy végleg másik gépbe kerül a kerék, meg ilyesmi..
2, használhatsz v-fékes felnit...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. július 01. - 16:18
a Mavic717+ XT agyas kombót eléggé ajánlgattátok CC kerékhez, de ha mondjuk 6 csavaros tárcsás agyat keresnék hasonló (LX..XT) kategóriában, mit ajánlotok?
bocs, ha volt már..
A Novatec súlya miatt kicsit szívom a fogam, de nem döntöttem még, hogy XT+ új tárcsák/adapter (általánosságban adapterek pfujj) , vagy csak annyival lesz könnyebb kerekem, amennyit a felniken spórolok és Novatec, vagy valami más..
mégvalami: tárcsás felhasználásra alapvetõen mindig tárcsás felnit vesztek?
tudom, persze döntsem el, mit akarok, csak nemtom, nem lesz-e olyan, hogy mondjuk ideiglenesen, vagy végleg másik gépbe kerül a kerék, meg ilyesmi..
Írta 2007. június 30. - 21:36
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. június 30. - 19:16
a trance semmiképp mert egy az h 15 ezer, a másik hogy felesleges egy dh/fr agy sztem cc-re.
én a tarvelre gondoltam (ahogy írtam is), az is ipari csapágyas.
amúgy én is inkább a nova-ra vagy a b+-ra gondoltam.
elöl is annak a novának a párja van amit kérdeztem és 1 év alatt nagyon
elégedett vagyok vele.
jah és igazad volt Jani a Hone-nak ugyanolyan 10 milis tengelye van mint a xt-nek.
döntenem még mindig nem sikerült
Nekem B+ Normám van, egy ''Stronger alap összerakott'' kerékben lehet kõ nehéz, de nagyon jól is bírta (nem csak CC -re használtam). Meg van már 4-4.5 éve baj nem volt még vele, csak nem iparis. És most akarok B+ Revolutiont könnyebb, nem is olyan drág 10e. Lehet, hogy vannak jóval jobbak is ilyen áron de B+ egyenlõre megfelel